تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تسبيحات فاطمه زهرا عليهاالسلام در هر روز پس از هر نماز نزد من محبوب تر از هزار ركعت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820637582




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خشکسالی کم‌سابقه در حوضه‌های مارون و کرخه


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: پایان فصل بارش در استان خوزستان؛
خشکسالی کم‌سابقه در حوضه‌های مارون و کرخه
با تمام شدن فصل بارش در حوضه‌های آبریز رودخانه‌های استان خوزستان، یکی از کم سابقه‌ترین سال‌های خشک، در حوضه‌های آبریز مارون و کرخه رقم خورد.


به گزارش حوزه انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، مدیر دفتر برنامه‌ریزی آب معاونت مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان اعلام کرد: حوضه مارون با آوردی معادل 30 درصد نرمال ورودی‌های آب به این سد، با پیامدهای شدید خشکسالی دست به گریبان است.


داریوش بهارلویی ادامه داد: به سبب تک سدی بودن حوضه رودخانه مارون و عدم وجود شرایط انتقال درون حوضه‌ای آب، این سد و رودخانه از شرایط ویژه‌ای برخوردار و نیازمند برنامه‌ریزی دقیق منابع آبی شده است.


وی گفت: هر چند در سال آبی جاری، با توجه به تکمیل سیستم پیش‌یابی‌های عددی بارش، رهاسازی آب، هوشمندتر از سال‌های قبل در این حوضه صورت گرفته است، اما ابعاد کاهش ورودی‌های آب در کنار گرم شدن نسبی هوا، نامناسب بودن توزیع زمانی بارش‌ها و الگوی کشت منطقه که همخوان با تغییرات هیدروکلیماتولوژیک در این حوضه نیست، شرایط سختی را رقم زده است.


بهارلویی تاکید کرد: در حوضه آبریز کرخه نیز شرایط مشابه حوضه مارون مشاهده می‌شود و کاهش بارش‌ها توام با آثار خشکسالی‌های متوالی اخیر، سبب شد که تامین آب در این حوضه لاجرم با محدودیت‌هایی همراه باشد.


او ضمن هشدار در خصوص توسعه و بارگذاری بر سیستم رودخانه‌ای در بالادست سدهای کرخه و مارون، خواستار توجه ویژه تمامی دست اندرکاران عرصه‌های آب و کشاورزی به این موضوع شد.


وی یادآور شد: رهاسازی و استفاده از آب به شیوه گذشته دیگر امکان‌پذیر نیست و انتظار اینکه تمامی مشکلات در حوضه‌های آبریز را بشود با رهاسازی آب برطرف کرد، انتظاری دور از واقعیت است.


مدیریت دفتر برنامه‌ریزی و کنترل منابع آب معاونت مطالعات پایه، با توجه به سیاست‌های سازمان آب و برق خوزستان در تعدیل اثرات خشکسالی و کمک به معیشت کشاورزان گفت: در سال آبی جاری به رغم همه محدودیت‌ها ضمن تامین نیازهای کشت پاییزه، برنامه‌ریزی منابع آب به گونه‌ای انجام شد تا در ادامه سال آبی و تابستان خسارت به کشت‌های دائم منطقه، باغات و نخیلات به حداقل برسد.


بهارلویی خاطرنشان کرد: در حوزه تولید انرژی نیز با آبگیری مناسب سدهای حوضه کارون بزرگ مشکل خاصی به‌وجود نمی‌آید.


وی ابراز امیدواری کرد هر چند پدیده مخرب خشکسالی نزدیک به یک دهه استان خوزستان را در بر گرفته است، اما با برنامه‌ریزی دقیق و اعمال صرفه‌جویی در تمامی عرصه‌ها و هماهنگی همه سازمان‌های دولتی، خصوصی و همدلی مردم و کشاورزان سختکوش خوزستان، این شرایط دشوار، قابل گذر و مدیریت است.


انتهای پیام/



اخبار مرتبط

جریان 3 متر مکعب بر ثانیه اب در رودخانه زاینده رود / اجرای کامل مصوبه شورای عالی آب
جمع آوری آب سد لار، پشت سد ماملو
بخش کشاورزی رکورد دار مصرف آب
کاهش 40 متر مکعب بر ثانیه آبدهی چاه‌ها
ساخت 7 دستگاه آب شیرین‌کن در هرمزگان




۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن