واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
نمایشگاه «از فرش تا عرش»
هنرنمایی خوشنویسی ایرانی مقابل خط عثمانی +عکس
امید گنجعلی از خوشنویسان گفت: آثار ارائهشده در این نمایشگاه کاملاً ویژگی ایرانیبودن را به همراه دارند، حتی خط ثلث آن به شیوه ایرانی است و خود ترکها نیز این را در کار میبینند.
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، امید گنجعلی که آثار خوشنویسی وی در نمایشگاه بینالمللی «از فرش تا عرش» در استانبول ترکیه به نمایش در آمده است در جمع خبرنگاران در این باره گفت: در این نمایشگاه 32 تابلو در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دارد که برای تولید آنها تقریبا سه سال زمان صرف شده است. مدرس «طراحی حروف» در دانشگاه ادامه داد: اتفاقی که در نمایشگاه «از فرش تا عرش» در خوشنویسی رخ داده این است که یک نوع بازسازی صورت گرفته و طی سه سال تحقیق و پژوهش، زیرسازی پارچه در دوران صفویه بازیابی شد تا بتوانیم در عرصه هنر ایرانی راحتتر گام برداریم و این هنر را به همسایگان خودمان نظیر ترکیه ارائه دهیم.
وی درباره پیشینه تاریخی این نوع از هنر و جلینویسی گفت: در دوره قاجار و توسط میرزا غلامرضا این اتفاق رخ داده است، همچنین زمان بایسنقر خطهای محقق و ثلث را داشتهایم. یعنی بنا به نیاز جامعه این اتفاق رخ میداده و ما کار تازهای در نمایشگاه «از فرش تا عرش» انجام ندادهایم، بلکه فقط ابعاد آثار را بزرگتر کردیم و عرض قلم خطاطی را افزایش دادیم. این استاد خوشنویسی اضافه کرد: در نقاشیخط برای افزایش توانایی قلم و جلوه بصری اثر، عرض آن را توسط دستگاه کاتر بالا میبرند و از ماسک استفاده میکنند، ما میخواستیم نشان دهیم هنر سنتی آنقدر اصالت دارد که نیازی به کپیکاری از روی غربیها نیست. اگر این تابلو را در تمام دنیا نمایش دهیم، هنر ایران در آن اوج میزند و اینگونه نیست که اصلا مربوط به جای دیگر باشد. گنجعلی درباره ویژگیهای ایرانیبودن این آثار توضیح داد: چون سفره قلمکار اطراف این طرحها مخصوص ایران است و خط نستعلیق آن نیز همینگونه است. حتی خط ثلث آن به شیوه ایرانی است و خود ترکها نیز این را در کار میبینند. این استاد خوشنویس درباره اثرگذاری نمایشگاه مذکور در ترکیه که خود در خوشنویسی مدعی است، اظهار داشت: در ترکیه سنت و فرهنگ و اصالت را محور قرار میدهند، با اینکه یک جریانی در نقاشیخط رخ داده؛ اما این کشور در اصالت خوشنویسی خودش محکم و استوار ایستاده است، بنابراین ما ترجیح دادیم نمایشگاه را از این کشور آغاز کنیم. وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر نحوه قیمتگذاری اظهار داشت: مجموعه سلام تصمیم گرفت مانند کارگاههای بایسنقر عمل کند و هر کاری در روند تولید توسط اشخاص متخصص مختلف انجام گیرد، تمام این روند یعنی از تولید نخ تا تهیه پارچه و رنگکردن بوم و ... فیلمبرداری شده و موجود است. فارس
۱۷/۰۴/۱۳۹۴ - ۱۴:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 356]