واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ مرداد ۱۳۹۴ (۱۷:۹ب.ظ)
نرخ ثبت نام دانش آموزان پاکستان 72 درصد است موج - نماينده وزارت آموزش و پرورش پاکستان با بيان اين که براساس بند 37 قانون اساسي کشور بايد هر دانش آموز از آموزش هاي رسمي برخوردار باشد، گفت: نرخ ثبت نام دانش آموزان پاکستان 72 درصد است.
به گزارش خبرگزاري موج، پيش از ظهر امروز فاضل حکيم، نماينده آموزش و پرورش پاکستان، در مراسم ارائه گزارش پايش جهاني «آموزش براي همه» که در اردوگاه شهيد باهنر و باحضور اعضاي کميسيون آيسسکو و معاونين وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، اظهار کرد: دولت پاکستان براي آموزش دانش آموزان دو برنامه در دست اجرا دارد که در آن ارتقاي کيفيت آموزش ويژه دانش آموزان مقطع ابتدايي و ديگري راهکاري براي جذب 1.6ميليون دانش آموز (15-9) ساله اي که به مدرسه نميروند درنظرگرفته شده است.
وي افزود: بايد در حين اجراي اين برنامهها مطمئن شويم که به هدف اصلي که رشد و توسعه آموزش براي همه دانش آموزان است رسيدهايم يعني امکانات مخلتف آموزشي و عدالت آموزشي براي همگان ايجاد شده باشد.
حکيم ادامه داد: استراتژي دولت پاکستان گسترش عدالت آموزشي در مناطق محروم و کمک به دانش آموزاني است که داراي ناتوانيهاي جسمي هستند و براي تحقق اين مهم مدارس خاصّي را ويژه دانش آموزان (16-4) سال تأسيس کرده است.
نماينده آموزش و پرورش دولت پاکستان با بيان اين که پاکستان به مفاد و اهداف شش گانه مجمع جهاني داکار سنگال پاي بند است، تصريح کرد: بيش از 260 هزار مؤسسه آموزشي وظيفه آموزش به 43 ميليون دانش آموز پاکستاني مقاطع ابتدايي متوسطه، کالجها، دانشگاه، فني وحرفه اي و مدارس ديني و مذهبي را برعهده دارند.
حکيم درخصوص ارتقاي کيفيت آموزش، خاطرنشان کرد: آموزش معلمان سياستها و روشهاي خاصّ خود را دارد که در دو بخش آموزشهاي قبل از ورود به کلاس درس و در حين آموزش به دانش آموزان تقسيم ميشود.
وي ادامه داد: اين آموزشها در 200 مرکز تربيت معلم انجام ميشود که 23 درصد در اختيار بخش غيردولتي و بقيه دولتي هستند که وظيفه آموزش به 3713 معلم را برعهده دارند که 92 درصد در بخش دولتي و 8 درصد در بخش غيردولتي شاغل هستند.
حکيم نقش مدارس ديني و مذهبي را در آموزش بزرگسالان بسيار ويژه خواند و افزود: 97 درصد اين مدارس ديني به صورت خصوصي و 3 درصد هم دولتي هستند و 58 هزارو 600 مربي و معلم مذهبي در آن مشغول فعاليت آموزشي هستند.
نماينده آموزش وپرورش پاکستان با بيان اين که سياستهاي آموزشي در ايالتهاي مختلف متفاوت و بعضاً استاندارد نيستند، گفت: کميته بازنگري سياستهاي آموزشي به صورت متمرکز ايجاد شده است تا به همگام سازي و استانداردسازي سياستهاي آموزشي منجر شود که البته در بعضي از ايالتها آموزشها از ابتدا نيز استاندارد بوده است.
وي اضافه کرد: بحث جنگ در ساليان اخير در ايالتهاي مختلف باعث ويراني مدارس و کشته شدن هزاران دانش آموز در اين مناطق شده است به گونه اي که شرايط آموزش متأثر از اين وقايع به نازلترين وضعيت خود رسيده و همکاري سازمان مردم نهاد و مجامع بين المللي را ميطلبد.
حکيم از اجراي برنامه عمل ملي براي تمرکز بر تحصيل دانش آموزاني که به مدرسه نميروند خبر داد و تصريح کرد: بايد شرايطي را فراهم کنيم تا اين دانش آموزان که به علت مسائل فرقه اي و جنگ از تحصيل بازماندهاند با ارائه مشوقهاي لازم براي دانش آموزان دختر و يا اولياي آنها شرايط تحصيل آنها فراهم شود و در اين راستا يونسکو نيز پروژه اي در دست اجرا دارد.
نماينده آموزش و پرورش دولت پاکستان اضافه کرد: حداقل يک آموزش ابتدايي يا اوليه براي دختران بازمانده از تحصيل در نظر گرفته شده است که در آن خواندن، نوشتن و کار با اعداد آموزش داده شود.
وي ادامه داد: در مرحله بعد تقويت نيازهاي تغذيه اي دانش آموزان از مکملهاي غذايي گرفته تا مراقبتهاي مادرانه دانش آموزان و الزامات امنيتي و حمل و نقل ايمن دانش آموزان تا رسيدن به مدارس پيش بيني شده است تا مدارس ايمن باشند.
حکيم با بيان اين که 420 مدرسه در کشور پاکستان به اين ملزومات مجهز شدهاند، خاطرنشان کرد: مدارس ايمن در تمام مدت شبانه روز فعاليت آموزشي ارائه ميدهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]