واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: با توافق هستهای، ناوگان هوایی چه تغییری میکند؟ اقتصاد > صنعت - اقتصادنیوز نوشت:
سالها پیش ایران در بازار حملونقل هوایی حرفی برای گفتن داشت. در آن سالها ایران به عنوان شاهراهی در حمل ونقل هوایی شناخته شده بود که میتوانست بسیاری از کشورهای غربی و شرقی را به یکدیگر ارتباط دهد. گرچه صنعت هوانوردی ایران سالها متاثر از تحریمها بود اما به رغم همه این محدویتها حمل و نقل هوایی ایران فعال بود و توانست نیازهای خود را به طور غیر مستقیم تامین کند.
اما با شدت گرفتن تحریمها علیه ایران ، این بازار رفته رفته بستهتر شد و تعداد عبور و مرور هواپیما از دیگر مرزها کاهش یافت .تا جایی که به دلیل اختلافات سیاسی میان ایران و برخی کشورها، حتی خطوط مستقیم هم متوقف شد .
اما در دو سال اخیر که پیگیری تیم مذاکره کننده ایران و گروه 1+5 در جریان است تا شاید توافقی حاصل شود، کارشناسان این صنعت کمی خوشبین شدهاند. برخی میگویند نتیجه نهایی مذاکرات بر صنعت حملونقل هوایی بسیار تاثیر گذار است و میتواند راهی برای خروج بدهیهای شرکتهای هواپیمایی باشد .چرا که نبود قطعات و کاهش سفرهای خارجی در برخی مسیرها باعث افزایش مدت زمان این بدهیها شده است.
اکنون نیز برخی از صاحبنظران در این بخش بر این باروند که شاید این بار با نتیجه مثبت مذاکرات ایران بتواند جایگاه قبلی خود که روزی در میان بازار داغ صنعت هوایی فعالیت میکرد را بهدست آورد. بازاری که میتوانست راهی برای اتصال میان کشورهای قدرتمند جهان و بهبود صنایع زنجیروار به آن باشد .
در این باره نیز دبیر انجمن شرکتهای هوایی با اشاره به روند مثبت مذاکرات هستهای گفت:به طور طبیعی بازار هوایی ایران به ناوگان نیاز دارد و باید ناوگانش بهسازی شود و حتی تعدادی ناوگان زمینگیرش فعالسازی شوند.
به گفته مقصود اسعدی سامانی در این بازه زمانی بهتر است ، هم ناوگان جدید براساس پژوهشهای انجام شده وارد کشور شود و هم در عرصه ورود هواپیمای جدید و هم در عرصه عملیاتی شدن اقداماتی صورت بگیرد که همه به نفع مردم خواهد بود و صندلی قابل عرضه برای مردم در نظر گرفته میشود .
وی با اشاره به راهاندازی مجدد برخی خطوط هوایی که تاکنون متوقف بودند گفت: امیدوار هستیم امکان برقراری مجدد پس از توافق هستهای باشد. اما برقراری و راهاندازی مجدد برخی خطوط پروازی منوط به انجام چگونگی این توافق است .
سامانی افزود: بخش عمدهای از بازار حملونقل هوایی را کشورهای همسایه تشکیل میدهند و شرکتهای هواپیمایی در منطقه فعالیت میکنند و ناوگان هواپیمایی شرکتهای داخلی میتواند در جهت توسعه حملونقل هوایی کشور عمل کنند و روند رشد داشته باشد .
پیشتر نیز وی گفته بود که ایران به حدود 400هواپیما نیاز دارد .
در این باره نیز نه تنها مسئولان داخلی از نتیجه مذاکرات و تاثیر آن بر حملو نقل هوایی ابراز امیدواری کردهاند و حتی از آمادگی حضور شرکتهای اروپایی به ایران خبر دادند، بلکه در روزهای اخیر ، رسانههای خارجی نیز وضعیت حملو نقل هوایی را مثبت ارزیابی کردهاند.
به طور مثال رویترز نوشته است : شرکتهای هواپیماسازی غربی بهدنبال معاملات میلیارد دلاری با ایران در صورت توافق در برنامه هستهای هستند. چرا که چندی پیش وزیر راه و شهرسازی از سرمایهگذاری ۲۰ میلیارد دلاری در صنعت هوانوردی فقط در حوزه ناوگان در ۱۰ سال آینده خبر داده بود.
البته فرهاد پرورش، مدیرعامل ایران ایر، سال گذشته در مصاحبهای به رویترز گفته بود که بهمحض اینکه تحریمها برداشته شوند، ایران درصدد خرید حداقل 100 دستگاه هواپیمای جت پهن پیکر و کوچک خواهد بود اما اگر مذاکرات به نتیجه نرسد به روسیه و چین روی خواهد آورد.
طبق برآورد مقامات ایران و غربی، ایران که کشوری با 80 میلیون نفر جمعیت است در یک دهه آینده مجموعا به 400 فروند هواپیما نیاز خواهد داشت که نشان میدهد به دلیل انتظار طولانی مدت، برای هر دو غول هواپیماسازی غربی بازار خوبی وجود خواهد داشت.
مقامات از هواپیماهای سبک بوئینگ 787 و ایرباس A350 تا بوئینگ 737 و 777 یا ایرباس A320 و A330 و حتی بوئینگ 8-747 به عنوان مدلهایی نام بردهاند که فهرست خرید احتمالی قرار دارند.
این روزها صنعت هوایی ایران چشم انتظار برگهای تنظیمشده توافق ایران و گروه 1+5 است تا اگر امضای مثبت روی این برگها نقش ببندد، آینده این صنعت چه خواهد شد؟ 3939
کلید واژه ها: سازمان هواپیمایی کشوری - هواپیما -
دوشنبه 22 تیر 1394 - 15:29:14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]