واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مصرف لبنیات آلوده درانتقال بیماری تب مالت موثر است گناوه-ایرنا- کارشناس مبارزه با بیماری های واگیر شبکه بهداشت ودرمان گناوه گفت:مصرف لبنیات آلوده در انتقال بیماری تب مالت نقش مهم و اثرگذاری دارد.
به گزارش ایرنا، مریم امیری روز سه شنبه در جمع کارشناسان و کارکنان این شبکه افزود: بیماری تب مالت از جمله بیماری های مشترک انسان و حیوان است که ازحیوانات به انسان منتقل می شود.
وی اضافه کرد: عمده این بیماری در موقع علف خورانی مانند گوسفند، بز، گاو دیده می شود که در حیوانات باعث سقط های پی در پی و عقیمی و کاهش تولید شیر و در انسان علایمی نظیر خستگی، تب، عرق شبانه، سردرد، کمردرد، درد مفاصل و عضلات ایجاد می کند.
وی به راههای انتقال این بیماری به انسان اشاره کرد و افزود: مصرف لبنیات آلوده مانند شیر، سرشیر، خامه، بستنی های دست ساز که در تهیه آنها از شیرجوشیده نشده استفاده می شود، تماس زخم موجود در پوست یا ملتحمه چشم با خون و ترشحات حیوان آلوده و تنفس هوای آلوده در محل نگهداری حیوانات ازعمده آنان است.
این کارشناس بیان کرد: ضرورت دارد که شهروندان بویژه افرادی که با دام و محصولات دامی سروکار دارند از این بیماری مطلع بوده و اقدامات پیشگیرانه لازم را برای جلوگیری از بروز این بیماری به عمل آورند.
وی عوارض این بیماری را در صورت درمان نشدن متنوع دانست و گفت: عوارض عصبی، مفصلی و استخوانی، گوارشی، قلبی، تناسلی -ادراری، چشمی و عارضه روی بارداری از عمده آنهاست.
وی افزود: درمان این بیماری براحتی و با استفاده از داروهای متعدد و ارزان قیمت صورت می پذیرد.
امیری اظهارکرد: استفاده از وسایل ایمنی فردی از جمله دستکش، کلاه، ماسک، روپوش و عینک درهنگام ذبح حیوان یا زایمان حیوان یا دست زدن به محصولات زایمانی حیوان مانند جفت و ترشحات آن، تهیه صحیح محصولات لبنی ازجمله جوشاندن شیر در دمای حداقل به مدت پنج دقیقه و قرار دادن پنیر تازه در آب نمک حداقل به مدت سه ماه از راهکارهای موثر در پیشگیری از این بیماری است.
کارشناس مبارزه با بیماری های واگیر شبکه بهداشت ودرمان گناوه گفت: استفاده از ماسک در هنگام تمیز کردن محل نگهداری حیوانات، استفاده نکردن از بستنی های سنتی و شیرینی های خامه ای آب میوه های نامطمئن و یا آب میوه های مخلوط با شیر، سوزاندن یا دفن عمقی جنین سقط شده با استفاده از وسایل ایمنی فردی، استفاده نکردن از فرآورده های حیوانی دام هایی که تازه سقط داشته اند از دیگر راههای پیشگیری از بیماری تب مالت است.
وی از شهروندان خواست در صورت مشاهده موارد مشکوک به تب مالت در حیوانات، مسوولان بهداشت منطقه و روستا را اطلاع دهند تا اقدامات لازم دامپزشکی انجام شود.
شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر قراردارد. ک/2
6164/6043
16/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]