تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين سخن، آن است كه قابل فهم و روشن و كوتاه باشد و خستگى نياورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854863723




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افکار عمومی خروشید، چشمه های تاق بستان جوشید


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: افکار عمومی خروشید، چشمه های تاق بستان جوشید هفته نامه آوای کرمانشاه در شماره هفته اول مرداد ماه 94 خود مطلبی را با عنوان افکار عمومی خروشید، چشمه های تاق بستان جوشید به قلم علی پورداراب منتشر کرده است.


در این گزارش آمده است: اواخر تیرماه سال جاری اتفاقی نادر و غم انگیز در کرمانشاه افتاد، چشمه های چندهزار ساله ی تاق بستان یک شبه خشکید! این مسئله آنقدر برای مردم و مسوولان اهمیت داشت که از فردای همان روز پیگیری های متعددی برای یافتن دلایل خشکیدن چشمه های کهن تاق بستان صورت گرفت.
استاندار کرمانشاه نیز بلافاصله طی حکمی، به مدیر کل دفتر فنی استانداری مأموریت داد با تشکیل کمیته ای، علل و عوامل موثر در این واقعه را بررسی نمایند.
فشار افکار عمومی در شبکه های اجتماعی از یک سو و پیگیری شبانه روزی رسانه ها از سوی دیگر باعث شد که در عرض چندین ساعت مسوولین ذی ربط به تکاپو بیافتند و در جهت تنویر افکار عمومی دلیل این اتفاق نادر را ریشه یابی کنند.
در این بین اظهار نظرهای متفاوتی صورت گرفت، اکثریت قریب به اتفاق مدیران و کارشناسان حوزه آب با تأکید، خشکسالی را عامل اصلی خشکیده شدن این چشمه ها عنوان نمودند و برخی از مسوولان از جمله مدیرکل میراث فرهنگی به غیر از خشکسالی استفاده بی رویه از چاه های مجاز و غیرمجاز اطراف این اثر باستانی را عامل اصلی این اتفاق دانستند.
زمانی که مسوولان ضمن اظهارنظرهای متفاوت در حال ریشه یابی خشکیده شدن چشمه های تاق بستان بودند این رسانه ها و افکارعمومی بودند که مصرانه تلاش کردند که دلیل اصلی این اتفاق روشن شود.
به هرحال همان گونه که چشمه های تاق بستان یک شبه خشکید، یک شبه هم آب در این چشمه ها جاری شد در این میان یک سوال اساسی ذهن مخاطب را درگیر می کند که اگر خشکسالی عامل خشک شدن چشمه های تاق بستان بود پس یک شبه چه اتفاقی افتاد که بار دیگر آب در این چشمه ها جاری شد و طراوت و شادابی به این اثر باستانی بازگشت!
داغ شدن بحث ها پیرامون این اتفاق، اما دامنه را به اظهارنظرهایی درباره پرونده ثبت جهانی تاق بستان و ساخت و سازهای بیستون نیز کشاند.
در ادامه این گزارش و به منظورتنویر افکار عمومی اظهار نظرهای متفاوت برخی از مسوولین ملی و استانی را به مخاطبان تقدیم می کنیم.
بهره برداری بی رویه آب، موجب خشک شدن چشمه های تاق بستان
معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست: بهره برداری بی رویه، احداث چاه های مجاز و غیر مجاز، برداشت بیش از حد، مصرف زیاد آب کشاورزی و این گونه اقدامات نسبت به رودخانه ها، چشمه ها اثر گذاشته است.
به گزارش خبرگزاری موج؛ معصومه ابتکار دلایل خشک شدن چشمه های تاق بستان را عواملی مانند احداث چاه های مجاز و غیرمجاز دانست و گفت: گزارشی که از تاقبستان داشتیم دلایل متعددی از جمله بهره برداری بی رویه، احداث چاه های مجاز و غیرمجاز، برداشت بیش از حد، مصرف زیاد آب کشاورزی و این گونه اقدامات نسبت به رودخانه ها، چشمه ها اشاره شده است.
معصومه ابتکار در رابطه با دلایل خشک شدن چشمه های تاق بستان و اینکه سازمان حفاظت از محیط زیست چه اقداماتی برای حل این بحران دارد گفت: حتما دلایل بلند مدتی برای خشک شدن چشمه تاق بستان وجود دارد و طبیعتا این اتفاق در عرض چند دقیقه رخ نداده است و به عواملی مانند بهره برداری بی رویه، احداث چاه های مجاز و غیرمجاز، برداشت بیش از حد، مصرف زیاد آب کشاورزی و این گونه اقدامات نسبت به رودخانه ها، چشمه ها اثر گذاشته اشاره کرد ضمن اینکه گزارشی که از تاق بستان داشتیم دقیقا همین دلایل ذکر شده است .
ابتکار در ادامه افزود: سازمان حفاظت از محیط زیست لزوما بر همه این منابع نظارت مستقیم ندارد و بخشی از این مسوولیت بر عهده وزارت نیرو یا سازمان آبفا است اگر چشمه، تالاب یا منابع دیگری که ثبت شده قطعا سازمان حفاظت از محیط زیست بر روی این منابع مستقیما نظارت خواهد داشت.
معاون رییس جمهوری تاکید کرد: زمانی که این اتفاق برای چشمه های تاق بستان افتاد سازمان حفاظت از محیط زیست سریع ورود کرد ضمن اینکه از دلایل خشک شدن چشمه ها گزارش تهیه شده است و به شدت پیگیر این موضوع هستیم تا علت اصلی این قضیه مشخص شود و قطعا مسیرهای اشتباهی که از گذشته وجود داشت جبران شود، بنابراین امیدواریم تدریجا آب به چشمه های تاق بستان باز گردد.

* موضوع خشکیدن چشمه های تاق بستان هیچ گونه ارتباطی با حفر چاه ندارد

همان طور که گفته شد دامنه اختلاف نظرها از دلایل خشک شدن چشمه ها به ثبت جهانی تاق بستان هم کشید، پس از صحبت های مدیرکل میراث فرهنگی در باره تاثیر خشک شدن چشمه های تاق بستان بر ثبت جهانی این اثر، معاون عمرانی استانداری کرمانشاه به این اظهارات واکنش نشان داد و گفت: اصلا پرونده ای برای جهانی شدن تاق بستان به یونسکو نرفته است.
به گزارش ایسنا، مهندس مجتبی نیک کردار با بیان اینکه پرونده ثبت جهانی «شوش» از سال 2012 به یونسکو ارسال شده و در لیست انتظار قرار گرفته است، گفت: هنوز پروندهای برای تاق بستان تکمیل و ارسال نشده است.
نیک کردار تصریح کرد: ابتدا پرونده تاقبستان باید در ایران تکمیل شده و به یونسکو ارسال شود و سپس کارشناسان این نهاد باید از محل اثر بازدید کرده و شرایط آن را با ضوابط موجود مقایسه کرده و مشکلات آن را اعلام کنند و بعد از رفع این مشکلات در نهایت پرونده تکمیل شده آن به یونسکو رفته و در لیست انتظار برای ثبت قرار می گیرد تا در اجلاس سالانه یونسکو بتواند ثبت جهانی شود.
وی با بیان اینکه اداره کل میراث فرهنگی مسوول تکمیل پرونده تاقسبتان است، گفت: خوشبختانه در چند سال اخیر برای ممانعت از اختلال در پرونده ثبت جهانی شدن تاقبستان هیچ ساخت و ساز غیرمجازی در محوطه تاقبستان انجام نشده و در حال حاضر باید دنده کبابیهای اطراف آن جمع آوری شوند که در سال گذشته تنها سه میلیارد تومان برای خریداری یکی از این دنده کبابیها هزینه صرف شده است.
نیک کردار همچنین به جنجال سازیهای بیمورد در خصوص اینکه ساخت و ساز در بیستون پرونده ثبت جهانی شدن تاقبستان را به خطر می اندازد اشاره کرد و گفت: این حرفها تنها برای تیتر سازی رسانه ها است.
وی اظهار کرد: خود اداره کل میراث فرهنگی استان باید ضوابط ساخت و ساز در بیستون را اعلام کند که این کار را انجام نداده است.
نیک کردار خاطرنشان کرد: این مسئله را باید همواره به یاد داشت که ضمن حفظ آثار باستانی هیچگاه نباید مردگان را فدای زندگان و یا زندگان را فدای مردگان کرد.
وی با بیان اینکه پرونده ثبت جهانی شدن تاقبستان در جریان است، گفت: چنانچه اداره کل میراث فرهنگی استان امسال این پرونده را تکمیل کند می توان این پرونده را در لیست انتظار یونسکو برای ثبت قرار داد و باز هم تاکید می کنم که امسال پرونده ای برای ثبت جهانی شدن تاقبستان به یونسکو نرفته است.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه در ادامه با اشاره به خشکسالی سراب نیلوفر کرمانشاه بر اثر حفر چاه های بسیار در اطراف آن، اظهار کرد: برخلاف این سراب موضوع خشکیدن چشمه تاقبستان هیچ گونه ارتباطی با حفر چاه ندارد.
نیک کردار اظهار کرد: متاسفانه یک جنجال رسان های در این زمینه توسط مدیرکل میراث فرهنگی استان به وجود آمد که حفر چاه ها را عاملی بر خشکیدگی چشمه تاقبستان عنوان کرده بود، در حالیکه کارشناسان بسیاری در این زمینه بررسی و اظهار نظر کرده اند و نتیجه این شد که حفر چاه تاثیری در خشکیدگی چشمه تاقبستان نداشته است، زیرا آب این چشمه از ساختارهای آهکی کوه های اطراف میآید و این در حالی است که چاه ها در دل تشکیلات رسوبی مناطق اطراف حفر شده اند.
نیک کردار با بیان اینکه دبی آب چشمه تاقسبتان در زمستان 1700 لیتر در ثانیه بوده است گفت: متاسفانه بر اثر خشکسالی و کاهش بارندگیها این دبی آب در ماه های اخیر به 100 تا 200 لیتر در ثانیه کاهش یافته بود.
وی اظهار کرد: با نصف شدن میزان بارندگیها در شهرستان کرمانشاه و کاهش 49 درصدی بارندگی نسبت به سال گذشته موجب شد تا آب این چشمه به سرعت خشک شود.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه افزود: با اطمینان 99 درصد می گویم چنانچه بارندگی خوبی پیش رو داشته باشیم آب چشمه تاقبستان دوباره جریان می یابد.
نیک کردار با بیان اینکه میراث فرهنگی تخصصی در زمینه مباحث آب ندارد و نباید در این زمینه جنجال آفرینی کند، گفت: کارشناسان مربوطه آب باید در این زمینه اظهار نظر کنند که نظر آنها بر این است که حفر چاه تاثیری در خشکیدگی آب چشمه تاقبستان نداشته است.

* وجود چاه های مجاز و غیرمجاز، دلیل خشکیده شدن چشمه ها

این اظهارات با پاسخ مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه همراه بود.
فعله گری در پاسخ به اظهار نظر معاون عمرانی استانداری کرمانشاه مبنی بر اینکه تاقبستان هنوز پرونده اش در لیست موقت ثبت جهانی قرار نگرفته، گفت: اگر ما متخصص «آب» نیستیم و اظهار نظرمان در خصوص خشکیدن چشمه های 1700 ساله تاق بستان غیرکارشناسی است، شما هم متخصص «میراث» نیستید و اظهارنظرتان در خصوص وضعیت پرونده ثبت جهانی تاقبستان غیرکارشناسی است.
به گزارش ایسنا، مهندس علی فعله گری در این باره اظهار کرد: معاون عمرانی استانداری کرمانشاه در نشستی خبری اعلام کردند هنوز هیچ پرونده ای از تاق بستان در لیست انتظار ثبت جهانی قرار نگرفته که ما به عنوان متولی این امر اعلام می کنیم پرونده تاق بستان چند سال است در لیست انتظار ثبت جهانی قرار دارد.
وی با بیان اینکه حدود 50 پرونده در لیست انتظار ثبت جهانی سازمان میراث فرهنگی کشور قرار دارد، افزود: در حال حاضر پرونده تاقبستان به دو زبان فارسی و انگلیسی تهیه شده و در لیست موقت ثبت جهانی سازمان میراث فرهنگی کشور قرار گرفته است.
فعله گری خاطرنشان کرد: از آنجایی که هر ساله فقط یک اثر از ایران می تواند برای ثبت جهانی شدن به یونسکو ارائه شود، طبیعی است که سازمان میراث فرهنگی کشور برای از دست ندادن فرصت ثبت اثر جهانی خود، پروندهای را به یونسکو می فرستد که احتمال ثبت جهانی شدنش بالا باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه تاکید کرد: اصولا چیزی به نام لیست موقت ثبت جهانی در یونسکو وجود ندارد.
وی در ادامه با اشاره به مشکلات موجود تاق بستان اظهارکرد: یکی از اصلی ترین مشکلات تاق بستان بحث عبور منوریل از محوطه شکارگاه خسرو است و تا زمانی که این موضوع حل نشود، امکان ثبت جهانی شدن این اثر ارزشمند بسیار اندک است.
فعله گری خاطرنشان کرد: از سوی دیگر تاق بستان برای ثبت جهانی شدن باید روند ساماندهی اش را تکمیل کند که با این اعتبارات قطره چکانی که استانداری می دهد، حالاحالاها پروژه ساماندهی تاق بستان تمام شدنی نیست.
وی یادآور شد: استانداری کرمانشاه سال گذشته تنها سه میلیارد تومان اعتبار برای پروژه ساماندهی تاق بستان اختصاص داد، در حالیکه فقط برای تملک یک مورد دنده کبابی 3.8 میلیارد تومان پول پرداخت کرده ایم.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه با انتقاد از این جمله معاون استانداری کرمانشاه که نباید زندگان را فدای مردگان کنیم، گفت: ما هرچه داریم از گذشتگانمان است و بیان کردن چنین جملاتی یعنی به فراموشی سپردن همه داشته های ارزشمند گذشتگانمان.
وی تاکید کرد: امروز همه دنیا ما را با تاریخ و تمدن چندین هزار ساله مان می شناسند که اگر قرار باشد ما آنها را به فراموشی سپرده و دست به نابودیشان بزنیم، دیگر چیزی برای عرضه نداریم.
فعله گری تاکید کرد: تا زمانی که مسئولیت حفاظت از میراث گذشتگانمان در این استان را دارم به احدی اجازه تخریب و تخطی آنها را نخواهم داد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به وضعیت خشکیده شدن چشمه های 1700 ساله تاق بستان، گفت: هنوز هم معتقدیم که یکی از اصلی ترین دلایل خشکیده شدن این چشمه ها وجود چاه های مجاز و غیرمجاز بیش از اندازه در اطراف تاق بستان است.
فعله گری یادآور شد: ما قبول داریم که بررسی آب در تخصص ما نیست، اما خوب است دیگران هم این را بدانند که بررسی مسائل میراث فرهنگی در تخصص آنها نیست.
این مقام مسئول در استان کرمانشاه تاکید کرد: برای اینکه اظهارنظر ما در خصوص وضعیت چشمه های تاق بستان غیرکارشناسی نباشد از یک شرکت کاملا تخصصی در امور آب دعوت کرده ایم که بررسی کاملی در خصوص وضعیت چشمه های تاق بستان انجام دهند که به محض گردآوری این اطلاعات، نشستی خبری با حضور این کارشناسان ترتیب خواهیم داد که همگان علت اصلی و واقعی خشکیده شدن چشمه های 1700 ساله تاق بستان را بدانند.
8066



08/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن