محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845315786
عارضه بزرگ بازار مسکن 95
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عارضه بزرگ بازار مسکن 95 تهران- ایرنا- روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه مسکن و عمران نوشت: ساخت مسکن در همه شهرهای کشور با تبعیت از رکود ساختمانی تهران، از وضعیت نرمال خود خارج شده و به لحاظ تیراژ به کمترین حد 8 سال اخیر رسیده است.
در این گزارش که در شماره روز سه شنبه سی ام تیر 1394 خورشیدی به قلم فرید قدیری انتشار یافته، آمده است: ساخت مسکن در همه شهرهای کشور با تبعیت از رکود ساختمانی تهران، از وضعیت نرمال خود خارج شده و به لحاظ تیراژ به کمترین حد 8 سال اخیر رسیده است.
هشداری که زمستان سال گذشته در «دنیای اقتصاد» با استناد به گزارش بانک مرکزی درباره آستانه صفر شدن شتاب سرمایه گذاری های ساختمانی در مناطق شهری کشور داده شد، روز گذشته با انتشار دو گزارش جدید از سوی مرکز آمار ایران و معاونت مسکن وزارت راه و شهرسازی، ملموس تر شد.
براساس اطلاعات جدید معاونت مسکن، در یک سال 93 ساخت فقط 398 هزار واحد مسکونی در شهرهای کشور آغاز شد که این حجم ساخت و ساز نسبت به سال 92 رقمی معادل 39 درصد افت کرده است.
عملکرد ضعیف سال گذشته بازار ساخت و ساز در 8 سال اخیر بی سابقه بوده است به طوری که در فاصله سال های 85 تا پایان 92، سالی متوسط 680 هزار واحد مسکونی در کشور ساخته شد که کمترین آن برای سال 85 به تعداد 490 هزار واحد ثبت شده است.
به این ترتیب در سال 93، رکورد 8 ساله شدیدترین رکود مسکن در کشور حتی از رکورد 5 ساله تهران– به لحاظ زمانی- بیشتر بوده است. در تهران سال گذشته برای ساخت 99 هزار واحد مسکونی پروانه صادر شد که کمترین تیراژ عرضه مسکن در پایتخت از سال 88 به بعد محسوب می شود.
روز گذشته اطلاعات مرکز آمار ایران با کمی تفاوت نسبت به داده های معاونت مسکن، حجم ساخت مسکن در کشور در یک سال 93 را معادل 365 هزار واحد مسکونی برآورد کرد که در گزارش این مرکز، افت 52 درصدی عرضه مسکن در سال 93 نسبت به سال 92 مشاهده می شود.
با فرض اینکه نرخ منفی 39 درصد (ارقام گزارش معاونت مسکن) مبنای محاسبه میزان کاهش ساخت وساز های سال93 قرار گیرد در این صورت مشخص می شود در سال گذشته تراز «عرضه» مسکن با فاصله فوق العاده زیادی از «نیاز»، در سطح منفی قرار داشته که پیامد این شکاف در سال 95 به شکل کمبود و کسری آپارتمان فروشی یا اجاره ای، قیمت ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
پیش تر «آلارم کاهش عرضه مسکن» در 29 دی93 در گزارشی توسط «دنیای اقتصاد» اعلام شد؛ در آن گزارش با اشاره به اینکه شتاب (نرخ رشد) کل سرمایه گذاری های ساختمانی بخش خصوصی (ریالی) سقوط کرده و از 55 درصد و 23 درصد در سال های 91 و 92 به نزدیک 7 درصد در نیمه اول سال 93 رسیده است، اعلام شد: حجم قابل توجهی از سرمایه ها در ساختمان های نیمه کاره، حبس شده و نرخ رشد سرمایه گذاری در ساختما ن های جدید –شروع به احداث- حتی منفی شده و 12 درصد کاهش یافته و در حوزه تکمیل ساختمان ها نیز به صفر نزدیک شده است. در آن گزارش، همچنین تصریح شد: رکود ساختمانی نیمه اول 93 اگر مورد توجه سیاست گذاران دولتی قرار نگیرد، می تواند شدیدتر شود و مزیت «مازاد عرضه» آپارتمان های فروشی در بنگاه های املاک که طی سال های 92 و 93 از محل ساخت وسازهای بالای 700 هزار واحد در سال های 89 تا 91 حاصل شده بود را خنثی کرده و دو سال بعد، آن را به «کسری عرضه» تبدیل کند.
کارنامه منفی سال اول
هم اکنون پیش نشانگرهای بازار مسکن به وضوح هشدار سال گذشته را نمایان کرده و مشخص می کند: ساخت وسازهای مسکونی یکسال93 معادل 57.9 درصد کمتر از نیاز بازار به آپارتمان جدید است.
گزارش «دنیای اقتصاد» در این باره حاکی است: وزارت راه و شهرسازی در متن طرح جامع مسکن، چشم انداز «نیاز» کل بازار مسکن ناشی از تشکیل خانوارهای جدید (ازدواج)، تقاضای انباشت سال های قبل و تخریب خانه های فرسوده را در افق زمانی ابتدای سال 93 تا انتهای 1405 معادل 946 هزار واحد مسکونی در هر سال برآورد کرده است به این معنی که در سال گذشته، امسال و همچنین 11 سال آینده، باید سالانه حدود یک میلیون واحد مسکونی جدید در کشور احداث شود تا تراز عرضه و تقاضای مسکن در مرز تعادلی خود قرار بگیرد.
اما آنچه فعلا در یکسال 93 به عنوان کارنامه اولین سال طرح جامع مسکن رقم خورده از تحقق تنها 42 درصد عرضه مورد نیاز حکایت دارد و نشان می دهد: در سال 95 که عملا ساخت وسازهای جدید سال93 -با توجه به زمان 24 ماهه ساختمان سازی- تکمیل و به بازار مصرف عرضه می شود، بیش از نصف نیاز مسکن با کمبود آپارتمان روبه رو خواهد شد و این نابرابری و شکاف شدید بین حجم عرضه و میزان نیاز در سال آینده می تواند پایداری و آرامش نسبی قیمت را به هم بریزد و در بازار مسکن اختلال به وجود بیاورد.
سال آینده در شرایطی بازار مسکن با کمبود عرضه روبه رو می شود که از یکسو بخشی از تقاضای مصرفی، مجهز به تسهیلات جدید خرید مسکن (وام های خانه اولی) و با توان مالی نسبتا بالا وارد بازار می شود و از سوی دیگر احتمالا نیاز به سرمایه گذاری بلندمدت از ناحیه تقاضای سفته بازی، معاملات آپارتمان ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد که در این صورت شکاف 58 درصدی بین عرضه و تقاضا در سال 95 ممکن است بیشتر نیز شود.
اتفاق سال 93 در بازار کشوری ساخت و ساز، علاوه بر رکورد کمترین تیراژ، یک تغییر منفی دیگر نیز با خود به همراه داشت و آن بسترسازی برای افزایش دوباره نرخ کمبود مسکن و در نتیجه افزایش شاخص تراکم خانوار در واحد مسکونی طی سال های آینده می تواند باشد.
در سال 92 تحت تاثیر حجم سنگین ساخت وسازهای مسکن مهر سال های قبل از آن، شاخص تراکم خانوار در واحد مسکونی (نسبت تعداد کل خانوارها به تعداد کل واحدهای مسکونی) از 1.15 در سال 75 به 1.05 رسید به این معنی که میزان کمبود واحد مسکونی در مقابل خانوارها که در سال 75 معادل یک میلیون و 645 هزار واحد بود، در سال 92 تا حدود زیادی جبران شد و میزان کمبود به 645 هزار واحد شهری رسید. هر چند نرخ کمبود مسکن بدون لحاظ خانه های خالی محاسبه شده و با لحاظ این خانه ها، عملاً مازاد عرضه رخ می دهد اما در حال حاضر، کاهش ساخت و ساز، هم تعداد واحدهای مورد استفاده و هم تعداد خانه های خالی را در بلندمدت کاهش خواهد داد و بنابراین میزان کمبود را افزایش می دهد.
راه پیشگیری کمبود عرضه در 95
کارشناسان اقتصاد مسکن در مواجهه با کارنامه منفی ساخت مسکن در سال93، یک راه برای پیشگیری از سرایت آثار این اتفاق به بازار سال95، به دولت ارائه کردند.
به گزارش «دنیای اقتصاد» در مقطع فعلی و با توجه به محدودیت های مالی دولت و سیستم بانکی، تنها راه برای خنثی سازی تبعات افت ساخت وسازهای مسکونی، هدایت جریان تسهیلات بانکی به ساختمان های نیمه کاره با پیشرفت فیزیکی بالای 50 درصد است. تامین مالی این سازه ها، عرضه مسکن آماده را در زمانی کوتاه تر از شروع ساخت وسازهای جدید، افزایش می دهد و در این صورت شکاف عرضه و تقاضا در سال 95 که فعلا به اندازه 59درصد نیاز آن سال برآورد می شود، از این محل قابل جبران خواهد بود.
ریسک افزایش قیمت مسکن از سال آینده
گروه مسکن، هاجر شادمانی: مدیر بازنگری طرح جامع مسکن نسبت به پیامد از بین رفتن مازاد عرضه در پی کاهش روند صدور پروانه ساختمانی طی یک سال گذشته، هشدار داد.
فردین یزدانی بر مبنای آنچه در مطالعات طرح جامع مسکن آمده است، بر ساخت یک میلیون واحد مسکونی در هر سال، تا افق سال 1405 تاکید کرد و به «دنیای اقتصاد» گفت: با توجه به عدم تحقق 58 درصد از نیاز تامین مسکن در سال 93 و کاهش بی سابقه روند صدور پروانه ساختمانی در این سال، خطر کاهش مازاد عرضه که طی سال های اخیر یکی از عوامل اصلی تعدیل قیمت مسکن به شمار می رفت، وجود دارد.
وی ادامه داد: در پی کاهش مازاد عرضه مسکن، در صورت ادامه روند فعلی، احتمال افزایش قیمت مسکن در پی کمبود عرضه، البته نه در حد جهش، وجود خواهد داشت که پس از سال 94 خود را نشان می دهد.
یزدانی با بیان اینکه سال گذشته انتظار کاهش قابل توجه پروانه ساختمانی در پی رکود حاکم بر ساخت و ساز وجود داشت، تصریح کرد: آنچه در افق طرح جامع به عنوان نیاز به ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی مطرح است، حد نیاز موجود در کشور را مشخص می کند و این طبیعی است که بازار در برخی مواقع بیشتر و در برخی سال ها کمتر از حد نیاز ساخت وساز و عرضه داشته باشد.
وی افزود: باوجود کاهش قابل توجه صدور پروانه ساختمانی در سال 93 و فاصله 58 درصدی با چشم انداز مورد انتظار، همچنان حدود یک میلیون و 200 هزار واحد مسکونی به صورت نیمه کاره و به شکل مازاد عرضه وجود دارد که اگر چه حدود 700 تا 800 هزار مورد از این واحدها رقم طبیعی واحدهای در حال ساخت را تشکیل می دهد، اما هنوز هم بازار مسکن مقدار قابل توجهی مازاد عرضه دارد که مهم ترین دلیل آن ضعف در بخش تقاضای موثر است.
یزدانی ادامه داد: با وجود توافق نهایی هسته ای و حل شدن مساله تحریم ها و رشد اقتصادی مورد انتظار، به تدریج این مازاد عرضه در پی تقویت تقاضای موثر در نتیجه افزایش درآمد خانوارها، در بازار تقاضا جذب شده و اگر فرآیند ساخت وساز به همین صورت ادامه یابد، ریسک افزایش قیمت از سال 95 به بعد وجود خواهد داشت؛ البته این افزایش قیمت قطعا در حد جهش نخواهد بود.
مدیر بازنگری طرح جامع مسکن گفت: طبیعتا با بهبود وضعیت اقتصاد کلان در پی لغو تحریم ها و کاهش مشکلات مالی دولت، بخش مسکن هم با چشم اندازهای مثبتی رو به رو خواهد شد و مشکلات این بخش هم کمتر می شود.
وی ادامه داد: با این وجود دولت باید با پوشش نقاط ضعف تقاضای موثر از طریق تقویت مسکن کم درآمدها و اقدامات لازم در این بخش و همچنین استفاده از سیستم های نوین تامین مالی برای تامین مسکن گروه های متوسط، فعالیت های لازم در این زمینه را به عمل آورد.
یزدانی تاکید کرد: به طور قطع سال آینده توان مالی دولت بیشتر خواهد بود و منابع مالی بیشتری برای تقویت تقاضای موثر در اختیار خواهد داشت.
*منبع: روزنامه دنیای اقتصاد
**گروه اطلاع رسانی**9165**9131
30/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]
صفحات پیشنهادی
فارس گزارش میدهد بازار مسکن در انتظار تحولات مثبت/ سرمایهگذاران بزرگ مهیای ورود به بازار میشوند+جدول قیمت
فارس گزارش میدهدبازار مسکن در انتظار تحولات مثبت سرمایهگذاران بزرگ مهیای ورود به بازار میشوند جدول قیمتدر حالیکه اخبار ضد و نقیض از برخی تحولات سیاسی به گوش میرسد گزارشها از بازار مسکن حاکی از تداوم انتظار در این بازار است به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس بازار معاآخرین تحولات بازار مسکن
آخرین تحولات بازار مسکن بانک مرکزی از افزایش معاملات آپارتمان در تهران در خرداماه امسال خبر داد خبرگزاری ایسنا گزارش تحولات بازار مسکن در شهر تهران در پایان سه ماهه اول امسال نشان میدهد که متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع بنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملاتوضعیت فوق العاده در بازار مسکن
بازار مسکن وضعیت فوق العاده در بازار مسکن بخش مسکن که در حال حاضر متاثر از شرایط اقتصاد خرد و کلان کشور و برخی مشکلات درون بخشی با چالش مواجه است برای عبور از این پل استراتژیک نیاز به تدوین راهکاری مناسب در قالب یک برنامه جامع و بلندمدت از سوی متولی سیاست گذاری بخش مسکن برای تعدپیش بینی بازار مسکن در تابستان امسال
پیش بینی بازار مسکن در تابستان امسالتاریخ انتشار شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۱ ۴۵ معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در تابستان امسال افزایش اجاره بها کمتر از نرخ تورم بوده است گفت در نیمه دوم سال هم شوک قیمتی در بخش مسکن پیش بینی نمیکنیم به گزارش مهر حامد مظاهریان در خدر مقاله تخصصی بررسی شد دلایل عدم راه اندازی بازار رهن ثانویه در کشور /نقش بازارسرمایه در تامین مالی بازار مسک
در مقاله تخصصی بررسی شددلایل عدم راه اندازی بازار رهن ثانویه در کشور نقش بازارسرمایه در تامین مالی بازار مسکندو مدرس دانشگاه در مقاله ای به موضوع بازار رهن اولیه و ثانویه در کشور و جایگاه تامین مالی بازار مسکن در بازار های پول و سرمایه پرداخته اند به گزارش خبرگزاری فارس در تاضرورت خروج بانک ها از بازار مسکن
افزایش وام خرید مسکن در تهران موثر نیست ضرورت خروج بانک ها از بازار مسکن خبرگزاری پانا رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران بر ضرورت خرج بانک ها از بازار مسکن تاکید کرد و گفت حضور بانک ها در خرید و فروش عرصه های مسکونی ˝هجمه پولی˝ را تقویت می کند ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۸ تير ساعت 01توفیق مذاکرات هسته ای چه تاثیری بر بازار مسکن میگذارد؟
کارشناسان پاسخ دادند توفیق مذاکرات هسته ای چه تاثیری بر بازار مسکن میگذارد توفیق مذاکرات هستهیی چه تاثیری بر بازار فعلی مسکن که در حال تجربه کردن هشت فصل کسادی متوالی است میگذارد به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز بعد از تشدید تحریمها و جهش یکباره نرخ ارز در سال 1391بر اساس گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن شهر تهران در خردادماه سال ۱۳۹۴ میانگین قیمت هر متر مربع آپارتمان
بر اساس گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن شهر تهران در خردادماه سال ۱۳۹۴میانگین قیمت هر متر مربع آپارتمان در تهران ۳ ۸ میلیون تومان شد رشد ۳ درصدی نسبت به خرداد سال قبلبر اساس گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن شهر تهران در خردادماه سال ۱۳۹۴متوسط قیمت خریدوفروش یک متر مربوزیر راه و شهرسازی پاسخ می دهد: توافق هستهای چه تاثیری بر بازار مسکن دارد؟
وزیر راه و شهرسازی پاسخ می دهد توافق هستهای چه تاثیری بر بازار مسکن دارد وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بازار مسکن یک بازار داخلی محسوب میشود گفت توافق هستهای نمیتواند تاثیر مستقیمی بر بازار مسکن بگذارد به گزارش نامه نیوز عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سبورس مسکن به سود بازار است یا به ضرر آن؟
بورس مسکن به سود بازار است یا به ضرر آن اقتصاد > مسکن - اقتصادنیوز نوشت چند هفته از اعلام خبر راه اندازی بورس مسکن می گذرد در حالی که بعضی ناظران مخالف و بعضی موافق راهاندازی بورس مسکن هستند برخی مسئولان درباره راهاندازی این بورس اظهاراتی داشتند و برخبازار مسکن و سکه و ارز تحت تاثیر مذاکرات وین
اکثر بازارها با نگاهی مثبت مذاکرات را تعقیب کردهاند تاثیر مذاکرات هسته ایی بر بازارفضای خبری حاکم بر وین سکوت بود منابع خبری از تعیین تکلیف مذاکرات تا دو روز آینده و رسیدن قطار گفتوگوها به ایستگاه پایانی خبر میدهند در حالی که هنوز نتیجه نهایی اعلام نشده بازارها به کدخواهوای زمستانی مسکن در تابستان مازندران/ رد پای دلالان در بازار
مهر گزارش می دهد هوای زمستانی مسکن در تابستان مازندران رد پای دلالان در بازار شناسهٔ خبر 2858427 - سهشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۴ استانها > مازندران ساری- گرمای تابستان هم نتوانست یخ بازار مسکن را در مازندران بشکند و هوای خرید و فروش همچنان زمستانی است به گزارش خبرنگار مهر دسیدمهدی هاشمی: رکود بازار مسکن موجب تندتر شدن جهش قیمت میشود/ با وجود عمر ۲ ساله دولت هنوز هیچ طرح جامعی دربا
سیدمهدی هاشمی رکود بازار مسکن موجب تندتر شدن جهش قیمت میشود با وجود عمر ۲ ساله دولت هنوز هیچ طرح جامعی درباره مسکن ندیدیمرئیس کمیسیون عمران مجلس در خصوص تأخیر و توقفی که در کار مسکن مهر به وجود آمده است گفت این اتفاق هم برای متقاضیان هم برای سازندگان و هم برای دولت موجب افزاسرنوشت بازار مسکن پس از تحریم
سرنوشت بازار مسکن پس از تحریم عده ای از کارشناسان معتقدند بازار مسکن نمی تواند تحت تاثیر مذاکرات هسته ای قرار بگیرد عده ای دیگر بر این اعتقادند در حالی که مسکن وارد سومین سال رکود شده است بحث توافق می تواند این بازار را از رکود نجات دهد به گزارش خبرنگار ایلنا بازار مسکن از حوزسردرگمی خریداران و فروشندگان در بازار مسکن/ نرخ آپارتمان در تهران
بازار مسکن سردرگمی خریداران و فروشندگان در بازار مسکن نرخ آپارتمان در تهران نبود اطمینان نسبت به آینده خریداران و فروشندگان را در بازار مسکن با سردرگمی مواجه کرده است به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز بازار مسکن در گیر و دار تعیین قیمتها قرار گرفته و عدم اطمینان نسبت بهنرخهای معتدل در بازار اجاره مسكن+ جدول
تراز رئیس اتحادیه مشاوران املاک باتوجه به زمان نقل و انتقالات مسکن میانگین افزایش اجاره بها در سه ماه نخست امسال نسبت به بهار پارسال به میزان ۱۰درصد بود به گزارش تراز ماه نخست تابستان به نیمه رسیده است و بازار اجاره تغییر قیمت جهشی نسبت به سال گذشته نشان نداده است برخی ازدو پالس توافق به بازار مسکن
بازار مسکن دو پالس توافق به بازار مسکن ۹صاحبنظر ارشد در حوزه اقتصاد مسکن هر کدام بهصورت جداگانه آثار انتظاری احتمالی و قطعی توافق هستهای و در پی آن لغو تحریمهای بینالمللی بر بازار ملک را مورد بررسی و موشکافی قرار دادند و درباره سرنوشت قیمت بهعنوان مهمترین متغیر بازا-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها