تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833076592
فروش زوری کالاهای تاریخگذشته به سوپرمارکتها |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: فروش زوری کالاهای تاریخگذشته به سوپرمارکتها
فروش اجباری کالا به سوپرمارکتها گاهی به شکل دیگری رخ میدهد. به این صورت که کارخانه تولیدکننده متعهد میشود در صورت فروش نرفتن کالا و گذشتن تاریخ انقضا، جنس را بهعنوان کالای مرجوعی پس بگیرد اما برخی کارخانهها از پس گرفتن کالای فاسد خودداری میکنند.
کد خبر: ۵۲۰۴۳۲
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۹ - 29 July 2015
در شرایطی که قانون کارخانههای تولیدکننده را به جمعآوری کالاهای منقضی از سوپرمارکتها موظف کرده است باز هم انبوهی از کالاهای تاریخ مصرف گذشته در قفسه سوپرمارکتها به چشم میخورد.
به گزارش شهروند، این اجناس، پشتپردهای شنیدنی دارند. حالا سوپرمارکتداران از تخلفی پردهبرداری میکنند که راز کالاهای تاریخ مصرف گذشته فروشی را فاش میکند. آنها به «شهروند» میگویند که کارخانههای تولیدکننده، فروشندگان خرد را مجبور به خرید اجباری کالاهای کم طرفدارشان میکنند.
علاوه بر این آنها از جمعآوری اجناس مرجوعی یا همان کالاهای تاریخ مصرف گذشته طفره میروند و برای این کار بهانههای مختلفی میآورند. همین موضوع موجب شده است که برخی مغازهها و توزیعکنندگان خرد برای جلوگیری از ضرر و زیان ناچار شوند ریسک شکایت و برخورد قانونی را به جان بخرند و در لابهلای اجناسی که عرضه میکنند، کالاهای تاریخ مصرف گذشته را نیز به فروش برسانند. حالا حقوق مصرفکننده آنقدر مهجور مانده است که خیلی از سوپرمارکتداران نمیدانند فروش اجباری کالا جرم است یا برای آن قانونی تعریف شده است که قابلیت پیگیری دارد. به همین خاطر است که «علی فاضلی» رئیس اتاق اصناف کشور به «شهروند» میگوید: موضوع فروش اجباری کالا به سوپرمارکتداران تا به حال گزارش نشده است تا با کارخانه خاطی برخورد کنیم.
مالک یک سوپرمارکت در منطقه سهروردی درباره زورفروشی یا همان فروش اجباری کالاهای بنجل و کم طرفدار کارخانهها، به «شهروند» توضیح میدهد: برخی کارخانهها، سوپرمارکتها را مجبور میکنند تا در ازای خرید یک نوع کالای خاص، محصول دیگری از آن کارخانه را خریداری کنند. بهعنوان مثال «کوکاکولا» به همراه فروش نوشابه، توزیع کنندگان را مجبور به خرید آب گازدار میکند یا برند «عالیس» آنها را مجبور میکند در ازای خرید دوغ، دلستر تولید این کارخانه را نیز خریداری کنند.
وی ادامه میدهد: موضوع فروش اجباری کالا در مورد برخی برندهای دیگر نیز صدق میکند. بهعنوان مثال برند «سنایچ» سوپرمارکتداران را ملزم میکند تا در ازای هر ٥ جعبه آبمیوه بزرگ یک جعبه آبمیوه کوچک نیز خریداری کنند و در غیر این صورت از تحویل بار به آنها خودداری میکند.
این فروشنده همچنین تأکید میکند: کارخانهها معمولا اجناس بیکیفیتتر و کمطرفدارتر خود را با این تمهید به سوپرمارکتها میفروشند و از آن طرف مشتری نیز این اجناس تحمیلی را از سوپرمارکتها نمیخرد و به این ترتیب کارخانهها موجب ضرر و زیان توزیعکنندگان میشوند.
این فروشنده بیان میکند: اگر کارخانهای میبیند تولید یک نوع محصول خاص برایش توجیه اقتصادی کافی ندارد چرا باید آن محصول را تولید کند و با روش فروش اجباری موجب ضرر و زیان فروشگاهها شود؟
کارخانههای لبنی در صدر تخلف فروش اجباری
صاحب یک سوپرمارکت دیگر در منطقه صادقیه با تأیید ادعای همکار خود به «شهروند» میگوید: این رفتار یعنی فروش اجباری از برندهای دیگری مانند «پاژن» و «دامداران» نیز سر میزند و آنها فروشندگان را مجبور میکنند در ازای خرید دوغ، شیر استریل شده نیز خریداری کنند.
او ادامه میدهد: بیشتر این تخلفها از سوی شرکتهای لبنی است و شاید بتوان گفت برند «پاک» بیشتر از سایر کارخانههای لبنی فروش اجباری را به مشتریان خود تحمیل میکند.
سوپرمارکت دیگری در خیابان آزادی نیز به «شهروند» میگوید: بیشترین تجربه فروش اجباری مربوط به برند «پاک» است. او تأکید میکند: یکی دو بار موضوع را به بازرس تعزیرات گزارش دادهام اما تصور نمیکنم به این مسأله رسیدگی شده باشد زیرا پاک همچنان محصولات خود را به اجبار میفروشد و ناچار شدهام دیگر از این کارخانه خرید نکنم.
برای پس گرفتن کالای منقضیشده بهانه میآورند
مالک یک سوپرمارکت بزرگ در میدان قدس نیز به «شهروند» میگوید: فروش اجباری کالا به سوپرمارکتها گاهی به شکل دیگری رخ میدهد. به این صورت که کارخانه تولیدکننده متعهد میشود در صورت فروش نرفتن کالا و گذشتن تاریخ انقضا، جنس را بهعنوان کالای مرجوعی پس بگیرد اما برخی کارخانهها از پس گرفتن کالای فاسد خودداری میکنند.
او که خود را اصغری معرفی میکند، ادامه میدهد: آنها برای پسنگرفتن کالا ترفندهای مختلفی دارند بهعنوان مثال برای فروشنده مهلت تعیین میکنند و میگویند شما ظرف ٢ روز فرصت داشتید کالای فاسد را پس بدهید. این درحالی است که مثلا در آن دو روز تعطیلی رسمی بوده و فروشنده به واحد اداری کارخانه دسترسی نداشته است.
وی توضیح میدهد: یا آنکه هنگام فروش کالای اجباری به مغازهدار میگویند در صورت فروش نرفتن، جنس را پس میگیریم اما موقع پس گرفتن بهانهگیری میکنند و از قوانینی حرف میزنند که تا قبل از آن فروشنده را در جریان نگذاشتهاند. مثلا برای کالای مرجوعی سقف خاصی مشخص میکنند و میگویند به ازای هر باکس حداکثر ٣ عدد را پس میگیریم.
فروش کالای فاسد به مشتری، تبعات تحمیل کالا به مغازهدار
این فروشنده تأکید میکند: همین موضوع موجب میشود که برخی از عوامل توزیع خرد مانند سوپرمارکتداران، برای جلوگیری از ضرر و زیان خود گاهی کالاهای تاریخ مصرف گذشته را به مشتریان بفروشند. این ریسک شکایت و درگیری را برای مغازهداران بالا میبرد و از طرفی اگر نخواهند کالای فاسد را بفروشند ناچارند روزانه حجمی از اجناس خریداری شده و در نتیجه سرمایه خود را دور بریزند.
یک مغازهدار دیگر در منطقه تهرانپارس به «شهروند» توضیح میدهد: این تخلف بیشتر از سوی تولیدکنندگانی انجام میشود که کالاهایی با سرعت فساد بیشتر، تولید میکنند. گویا آنها برای جلوگیری از زیان خود ناچار شدهاند به روشهای متخلفانهای مانند فروش اجباری روی آورند اما در مقابل برندهایی نیز هستند که بسیار حرفهای عمل میکنند و در ازای فروش بیشتر محصولات خود به توزیعکنندگان پاداش میدهند.
سوپرمارکتداران تخلف را به اتاق اصناف گزارش دهند
مطابق تبصره یک ماده ٣ قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان که در آبان سال ٨٨ به تصویب شورای نگهبان رسیده است هرگونه فروش اجباری کالا و خدمات ممنوع است و جرم تلقی میشود.
علی فاضلی رئیس اتاق اصناف کشور دراینباره به «شهروند» توضیح میدهد: عرضه کالا به توزیعکنندگان خرد معمولا با دو روش عرضه امانی یا فروش قطعی انجام میشود. در عرضه امانی سوپرمارکتدار طی قراردادی میزان مشخصی از کالا را نزد خود به امانت میگیرد و در صورت فروش سود معینی برای او در نظر گرفته میشود. اما در فروش قطعی توزیعکننده جنس را میخرد و با حاشیه سود معینی میفروشد. به نظر میرسد این تخلف بیشتر درباره فروش قطعی رخ میدهد.
او همچنین تأکید میکند: البته اتاق اصناف تاکنون گزارشی مبنی بر انجام این تخلف دریافت نکرده ولی فروش اجباری که تبعات آن توزیع کالای فاسد در جامعه است، هیچگونه توجیهی ندارد و از نظر قانون جرم تلقی میشود، بنابراین سوپرمارکتداران در صورت داشتن چنین تجربههایی میتوانند موضوع را ابتدا به اتحادیه خود گزارش دهند. این گزارشها از طریق اتحادیه به اتاق اصناف منتقل میشود و با کارخانههای متخلف برخورد میشود.
فقط کالاهای فاسد نشدنی عرضه امانی میشود
البته اصغری مالک سوپرمارکت در میدان قدس به «شهروند» میگوید: عرضه امانی درحال حاضر بسیار به ندرت اتفاق میافتد و بیشتر برای مغازهدارانی کاربرد دارد که نقدینگی لازم برای خرید کالا ندارند اما صرفنظر از این مسأله تولیدکنندههای محصولات فاسد شدنی حاضر به عرضه امانی نیستند و عرضه امانی بیشتر در مورد کالاهایی مانند دستمال کاغذی، فیلمهای شبکه نمایش خانگی و... اتفاق میافتد.
او همچنین تأکید میکند: به جز این حاشیه سود عرضه امانی معمولا بسیار پایینتر از فروش قطعی است بنابراین این نوع فروش برای مغازهداران توجیه اقتصادی کافی ندارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]
صفحات پیشنهادی
جزئیات فروش ۲ میلیون شغل به خارجیها |اخبار ایران و جهان
جزئیات فروش ۲ میلیون شغل به خارجیها در حالی که بیکاری جوانان بحرانی است ۲ میلیون شغل در اختیار مهاجران خارجی قرار دارد و کارفرمایان میگویند استفاده از نیروی ایرانی مقرون به صرفه نیست هم اکنون هر مجوز اشتغال خارجیها ۲۸۷۵۰۰ تومان است کد خبر ۵۱۹۲۸۳ تاریخ انتشار ۰۲ مرداد ۱۳۹۴مشکل بزرگ اروپا، عدم فروش خودروهای فرانسه است |اخبار ایران و جهان
مشکل بزرگ اروپا عدم فروش خودروهای فرانسه است اینگونه تصور میشود که مشکل بدهی های یونان در اتحادیه اروپا و احتمال خروج این کشور واحد پولی یورو در حال حاضر بزرگترین تهدیدی است که اروپا و اتحادیه اروپا با آن مواجه است اما به واقع اینگونه نیست خطر بزرگتر و فراموش شده مربوط به فرانکمفروشی اپراتورهای اینترنت را به 195 اعلام کنید |اخبار ایران و جهان
کمفروشی اپراتورهای اینترنت را به 195 اعلام کنید وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ساخت ماهواره ملی خبر داد و گفت دانشمندان کشورمان ساخت ماهواره را آغاز کردهاند کد خبر ۵۱۹۲۱۴ تاریخ انتشار ۰۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸ ۰۵ - 23 July 2015 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ساخت ماهواتعهد آمريكا براي فروش پسته و فرش ايران |اخبار ایران و جهان
تعهد آمريكا براي فروش پسته و فرش ايران رئیس اتاق ایران در نشستی که با حضور معاون وزیر امور خارجه و برخی از اعضای تیم مذاکره کننده و جمعی از فعالان اقتصادی در اتاق ایران برگزار شد با اشاره به توافقات صورت گرفته در زمینه هسته ای اظهار امیدواری کرد که مسئولان کشور ادامه راه را نیز بخودروهای فرانسه در اروپا فروش نمیرود |اخبار ایران و جهان
خودروهای فرانسه در اروپا فروش نمیرود اینگونه تصور میشود که مشکل بدهی های یونان در اتحادیه اروپا و احتمال خروج این کشور واحد پولی یورو در حال حاضر بزرگترین تهدیدی است که اروپا و اتحادیه اروپا با آن مواجه است اما به واقع اینگونه نیست خطر بزرگتر و فراموش شده مربوط به فرانسه و ایتپرفروشترین خودروساز جهان در سال 2015؛ |اخبار ایران و جهان
پرفروشترین خودروساز جهان در سال 2015 فولکس واگن با پیشی گرفتن از تویوتا در نیمه اول سال 2015 پرفروشترین خودروساز جهان شد کد خبر ۵۲۰۳۹۹ تاریخ انتشار ۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۳ ۴۰ - 29 July 2015 فولکس واگن با پیشی گرفتن از تویوتا در نیمه اول سال 2015 پرفروشترین خودروساز جهان شد به گفریب مدعیان فروش ساختمان هوشمند را نخورید! |اخبار ایران و جهان
فریب مدعیان فروش ساختمان هوشمند را نخورید در سالهای گذشته علی رغم ورود کشورهای مختلف به عرضه ساختمانهای هوشمند در کشور ما کمترین توجه به موضوع ساختمان های هوشمند شده است با این وجود عطش زیادی در بین خریداران ساختمانهای مسکونی اداری و تجاری برای این نوع تکنولوژی ها مشاهده مسردرگمی خریداران و فروشندگان در بازار مسکن |اخبار ایران و جهان
سردرگمی خریداران و فروشندگان در بازار مسکن کد خبر ۵۱۷۹۲۶ تاریخ انتشار ۲۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۲ ۴۱ - 18 July 2015 نبود اطمینان نسبت به آینده خریداران و فروشندگان را در بازار مسکن با سردرگمی مواجه کرده است به گزارش مهر بازار مسکن در گیر و دار تعیین قیمت ها قرار گرفته و عدم اطمیناخسارت 149 میلیارد تومانی سیل به مازندران |اخبار ایران و جهان
خسارت 149 میلیارد تومانی سیل به مازندران استاندار مازندران از خسارت 149 میلیارد تومانی سیل به مازندران خبر داد کد خبر ۵۱۹۶۵۸ تاریخ انتشار ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱ ۴۰ - 25 July 2015 استاندار مازندران از خسارت 149 میلیارد تومانی سیل به مازندران خبر داد ربیع فلاح روز شنبه به خبرنگارانتصویب پرداخت سود نقدی در مجمع فولاد مبارکه |اخبار ایران و جهان
تصویب پرداخت سود نقدی در مجمع فولاد مبارکه کد خبر ۵۱۹۸۲۶ تاریخ انتشار ۰۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۰۸ - 26 July 2015 مجمع عمومي عادي سالانه شرکت فولاد مبارکه اصفهان روز سه شنبه 1394 04 30 در محل سالن اجتماعات نگين نقش جهان و با حضور 91 3 درصد از سهامداران برگزار شد و طي آن پس از ارايه گزبرنامه ریزی برای اشتغال بعد از تحریم |اخبار ایران و جهان
برنامه ریزی برای اشتغال بعد از تحریم وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تفاهمنامه هسته ای میان ایران و 1 5 و برداشتنه شدن تحریم ها گفت دل مشغولی ما بعد از تحریم برنامه ریزی برای بیکاری و اشتغال است کد خبر ۵۱۹۶۵۷ تاریخ انتشار ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۲ ۰۰ - 25 July 2015 وزیرجزئیات نحوه حمایت دولت از تعاونیها |اخبار ایران و جهان
جزئیات نحوه حمایت دولت از تعاونیها نشست منتخبان اتحادیهها و تعاونیهای برتر کشور با حضور معاون اول رییس جمهور سخنگوی دولت رییس بانک مرکزی و چند تن از وزرای دولت برگزار شد کد خبر ۵۱۹۶۶۵ تاریخ انتشار ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳ ۰۰ - 25 July 2015 نشست منتخبان اتحادیهها و تعاونیهایکاهش قیمت نفت همچنان ادامه دارد |اخبار ایران و جهان
کاهش قیمت نفت همچنان ادامه دارد در اولین روز کاری بعد از توافق هسته ای ایران بازار نفت جهان شاهد سقوط یک دلاری در بازار های بین المللی بود کد خبر ۵۱۷۳۱۳ تاریخ انتشار ۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۰ - 15 July 2015 در اولین روز کاری بعد از توافق هسته ای ایران بازار نفت جهان شاهد سقوط یک دلا20 تحول مالی و بانکی با لغو تحریم |اخبار ایران و جهان
20 تحول مالی و بانکی با لغو تحریم با مذاکرات هسته ای وین و توافق برای لغو تحریمها بی تردید حوزه بانکی و مالی از ذینفعان اصلی این توافق خواهد بود و دست آوردهای قابل توجهی برای آن در پی خواهد داشت موضوع مهمی که از ماهها پیش نسبت به آماده شدن بانکها برای ورود به عرصه بین الملل تذکاعطای تندیس سرآمدی روابط عمومی به بانک دی |اخبار ایران و جهان
اعطای تندیس سرآمدی روابط عمومی به بانک دی در چهارمین دوره تقدیر از سرآمدان روابط عمومی ایران تندیس سیمین سرآمدی در روابط عمومی به مدیرکل روابط عمومی بانک دی اعطا شد کد خبر ۵۱۹۸۲۴ تاریخ انتشار ۰۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۰۶ - 26 July 2015 در چهارمین دوره تقدیر از سرآمدان روابط عمومی ایرتولید اسکانیا متوقف نشده است |اخبار ایران و جهان
تولید اسکانیا متوقف نشده است شرکت عقاب افشان اعلام کرد از ابتدای سال جاری تا کنون ١٢٤ دستگاه اتوبوس اسکانیا در کشور تولید شده است کد خبر ۵۱۹۸۵۴ تاریخ انتشار ۰۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۰۳ - 26 July 2015 شرکت عقاب افشان اعلام کرد از ابتدای سال جاری تا کنون ١٢٤ دستگاه اتوبوس اسکانیا درجزئیات نشست مدیران بانکها با سیف |اخبار ایران و جهان
جزئیات نشست مدیران بانکها با سیف صبح امروز طی نشستی در بانک مرکزی با حضور مدیران عامل بانکهای کشور و رییس کل و اعضای هیئت عامل بانک مرکزی آثار و اقدام های مقتضی آن بحث و بررسی و مشروح مصوبات مذاکرات هسته ای در حوزه پولی و بانکی تشریح شد کد خبر ۵۱۹۶۰۸ تاریخ انتشار ۰۳ مرداد ۱-
اقتصادی
پربازدیدترینها