تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بدانيد كه بدترين بدها، علماى بدند و بهترين خوبان علماى خوبند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853132386




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ماجرای فامیل‌بازی در بازار کار/ اشتغال؛ سرگرمی یک میلیون ایرانی!


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
شغل ماجرای فامیل‌بازی در بازار کار/ اشتغال؛ سرگرمی یک میلیون ایرانی!

روایت آماری از شاغلان بدون مزد؛
ماجرای فامیل‌بازی در بازار کار/ اشتغال؛ سرگرمی یک میلیون ایرانی!
یک میلیون و صدهزار نفر از کل شاغلان کشور تنها با هدف سرگرمی و شاید هم یادگیری، رایگان کار می‌کنند که ۴۴۴ هزارنفر آنان مرد هستند؛ با این وجود در یک دوره ۵ ساله از شاغلان بدون مزد ۸۰۳ هزار نفر کاسته شد.



به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز،  با وجود اینکه میلیون ها نفر از وضعیت شغلی و درآمدی خود شکایت دارند، برخی نیز هستند که به صورت رایگان برای اقوام خود کار می کنند و هیچ پولی نیز بابت آن دریافت نمی کنند. کاملا مشخص نیست این دسته از افراد با چه هدف و انگیزه ای به فعالیت اقتصادی می پردازند، آیا هدف آنها تنها کمک به فامیل است؟ آیا آنها نیاز مالی ندارند؟ آیا برای ادامه همکاری رایگان با اقوامشان تعارف می کنند؟ و یا اینکه مسائل دیگری در میان است.

اما با هر انگیزه ای که باشد بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزارنفر در بازار کار ایران فعالیت دارند که شاغل محسوب می شوند و جزو جمعیت فعالان اقتصادی هستند؛ اما درآمدی از اقتصاد کسب نمی کنند. حال ممکن است در کنار انگیزه های یادشده برای رواج اشتغال فامیلی و رایگان در بازار کار، مسائلی نیز مانند آموزش، یادگیری و جلوگیری از هدررفتن وقت به ویژه در مورد جوانان و سرگرمی هم مطرح باشد.

نتایج یک مطالعه ۵ ساله از وضعیت بازار کار ایران نشان می دهد که تعداد اشتغال فامیلی بدون مزد در دوره زمانی ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ نوسان قابل ملاحظه ای داشته و در این سال ها آمار شاغلان بدون مزد بین یک میلیون و ۱۳۹ هزارنفر تا یک میلیون و ۹۱۷ هزارنفر در نوسان بوده است.

۱.۱ میلیون نفر رایگان کار می‌کنند

در عین حال، روند اشتغال فامیلی بدون مزد در این سال ها رو به کاهش گذاشته و طی ۵ سال از مجموع شاغلان بدون مزد کشور ۸۰۳ هزار و ۵۰۰ نفر کم شده است. به نظر می رسد افزایش هزینه های زندگی و کسری درآمدی خانوارها باعث شده تا ۸۰۳ هزار شاغل بدون مزد فامیلی در مدت ۵ سال تصمیم بگیرند ادامه همکاری با اقوامشان در بازار کار متوقف شود.

بر اساس آمارها، بیشترین تعداد شاغلان بدون مزد و فامیلی کشور را زنان تشکیل می دهند تا جایی که زنان یک میلیون و ۶۲ هزار نفر از مجموع یک میلیون و ۹۱۷ هزارنفر کارکنان فامیلی سال ۸۸ را تشکیل می دادند و در سال ۹۲ نیز تعداد زنان شاغل بدون مزد از مجموع یک میلیون و ۱۱۳ هزار نفر، ۶۶۹ هزارنفر بوده است.

به صورت کلی، از مجموع کل شاغلان بدون مزد سال ۸۸ و افرادی که به صورت رایگان در بازار کار اشتغال داشتند، ۵۵.۴ درصد را زنان تشکیل دادند. این میزان در سال ۸۹ به ۵۶.۷ درصد، در سال ۹۰ به ۵۷.۵ درصد، در سال ۹۱ به میزان ۵۸.۷ درصد و در سال ۹۲ نیز به ۶۰.۱ درصد بالغ شد.

این آمارها نشان می دهند که هر چند از تعداد کل شاغلان رایگان در بازار کار کشور کاسته شده، اما همچنان درصد زنان از مردان بسیار بیشتر است تا جایی که سهم زنان از ۵۵.۴ درصد سال ۸۸ به ۶۰.۱ درصد در سال ۹۲ رسیده است.

اشتغال رایگان چگونه شکل می‌گیرد؟

روند رو به کاهش تعداد شاغلان فامیلی بدون مزد در فاصله سال های ۸۸ تا ۹۲ به نحوی بوده که تعداد مردان شاغل بدون مزد از ۸۵۴ هزار و ۶۶۹ نفر در سال ۸۸ به ۴۴۴ هزار و ۵۱۳ نفر در سال ۹۲ کاهش یافته؛ یعنی تقریبا تعداد مردانی که به صورت رایگان در بازار کار فعالیت داشته اند در فاصله سال های ۸۸ تا ۹۲ به نصف کاهش یافته است.

نکته اساسی درباره اشتغال رایگان مردان این است که این افراد دقیقا با چه انگیزه و هدفی به صورت رایگان فعالیت اقتصادی انجام می دهند؟ البته ممکن است برخی از این جمعیت چند صد هزارنفری مردان شاغل بدون مزد، فرزندانی باشند که برای حمایت از اشتغال پدران و مادرانشان در بنگاه ها و یا واحدهای کسب و کار فامیلی مشغول به فعالیت به صورت نیمه وقت و حتی تمام وقت باشند.

با این وجود، کاهش ۴۱۰ هزار و ۱۵۶ نفری از مجموع مردان شاغل بدون مزد در ۵ سال مورد محاسبه نشان دهنده تلاش این گروه ها برای چرخش به سمت اشتغال با مزد و کسب درآمد است. آنها احتمالا آموزش کافی دیده اند و می خواهند برای خودشان فعالیت کنند و یا اینکه دست از اشتغال رایگان کشیده و به دنبال کار رسمی با هدف درآمد هستند.

کارشناسان بازار کار عقیده دارند اشتغال فامیلی رایگان در تمامی کشورها مرسوم است و در بسیاری دیگر از بازارهای کار نیز فرزندان به پدران و مادرانشان کمک می کنند، زنان مردان را مورد حمایت قرار می دهند و حتی از اقوام نزدیک غیر از خانواده اصلی نیز ممکن است گروهی برای کمک به فعالیت اقتصادی اقوامشان داوطلب باشند.

معمولا این روش از اشتغال افراد همانگونه که ذکر شد با هدف یادگیری، سپردن مسئولیت های مهم و کلیدی به آشنایان مانند واگذاری مسئولیت مالی ،دریافت و پرداخت به نزدیکان و مواردی از این دست اتفاق می افتد. درست مانند این است که یک سرمایه گذار مالی بخواهد مسئولیت کارهای مالی خود را به فرزندان خود واگذار کند؛ در عین حال که شاید نیروهای غیرفامیلی فراوانی را نیز تحت پوشش خود داشته باشد؛ بنابراین در چنین بستری اشتغال فامیلی رایگان ممکن است شکل بگیرد./مهر/110
 



۰۵/۰۵/۱۳۹۴ - ۱۵:۰۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن