واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: نامه ۱۲ نماینده مجلس به رئیس جمهور درباره ازدواج
دوازده نماینده مجلس شورای اسلامی در نامهای خطاب به رئیس جمهور، رفع موانع ازدواج جوانان را خواستار شدند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری خانه ملت، متن نامه بدین شرح است:
" احتراما به استحضار میرساند تعداد ازدواج در کشور طبق آمار ثبت احوال از حدود 900 هزار ازدواج در سال 89 در روند نزولی به حدود 720 هزار ازدواج در سال 93 کاهش یافته است. این مسئله در حالی اتفاق افتاده که تراکم جمعیت کشور به سن ازدواج رسیده و در حال حاضر حدود 12 میلیون جوان در سن ازدواج در کشور داریم که 4 میلیون آنها بالای 28 سال سن دارند بنابراین ضروری است که چاره اندیشی برای این معضل در اولویت کار دولت محترم قرار گیرد چرا که کاهش ازدواج و افزایش تجرد آثار جبران ناپذیری بر فرهنگ و اخلاق جامعه خواهد داشت.
پر واضح است از اصلی ترین مانع برای تشکیل خانواده پیشروی جوانانی که تمایل به ازدواج دارند، مسائل اقتصادی است. از موانع بزرگ دیگر که در این زمینه در مسیر جوانان وجود دارد نیاز به سرمایه اولیه است، در شرایط کنونی یک جوان برای اجاره مسکن کوچک و برگزاری مراسم و تهیه لوازم ازدواج و یک دختر برای تهیه جهیزیه هر کدام به حداقل 20 میلیون تومان سرمایه اولیه نیاز دارند که رقم بالایی است و از عهده جوانان خارج است با این وجود تنها سیاست کشور در این زمینه وام 3 میلیون تومانی ازدواج است طی سالهای اخیر با وجود تورم بالا تغییری نداشته و عملا اثر خودرا در موضوع ازدواج از دست داده است.
بنابراین ضروری است به موازات پیگیری مسئله اشتغال جوانان که عملا به شرایط عمومی اقتصاد مربوط است و آثار آن در میان مدت خود را نشان میدهد هر چه سریعتر وام قرض الحسنه ازدواج به عنوان تنها سیاست حمایتی کشور از ازدواج جوانان به نحوی تغییر کند که حداقل نیمی از هزینههای ازدواج از این طریق پوشش داده شده تا شرایط ازدواج جوانان تسهیل گردد ؛ در نتیجه پیشنهاد میشود تا وام قرضالحسنه ازدواج به 10 میلیون تومان با پرداخت 4 ساله افزایش یافته و دریافت آن برای جوانان تسهیل گردد.
در حال حاضر طبق آمار بانک مرکزی، بانک ها حدود 100 هزار میلیارد تومان منابع در دو قالب سپرده قرضالحسنه جاری و سپرده قرض الحسنه پس انداز از مردم با نرخ صفر جذب کردهاند.
از این مقدار بانک ها تنها 3000 میلیارد تومان سپردههای قرضالحسنه پسانداز را به صورت قرض الحسنه وام می دهند که سهم تسهیلات ازدواج از آن تنها 6000 میلیارد تومان است. در مقابل بانکها از 70 هزار میلیارد تومان سپرده قرض الحسنه جاری مردم که با نرخ صفر جذب شده است هیچ مقدار را به مصارف قرض الحسنه اختصاص نداده و به سبب انحصاری که دارند تمامی این منابع را با نرخ های بالا وام می دهند .
بنابراین می توان با استفاده از تنها بخشی از 70 هزار میلیارد تومان سپردههای جاری بانک ها که با نرخ صفر از مردم دریافت شده است، وام ازدواج را به حد پوشش نیمی از هزینه های ازدواج جوانان به 10 میلیون تومان افزایش داده و زمینه بهبود شرایط جوانان برای تشکیل خانواده و افزایش ازدواج را در کوتاه مدت فراهم آورد. اجرای این سیاست علاوه بر اینکه آثار تورمی در اقتصاد نخواهد داشت برکات بسیاری نیز در زمینه فرهنگی و اجتماعی که سبب افزایش ازدواج برای کشور خواهد داشت.
بی شک ازدواج و تشکیل خانواده که ضامنی برای سلامت جامعه است بیش از این مبالغ ارش دارد با این حال انتظار می رود تا دولت تدبیر و امید در راستای تسهیل ازدواج جوانان این قدم مهم را برداشته و بخشی از موانع پیش روی جوانان برای ازدواج را ازاین طریق مرتفع گرداند. "
یک شنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]