محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852952722
سربازانی که نویسنده شدند
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
سربازانی که نویسنده شدند
لدیگ سربازی بود که برخلاف هاینریش بُل بلافاصله پس از بازگشت از جنگ شروع به نوشتن نکرد. به گفته خودش 10 سال برای تجزیه و تحلیل تمام خاطراتش زمان نیاز داشت تا در سال 1956 اولین رمان خود را به نام «کاتیوشا» منتشر کند.
ماهنامه تجربه - پویا نوری نائینی، پژوهشگر ادبیات آلمان: یکی از نادرترین اتفاقات در ادبیات پس از جنگ آلمان شکل گیری ادبیاتی بود که به ادبیات ویرانی معروف شد. جنگ جهانی دوم با بمباران شهرهای آلمان توسط متفقین به اتمام رسید. نویسندگان پس از جنگ آلمان به سه شاخه اصلی تقسیم می شوند. شاخه اول شامل نویسندگانی می شود که خروج از مرزهای آلمان و زندگی در تبعید را راهکار مناسبی برای مقابله با رژیم سوسیالیست ها نمی دانستند. آنها ماندن و سکوت خود در طول حکومت دیکتاتوری هیتلر را نوعی اعتراض تلقی می کردند. از مشهور ترین نویسندگان این گروه می توان به ارنست یونگر و اشتفان اندرس اشاره کرد.
شاخه دوم شامل نویسندگانی می شود که تاب تحمل استبداد و خفقان نازیسم را در خود ندیدند و به آمریکا، سوییس یا کشورهای دیگر گریختند و «ابیات تبعید»را شکل دادند. از مشهورترین آنها می شود به توماس مان، برتولت برشت، اریش ماریا زمارک، آنا زگرز و کارل زوکمایر اشاره کرد.
ارنست یونگر
دسته سوم شامل نویسندگان از جنگ برگشته ای می شود که سازنده بخشی از ادبیاتِ پس از جنگ آلمان هستند. این نویسندگان عموما تحت تاثیر موج فلسفی اگزیستانسیالیسم ژان پل سارتر و آلبر کامو و همچنین ارنست همینگوی مشهورترین الگوی ادبی این ژانر بودند.
از مشهورترین نویسندگان این گروه می توان به هایریش بُل، برنده جایزه نوبل ادبی اشاره کرد اما گرت لدیگ نویسنده ای که از سال 1999 در آلمان به شهرتی دوباره دست یافته است و آثارش بارها به عنوان موضوع رساله دکتری دانشجویان ادبیات آلمان انتخاب شده است، سرگذشتی متفاوت با سایر این سرشناسان دارد.
لدیگ سربازی بود که برخلاف هاینریش بُل بلافاصله پس از بازگشت از جنگ شروع به نوشتن نکرد. به گفته خودش 10 سال برای تجزیه و تحلیل تمام خاطراتش زمان نیاز داشت تا در سال 1956 اولین رمان خود را به نام «کاتیوشا» منتشر کند. انتخاب این عنوان به این دلیل بود که محل وقوع رمان جبهه استالینگراد بود که در این کارزار ارتش سرخ برای نخستین بار از این سلاح استفاده کرد و آلمانی ها برای نخستین بار از وجود چنین سلاحی آگاه شدند.
اکثر نویسندگان بر این باورند که کتاب او یکی از رادیکال ترین آثار ادبیات پس از جنگ آلمان است. رمان او یکی از بنیادی ترین حقایق نگاری از اتفاقات و حوادث جنگ با تمرکز روی خشونت است. رمان لدیگ با شباهت زیاد به مستند ادبی آخرین 48 ساعت نبرد ارتش هیتلر را در استالینگراد با شیوه کلاژ که تلفیقی از تصاویر و رخدادهای رعب انگیز گوناگون با جزییات لحظه به لحظه و همزمان است و بیشتر به تماشای یک فیلم شباهت دارد، به تصویر کشیده است.
توماس مان
شخصیت های تخیلی رمان که اکثرا تا نیمه های داستان بدون اسامی معین و تنها با درجه های نظامی در داستان حضور پیدا می کنند از ویژگی های خاص نویسندگی لدیگ در این اثر است. او با پرهیز از شخصیت پردازی و قهرمان پروری و روایتی که بر اساس یک بازه زمانی مشخص پیش می رود، شباهت رمانش را با یک مستند ادبی پررنگ تر جلوه داده است.
از دیگر ویژگی های این رمان که یقینا متاثر از سبک خاص این نوع روایت است این است که حوادث رمان تنها معطوف به سربازان آلمانی نیست بلکه به طور عادلانه ای میان سربازان هر دو سوی جنگ یعنی آلمان و شوروی تقسیم می شود.
شاید اشاره به این نکته مهم باشد که اکثر آثار نویسندگان این گروه در سال های آغازین بعد از جنگ تلاشی برای بازتاب دادن قربانی شدن سربازهای آلمانی رده پایین ارتش هیتلر است و در کمتر آثاری چنین تلاشی را در مورد سربازهای دیگر کشورها می توان دید.
بیان جزییات و تشریح کشته شدن ها، زخمی شدن ها و شرایط سخت و به ذلت کشیده شدن شخصیت سربازها یا به طور کلی انسانیت دورنمای اصلی رمان او را شکل می دهد و اصلی ترین نکته ای که رمان او را از سایرین متمایز می کند، همین نکته است.
«کاتیوشا» در 13 فصل با یک پیش گفتار و یک پی گفتار در سال های راه افتادن چرخ اقتصاد پس از جنگ آلمان روانه بازار شد و در زمانی که بسیاری از همرزمان نویسنده از خاطرات جنگ به تدریج فاصله می گرفتند و مردم آلمان بر آن بودند که روزهای سخت جنگ را اندک اندک به فراموشی بسپارند، تکرار خاطرات خشونت آمیز و دردآور جنگ خواننده ای نداشت.
پس از دریافت بیش از 50 پاسخ منفی، سرانجام ناشری را پیدا کرد که حاضر بود «کاتیوشا»را به دست خوانندگان برساند. برخلاف انتظار ناشر، کتاب با استقبال فوق العاده ای روبرو شد. طی مدت کوتاهی رمان گرت لدیگ به بیش از 30 زبان دنیا ترجمه شد. تنها انتقاد وارده بر رمانش فاصله گرفتن نویسنده از انتقادهای واضح نسبت به حکومت سابق یعنی ناسیونال سوسیالیست ها بود.
هاینریش بل
این رمان نگاهی انتزاعی به شرایط بحرانی و خاص انسان ها در طی جنگ، عاری از جبهه گیری های واضح و مشخص سیاسی، می اندازد. در عین حال در برخی از قسمت های رمان اشاراتی از اعتراض به حکومت حاکمه را به صورت نامحسوس می توان دید. موفقیت رمان نویسنده را که معتقد بود به اندازه تمام عمرش موضوع برای نوشتن درباره جنگ دارد بر آن داشت تا یک سال بعد رمان دوم خود را بنویسد.
رخدادی باورنکردنی در طول تاریخ ادبیات پس از جنگ آلمان در سال 1957 شکل گرفت. رمان «انتقام» از سوی خوانندگان مورد توجه قرار نگرفت. بازتابی منفی و کاملا متفاوت از رمان نخست به همراه داشت. انتشار رمان سوم او با نام «مشت حقیقت»در سال 1958 با اقبال روبرو نشد. چرا رمان دوم لدیگ «انتقام» مورد توجه قرار نگرفت؟
او در رمان دومش موضوعی را انتخاب کرد که بعد از هانس اریش نوزاک بااثری به نام «سقوط» که ویرانی زادگاهش هامبورگ را بر اثر حملات هوایی متحدین توصیف می کند، جزو نخستین نویسندگانی بود که این جرأت را در خود پیدا کرد تا به حملات هوایی متحدین بپردازد.
زمان یاد شده براساس تجربیات شخصی لدیگ از حملات هوایی متحدین در شهر لایپزیک نوشته شده است. او خود جزو سه و نیم میلیون آلمانی بود که بر اثر این حملات بی خانمان شده بود. لدیگ در رمان «انتقام» 69 دقیقه از آخرین روزهای جنگ جهانی دوم را در شهری که ظاهرا مونیخ است به تصویر می کشد.
نویسنده دقیقا 11 سال پس از پایان جنگ، ملتی را که در تمام دنیا به عنوان مسببان اصلی جنگ شناخته شده بودند در زمره گروهی دیگر از قربانیان جنگ جهانی دوم قرار می دهد. «انتقام» که باز هم همان سبک کلاژ و داستانی تخیلی که ویژگی های یک مستند ادبی را دارد در 13 فصل، 13 گروه مختلف از اقشار گوناگون آلمان را توصیف می کند که هیچ پناهی از هجوم حملات هوایی متحدین ندارند.
کشته شدن کودکان و مادران، حبس شدن یک گروه 300 نفره از غیرنظامیان در پناهگاه، دفاع نوجوانان در کنار سربازان از شهر و همچنین پدران و مادرانی که در میان شهری از انفجار و آتش و دود به دنبال فرزندان سرباز خود تن به هر خفت و خواری می دهند، صحنه هایی غم انگیز که در این کتاب به خوبی توصیف شده است.
البته در رمان دوم هم تنها آلمانی ها جزو قربانیان جنگ نیستند، بلکه یکی از خلبانان آمریکایی هم که بر اثر سقوط جنگنده اش به دست مردم عادی هر می افتد مواجه با رفتاری عجیب و خشونت آمیز از سوی مردم شهر می شود.
گرت لدیگ به معرفی زنجیره ای از قربانیان و مجرمان در کتاب دوم خود پرداخته است و شاید در برخی از بخش های کتاب مرزبندی میان مجرم و قربانی بسیار دشوار باشد. برای مثال نویسنده پیرمردی را توصیف می کند که به همراه دختری جوان بر اثر حملات هوایی در مخفیگاهی حبس شده اند و هر دوی آنها جزو قربانیان حملات هوایی حساب می شوند ولی پیرمرد بعدا موجب آزار دختر جوان می شود و نویسنده او را مجرم نشان می دهد. همان دختر جوان که خود قربانی دو حادثه وحشتناک است، زنی سالخورده را که توان پایین آمدن از پله ها ندارد تا خود را به پناهگاه برساند در ابتدای رمان در راه پله ها تنها رها می کند.
ژان پل سارتر
مجموعه ای از انسان ها که تنها در فکر انتقام گرفتن از همنوعان خود هستند بی آنکه باز هم به وضوح به مقصران اصلی پرداخته شود. این رمان با آماجی از انتقاد هم از سوی اهل قلم و هم از سوی مطبوعات روبرو شد؛با این استدلال که حاوی موضوعات سخیف و فاقد ارزش ابدی است. با تاکید بر این موضوع که نویسنده تنها تلاشش در بزرگنمایی ابعاد فاجعه و تاکید بر کشتار و صحنه های دلخراش بوده است.
چهل سال بعد از انتشار دومین رمان لدیگ، وینفرید گئورگ زیالد، محقق و نویسنده ادبی در سال 1997 طی سخنرانی خود در دانشگاه زوریخ فصلی تازه را در تاریخ ادبیات آلمان گشود. او از فقدان رمان هایی صحبت کرد که در آنها به حملات هوایی متحدین به آلمان و اثرات ویرانگر آن انتقاد شده باشد و نویسندگان ادبیات ویرانی کشورش را به کم کاری در این زمینه متهم نمود و از این موضوع به عنوان تابویی یاد کرد که تنها دو دلیل می تواند داشته باشد: نخست آنکه متحدین اجازه چاپ و انتشار آثاری در مورد حملات هوایی را به نویسندگان نداده اند و دوم مردم آلمان به حدی خود را مقصر در جنگ جهانی دوم می دانستند که هیچ نویسنده ای این جسارت را پیدا نمی کرد اثری بیافریند که در آن آلمانی ها به عنوان گروه یاز قربانیان جنگ جهانی دوم نمایش داده شوند.
از آن پس نظریه زیالد در محافل ادبی آلمان با مخالفان و موافقان زیادی روبرو شد. در کتاب زیالد که برگرفته از سخنرانی او در زوریخ بود دوباره نام گرت لدیگ مطرح شد؛ نویسنده ای که پیشتاز روایت حملات هوایی متفقین به آلمان بود گوشه نشین شده بود.
وقتی فولکر هاگه، منتقد ادبی اشپیگل دو سال قبل از مرگِ لدیگ به ملاقاتش رفت از او چنین یاد کرد: «مردی با پیشانی چین خورده و محاسن یک دست سفید مثل یک فیل دریایی، با حیرت و لذت توأمان توجه دوباره به آثار را پذیرفته است. هیچ کس در دوره های اخیر سراغی از او نگرفته بود. نه ناشری تماس گرفته و نه دانشجوی ادبیاتی به او سر زده بود تا روزی که بحث حملات هوایی و ادبیات دوباره شعله ور شد.»
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]
صفحات پیشنهادی
دنبال پول گرفتن از دولت نیستیم/ پاهایی که جای بازیگر شدند
گفتگوی مهر با عوامل فیلم ۳۱۶ دنبال پول گرفتن از دولت نیستیم پاهایی که جای بازیگر شدند شناسهٔ خبر 2850291 - شنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۴ - ۰۸ ۲۱ هنر > سینمای ایران پیمان حقانی و حمیدرضا کشانی از چگونگی یافتن ایده ۳۱۶ و علاقه به فیلمی که بازیگر نداشته باشد و همچنین اینکه چگونه داستانپیکر2شهید غواص میهمان مساجد محله مهرآباد جنوبی شدند
پیکر2شهید غواص میهمان مساجد محله مهرآباد جنوبی شدند تهران-ایرنا- همزمان با دومین شب از لیالی پرفیض قدر و شب شهادت امام علی ع پیکر 2 شهید گمنام کاروان شهدای غواص میهمان مساجد منطقه مهرآباد جنوبی شدند به گزارش خبرنگار ایرنا مردم محله مهرآباد جنوبی واقع در منطقه 9شهرداری تهران شدرباره 64 آهنگساز که جهانی شدند
درباره 64 آهنگساز که جهانی شدند قرعهکشی که برای معرفی آهنگسازان ایرانی به کمپانی معتبر ناکسوس انجام گرفت و در پی آن 64 آهنگساز انتخاب شدند در یک مرحلهی دیگر نیز برگزار خواهد شد خبرگزاری ایسنا قرعهکشی که برای معرفی آهنگسازان ایرانی به کمپانی معتبر ناکسوس انجام گرفت و در300 فرزند شهید و ایثارگر جذب بخش خصوصی شدند
شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴ - ۰۸ ۳۹ مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران لرستان گفت پیگیر اشتغال فرزندان شهدا و ایثارگران استان هستیم مراد روشنی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه لرستان افزود فرزندان شهدا و ایثارگران لرستان امید دارند تا در یک پروسه زمانی مشخص مشغتوضیحی درباره 64 آهنگساز که جهانی شدند
شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴ - ۰۰ ۴۲ قرعهکشی که برای معرفی آهنگسازان ایرانی به کمپانی معتبر ناکسوس انجام گرفت و در پی آن 64 آهنگساز انتخاب شدند در یک مرحلهی دیگر نیز برگزار خواهد شد به گزارش خبرنگار بخش موسیقی ایسنا چندی پیش علی رهبری برای حضور قطعات آهنگسازان ایرانی در بازار بینالملچرا انسانها منقرض نشدند؟
چرا انسانها منقرض نشدند شناسهٔ خبر 2787833 - جمعه ۵ تیر ۱۳۹۴ - ۲۲ ۱۱ مجله مهر > دیگر رسانه ها محققان دانشگاههای یورک و نیوکاسل در تحقیقات جدید خود مدعی شدهاند که هوش انسانها دلیلی برای عدم انقراض آنهاست ایسنا نوشت محققان اظهار کردند انسانها از هوش خود برای زندگی دریک غفلت بیتوجیه/تنها «امام علی(ع)» و«مهر وآیینهها» ماندگار شدند
کمکاری سینما و تئاتر درباره امیرالمومنین ع یک غفلت بیتوجیه تنها امام علی ع و مهر وآیینهها ماندگار شدند شناسهٔ خبر 2854330 - چهارشنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۴ - ۱۵ ۰۰ هنر > تئاتر طی دهههای گذشته در عرصه سینما تئاتر و تلویزیون ایران و از میان اندک آثار تولیدشده با موضوع شخصیت و زنتاج و معتمدی خواننده ارکستر سازهای ملی شدند
شنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۱۹ وحید تاج و محمد معتمدی بهعنوان خوانندگان ارکستر سازهای ملی انتخاب شدند به گزارش ایسنا در کنسرتی که 27 تیرماه در قالب اولین اجرای ارکستر سازهای ملی برگزار خواهد شد اسماعیل تهرانی رهبری ارکستر را برعهده خواهد داشت و محمد معتمدی و وحید تاج بهعنوان خوانن6 اثر وارد فهرست میراث جهانی یونسکو شدند
شنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۳۸ کمیته میراث جهانی یونسکو آثاری تاریخی و طبیعی از کشورهای ایتالیا اردن آفریقای جنوبی عربستان ویتنام و جامائیکا را به فهرست میراث جهانی یونسکو وارد کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در جریان برگزاری سیونهمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکویک نویسنده: مخاطبان ادبیات داستانی به دنبال نقد نیستند
یک نویسنده مخاطبان ادبیات داستانی به دنبال نقد نیستند تهران - ایرنا- یک نویسنده می گوید مخاطبان ادبیات داستانی در کشور به دنبال نقد و نظریه نیستند بلکه اهل کتابند به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا بلقیس سلیمانی در نشست نقد و بررسی رمان من از گورانی ها می ترسم در شهرهیات انتخاب بخش فیلم جشنواره فیلم و عکس مادر معرفی شدند
هیات انتخاب بخش فیلم جشنواره فیلم و عکس مادر معرفی شدند اعضای هیات انتخاب بخش فیلم نخستین جشنواره ملی فیلم وعکس مادر معرفی شدند به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم و عکس مادر پریوش نظریه ماهایا پطروسیان مرجانشیرین اسحاقی: زندگی یک نویسنده ذره ذره در داستانهایش دیده میشود
کافه کتاب 64 شیرین اسحاقی زندگی یک نویسنده ذره ذره در داستانهایش دیده میشود اگر تمام کتابهای یک نویسنده را بخوانیم زندگیاش را در تک تک آثارش میبینیم حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان - اکرم رضایی ثانی شیرین اسحاقی داستاننویس عرصه ادبیات پایداری متولد 1349 د«شوش» و «میمند» ثبت جهانی شدند |اخبار ایران و جهان
شوش و میمند ثبت جهانی شدند محوطه باستانی شوش و منظر فرهنگی میمند در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیدند کد خبر ۵۱۴۳۳۷ تاریخ انتشار ۱۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۴ ۱۸ - 04 July 2015 محوطه باستانی شوش و منظر فرهنگی میمند در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیدند به گزارش ایسناپُزرهایی که به مدد تلویزیون، مشهور شدند!
پُزرهایی که به مدد تلویزیون مشهور شدند تاریخ انتشار چهارشنبه ۱۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۹ ۴۵ «پزر» باور کنید تا یکی دو روز اخیر خواندن این لغت هم برای بسیاری ساده نبود چه برسد به اینکه بخواهیم معنایش کنیم ولی حالا اوضاع فرق کرده و هم خواندن و معنا کردن پزر ساده تر شده و«شوش» و «میمند» هردو جهانی شدند
شنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳ ۳۶ محوطه باستانی شوش و منظر فرهنگی میمند در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیدند به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا صبح امروز شنبه 13 تیر در سی و نهمین اجلاس میراث فرهنگی یونسکو پرونده محوطهی باستانی شوش و همچنین منظر فرهنگی میمند مورد بررسیاساتید کارگاههای مکتب تهران معرفی شدند | خبرگزاری ایلنا
اساتید کارگاههای مکتب تهران معرفی شدند ایلنا سیامک صفری محمد چرمشیر مازیار تهرانی مهدی ربی و جلال تهرانی در تابستان 94 به هفتمین همایش کارگاههای متمرکز مکتب تهران پیوستند به گزارش ایلنا هفتمین همایش کارگاههای متمرکز مکتب تهران از نیمهی دوم تیر ماه در موسسه فرههمه پایههای کاخ «جهاننما» کشف شدند
شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۴ ادامه کاوشهای باستانشناسی خیابان چهارباغ و دروازه دولت اصفهان به شناسایی همه پایههای کاخ جهاننما که در کارگاه کاوش واقع شده بودند و همچنین یک حوض متعلق به دوره صفوی منجر شد به گزارش ایسنا علی شجاعی اصفهانی - سرپرست هیأت کاوش - با تاکید بر این که ب-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها