تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى على هر كس حلال بخورد، دينش صفا مى‏يابد، رقّت قلب پيدا مى‏كند، چشمانش از ترس خدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851002605




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در این فصل حواستان به تب مالت باشد


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
transmission-bovine-tuberculosis-and-brucellosis
تب مالت را چگونه می توان تشخیص داد و در چه فصلی از سال رواج آن در بین مردم شایع تر است و چگونه می توان آن را تشخیص داد! تب مالت را بیماری هزارچهره می نامند، چون موجب آسیب قسمت های مختلف بدن از جمله چشم، مغز، کلیه و مجاری ادراری، ریه، قلب،مفاصل، دستگاه گوارش می شود.
تب مالت بیماری عفونی ناشی از باکتری بروسلاز و بیماری مشترک بین حیوان و انسان به شمار می رود و گسترش این نوع بیماری در انسانها نشان دهنده رشد این نوع بیماری در حیوانات است و انسان در تماس مستقیم با حیوانات آلوده و با مصرف فرآورده های آنها به این بیماری مبتلا می شود.
بر این اساس بیماری ناشی از باکتری بروسلاز در انسان تب مالت و حیوانات بروسلوز نامیده می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان به وضعیت بیماری تب مالت در ایران اشاره می کند و می گوید: تعیین میزان شیوع واقعی بیماری تب مالت به دلیل عدم گزارش کامل موارد بیماری مشکل است ولی با وجود نظام مراقبت این بیماری، گزارشات جاری می تواند مبین میزان بروز واقعی این بیماری در کشور باشد.
محمد رضا صائینی می افزاید: با بررسی تعداد و میزان بروز بیماری در کشور شیوع بیماری تب مالت از سال 59 تا سال 68 رو به افزایش بوده و از سال 68 تا 89 نیز با شروع برنامه های اول و دوم توسعه از 170 مورد در صد هزار نفر به حدود 16 در صدهزار نفر رسید.
وی یادآوری می کند: در سال های 89 تا 92 به دلیل کمبود اعتبارات مالی در حوزه دامپزشکی میزان بروز بیماری روند صعودی داشته که در پایان سال 92 این میزان به حدود 25 در صدهزار نفر رسیده است. ** کنترل بیماری تب مالت در زنجان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به وضعیت بیماری تب مالت در این استان ادامه می دهد: روند افزایش و کاهش موارد بیماری تب مالت در این استان تقریبا منطبق با روند آن در کشور است.
دکتر محمد رضا صائینی می افزاید: میزان بروز این بیماری در استان زنجان از 111 در صد هزار نفر در سال 83 به 23 در صد هزار در سال 89 رسید که این میزان از سال 90 افزایش یافت و به 41 در صد هزار نفر در پایان سال 92 رسید.
وی اضافه کرد: با تامین اعتبارات مورد نیاز دامپزشکی و با اجرای برنامه های آموزشی گسترده ای که توسط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان در سطح تمامی شهرها و روستاها در حال انجام است، امیدواریم شاهد کاهش این نوع بیماری در سال های آتی باشیم. **خدابنده بالاترین موارد ابتلا به بیماری تب مالت
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان دامه می دهد: در این استان به علت مجاورت با استان هایی مانند کردستان و همدان، خرید و فروش و ارتباط با دام ها موارد زیادی از بیماری تب مالت مشاهده می شود.
وی اظهار می کند: بر این اساس شهرستان خدابنده به دلیل داشتن مرز جغرافیایی با استان های همدان و کردستان و خرید فروش دام موارد بالایی از بیماری تب مالت مشاهده و ثبت می شود.
صائینی با بیان اینکه در سال گذشته 597 بیمار تب مالت در این استان گزارش ، شناسایی و نسبت به درمان آنها اقدام شد، ادامه داد: این در حالی است که 259 مورد این نوع بیماری در سال 88 گزارش شده بود.
وی یادآوری می کند: بیشترین تعداد موارد بیماری تب مالت این استان در سال 89 گزارش شد که روند افزایشی در سطح این استان وجود داشت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان شهرستان های خدابنده، ماهنشان ، ایجرود، طارم، زنجان، خرمده و ابهر را به ترتیب بالاترین تعداد موارد گزارش شده بیماری تب مالت به نسبت جمعیت در سطح این استان ذکر کرد.
وی بیان کرد: طی بررسی های انجام شده 85 درصد موارد بیماری تب مالت در این استان در اثر تماس مستیم با دام و 15 درصد باقیمانده نیز براثر مصرف فرآورده های لبنی غیر پاستوریزه بوده است.
این مسوول تشکیل کمبته استانی پیشگیری و کنترل تب مالت در سال گذشته، اجرای برنامه های آموزشی و اطلاع رسانی گسترده در هفته بیماری های مشترک بین انسان و حیوان و اجرای برنامه آموزشی پیشگیری ، کنترل و درمان بیماری تب مالت بر اساس مدل SHEP در تمامی شهرستان های تابعه این استان را از جمله فعالیت های انجام شده در ارتباط با نظام مراقبت بیماری تب مالت بیان کرد.
به گفته صائینی همکاری مناسب اداره کل دامپزشکی این استان موجب شده برنامه ها و اقدامات پیشگیرانه در ارتباط با بیماری تب مالت شتاب بیشتری داشته باشد. **تب مالت ، تب مواج
یک متخصص بیماریهای عفونی بیمارستان ولی عصر(عج) استان زنجان نیز با بیان اینکه تب مالت را تب مواج نیز نامگذاری کرده اند، می گوید: این نوع بیماری به دلیل آنکه گاهی چند هفته شدید و چند هفته آرام تر می گردد، طی روزها حال بیماران بهتر بوده و هنگام غروب و شبها تب بیماران بالاتر می رود و گاهی شدیدا عرق می کنند.
وی آلودگی دامها به بروسلوز و تماس انسان را از علل مهم شیوع این بیماری و انتقال آن ذکر کرد.
افسانه کرمی با بیان اینکه بیماری تب مالت با دوره نهفتگی همراه است اضافه می کند: وقتی که برخورد با منبع عفونت مستمر باشد چه از راه نوشیدن شیرخام و یا تماس با محیط و دام آلوده ،تعیین زمان دقیق آلودگی و دوره نهفتگی مشکل خواهد بود، اما در مواردی که عفونت به دنبال یک تماس مشخص باشد دوره نهفتگی اغلب بین یک تا سه هفته طول می کشد ولی گاهی اوقات بین شش تا 17 ماه هم گزارش می شود.
وی به علایم بیماری تب مالت اشاره کرده می افزاید: علائم بیماری تا حد زیاد وابسته به نوع بروسلاز است و بر اساس شدت بیماری به اشکال حاد، تحت حاد، مزمن و موضعی بروز می کند.
این متخصص بیماریهای عفونی بیمارستان ولی عصر(ع) ادامه می دهد: نوع حاد این نوع بیماری، بیمار گرفتار لرز ناگهانی، درد عمومی بدن به خصوص در پشت بوده و عرق شدیدی دارد و بیمار اشتهای خود را از دست داده و از ضعف و سستی شکایت دارد.
وی یادآوری می کند: در نوع تحت حاد نیز اغلب اوقات حالت تب دار اولیه وجود نداشته و آغاز بی نشانی دارد و شکایت اصلی بیمار از ضعف و خستگی است.
کرمی می افزاید: نوع مزمن این بیماری غالبا بعد از یک دوره تب دار برای سالها باقی می ماند.
این متخصص بیماری های عفونی بیمارستان ولی عصر(ع) خاطر نشان می کند: نوع لوکالیزه (موضعی) باکتری های بروسلوز می توانند در اعضای مختلف بدن ایجاد عفونت موضعی کند و شایع ترین اعضای مبتلا شامل استخوان ها، مفاصل، سیستم اعصاب مرکزی، قلب ، ریه، طحال، کبد، کیسه صفرا، کلیه ها، پروستات و پوست می باشد و ممکن است عفونت موضعی به صورت همزمان در چند محل ایجاد شود.
وی اظهار می کند: موضوعی که باید به آن توجه داشت این است که مصرف لبنیات آلوده به باکتری بروسلاز این بیماری را افزایش می دهد که از راههای گوناگونی مانند پنیر تازه و شیر نجوشیده منتقل می شود.
کرمی می افزاید: بستنی سنتی، گوشت خام و نیم پز به ندرت می تواند انتقال دهنده بیماری تب مالت در افراد باشد و علاوه بر آن از راههای تنفسی و قرار گرفتن در اصبطل ها نیز منتقل می شود.
وی یادآوری کرد: این نوع بیماری از جمله بیماری مشترک بین انسان و حیوان محسوب می شود که در فصل تابستان شیوع بیشتری دارد و منشا بروز آن باکتری است.
مدیر کل دامپزشکی استان زنجان نیز پیش از این در گفت و گو با ایرنا، ریشه کنی بیماری دامی ‘ بروسلوز ‘ را نیازمند تامین اعتبار و همکاری همه دستگاه های متولی و دامداران استان عنوان کرده و گفته بود: مهار بیماری بروسلوز در سطح این استان منوط به همکاری دامداران، دهیاران، بخشداران، فرماندارن و شوراهای اسلامی شهر و روستا است و عدم همکاری در واکسیناسیون دام ها موجب می شود همه دام ها تحت پوشش این طرح قرار نگیرند و با تعداد کم نیروهای دامپزشکی مراجعه چندین دفعه به روستا مقرون به صرفه و مقدور نیست.
6085/7320
28 تیر 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن