محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830651859
شش زاویه بازار صادراتی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شش زاویه بازار صادراتی تهران- ایرنا- روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه بازرگانی نوشت: آینده تجارت خارجی ایران به کدام سمت می رود؟ پس از توافق هسته ای صورت گرفته بین ایران و گروه 1+5، پیش بینی های مختلفی از آینده تجارت خارجی ایران شنیده می شود. در حالی که حصول این توافق بر شتاب کشورهای اروپایی برای استفاده از فرصت های تجاری ایران افزوده است، زمزمه هایی وجود دارد که شرکت های آسیایی به خصوص چین نیز خود را برای رقابت با همتایان غربی در بازار ایران آماده کرده اند تا مبادا از این قافله عقب بمانند.
در این گزارش که در شماره روز شنبه سوم مرداد 1394 خورشیدی انتشار یافته، می خوانیم: پیش بینی ها حاکی از آن است که کشورهای اروپایی پس از رفع کامل تحریم ها جایگزین مقاصد فعلی صادراتی ایران که در حال حاضر کشورهای آسیایی هستند، بشوند. از سوی دیگر، آمارها از صادرات ایران در بهار سال جاری، نشان می دهند که بخش صنعت در حالی بیشترین وزن صادرات را طی این دوره به خود نسبت داده که از نظر ارزشی بیشترین میزان صادرات مربوط به بخش پتروشیمی بوده و بخش معدنی نیز میزان صادرات ناچیزی را هم به لحاظ ارزشی و هم به لحاظ وزنی به خود اختصاص داده است. با این حال، وزارت صنعت و معدن و تجارت نیز برای توسعه صادرات کشور، به صادرات با ارزش افزوده بالا تاکید کرده و سعی دارد صادرات در بخش های کشاورزی، معدنی و فرش و صنایع دستی را افزایش دهد.
با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته برای جذب بازارهای دنیا در دوران پساتحریم، مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز از کمبودهای بسیار در بخش های نفت، گاز و معدن خبر دادند؛ اما به گفته آنها چنانچه بتوانیم زنجیره ارزش این سه بخش را کامل کنیم، مورد استقبال کشورهای دنیا به خصوص اروپایی ها قرار خواهد گرفت در نتیجه با افزایش صادرات در این بخش ها نیز همراه خواهیم بود. آمارهای عملکرد تجارت خارجی منتشر شده از سوی سازمان توسعه تجارت نشان می دهد که طی سه ماه نخست سال جاری صادرات غیرنفتی کشور در حالی از نظر وزنی افت 4 درصدی را تجربه کرده که طی این مدت صادرات در بخش فرش و صنایع دستی با افت 27 درصدی، صادرات در بخش کشاورزی با افت 15 درصدی و صادرات در بخش معدن نیز با بیشترین افت معادل 52 درصدی مواجه بوده است. این در حالی است که طی این دوره وزن صادرات کشور در بخش میعانات گازی با رشد 5 درصدی، در بخش صنعت با رشد 0.3 درصدی و در بخش پتروشیمی نیز با بیشترین رشد وزنی و معادل 54 درصد نسبت به دوره مشابه سال گذشته همراه بوده است. از سوی دیگر، در بهار سال جاری، صادرات غیرنفتی کشور به لحاظ ارزش دلاری افت 10 درصدی را تجربه کرده که بر این اساس طی دوره یاد شده بیشترین رشد ارزش صادرات مربوط به بخش پتروشیمی و بیشترین افت نیز مربوط به بخش معدن بوده است. براساس آمارها، طی این دوره، بخش میعانات گازی افت ارزشی 32.5 درصدی در صادرات، بخش فرش و صنایع دستی افت 10 درصدی، بخش کشاورزی افت 12 درصدی و بخش معدنی نیز افت 64 درصدی را در صادرات تجربه کرده است. طی این سه ماه ارزش صادرات تنها در دو بخش صنعتی و پتروشیمی رشد را تجربه کرده به طوری که صادرات کشور در بخش صنعت با رشد ارزشی 2 درصدی و در بخش پتروشیمی با رشد ارزشی 11.6 درصدی همراه بوده است.
امید به افزایش صادرات کشور در آینده نه چندان دور در حالی است که اخیرا شورای امنیت سازمان ملل نیز طی قطعنامه ای تحریم های قبلی اعمال شده علیه ایران را تعلیق کرده که این امر عزم شرکت های خارجی را برای ورود به ایران جزم تر کرده است. در حال حاضر شرکت های مختلفی از سراسر جهان در حال آماده سازی خود برای ورود به ایران هستند تا بتوانند پیش از دیگر کشورها در بازار کشور جا باز کنند همچنین طی ماه های اخیر، شرکت های خارجی بسیاری به ایران سفر کرده و شرایط را برای ورود به کشور بررسی کرده اند که سهم بالایی از این شرکت ها را شرکت های اروپایی تشکیل می دهند. خبرها حاکی از آن است که تاکنون بسیاری از شرکت های اروپایی از کشورهای حوزه اسکاندیناوی، انگلیس، آلمان و ایتالیا برای ورود به ایران شرایط بازار را ارزیابی کرده و حتی برخی شرکت های آمریکایی نیز خواهان ورود به ایران هستند. همچنین طی روزهای گذشته یک هیات بزرگ سیاسی، اقتصادی و صنعتی از آلمان به سرپرستی وزیر اقتصاد این کشور وارد ایران شده اند و طی مذاکره با مقامات ایرانی، بازسازی روابط اقتصادی گذشته و افزایش مبادلات تجاری دو کشور به حدود 10 میلیارد دلار سالانه را در دستور کار قرار دادند، این در حالی است که زمزمه هایی از سفر هیات هایی از اسپانیا و فرانسه و انگلیس به تهران نیز شنیده می شود.
از سوی دیگر نگرانی هایی وجود دارد که با ورود کشورهای اروپایی به بازار کشور، ایران تنها نقش واردکننده را داشته و هدف نهایی کشور که توسعه صادرات است، پشت گوش انداخته شود، از این رو متولیان حوزه صادرات همواره تاکید دارند که باید مراقب هیات های اروپایی که به ایران سفر می کنند بود تا آنها تنها به دنبال فروش کالاهای خود نباشند، بلکه دولت به گونه ای هماهنگ کند تا زمینه چانه زنی بازرگانان ایرانی برای صادرات کالاهای خود فراهم شود. رئیس کنفدراسیون صادرات نیز در گفت وگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به کاهش 4 درصدی صادرات غیرنفتی به لحاظ وزنی و کاهش 10 درصدی آن به لحاظ ارزشی از عقب بودن کشور از برنامه هدف توسعه صادراتی کشور خبر داد و گفت: تا 6 ماه آینده نیز با توجه به زمانبر بودن اجرایی شدن لغو تحریم ها عملا شاهد تغییرات زیادی نخواهیم بود اما با لغو تحریم سوئیفت و کاهش هزینه حمل و نقل هزینه صادرات کاهش می یابد.
محمد لاهوتی در پاسخ به اینکه با برداشتن تحریم ها و شرایط جدید بانکی تا چه زمانی وضعیت صادراتی به روال عادی بازمی گردد، گفت: متن توافق با مصوبه سازمان ملل به صورت قانونی به جریان افتاد و تمام تحریم ها لغو شد، اما تا اجرایی شدن آن 90 روز زمان نیاز است و پیش بینی می کنیم در ابتدای سال 2016 میلادی شرایط تجارت خارجی به روال عادی برگردد. لاهوتی به این نکته نیز تاکید کرد که در شرایط آنی، تسهیل حمل ونقل و باز شدن سوئیفت هزینه های صادراتی را کاهش می دهد، اما به تنهایی این مساله کافی نیست و سازمان توسعه تجارت باید دلیل افت صادرات را بررسی و آن را برطرف کند. این گفته ها در حالی است که با توجه به آمارهای موجود در حال حاضر سهم بزرگی از بازار صادراتی ایران را کشورهای آسیایی تشکیل می دهند و سهم کشور های اروپایی با فاصله زیادی از آسیا قرار دارند به طوری که در سه ماه نخست سال جاری در لیست 10 کشور عمده صادراتی، تنها کشور اروپایی که مشاهده می شود ایتالیا به عنوان نهمین مقصد عمده صادراتی است و پس از آن مصر از قاره آفریقا در رتبه دهم قرار دارد و کل 9 کشور اول مقصد صادراتی را کشورهای آسیایی تشکیل می دهند.
بر این اساس، اولین کشور مقصد عمده صادراتی، چین با سهم ارزشی 23.4 درصد از کل صادرات پس از آن عراق با سهم 18.3 درصد است و پس از آن به ترتیب کشورهای امارات متحده عربی با سهم 16 درصدی، هند با سهم 8.9 درصدی، افغانستان با سهم 7.4 درصدی، ترکیه با سهم 4.9 درصدی، ترکمنستان با سهم 2.3 درصدی و پاکستان با سهم 1.8 درصدی از ارزش کل صادرات کشور قرار دارند. آمارها همچنین نشان می دهند که در اولین فصل سال جاری، قاره آسیا با اینکه به لحاظ وزنی افت 7 درصدی و به لحاظ ارزشی رشد تنها یک درصدی را در صادرات ایران تجربه کرده است، اما 93.2 درصد از ارزش کل صادرات کشور را طی این دوره به خود اختصاص داده است. این در حالی است که قاره اروپا طی این دوره تنها سهم 4.4 درصدی از ارزش کل صادرات را داشته و نسبت به دوره مشابه سال گذشته نیز افت 20 درصدی در وزن صادرات همچنین افت 4 درصدی در ارزش را تجربه کرده است.
پس از آسیا و اروپا، آفریقا نیز سهم 2.2 درصدی از ارزش کل صادرات کشور را از آن خود کرده است، به طوری که طی این دوره نسبت به دوره مشابه سال گذشته رشد 19 درصدی در وزن و رشد 17 درصدی در ارزش صادرات را تجربه کرده است.
پس از آن آمریکا با اختصاص سهم 0.08 درصدی از ارزش کل صادرات کشور طی دوره مورد بررسی نسبت به دوره مشابه سال گذشته رشد ارزشی 5 درصدی و رشد وزنی منفی 32 درصدی را داشته است و نهایتا قاره اقیانوسیه نیز در حالی سهم 0.07 درصدی از ارزش کل صادرات را طی این دوره به خود اختصاص داده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته افت ارزشی 11 درصدی و رشد وزنی 51 درصدی را در صادرات کشور تجربه کرده است. با این حال پیش بینی ها حاکی از آن است که پس از لغو کامل تحریم های هسته ای در آینده ای نه چندان دور شاهد تغییرات بسیاری در سهم بازارهای هدف صادراتی کشور و همچنین مسیر توسعه صادراتی کشور باشیم.
افت 33 درصدی تجارت ایران و چین در نیمه نخست 2015
خبرگزاری تسنیم: مبادلات تجاری ایران و چین در نیمه نخست سال جاری میلادی با کاهش 33 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شد و به 18 میلیارد دلار رسید.
مبادلات ایران و چین در ماه های ژانویه تا ژوئن سال 2014 بالغ بر 26.9 میلیارد دلار گزارش شده بود، اما این رقم در مدت مشابه سال جاری به 18 میلیارد دلار کاهش یافته است.
صادرات چین به ایران در این دوره 320 میلیون دلار از میزان واردات این کشور بیشتر بوده است. واردات چین از ایران در 6 ماه نخست سال جاری میلادی به 8.9 میلیارد دلار رسیده که این رقم با افت 44 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. چین در ماه های ژانویه تا ژوئن 2014 بالغ بر 15.9 میلیارد دلار کالا از ایران وارد کرده بود. نفت کالای عمده وارداتی چین از ایران است. صادرات چین به ایران نیز در ماه های ژانویه تا ژوئن امسال کاهش 16.4 درصدی داشته و به 9.2 میلیارد دلار رسیده است. چین در مدت مشابه سال قبل حدود 11 میلیارد دلار کالا به ایران صادر کرده بود.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد
**گروه اطلاع رسانی**9165**9131
03/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]
صفحات پیشنهادی
بازارهای 10 گانه صادراتی ایران معرفی شدند
طی دو ماهه اول امسال بازارهای 10 گانه صادراتی ایران معرفی شدند تهران - ایرنا - سازمان توسعه تجارت ایران ازکشورهای چین عراق امارات متحده عربی هند افغانستان ترکیه ترکمنستان پاکستان ایتالیا و عمان به عنوان بازارهای 10 گانه صادراتی در مدت دو ماهه نخست سال جاری نام برداستمرار تامین محصولات صادراتی سالم بخش کشاورزی عامل مهم حضور در بازارهای هدف است
استمرار تامین محصولات صادراتی سالم بخش کشاورزی عامل مهم حضور در بازارهای هدف است استانها > سمنان - جلسه کمیته ارزیابی و برنامه ریزی صادرات محصولات کشاورزی با دستور کار بررسی و ارزیابی قابلیت ها و برنامه ریزی برای توسعه صادرات در بخش کشاورزی درسازمان جهاد کشاورزی استرئیس پرورشدهندگان مرغ گوشتی کشور خبر داد تولید ماهانه ۱۰ هزار تن مرغ مازاد و زیان مرغداران/ امکان رقابت در با
رئیس پرورشدهندگان مرغ گوشتی کشور خبر دادتولید ماهانه ۱۰ هزار تن مرغ مازاد و زیان مرغداران امکان رقابت در بازار صادراتی را نداریمرئیس پرورشدهندگان مرغ گوشتی گفت هم اکنون ۱۰ هزار تن تولید مازاد در کشور وجود دارد و مرغداران در هر کیلو ۱۰۰۰ تومان زیان میدهند در عین حال به دلیلورود به بازارهای جدید صادراتی پس از رفع تحریمها
دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۴ ۳۰ دبیر انجمن کاشی و سرامیک ایران با اشاره به آغاز بیستوسومین نمایشگاه کاشی سرامیک و چینی بهداشتی گفت امیدواریم با رفع تحریمها و محدودیتها بتوانیم بازارهای جدید صادراتی داشته باشیم بهنام عزیززاده رییس ستاد برگزاری نمایشگاه در گفتوگو با خبرنگار ایسنفارس در گفتوگو با یک کارگزار بررسی کرد دلیل نداشتن مشتری قیر صادراتی در بورس کالا / راهکار تزریق رونق به بازا
فارس در گفتوگو با یک کارگزار بررسی کرددلیل نداشتن مشتری قیر صادراتی در بورس کالا راهکار تزریق رونق به بازار کساد وکیوم باتوممعاملات قیر صادراتی بورس کالا این روزها از رونق افتاده و اغلب معامله گران ترجیح میهند به جای صادرات قیر که تا چند وقت اخیر از مزیت نسبی برخوردار بود بواکنش سرد 4 بازار به رویدادهای هسته ای، تیتر یک همشهری
واکنش سرد 4 بازار به رویدادهای هسته ای تیتر یک همشهری تهران- ایرنا- روزنامه همشهری در شماره روز سه شنبه سی ام تیر در تیتر نخست می نویسد سرنوشت بازارهای مهم پس از رفع تحریم ها چه خواهد شد و آیا انتظار عمومی برای کاهش قیمت ها پس از اعلام توافق هسته ای محقق شد آنچه مسلم است قیمتعارضه بزرگ بازار مسکن 95
عارضه بزرگ بازار مسکن 95 تهران- ایرنا- روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه مسکن و عمران نوشت ساخت مسکن در همه شهرهای کشور با تبعیت از رکود ساختمانی تهران از وضعیت نرمال خود خارج شده و به لحاظ تیراژ به کمترین حد 8 سال اخیر رسیده است در این گزارش که در شماره روز سه شنبه سی ام تیر 1394دنیای اقتصاد: بازی پونزی در بازار پول
دنیای اقتصاد بازی پونزی در بازار پول تهران- ایرنا- روزنامه دنیای اقتصاد در شماره روز شنبه بیستم تیر نوشت ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی در یک یادداشت رسمی که در سایت بانک مرکزی منتشر شده است دیپلماسی چندجانبه در حوزه ساماندهی موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز را کلید زد رییس کل باستقبال از دومین فن بازار تخصصی مدیریت شهری
چهارشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۷ ۵۳ معاون علم و فناوری مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران از استقبال گسترده شرکتهای دانشبنیان و فناور از دومین فن بازار تخصصی مدیریت شهری خبر داد به گزارش سرویس شهری ایسنا علی فرهادی با تأکید بر حضور بیش از 384 شرکت دانشبنیان در دومین نمایشگاه تخصصاحداث 10 بازار تره بار جدید در پایتخت
چهارشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۸ مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران از احداث 10 بازار جدید تره بار در سال 94 خبر داد و گفت نوسازی 10 بازار نیز برای این سال در دستور کار قرار دارد احمد صفوی در گفتوگو با خبرنگار شهری خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با اشاره به اجلوگیری از بازار سیاه با فروش الکترونیکی کتب درسی
سهشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۲۰ مسئول کتابرسانی ادارهکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت جلوگیری از بازار سیاه کتاب و آشنایی دانشآموزان با فناوری از مزایای طرح فروش الکترونیکی کتابهای درسی است مهدی افسریان در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقپاستیل های تقلبی وارد بازار می شود!
به گفته يک مسئول کنترل مواد غذايی کشور پاستیل های تقلبی وارد بازار می شود پاستيلهاي خوشرنگ غيرمجاز که مارهای خوش خط و خال به حساب ميآيند امام صادق عليه السلام چندان به خداوند اميدوار باش كه اين اميد تو را به نافرمانىِ اونكشانَد و چندان از او بيم دار كه اين بيم تو را ازرقابت عکاسان کشور در ثبت جلوه های بازار تاریخی اراک آغاز شد
رقابت عکاسان کشور در ثبت جلوه های بازار تاریخی اراک آغاز شد اراک - ایرنا - دبیر جشنواره ملی عکس بازار تاریخی اراک گفت رقابت 80 عکاس کشوری و استانی برای ثبت جلوه های هنری و ارزشی مجموعه تاریخی بازار کلانشهر اراک روز دوشنبه آغاز شد عادل عزیزی در گفت و گو با ایرنا افزود در دوره حبازار مکاره تبلیغات طلاق توافقی/ با ۲ میلیون ۱۰ روزه جدا شوید!
مهر گزارش می دهد بازار مکاره تبلیغات طلاق توافقی با ۲ میلیون ۱۰ روزه جدا شوید شناسهٔ خبر 2856165 - یکشنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۴ - ۰۴ ۲۴ جامعه > قضایی در کنار بازار داغ طلاق توافقی برخی وکلای سودجو فرصت را مغتنم دانسته و با تبلیغات خلاف قانون اقدام به تشویق و تبلیغ طلاق فوری و توافقیواکنش به نشت داروهای مخدر به بازار آزاد
واکنش به نشت داروهای مخدر به بازار آزاد در پی انتشار اخباری مبنی بر نشت داروهای ترک اعتیاد به ویژه متادون در بازار قاچاق رییس سازمان غذا و دارو با تایید چنین تخلفاتی در عطاریها و سایر مکانهایی که عرضه این مواد ممنوع است گفت سامانه رهگیری دارو در آینده برای داروهای مخدر نیز ااستقبال شرکتهای دانشبنیان و فناور از دومین فن بازار تخصصی مدیریت شهری
استقبال شرکتهای دانشبنیان و فناور از دومین فن بازار تخصصی مدیریت شهری معاون علم و فناوری مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران از استقبال گسترده شرکتهای دانشبنیان و فناور از دومین فن بازار تخصصی مدیریت شهری خبر داد به گزارش شهرنوشت به نقل از روابط عمومی مرکز مطالعات و برنامهکانون دانش، صنعت و بازار عسل راهاندازی میشود
کانون دانش صنعت و بازار عسل راهاندازی میشود رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل گفت با توجه به جایگاه استان اردبیل در تولید عسل ناب سبلان قرار است به زودی کانون دانش صنعت و بازار این محصول در اردبیل راهاندازی شود عبدالقیوم قلیپوری در گفتو گو یی اظهار کرد با توجه ب-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها