واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس انجمن صنایع همگن غذایی مازندران: سلامت مردم به دست دلالان و سوداگران لبنیات افتاده است ساری - ایرنا - رییس انجمن صنایع همگن غذایی و دارویی مازندران نسبت به خطرات و تهدیدات سلامت جامعه ناشی از مصرف شیر فله ای هشدار داد و گفت: امروز سلامت مردم به دست دلالان و سوداگران لبنیات افتاده است.
اسماعیل خاتمی مقدم روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : واپس نشینی بهداشتی سبب رشد مصرف سنتی تا 15درصد از کل شیر تولیدی کشور، رشد 50 درصدی بیماری تب مالت و شکل گیری حدود هشت هزار مرکز عرضه ثابت و سیار غیر رسمی شیر فله ای شده است.
رییس انجمن صنایع همگن غذایی و دارویی مازندران افزود: همزمان با هدفمندی یارانه ها از سال 89 و تشدید تحریم های بین المللی و به تبع آن بحران های اقتصادی ، تورم و در عین حال کاهش قدرت خرید و دسترسی مصرف کنندگان به محصولات غذایی و بویژه لبنیات سالم و با قیمت مناسب و در خلا نظارت و کنترل مقام های مسوول ، فرآیند نادرستی بنام فله فروشی محصولات خام لبنی در کشور تقویت و توسعه یافت.
وی دلایل گرایش مصرف کنندگان به لبنیات فله را کاهش قدرت خرید، بی اعتمادی به لبنیات صنعتی ناشی از عملکرد ضعیف برخی برندهای لبنی با تولید محصولات باکیفیت پایین، باورهای سنتی و عدم تامین برخی نیازهای مصرف کنندگان در محصولات صنعتی عنوان کرد.
وی ادامه داد: تازه بودن لبنیات فله، تبلیغات منفی آگاهانه یا غیرآگاهانه نسبت به کیفیت لبنیات صنعتی، عدم آگاهی مصرف کنندگان نسبت به خطرات بهداشتی و اقتصادی لبنیات فله، روند رو به رشد سهولت دسترسی به لبنیات فله ، غفلت و عدم پیگیری به موقع دستگاههای اجرایی و نظارتی متولی سلامت و اقتصاد مردم از جمله دلایل گرایش مردم به خرید محصولات فله ای است.
وی با بیان اینکه گسترش فله فروشی شیر پدیده ای که در سه سال اخیر امنیت غذایی و اقتصادی بخش بزرگی از مصرف کنندگان را تحت تاثیر قرار داده است، اظهار داشت: از سال 1391 با معاونت و مباشرت انجمن صنایع غذایی مازندران کمیته ساماندهی این مقوله بهداشتی شکل گرفته است.
وی به ناموفق بودن برنامه های کمیته ساماندهی عرضه لبنیات فله با دستور استاندار وقت اشاره کرد و افزود: نگاه صنفی و بخشی تشکل ها و مسوولین بدون توجه به سلامت مردم ،ضعف قوانین ،عدم اراده کافی برای پیگیری و اجرا ، پای کار نبودن سازمان دامپزشکی بعنوان متولی اصلی، بی خبری مطلق دستگاه قضا از وقوع و شیوع پدیده فله فروشی عوامل موفق نبودن این برنامه بود.
وی تاکید کرد: هر راهکاری برای برون رفت از وضعیت نابسامان فعلی باید ناظر بر دو راهبرد اصلی مبنی بر افزایش آگاهی مصرف کنندگان و اعتمادسازی به محصولات لبنی صنعتی و ساماندهی مراکز عرضه و برخورد با متخلفین باشد.
خاتمی مقدم، برنامه سازی و بکارگیری امکانات صدا و سیما و سایر رسانه ها با همکاری دانشگاه علوم پزشکی ، سازمان دامپزشکی ، متخصصین بهداشت و تغذیه، تشکل های صنفی و تخصصی را یکی از راهکارها عنوان کرد و گفت: ورود دستگاه قضایی به مقوله فله فروشی با رویکرد امنیت بهداشتی و اقتصادی نیز ضروری است.
وی اضافه کرد: تهیه بنرها و بروشورهای آموزشی و شناسایی مخاطب خاص مانند دانش آموزان ، دانشجویان ، کارمندان و کارگران و
هم افزایی و هماهنگی تشکل ها و دستگاه های اجرایی و نظارتی و قضایی برای برخورد قانونی و ساماندهی مراکز عرضه لبنیات فله
نیز از دیگر روش ها برای برون رفت از خطر سلامت جامعه است.
بیش از هشت هزار واحد دامداری در مازندران وجود دارد که بر اساس بررسی های انجمن صنایع غذایی بیش از 700 واحد دامداری در استان به صورت فله ای شیر خام را در بازار عرضه می کنند.
مازندران سالانه با تولید 672 هزار تن شیر خام ، رتبه دوم کشور را دارد که 70 درصد آن در واحدهای سنتی و در روستاها تولید می شود.
سالانه بیش از 700 هزار تن شیر در کارخانه های لبنیاتی استان مازندران به عنوان مواد اولیه مصرف می شود که فقط 30 درصد آن در استان تامین و بقیه با هزینه حمل چندین میلیاردی از دیگر استان های کشور وارد می شود.ک/3
6990//1042/6097
06/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]