تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):صله رحم، انسان را خوش اخلاق، با سخاوت و پاكيزه جان مى‏نمايد و روزى را زياد مى‏كند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830651859




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شش زاویه بازار صادراتی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شش زاویه بازار صادراتی تهران- ایرنا- روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه بازرگانی نوشت: آینده تجارت خارجی ایران به کدام سمت می رود؟ پس از توافق هسته ای صورت گرفته بین ایران و گروه 1+5، پیش بینی های مختلفی از آینده تجارت خارجی ایران شنیده می شود. در حالی که حصول این توافق بر شتاب کشورهای اروپایی برای استفاده از فرصت های تجاری ایران افزوده است، زمزمه هایی وجود دارد که شرکت های آسیایی به خصوص چین نیز خود را برای رقابت با همتایان غربی در بازار ایران آماده کرده اند تا مبادا از این قافله عقب بمانند.


در این گزارش که در شماره روز شنبه سوم مرداد 1394 خورشیدی انتشار یافته، می خوانیم: پیش بینی ها حاکی از آن است که کشورهای اروپایی پس از رفع کامل تحریم ها جایگزین مقاصد فعلی صادراتی ایران که در حال حاضر کشورهای آسیایی هستند، بشوند. از سوی دیگر، آمارها از صادرات ایران در بهار سال جاری، نشان می دهند که بخش صنعت در حالی بیشترین وزن صادرات را طی این دوره به خود نسبت داده که از نظر ارزشی بیشترین میزان صادرات مربوط به بخش پتروشیمی بوده و بخش معدنی نیز میزان صادرات ناچیزی را هم به لحاظ ارزشی و هم به لحاظ وزنی به خود اختصاص داده است. با این حال، وزارت صنعت و معدن و تجارت نیز برای توسعه صادرات کشور، به صادرات با ارزش افزوده بالا تاکید کرده و سعی دارد صادرات در بخش های کشاورزی، معدنی و فرش و صنایع دستی را افزایش دهد.
با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته برای جذب بازارهای دنیا در دوران پساتحریم، مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز از کمبودهای بسیار در بخش های نفت، گاز و معدن خبر دادند؛ اما به گفته آنها چنانچه بتوانیم زنجیره ارزش این سه بخش را کامل کنیم، مورد استقبال کشورهای دنیا به خصوص اروپایی ها قرار خواهد گرفت در نتیجه با افزایش صادرات در این بخش ها نیز همراه خواهیم بود. آمارهای عملکرد تجارت خارجی منتشر شده از سوی سازمان توسعه تجارت نشان می دهد که طی سه ماه نخست سال جاری صادرات غیرنفتی کشور در حالی از نظر وزنی افت 4 درصدی را تجربه کرده که طی این مدت صادرات در بخش فرش و صنایع دستی با افت 27 درصدی، صادرات در بخش کشاورزی با افت 15 درصدی و صادرات در بخش معدن نیز با بیشترین افت معادل 52 درصدی مواجه بوده است. این در حالی است که طی این دوره وزن صادرات کشور در بخش میعانات گازی با رشد 5 درصدی، در بخش صنعت با رشد 0.3 درصدی و در بخش پتروشیمی نیز با بیشترین رشد وزنی و معادل 54 درصد نسبت به دوره مشابه سال گذشته همراه بوده است. از سوی دیگر، در بهار سال جاری، صادرات غیرنفتی کشور به لحاظ ارزش دلاری افت 10 درصدی را تجربه کرده که بر این اساس طی دوره یاد شده بیشترین رشد ارزش صادرات مربوط به بخش پتروشیمی و بیشترین افت نیز مربوط به بخش معدن بوده است. براساس آمارها، طی این دوره، بخش میعانات گازی افت ارزشی 32.5 درصدی در صادرات، بخش فرش و صنایع دستی افت 10 درصدی، بخش کشاورزی افت 12 درصدی و بخش معدنی نیز افت 64 درصدی را در صادرات تجربه کرده است. طی این سه ماه ارزش صادرات تنها در دو بخش صنعتی و پتروشیمی رشد را تجربه کرده به طوری که صادرات کشور در بخش صنعت با رشد ارزشی 2 درصدی و در بخش پتروشیمی با رشد ارزشی 11.6 درصدی همراه بوده است.
امید به افزایش صادرات کشور در آینده نه چندان دور در حالی است که اخیرا شورای امنیت سازمان ملل نیز طی قطعنامه ای تحریم های قبلی اعمال شده علیه ایران را تعلیق کرده که این امر عزم شرکت های خارجی را برای ورود به ایران جزم تر کرده است. در حال حاضر شرکت های مختلفی از سراسر جهان در حال آماده سازی خود برای ورود به ایران هستند تا بتوانند پیش از دیگر کشورها در بازار کشور جا باز کنند همچنین طی ماه های اخیر، شرکت های خارجی بسیاری به ایران سفر کرده و شرایط را برای ورود به کشور بررسی کرده اند که سهم بالایی از این شرکت ها را شرکت های اروپایی تشکیل می دهند. خبرها حاکی از آن است که تاکنون بسیاری از شرکت های اروپایی از کشورهای حوزه اسکاندیناوی، انگلیس، آلمان و ایتالیا برای ورود به ایران شرایط بازار را ارزیابی کرده و حتی برخی شرکت های آمریکایی نیز خواهان ورود به ایران هستند. همچنین طی روزهای گذشته یک هیات بزرگ سیاسی، اقتصادی و صنعتی از آلمان به سرپرستی وزیر اقتصاد این کشور وارد ایران شده اند و طی مذاکره با مقامات ایرانی، بازسازی روابط اقتصادی گذشته و افزایش مبادلات تجاری دو کشور به حدود 10 میلیارد دلار سالانه را در دستور کار قرار دادند، این در حالی است که زمزمه هایی از سفر هیات هایی از اسپانیا و فرانسه و انگلیس به تهران نیز شنیده می شود.
از سوی دیگر نگرانی هایی وجود دارد که با ورود کشورهای اروپایی به بازار کشور، ایران تنها نقش واردکننده را داشته و هدف نهایی کشور که توسعه صادرات است، پشت گوش انداخته شود، از این رو متولیان حوزه صادرات همواره تاکید دارند که باید مراقب هیات های اروپایی که به ایران سفر می کنند بود تا آنها تنها به دنبال فروش کالاهای خود نباشند، بلکه دولت به گونه ای هماهنگ کند تا زمینه چانه زنی بازرگانان ایرانی برای صادرات کالاهای خود فراهم شود. رئیس کنفدراسیون صادرات نیز در گفت وگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به کاهش 4 درصدی صادرات غیرنفتی به لحاظ وزنی و کاهش 10 درصدی آن به لحاظ ارزشی از عقب بودن کشور از برنامه هدف توسعه صادراتی کشور خبر داد و گفت: تا 6 ماه آینده نیز با توجه به زمانبر بودن اجرایی شدن لغو تحریم ها عملا شاهد تغییرات زیادی نخواهیم بود اما با لغو تحریم سوئیفت و کاهش هزینه حمل و نقل هزینه صادرات کاهش می یابد.
محمد لاهوتی در پاسخ به اینکه با برداشتن تحریم ها و شرایط جدید بانکی تا چه زمانی وضعیت صادراتی به روال عادی بازمی گردد، گفت: متن توافق با مصوبه سازمان ملل به صورت قانونی به جریان افتاد و تمام تحریم ها لغو شد، اما تا اجرایی شدن آن 90 روز زمان نیاز است و پیش بینی می کنیم در ابتدای سال 2016 میلادی شرایط تجارت خارجی به روال عادی برگردد. لاهوتی به این نکته نیز تاکید کرد که در شرایط آنی، تسهیل حمل ونقل و باز شدن سوئیفت هزینه های صادراتی را کاهش می دهد، اما به تنهایی این مساله کافی نیست و سازمان توسعه تجارت باید دلیل افت صادرات را بررسی و آن را برطرف کند. این گفته ها در حالی است که با توجه به آمارهای موجود در حال حاضر سهم بزرگی از بازار صادراتی ایران را کشورهای آسیایی تشکیل می دهند و سهم کشور های اروپایی با فاصله زیادی از آسیا قرار دارند به طوری که در سه ماه نخست سال جاری در لیست 10 کشور عمده صادراتی، تنها کشور اروپایی که مشاهده می شود ایتالیا به عنوان نهمین مقصد عمده صادراتی است و پس از آن مصر از قاره آفریقا در رتبه دهم قرار دارد و کل 9 کشور اول مقصد صادراتی را کشورهای آسیایی تشکیل می دهند.
بر این اساس، اولین کشور مقصد عمده صادراتی، چین با سهم ارزشی 23.4 درصد از کل صادرات پس از آن عراق با سهم 18.3 درصد است و پس از آن به ترتیب کشورهای امارات متحده عربی با سهم 16 درصدی، هند با سهم 8.9 درصدی، افغانستان با سهم 7.4 درصدی، ترکیه با سهم 4.9 درصدی، ترکمنستان با سهم 2.3 درصدی و پاکستان با سهم 1.8 درصدی از ارزش کل صادرات کشور قرار دارند. آمارها همچنین نشان می دهند که در اولین فصل سال جاری، قاره آسیا با اینکه به لحاظ وزنی افت 7 درصدی و به لحاظ ارزشی رشد تنها یک درصدی را در صادرات ایران تجربه کرده است، اما 93.2 درصد از ارزش کل صادرات کشور را طی این دوره به خود اختصاص داده است. این در حالی است که قاره اروپا طی این دوره تنها سهم 4.4 درصدی از ارزش کل صادرات را داشته و نسبت به دوره مشابه سال گذشته نیز افت 20 درصدی در وزن صادرات همچنین افت 4 درصدی در ارزش را تجربه کرده است.
پس از آسیا و اروپا، آفریقا نیز سهم 2.2 درصدی از ارزش کل صادرات کشور را از آن خود کرده است، به طوری که طی این دوره نسبت به دوره مشابه سال گذشته رشد 19 درصدی در وزن و رشد 17 درصدی در ارزش صادرات را تجربه کرده است.
پس از آن آمریکا با اختصاص سهم 0.08 درصدی از ارزش کل صادرات کشور طی دوره مورد بررسی نسبت به دوره مشابه سال گذشته رشد ارزشی 5 درصدی و رشد وزنی منفی 32 درصدی را داشته است و نهایتا قاره اقیانوسیه نیز در حالی سهم 0.07 درصدی از ارزش کل صادرات را طی این دوره به خود اختصاص داده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته افت ارزشی 11 درصدی و رشد وزنی 51 درصدی را در صادرات کشور تجربه کرده است. با این حال پیش بینی ها حاکی از آن است که پس از لغو کامل تحریم های هسته ای در آینده ای نه چندان دور شاهد تغییرات بسیاری در سهم بازارهای هدف صادراتی کشور و همچنین مسیر توسعه صادراتی کشور باشیم.
افت 33 درصدی تجارت ایران و چین در نیمه نخست 2015
خبرگزاری تسنیم: مبادلات تجاری ایران و چین در نیمه نخست سال جاری میلادی با کاهش 33 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شد و به 18 میلیارد دلار رسید.
مبادلات ایران و چین در ماه های ژانویه تا ژوئن سال 2014 بالغ بر 26.9 میلیارد دلار گزارش شده بود، اما این رقم در مدت مشابه سال جاری به 18 میلیارد دلار کاهش یافته است.
صادرات چین به ایران در این دوره 320 میلیون دلار از میزان واردات این کشور بیشتر بوده است. واردات چین از ایران در 6 ماه نخست سال جاری میلادی به 8.9 میلیارد دلار رسیده که این رقم با افت 44 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. چین در ماه های ژانویه تا ژوئن 2014 بالغ بر 15.9 میلیارد دلار کالا از ایران وارد کرده بود. نفت کالای عمده وارداتی چین از ایران است. صادرات چین به ایران نیز در ماه های ژانویه تا ژوئن امسال کاهش 16.4 درصدی داشته و به 9.2 میلیارد دلار رسیده است. چین در مدت مشابه سال قبل حدود 11 میلیارد دلار کالا به ایران صادر کرده بود.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد
**گروه اطلاع رسانی**9165**9131



03/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن