تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نادانى ريشه همه بديهاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832769007




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازخوانی مصاحبه جالب کارگردان متوفی مصری در سال ۲۰۰۶ میلادی یوسف شاهین: اگر حق رأی داشتیم، اسلامیون را انتخاب می‌کردیم/پیشنهاد «مبارک» برای پست وزارت فرهنگ را رد کردم


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بازخوانی مصاحبه جالب کارگردان متوفی مصری در سال ۲۰۰۶ میلادی
یوسف شاهین: اگر حق رأی داشتیم، اسلامیون را انتخاب می‌کردیم/پیشنهاد «مبارک» برای پست وزارت فرهنگ را رد کردم
«یوسف شاهین»، کارگردان برجسته مصری، در مصاحبه‌ای دو سال پیش از مرگ خود، درباره ساختار سیاسی کشورش، موضع آمریکایی‌ها نسبت به دولت مبارک، آینده مصر و علاقه مردم این کشور برای داشتن دولتی اسلامی، سخن گفته است.

خبرگزاری فارس: یوسف شاهین: اگر حق رأی داشتیم، اسلامیون را انتخاب می‌کردیم/پیشنهاد «مبارک» برای پست وزارت فرهنگ را رد کردم



به گزارش خبرنگار سینمایی فارس،‌ «یوسف شاهین»، کارگردان مشهور سینمای مصر، 25 ژانویه 1926 در خانواده‌ای مسیحی به دنیا آمد. شاهین در دهه چهل میلادی به آمریکا رفت و دوره آموزش هنرپیشگی را در پلی‌هاوس پاساندا در لس آنجلس گذراند.


یوسف شاهین در کنار پدر و مادر و خواهرش   او نخستین فیلم خود را با نام «بابا امین» را در سال 1950 کارگردانی کرد. شاهین در سال 1951 با فیلم پسر نیل در جشنواره فیلم ونیز حضور یافت. وی در سال  1997 جایزه یک عمر دستاورد هنری جشنواره ونیز را از آن خود کرد. شاهین در فیلم‌هایش بیشتر به مسایل سیاسی، مشکلات مردم مصر و بحران‌های اجتماعی این کشور می‌پرداخت. او همواره با سیاست‌های رؤسای جمهور مصر به‌ویژه «حسنی مبارک» به مخالفت می‌پرداخت. «یوسف شاهین» ژانویه سال 2008 میلادی براثر سکته مغزی به کما رفت و پس از چند هفته در 82 سالگی در بیمارستانی در جنوب قاهره درگذشت.

وی طی بیش از نیم قرن فعالیت هنری ده‌ها فیلم را کارگردانی کرد که از جمله آنها می‌توان به «خورشید سوزان»، «ایستگاه مرکزی قاهره»، «زمین»، «مردم و نیل»، «اختیار» و آخرین فیلمش «هرج و مرج» اشاره کرد. «یوسف شاهین» 2 مارس سال 2006 با یک روزنامه آلمانی مصاحبه‌ای جالب انجام داد که مدتی بعد نسخه انگلیسی آن در چند نشریه منتشر شد که در زیر می‌خوانیم: *تو همواره خودت را مردی سیاسی معرفی می‌کنی البته این تنها در فیلم‌هایت نیست. درسته؟ _آنها من را در تلویزیون نمی‌خواهند چون من حاضر نیستم در هیچ مباحثه‌ای شرکت کنم مگر آنکه در یک برنامه زنده باشد. اگر چه آنها تنها آن قسمت‌هایی را دوست دارند پخش می‌کنند. حتی در روزنامه‌ها آنها تمام صحبت‌های من را بازنویسی یا سانسور می‌کنند چون من به وزیر کشور توهین می‌کنم. چون او یک ... است. من با رئیس جمهور هم مشکل دارم. او انسان‌های باهوش و صاحب فکر را دوست ندارد.
  *تو به جنبش کفایه پیوسته‌ای... _نه، چون آنها حتی یک برنامه مشخص ندارند. آنها از من خواستند که به تظاهراتشان بپیوندم، ولی من احمق نبودم. آنها 40 معترض بودند که با 3 هزار پلیس شورش که به باتوم و گاز اشک‌آور مسلح‌اند احاطه شده‌اند. این حجم از سرکوب غیر قابل تصور است. مافیایی که کشور ما را اداره می‌کند، تا این حد قدرتمند است. آنها پلیس دارند، ارتش دارند، هوش و تفکر دارند و زمانی‌که احساس نیاز کنند، ارتش آمریکا هم طرف آنهاست.
  *آیا به نظر شما این اعتراضات رو به رشد است؟ _تا حدی بله، ولی این کافی نیست. ما 23 سال است که تحت شرایط خیلی خاص و غیر عادی زندگی می‌کنیم. *آیا آمریکا و فرانسه از جنبش‌های معترض حمایت می‌کنند؟ _نه. آمریکا تنها به آقای مبارک کمک می‌کند. آنها همان کسانی هستند که مبارک را به قدرت رساندند. او آنها (آمریکایی‌ها) را تهدید کرد که یا من یا اسلامیون. آنها هم او (حسنی مبارک) را ترجیح دادند. *در ابتدا،  تو بیشتر از اینها طرفدار آمریکایی‌ها بودی. _من دیوانه فرهنگ آمریکا بودم. من در پاسادینا (یکی از شهرهای کوچک ایالت کالیفرنیا) تحصیل کردم. ولی یک چیز باعث شد که من علاقه‌ام را از دست بدهم و آن این بود که نتوانستم با کارهایی که آنها می‌کردند کنار بیایم. نه تنها عملکردشان در عراق، بلکه کارهایشان با خود من نیز تأیید کننده این مطلب بود. در آخرین فیلمم، من می‌خواستم از آهنگ‌های سیناترا (فرانک سیناترا، خواننده و بازیگر مشهور آمریکایی) استفاده کنم و آنها به این خاطر از من 2 میلیون دلار خواستند. من به آنها گفتم که با این کارم، در واقع به سینمای آمریکا ادای احترام می‌کنم، ولی آنها باز به این مسئله توجهی نکردند و تنها این پول را مطالبه کردند. 

*آیا تصور می‌کنی که مصر در آینده‌ای نزدیک به ملت آزادتری تبدیل خواهد شد؟ _نه در آینده‌ای نزدیک. مردم مصر برای تظاهرات بیش از حد خسته‌اند.

*آیا جوان‌ها به تو امید نمی‌دهند؟ _نه برای اینکه جوان هستند. من آنها را می‌بینم که جلوی سفارت‌های فرانسه و آلمان صف بسته‌اند و همه آنها خواستار مهاجرت هستند. درگذشته عادت داشتم که به آنها بگویم که این کار را نکنید ما به شماها نیاز داریم. من یک آدام دمُده بودم ؛ تنها زیبایی‌های کشورم را می‌دیدم. ولی حالا به آنها می‌گویم که کشور را ترک کنید چون دیگر شانس و فرصتی وجود ندارد. *همه فیلم‌های تو زندگینامه‌ای هستند. گذشته را چگونه می‌بینی؟ _از برخی جهات همراه با فرح و شادی است. من سابقا ناصر (جمال عبدالناصر، دومین رئیس جمهور مصر) را دوست داشتم. او شخصیت صمیمی داشت. من هرگز نشنیدم که فرزندانش وارد معاملات کلان بازرگانی شوند. ولی پسر مبارک در این مورد بسیار بدنام است. فساد همه جا را گرفته است. اگر شما برای مدرکی نیاز به یک مهر داشته باشید، کارمند مربوطه کشوی میزش را باز می‌کند و می‌گوید: اوه، استامپم را یادم رفته است از خانه بیاورم، باید بروی و سه هفته دیگر بیایی. ولی اگر شما در کشویش مقداری پول بگذاری فورا مدرکتان بدون هیچ مشکلی امضاء می‌شود. ما اگر حقیقتا حق رأی آزاد داشتم، اسلامیون برنده می‌شدند. *آنها (اسلامیون) کمتر فاسدند ولی آیا آنها می‌توانند موقعیت را برای متفکران تغییر دهند؟ _من برنامه‌ آنها را نمی‌دانم ولی خوب ممکن است آنها سانسور را افزایش دهند، نمی‌دانم.
* می‌خواهی مصر را ترک کنی؟ _در آمریکا که بودم، مردم به من می‌گفتند که در دانشگاه باقی بمانم . من فقیر بودم و این یک موقعیت شغلی بود. می‌توانستم به هالیوود هم نزدیک باشم. ولی آنجا تو یک عالمه رئیس داری از تهیه‌کننده گرفته تا صاحب کمپانی و مدیران بانکی و ...
  *آیا اینجا در مصر علی‌رغم سانسوری که وجود دارد خودت را مستقل‌تر می‌دانی؟ _ اکنون بله، چون برای آنها خیلی سخت است که من را به زندان بیاندازند. کسانی که در رآس قدرتند به شدت از رسانه‌های بین‌المللی می‌ترسند برای همین خیلی با احتیاط با من رفتار می‌کنند. حتی مبارک یک جایزه ملی داد که البته من آن را از ناصر می دانم. آنها حتی به من پشنهاد پست وزیر فرهنگ را دادند و من به آنها گویم که با خودتان چه فکری کرده‌اید، اینکه من یک احمقم؟ نمی‌خواهم با این مافیا هیچ کاری داشته باشم.
  *کدام کارگردان‌ها تاکنون الهام‌بخش تو بوده‌اند؟ _همه کارگردانان خوب. من عاشق آثار فاسبیندر هستم به خصوص در دوران موفقیتش. در سینمای آمریکا هم همیشه کارگردانان خوب زیادی بوده است. *پیدا کردن بازیگر سخت است؟ _نه. من همیشه آنها را  در پارلمان پیدا می‌کنم، به خصوص وقتی در پارلمان گرد هم می‌آیند و آماج تشویق‌ها سرازیر می‌شود. من اگر برای یک صحنه اپرا نیاز به افراد داشته باشم ، منتظر می‌مانم تا جلسه پارلمان به پایان برسد، آنها تشویق‌ کننده‌های حرفه‌ای هستند. *جهنم چه جور جایی است؟ _جایی کما بیش شبیه به مصر.

انتهای پیام/

94/05/06 - 09:58





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سینما و تلویزیون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن