واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: طرح پیشگیری از بیماری هموفیلی باید در کشور اجرا شود زنجان - ایرنا - فوق تخصص خون و هماتولوژی گفت: طرح پیشگیری از ابتلا و گسترش بیماری هموفیلی باید در کشور اجرا شود.
کامبیز داوری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شیوع بیماری هموفیلی به طور معمول در آقایان وجود دارد و به صورت جهانی است.
وی یادآورشد: در سطح جهان به طور معمول در هر پنج هزار تولد زنده مذکر یک نفر به این بیماری مبتلا می شود.
داوری اظهار کرد: بانوان ناقل این بیماری هستند و مردان، مبتلای به این بیماری به شمار می آیند.
این فوق تخصص خون و هماتولوژی گفت: در صورت وجود ژن بیماری هموفیلی در بانوان، 50 درصد دختران متولد شده از آنان ناقل و 50 درصد پسران بیمار و در صورت ابتلای مردان به این بیماری، پسران متولد شده سالم و همگی دختران ناقل می شوند.
وی خاطر نشان کرد: هم اکنون در سطح استان زنجان 30 نفر مبتلا به هموفیلی شدید و نزدیک به 150 نفر اختلال خونریزی دهنده دارند که از میان آنان در حدود 100 نفر به بیماری هموفیلی متوسط و ضعیف مبتلا هستند.
بیماران هموفیلی دارای کمبود فاکتور هشت به هموفیلی نوع A، کمبود فاکتور 9 بیماری نوع B و کمبود فاکتور 11 نوع C شناخته می شوند که هم اکنون 85 درصد زنجانیان دارای این بیماری مبتلا به نوع A و 15 درصد نوع B هستند.
داوری ادامه داد: آن دسته از افرادی که به نوع متوسط یا ضعیف هموفیلی مبتلا هستند، کمتر به متخصصان مراجعه می کنند.
این متخصص خون و هماتولوژی گفت: متاسفانه طرح پیشگیری از بیماری هموفیلی تا کنون در کشور به طور رسمی و عملیاتی در دست اجرا قرار نگرفته و فقط در برخی استان ها به صورت آزمایشی در حال اجراست.
وی افزود: به علت آنکه ناقل این بیماری بانوان هستند، مردم از روی نا آگاهی و خجالت از طرح وجود چنین مشکلی در دختران خود، اقدام به پنهان کردن می کنند که این موضع خود سبب گسترش این بیماری می شود.
داوری یادآورشد: موضوع ناآگاهی و خجالت کشیدن مردم از وجود این بیماری در خانواده خود موجب شده است تا آنان این موضوع را به عنوان ننگی برای خانواده خود به شمار آورند و هنگام ازدواج از طرح آن خودداری کنند.
این متخصص خون و هماتولوژی گفت: متاسفانه هم اکنون در کشور به علت نبود طرح عملیاتی برای پیشگیری از گسترش این بیماری، اجباری برای مردم برای ارایه آزمایشات لازم هنگام ازدواج وجود نداشته باشد.
وی تاکید کرد: دو فردی که قصد ازدواج با یکدیگر را دارند باید آزمایش های لازم را انجام دهند تا از وجود یا نبود این بیماری در خود مطلع شوند.
داوری تصریح کرد: وجود ژن این بیماری در هر زنی مانع از ازدواج یا فرزندآوری وی نیست و فرد می تواند زیر نظر مشاوران ژنتیک و متخصصان اقدام به ازدواج کرده و فرزندانی سالم به دنیا آورد.
این فوق تخصص خون و هماتولوژی گفت: مردم باید متوجه باشند که همین نا آگاهی یا خجالت کشیدن در طرح وجود مشکلی همچون بیماری هموفیلی در خانواده خود می تواند زمینه افزایش تعداد بیماران مبتلا به این اختلال را گسترش دهد و تعداد مبتلایان افزایش یابد.
وی افزود: این در حالی است که از گسترش موارد ارثی این بیماری، می توان با مشاوره ژنتیک و کنترل های تخصصی لازم پیشگیری کرد.
داوری یادآورشد: دو فرد می توانند با انجام کنترل ها و آزمایش های لازم، با یکدیگر ازدواج کنند و هیچ یک از فرزندان آنان ناقل یا مبتلای به بیماری هموفیلی نباشد.
این متخصص خون و هماتولوژی گفت: احتمال وجود این بیماری در هر دوره فرزندآوری برای زوجینی که مادر مبتلا به ژن هموفیلی باشد 25 درصد است و در صورتی که پدر بیمار باشد، 100 درصد پسران متولد شده سالم و 100 درصد دختران ناقل می شوند.
3001/6085
08/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]