واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آخرین وضعیت طرح های انتقال آب دریای خزر و تامین آب دریاچه ارومیه از زبان مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران تهران - ایرنا - مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران پرسش های خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت طرح های انتقال آب دریای خزر و تامین آب دریاچه ارومیه را پاسخ داد.
به گزارش ایرنا، سیدمحمدرضا رضازاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران، با اشاره به بحث انتقال آب از دریای خزر به فلات مرکزی ایران که از چند سال قبل مطرح شده، گفت: دستگاه اجرایی این طرح از ابتدا شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران نبود، اما از مقطعی مسئولیت به این شرکت اعطاء شد که سعی کردیم در چارچوب نظام اجرایی تعریف شده در کشور در آن عمل کنیم.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران خاطرنشان کرد: هم اینک مراحل ابتدایی مطالعات این طرح به نتیجه رسیده، با سازمان محیط زیست استان مازندران همکاری هایی داشته ایم و روش های مختلف شیرین سازی آب دریا را مدّنظر قرار داده ایم.
وی با اشاره به تامین بخشی از بودجه مطالعاتی این طرح، تصریح کرد: بحث مطالعاتی این طرح عظیم تا سال 96 ادامه خواهد داشت.
رضا زاده درباره طرح انتقال آب سد "کانی سیب" به دریاچه ارومیه، افزود: مطالعات این طرح نیز از ابتدا برعهده این شرکت نبوده و از مقطعی به بعد در اختیار این مجموعه قرار گرفته است.
وی اجرای این طرح را کاری بسیار پیچیده توصیف و اضافه کرد: هم اینک شرکتی از نروژ با کمک گرفتن از برخی دیگر از شرکت های غربی و با حضور مشاور داخلی، مطالعات این پروژه را انجام می دهد که صرفا در حد کسب شناخت است.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با بیان آنکه گزارش مرحله شناخت به وزارت نیرو ارسال شده، تصریح کرد: اگر به این نتیجه رسیدیم که امکان ادامه مطالعه وجود دارد، طرح را اجرایی و در غیر این صورت آن را متوقف خواهیم کرد.
وی درباره اظهار نظر برخی از کارشناسان در سطح کشور که قائلند اصلاً نباید در چنین مقوله ای ورود کرد، ادامه داد: در مطالعه و اجرای این طرح، شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در مسیر علمی و فنی خود به پیش خواهد رفت.
رضازاده گفت: در حفاری تونل 36 کیلومتری انتقال آب سد کانی سیب به دریاچه ارومیه نیازمند تهیه دو دستگاه TBM هستیم که دستگاه نخست با 25 کانتینر وارد کشور شده و امید داریم با تکمیل تمام قطعات آن تا دو هفته آینده، از ابتدای پاییز امسال حفاری مکانیزه در دستور کار قرار بگیرد.
وی ابراز امیدواری کرد؛ دستگاه دوم نیز از بهمن ماه آینده وارد بندرعباس شود.
این مقام مسؤول تصریح کرد: با اجرای این پروژه سالانه 650 میلیون مترمکعب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه منتقل می شود.
** تغییر شرایط آب و هوایی اجرای برخی طرح ها را از اولویت خارج کرده است
وی با بیان آنکه از چند سال پیش در برخی نقاط کشور بخصوص حوزه رودخانه کرخه طرح های مطالعاتی متعدد تعریف شده، بیان داشت: اما به دلیل شرایط آب و هوایی این سالها، ادامه این پروژه ها را مصلحت ندانسته و آنها را از اولویت خارج کرده ایم که از جمله آنها می توان به پروژه سد و نیروگاه "گرشا" و "کرخه 2" اشاره کرد.
رضازاده با اشاره به اینکه برخی دیگر از پروژه ها کماکان توجیه خوبی دارند، ادامه داد: برخی دیگر از پروژه ها نظیر سد "بختیاری" واقع در بالا دست سد دز اهداف شان با تغییراتی همراه شده؛ به طوری که در یک بازنگری و با هدف مدیریت منابع آب، هدف اولیه آن که احداث سدی با 325 متر ارتفاع و نیروگاه هزار و 500مگاواتی بود به سد با 275 متر ارتفاع و نیروگاه 750 مگاواتی تقلیل یافت.
** ظرفیت نیروگاه های برق آبی کشور بیش از 30 هزار مگاوات است
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، اظهار داشت: بیش از 30 هزار مگاوات قابلیت و ظرفیت نیروگاه های برق آبی کشور است که تا امروز فقط 11 هزار مگاوات آن به بهره برداری رسیده و بیش از پنج هزار مگاوات نیز در دست بهره برداری است.
وی گفت: با ظرفیت سازی انجام شده، نیروگاه های برق آبی حدود 14 درصد ظرفیت نیروگاهی کشور را در اختیار دارد که توسعه آن وابسته به عواملی همچون توپوگرافی منطقه، میزان بارندگی، تامین ساختارها و ... است.
رضازاده خاطرنشان کرد: براساس نیاز کشور، وزارت نیرو سالانه برای تولید برق برنامه ریزی می کند که البته در حوزه نیروگاه های برق آبی همواره دو موضوع اساسی تامین آب کشاورزی و تامین نیروی برق همواره مطمح نظر قرار می گیرد.
وی تصریح کرد: برق تولیدی نیروگاه های برق آبی همواره در ساعات اوج مصرف برق وارد مدار می شود و همواره براساس این برنامه حرکت می کند.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران بطور نمونه، افزود: در تابستان گذشته به دلیل گرمای بیش از حد هوا، آب بیشتری از نیروگاه های برق آبی رهاسازی شد تا تولید برق افزایش یافته و جبران تولید برق نیروگاه های حرارتی شود.
اقتصام (3)3065**1558
03/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]