واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس پژوهشگاه استاندارد ایران در پاسخ به پانا خبر داد: کاهش کیفیت خودرو درنبود سیستم خودکنترلی/اجرای طرح آمایش کیفیت نان خبرگزاری پانا: رئیس پژوهشگاه استاندارد ایران از اجرای طرح آمایش کیفیت نان به تفکیک مناطق جغرافیایی کشور در آینده نزدیک خبر داد و افزود: کیفیت خودروها در چرخه از تولید تا مصرف به نحوه استفاده، نوع کاربری و استاندارد جاده ها مرتبط است و به دلیل نبود سیستم خودکنترلی در تولیدکنندگان در موارد زیادی کیفیت خودروها از شرایط مناسب برخوردار نیست.
۱۳۹۴ شنبه ۲۰ تير ساعت 12:52
به گزارش خبرنگار اقتصادی پانا؛ جهانبخش سنجابی در یک نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار پانا در مورد ارتقا استاندارد تولید خودرو در کشور گفت: متاسفانه در کشور سه واژه مقررات فنی ، کیفیت و استاندارد فنی معادل هم به کار گرفته می شود در حالیکه هر کدام از آنها مقررات ضوابط و تعاریف خود را دارند و کیفیت فرایندی است که از استاندارد فراتر است.
وی ادامه داد: در مورد خودرو به طور شاخص آزمون تایید نوع وجود دارد که عواملی از جمله نوع خودرو و منظور از استفاده آن، نحوه استفاده و استانداردهایی که جاده در آن حرکت می کند در آن تاثیرگذار هستند به طور مثال پراید مخصوص جاده های کشور طراحی نشده و بخشی از مشکلاتی که برای این خودرو به وجود می آید به دلیل استفاده در جاده ها و به مدت طولانی است.
سنجابی عنوان کرد: خودروسازان نیز سامانه گزارشی دارند که در آن به صورت سالانه گزارشی از وضعیت کیفی خودرو ها ارائه می دهند که باید گفت متاسفانه مواردی از عدم تطابق ها نیز در آن دیده می شود اما باید گفت 52 استاندارد اجباری تولید برای خودروسازان الزامی بوده و اجرا نیز می شود.
وی افزود: نوع استفاده از خودرو ، نوع کاربری ، بار و وزن اضافه از مواردی است که در مصرف برای تعیین کیفیت خودرو ضروری است و باید گفت رعایت استاندارد ملی اجباری ما را به کیفیت مورد نظر تولید خودرو نمی رساند.
رئیس پژوهشگاه استاندارد ایران با بیان اینکه در صدو هفتمین اجلاس سازمان استاندارد محافظ گاردجلو برای تمامی خودروهای سنگین اجباری شده است خاطرنشان کرد: به دلیل آنکه در بسیاری از تصادفات خودرو به زیر خودروهای سنگین می رود با انجام این استاندارد اجباری از حوادث اینچنینی جلوگیری خواهد شد و این استاندارد از 18 اسفند سال گذشته اجباری شده و هیچ خودروی سنگین جدیدی پلاک گذاری نمی شود مگر اینکه محافظ گاردجلو در آن نصب شده باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که خودروهایی که در گذشته تولید شده اند مشمول این استاندارد اجباری خواهند بود یا خیر خاطرنشان کرد: در اولین معاینه فنی خودروهای سنگین ملزم به نصب گارد حفاظ خواهند بود تا در هنگام تصادف های احتمالی میزان خسارات به خودروهای سواری به حداقل ممکن کاهش یابد.
سنجابی بیان کرد: خودرو 6000 قطعه و 350 فرایند تولید دارد و بسیاری از مشکلاتی که در خودورها وجود دارد مربوط به بخش کیفیت است و واقعیت این است که سیستم خودکنترلی هنوز در میان تولید کنندگان جانمایی نشده و مجازات عدم استاندارد بازدارنده نیست که پس از اجرای برنامه ششم توسعه پیش بینی هایی صورت خواهد گرفت که بتواند این مجازات ها را به عاملی بازدارنده بدل کند.
سنجابی در بخش دیگری از این نشست با بیان اینکه پژوهشگاه استاندارد ایران وظایفی بر عهده دارد که از جمله آنها انجام تحقیقات به منظور تدوین استاندارد، بالابردن کیفیت کالاهای داخلی، بهبود روشهای تولید و ارتقا کارایی صنایع است خاطرنشان کرد: پژوهشگاه پلی میان تولید و مصرف است و ایستگاهی است که این ارتباط را برقرار می کند تا تکمیل زنجیره ارتقا استاندارد ملی محقق شود.
وی افزود: 15 گروه پژوهشی و 344 کارشناس شاغل در این 15 گروه مشغول به فعالیت هستند و این پژوهشگاه 120 ازمایشگاه فعال دارد.
رئیس پژوهشگاه استاندارد ایران با بیان اینکه در سال 89 رتبه پژوهشگاه در بین پژوهشگاه های وابسته رتبه 35 بوده است خاطرنشان کرد: این رتبه اکنون به یک رسیده است و در میان کل پژوهشگاه های کشور نیز رتبه 5 از 23 محقق شده است.
سنجابی با اشاره به عملکرد سال 93 این پژوهشگاه تصریح کرد: تدوین 900 استاندارد تا پایان سال 93 یک هزار و 41 ساعت آموزش 147 مقاله علمی و پژوهشی و 100 مقاله isi از جمله برنامه هایی است که در سال گذشته اجرایی شده است.
وی همچنین از انجام 35 تفاهم نامه با مراکز آموزشی و پژوهشی در راستای حل مشکلات در عرصه تولید و خدمات خبر داد و افزود: 205 طرح پژوهشی در سال گذشته در پژوهشگاه انجام شده و 35 آزمون آزمایشگاهی جدید هم برگزار شده است.
رئیس پژوهشگاه استاندارد ایران با بیان اینکه در فرایند استانداردسازی ، حاکمیت تولیدکنندگان و مصرف کنندگان نقش دارند خاطرنشان کرد: در برنامه ششم اصلاح فرایند استانداردسازی معطوف به رویکردهای نوین در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه نظام استانداردسازی کشور 25 سال است که در جا زده است عنوان کرد: در تلاش هستیم تا این عقب ماندگی ها را در برنامه ششم توسعه جبران کنیم و اولین رکن رویکرد نوین استانداردسازی تضمین حقوق مصرف کننده و در نظام تولید و توزیع خوداظهاری و خودکنترلی خواهد بود.
رئیس پژوهشگاه استاندارد ایران در مورد کیفیت بنزین تولید داخل نیز گفت: در مصوبات یکصدو هفتمین اجلاس استاندارد زمینه ارتقا استانداردهای کشور فراهم شده و در برخی کالاهای استراتژیک مانند بنزین مدل مداخله ای که در آن آزمون گروه نمونه بردار با هم ارتباطی ندارند انجام می شود و می توان این اطمینان را به مردم داد که در نمونه های شش ماهه دوم 93 نگرانی در مورد استاندارد بنزین کشور وجود ندارد.
وی در مورد کیفیت تولید نان نیز گفت: استاندارد گندم و آرد استاندارد ملی است که سازمان ملی استاندارد مصر به اجرای آن است اما متاسفانه در سطح خورده فروشی مشاهده شده که دستکاریهای توسط واحدهای خبازی صورت می گیرد و جوهر قند که موجب سفیدی نان می شود بیش از حدمجاز مورد استفاده واقع می شود و حد مجاز مصرف جوهر قند 20ppm است.
سنجابی با اشاره به اینکه طرح آمایش کیفیت نان مصرفی در دست اجرا است عنوان کرد: آمایش کیفیت نان به تفکیک مناطق جغرافیایی کشور صورت خواهد گرفت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]