تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):دوست ندارم جوانى از شما [شيعيان] را جز بر دو گونه ببينم: دانشمند يا دانشجو.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833043331




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چهل و یکمین «عصرانه ادبی فارس»/ نادمی: پاسداشت زبان، وظیفه اصلی شاعر است/ میرجعفری: شعر سعدآبادی بی‌نقاب است


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: چهل و یکمین «عصرانه ادبی فارس»/
نادمی: پاسداشت زبان، وظیفه اصلی شاعر است/ میرجعفری: شعر سعدآبادی بی‌نقاب است
یک شاعر در «عصرانه ادبی فارس» گفت: سعدآبادی تجربه زیستی برای شعرش دارد و این تجربه از افراد سن و سال‌دار بیشتر انتظار می‌رود. این ویژگی و خصلت موجب شده که شعرش صادقانه باشد و به تعبیر مرحوم زرین‌کوب، شعری بی‌نقاب دارد.

خبرگزاری فارس: نادمی: پاسداشت زبان، وظیفه اصلی شاعر است/ میرجعفری: شعر سعدآبادی بی‌نقاب است

● گزارش تصويري مرتبط
-------------------------------


به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، چهل و یکمین عصرانه ادبی فارس ویژه مجید سعدآبادی با حضور سیداحمد نادمی، سیداکبر میرجعفری، علی‌محمد مؤدب، علی داوودی، حامد صلاحی و جمعی از علاقه‌مندان به شعر مجید سعدآبادی در خبرگزاری فارس برگزار شد. *سعدآبادی از شعرای موفق در سبک آزاد است سیداحمد نادمی در این نشست با اشاره به شعر سعدآبادی گفت: مجید سعدآبادی یکی از نمونه‌های مثال‌زدنی رشد شعری در ادبیات امروز است و ما بعد از انقلاب با شاعرانی مواجه شدیم که توانشان را با توجه به ظرفیت‌های روز بالا بردند و مجید سعدآبادی یکی از این افراد است. وی افزود: پیش از چاپ دو کتاب از سعدآبادی، حضور او را در مجامع شعری و جشنواره‌ها نمی‌توان نادیده گرفت و پس از چاپ کتاب اولش، دیگر قابل چشم‌پوشی نیست و همچنین باقی کتاب‌های وی نیز دارای توفیق بوده و خودنمایی کرده است. 

نادمی گفت: اگرچه سعدآبادی دارای سن جاافتاده‌ای نیست، اما اشعارش جاافتاده است، او در سبک آزاد، شعر می‌سراید و همانطور که همه می‌دانیم، دست در شعر آزاد زیاد است و اگر شاعری بتواند صدای خود را در این سبک به گوش کسی برساند، باید جدی گرفته شود و سعدآبادی از جمله شعرای موفق در سبک آزاد است. این شعار و منتقد ادبی گفت: شعر سعدآبادی پیوسته در حال روایت است و برشی از زندگی را می‌نویسد. سعدآبادی سعی می‌کند همچنان که واقعی است، حقیقی نیز باشد. تجربیات سعدآبادی در اجتماع تجربه‌های غنی و پرباری است و این تجربیات در شعر وی دیده می‌شود. *اشعار سعدآبادی یک تظاهرات انسانی است نادمی با بیان اینکه سعدآبادی با توجه به واقعیت شعر می‌سراید، گفت: او با توجه به این مسئله، دغدغه‌های اجتماعی‌اش را در اشعارش مطرح می‌کند و این دغدغه‌ها در این سالها ملموس بوده است و او بدون اینکه بخواهد شعر سیاسی نمی‌گوید. مسائلی چون رنج انسانی، عاطفی انسانی و حس انسانی در اشعار او به قدری زیاد است که سیاست ناچار است جایش را به آنها بدهد و شعرش با توجه به این نکات تبدیل به یک تظاهرات انسانی می‌شود.  وی در ادامه به زبان شعر سعدآبادی اشاره کرد و گفت: او کم‌کم در کتاب‌هایش زبانش را نیز صیقل می‌دهد و در حقیقت، وظیفه شاعری خود را انجام می‌دهد و پاسداشت زبان، وظیفه اصلی شاعر است. او در این اواخر علاوه بر اصلاح زبان، به سمت فرم و تکنیک شعری نیز حرکت می‌کند. این شاعر و منتقد ادبی گفت: آنچه باید در مورد سعدآبادی مورد دقت قرار داد، این است که جستجوگر است و کتاب به کتاب جلو می‌رود و از آسیب‌های این کار هم در امان نیست، اما او از این آسیب‌ها برای پیشرفت و حرکت رو به جلو استفاده می‌کند. *ذهن شعری سعدآبادی آماده است سیداکبر میرجعفری نفر بعدی بود که در چهل و یکمین «عصرانه ادبی فارس» به نکاتی پیرامون شعر سعدآبادی اشاره کرد. او گفت: اولین نکته‌ای که در روبه‌رو شدن با آثار سعدآبادی به ذهن می‌رسد، این است که وی در روبه‌رو شدن با یک موضوع می‌تواند یک مجموعه در ارتباط با آن موضوع بسراید و این کاری است که اغلب شعرای جوان در این روزگار از انجام آن ناتوانند. میرجعفری گفت: سعدآبادی یک ذهن حرفه‌ای در شعر دارد و می‌تواند شاعرانگی خود را احضار کند و این ناشی از آمادگی ذهن وی است و نشانه‌ای بر یک شاعر حرفه‌ای به شمار می‌رود. یک شاعر باید این توانایی را داشته باشد که ذهن و زبان خود را احضار کند و من در میان هم‌نسلان او ندیده‌ام که شاعری بتواند این چنین آمادگی داشته باشد.

وی اضافه کرد: اشعار سعدآبادی مبتنی بر کشف است و هر بند آن اینگونه است و کشف‌های وی به خودی خود ارزشمند است و به نظرم یکی از ویژگی‌های شعری که قابلیت ترجمه به زبان‌های دیگر را پیدا می‌کند، همین کشف بودن آن است. *شعر سعدآبادی بی‌نقاب است این شاعر در ادامه گفت: سعدآبادی تجربه زیستی برای شعرش دارد و این تجربه از افراد سن و سالدار بیشتر انتظار می‌رود. این ویژگی و خصلت موجب شده که شعرش صادقانه باشد و به تعبیر مرحوم زرین‌کوب، شعری بی‌نقاب دارد.  میرجعفری در پایان سخنانش گفت: اما نکته‌ای که در اشعار سعدآبادی توجه من را جلب کرد و به نظرم می‌تواند عیبی برای سروده‌های او باشد این است که ضرباهنگ تمام اشعارش یکسان است، زیرا ضرباهنگ یکسان ناشی از تکرار شاعر است و این را می‌توان نوعی عیب دانست، البته می‌توان آن را حسن انگاشت و اینطور تعبیر کرد که شاعر به یک ثباتی رسیده و این ضرباهنگ یکسان ناشی از آن است، اما این ضرباهنگ یکسان، خواه ناخواه ما را به یک تکرار می‌کشاند و امیدوارم در کارهای بعدی، با یک تغییر در این ضرباهنگ کارهایش روبه‌رو شویم. *شعر سعدآبادی مورد پذیرش تمام طیف‌های فکری است حامد صلاحی در بخش دیگری از این عصرانه ادبی گفت: از سال 85 و در دانشگاه تهران با سعدآبادی آشنا شدم. او از جمله افرادی است که می‌توان گفت ابایی ندارد که در کنار شعر گفتن اگر کاری از ادبیات روی زمین مانده باشد را دست بگیرد و جلو ببرد. وی افزود: او 7 مجموعه شعر گردآوری کرده و این تعداد نشانگر توانایی او در شعر است، همچنین تنوع ناشرانی که کارهای او را منتشر کرده‌اند نشان می‌دهد که شعر او مورد قبول و پذیرش تمام طیف‌های فکری است و کارهای او را منتشر می‌کنند. صلاحی گفت: کارهای وی زلال، صاف و... است و طبیعت در اشعارش موج می‌زند و علاوه بر آن، تخیل در کارهایش سرشار است. او دغدغه را مانند زنبور عسل در جامعه بو می‌کشد و با توجه به آن شعر می‌سراید و این روحیه سعدآبادی ستودنی است. عمق شعر سعدآبادی در حالی که ساده است، ولی اگر روی آن تفکر و تعمق شود، لایه‌های پنهانی بیشتری از آن کشف خواهد شد. همچنین سفر یکی از موتیف‌های شعر وی است و این نشان از همان تجربه زیستی وی دارد که با زبان اشعارش آنها را بیان می‌کند. *سعدآبادی برای من یکی از خلاق‌ترین شاعران است علی‌محمد مؤدب حضور سعدآبادی در شعر را اتفاق خوشایندی خواند و آرزو کرد که حضور وی در شعر، سال‌های سال ادامه داشته باشد. وی افزود: ارزش خلاقیت در ادبیات درک نمی‌شود و این موجب می‌شود که یک شاعر حرف از خستگی بزند. خلاقیت راهگشای فعالیت‌های انسانی است و به سایر فضاها انرژی می‌دهد. شاعران، امید و بهجت را در جامعه تزریق می‌کنند و در حقیقت، انسان را زنده نگه می‌دارند.

مدیرعامل مؤسسه شهرستان ادب گفت: مجید سعدآبادی یکی از خلاق‌ترین شاعران برای من بوده است. وی دارای جهان است و تماشای ویژه خودش از جهان را دارد و این نکته کمی نیست. بومگرایی و نگاه به محیط پیرامونی خودش از دیگر ویژگی‌های شعر سعدآبادی است. او اضافه کرد: بعضاً دیده می‌شود که شعری سروده می‌شود، اما هر وقت دنبال نشانه‌های بومی شاعر در آن شعر می‌گردیم، چیزی دستگیرمان نمی‌شود، اما در مورد سعدآبادی همان چیزی که روی جلد کتابش هست، در اشعارش نیز دیده می‌شود. مؤدب در پایان گفت: خلاقیت‌ها در حوزه هنر و ادبیات بسیار بالاست، هر چند پدیدآورندگان در این حوزه به اهمیت این خلاقیت واقف نباشند، اما باید آنها جدی گرفته شوند، باید روی این مسئله کار کرد و قهرمان‌های حوزه خلاقیت را پرورش داد. *به سعدآبادی غبطه می‌خورم علی داوودی گفت: تعصبی که مجید سعدآبادی راجع به شعر دارد قابل تحسین است و این تعصب روز به روز بیشتر می‌شود و هر قدر در شعر جلو می‌آید پیشرفت می‌کند. کمبود توجه به مذهب در شعر از سوی سعدآبادی تا حدی جبران می‌شود و من به این ویژگی وی غبطه می‌خورم.

*کسی مخاطب دردهای شاعر نمی‌شود مجید سعدآبادی در پایان این نشست گفت: جلسات شعر دوشنبه‌های حوزه هنری بسیار کمک کرد تا با فضای شعر و پیرامون آن آشنا شوم و باید از بانیان آن تشکر کرد. انسان از یک جایی که جلوتر می‌رود احساس می‌کند که دیگر شاعر نیست، هر چند هر چه بگوید دیگران او را تشویق می‌کنند، ولی شاعران از درد سخن می‌گویند، اما کسی نیست که مخاطب این دردها باشد و این برای یک شاعر بعد از مدتی خسته‌کننده می‌شود. انتهای پیام/و

94/04/22 - 12:14





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن