تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:   
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833210229




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

باردارید و کمردرد امانتان را بریده است؟


واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: اگر قبل از بارداری كمردرد مزمن نداشته‌اید و این درد را برای اولین‌بار در بارداری تجربه می‌كنید، به‌تدریج از بین خواهد رفت.
راهکارهای درمان و پیشگیری از کمردرد در دوران بارداری دکتر رضا سلمان روغنی، فلوشیپ ستون فقرات و بیماری‌های عضلانی اسکلتی و دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی: باردارید و کمردرد دارید؟ جای خوشحالی است كه فرزند شما در حال رشد است. این همان اتفاق خوبی است که باید بیفتد ولی اضافه وزن به‌خصوص در ناحیه شكم باعث فشار روی كمر شما می‌شود. تقریبا همه زنان باردار دچار كمردرد می‌شوند و این درد عموما در قسمت انتهایی كمر جایی كه ستون فقرات به لگن متصل می‌شود رخ می‌دهد. مطمئن باشید كه نكات جالبی وجود دارند كه می‌تواند منجر به تخفیف و كنترل درد شما شود.   مهم‌ترین علل كمردردهای زمان بارداری را در موارد زیر خلاصه کرد: 1. افزایش وزن: در یك بارداری سالم و طبیعی، حدود 12 تا 15 كیلوگرم به وزن اضافه می‌شود و این ستون فقرات است كه باید وزن اضافه را تحمل كند. این اضافه وزن فشار قابل‌توجهی به تاندون‌ها و عضلات ستون فقرات و عروق و اعصاب لگن وارد می‌كند و می‌تواند باعث بروز درد شود.
2. تغییر در قامت و وضعیت بدن: بارداری باعث تغییر مركز ثقل بدن می‌شود. این وضعیت باعث می‌شود اگرچه ناخودآگاه، وضعیت كمر و لگن خود را تغییر دهید تا بتوانید مركز ثقل بدن خود را كنترل كنید كه این وضعیت می‌تواند باعث درد شود.
3. تغییرهای هورمونی: حین بارداری بدن هورمونی به نام ریلكسین ترشح می‌كند كه باعث شل شدن لیگامان‌های ناحیه لگن می‌شود تا زایمان طبیعی امكان‌پذیر شود. این هورمون نه‌تنها تاندون‌ها و مفاصل كانال زایمانی را شل می‌كند بلكه روی تاندون‌های ستون فقرات نیز اثر دارد كه می‌تواند باعث نداشتن ثبات و درد شود.
4. جداشدن عضلات: از آنجا كه رحم شروع به رشد می‌كند، عضلات موازی و راست شكم كه از دنده‌ها شروع و به استخوان لگن متصل می‌شود، از هم جدا می‌شوند. این جدایی عضلات می‌تواند كمردرد را بدتر كند.
5. استرس: فشارهای روانی می‌تواند باعث گرفتگی عضلات ستون فقرات و گرفتگی‌های دردناك شود پس اگر عصبی شدید، دردتان بدتر خواهد شد.
درمان كمردرد در دوران بارداری اگر قبل از بارداری كمردرد مزمن نداشته‌اید و این درد را برای اولین‌بار در بارداری تجربه می‌كنید، به‌تدریج از بین خواهد رفت ولی انجام این كارها می‌تواند باعث كاهش و كنترل كمردرد شود یا حتی از بروز آن جلوگیری كند.
1. ورزش: ورزش منظم باعث تقویت عضلات می‌شود و انعطاف‌پذیری آنها را افزایش می‌دهد. عضلات تقویت شده هم فشارهای فیزیكی را بهتر تحمل و میزان كمتری از فشار را به ستون فقرات منتقل می‌كنند. ورزش‌های بی‌خطر برای اغلب زنان باردار عبارتند از: راهپیمایی، شنا و دوچرخه ثابت. برای تقویت عضلات ناحیه شكم و لگن حتما باید با پزشك مشورت کرد.
2. سرما و گرما: در موارد حاد چند قطعه یخ را در كیسه قرار دهید. آن را داخل یك پارچه نازك بپیچید و روی ناحیه درد در قسمت كمر بگذارید. بعد از چند روز، می‌توانید از كیسه آب گرم استفاده كنید كه باعث كاهش درد می‌شود. مراقب باشید به شكم خود حرارت ندهید.
3. اصلاح وضعیت نشستن و خوابیدن: با تغییر وضعیت، فشار روی ستون فقرات را كاهش دهید. وضعیت صحیح نشستن، ایستادن و خوابیدن را رعایت كنید. مثلا خوابیدن به سمت چپ با یك بالش كوچك بین پاها از فشار روی كمر هنگام خوابیدن خواهد كاست. موقع نشستن پشت میز از یك بالش كوچك برای پركردن گودی كمر استفاده كنید و یك زیرپایی كوچك زیر پاها بگذارید. سعی كنید شانه‌ها را عقب نگه‌دارید. پوشیدن كمربند مخصوص بارداری هم کمک‌كننده است.
4. مشاوره: اگر استرس دارید و فشار روانی زیادی را تحمل می‌کنید، به یك مشاور خوب مراجعه کنید.
5. ماساژ: ماساژ صحیح می‌تواند از شدت كمردرد بكاهد ولی برای این منظور حتما با پزشك مشورت كنید.
6. ملاحظات روزمره: رعایت برخی ملاحظات روزمره نیز می‌تواند به کاهش کمردردهای دوران بارداری کمک کند؛ از جمله اینکه: • موقع برداشتن اجسام از روی زمین ابتدا بنشینید و پس از برداشتن جسم مورد نظر برخیزید و به هیچ وجه برای برداشتن اجسام دولا نشوید. • از پوشیدن كفش پاشنه بلند خودداری كنید. • طاقباز نخوابید. • ساپورت نیز می‌تواند كمك‌كننده باشد.
کی برویم دکتر؟ اگر با رعایت تمام نکته‌های فوق درد کمتر نشد، با پزشك مشورت كنید. به هیچ وجه سرخود از داروهای ضددرد استفاده نكنید. استامینوفن معمولا كم‌خطرترین داروی ضددرد هنگام بارداری است و مصرف سایر ضددردها مانند بروفن، ادویل و... توصیه نمی‌شود. در موارد زیر حتما به پزشك مراجعه کنید: • درد بسیار شدید • شروع ناگهانی درد و شدید شدن ناگهانی آن • دردهای ریتمیك   شدت، حدت و احتمال کمردردهای بارداری بیش از سه‌چهارم زنان باردار زمانی طی بارداری و معمولا در اواخر بارداری دچار کمردرد می‌شوند که چند ماه پس از زایمان بهبود می‌یابد اما وجود این علائم قبل از بارداری باعث می‌شود که فرد در این دوران درد شدیدتری را تجربه کند: 1) کمردرد قبل از بارداری 2) کمردرد در بارداری قبلی 3) نداشتن تحرک و ورزش کافی در زمان بارداری 4) وزن زیاد 5) عضلات شکمی و لگنی ضعیف 6) قوس کمر زیاد و چاقی باردار شدن با وجود کمردرد قبلی، قطعا باعث بروز کمردردی شدیدتر خواهد شد، احتمال مزمن شدن این درد را بیشتر خواهد کرد و درمان آن نیز سخت‌تر است.   گودی کمر و بارداری چهار قوس طبیعی در ستون فقرات وجود دارد؛ قوس گردن و کمر گودی دارند و قوس پشت و ناحیه لگن حالت تحدب. عضلات ضعیف، چاقی، شل بودن تاندون‌ها و لیگامان‌ها و بارداری باعث افزایش قوس کمر می‌شود. از نظر فیزیکی، نقطه‌ای فرضی در بدن به نام مرکز ثقل وجود دارد که حدود آن جلوی مهره اول ساکروم است. اهمیت این نقطه در آن است که همیشه باید در محدوده تکیه‌گاه بدن، بین دو پا قرار گیرد، در غیر این صورت افتادن قطعی خواهد بود بنابراین سیستم تعادل خودکار بدن مرتب وضعیت این نقطه را به مغز گزارش می‌دهد و مکانیسم‌های جبرانی تلاش می‌کنند تا محل آن را در جای خود نگه دارند. افزایش وزن در ناحیه شکم و بارداری باعث تغییر محل مرکز ثقل بدن می‌شود و روی تاندون‌ها، عضلات، مفاصل و اعصاب ناحیه لگن و کمر فشار می‌آورد یا باعث کشیده‌شدن آنها می‌شود. این فشار اضافه در نهایت باعث بروز درد می‌شود. آرام و بدون تنش به پشت بخوابید، پاها کاملا کشیده باشد. در این حالت فاصله بین کمر و زمین باید یک انگشت باشد. فاصله بیش از این مقدار گودی بیش از حد کمر است. گودی بیش از حد کمر احتمال بروز کمردرد در بارداری را افزایش می‌دهد. کنترل قوس کمر با تقویت عضلات ناحیه ستون فقرات کمری می‌تواند احتمال بروز کمردردهای دوران بارداری را کاهش دهد.   گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع : salamat.ir    



30 تیر 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیمرغ]
[مشاهده در: www.seemorgh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن