واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کشاورزی در جهت محوریت در توسعه کردستان نیازمند حمایت و برنامه ریزی است سنندج - ایرنا- نمایندگان اتحادیه ها و تشکل های کشاورزی کردستان تاکید کردند اگر کشاورزی می خواهد محوریت توسعه در استان کردستان باشد مسوولان باید مشکلات این حوزه را به صورت جدی مورد بررسی قرار دهند و برای آن راهکار عملی ارایه نمایند.
به گزارش خبرنگار ایرنا کارگروه آب، کشاورزی و محیط زیست کردستان شامگاه سه شنبه به ریاست معاون اقتصادی استاندار کردستان و با حضور جمعی از نمایندگان تشکل های کشاورزی در استانداری برگزار شد و در آن راهکارهای توسعه و تقویت بخش کشاورزی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رئیس نظام صنفی کشاورزی استان کردستان در این جلسه با بیان اینکه 12 هزار کشاوز عضو این تشکل هستند خواستار قرار گرفتن کشاورزان در زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی شد و گفت: با اصلاح قانون تامین اجتماعی می توان جمعیت زیادی از کشاورزان را زیر پوشش بیمه برد.
عبدالله فرجی همچنین به محوریت کشاورزی در توسعه استان اشاره کرد و افزود: نیاز به ایجاد صنایع تبدیلی بخش کشاورزی برای حذف واسطه ها و دلالان از این عرصه هستیم.
وی بر تسهیل در صادرات محصولات کشاورزی نیز تاکید کرد و گفت: نظام صنفی آمادگی تسهیل گری در امر صادرات را دارد به شرطی که دولت بسترهای آن را فراهم کند.
او افزایش میزان اعتبارات بخش کشاورزی، تعامل و همکاری بیشتر بانک ها با کشاورزان و معاف کردن کشاورزان از پرداخت هزینه نصب کنتورهای هوشمند را از دیگر خواسته های کشاورزان کردستانی ذکر کرد.
معاون اقتصادی و امور منطقه ای استاندار کردستان در این جلسه قول داد این مطالب را به نهاد ریاست جمهوری منتقل کند و در سفر هیات دولت به کردستان با دعوت یکی از نمایندگان کشاورزان این موضوعات در محضر رئیس جمهوی ارایه شود.
رئیس انجمن سیب زمینی کاران کردستان نیز در این جلسه بر اختصاص سهم آب کشاورزی استان از محل سدها تاکید کرد و گفت: باید نظارت بیشتر بر تخصیص اب کشاورزی در استان شود.
محمدرحیم نیازی خواستار انتقال آب سدهای استان به دشت های قروه و دهگلان شد و افزود: این منطقه اکنون با مشکل جدی کم آبی روبرو است.
وی به فرسودگی ماشین آلات کشاورزی استان نیز به عنوان یکی از مهمترین مشکلات کشاورزان اشاره کرد و پیشنهاد داد تسهیلات بانکی ارزان قیمت در اختیار کشاورزان قرار گیرد تا ماشین آلات خود را نو کنند.
یکی از نمایندگان کشاورزان نیز در این جلسه خواستار تدوین سند توسعه بخش کشاورزی در کردستان شد و گفت: اگر براساس برنامه و سند پیش برویم بخش کشاورزی با مشکل مواجه نمی شود و توسعه می یابد.
صالح محمدی با بیان اینکه بیکاری یکی از مهمترین مشکلات کردستان است افزود: با تبدیل اراضی کشاورزی استان به آبی می توان اشتغال پایدار ایجاد کرد.
وی همچنین پیشنهاد داد باتوجه به کم آبی محصولاتی مانند چغندرقند که آب کمتری نیاز دارد در استان کشت شود و در کنار آن کارخانه تولید قند نیز احداث کنند.
نایب رئیس نظام صنفی کشاورزی کردستان نیز خواستار تعامل و همکاری بیشتر بانک ها در جهت بخشودگی سود تسهیلات کشاورزان شد و گفت: با وضعیت وخیم کشاورزی، کشاورزان قادر به پرداخت سود تسهیلات نیستند.
سد حسن رحیمی همچنین سودهای بالای 20 درصد تسهیلات بانکی را منجر به بروز مشکلات فراوانی برای کشاورزان دانست و پیشنهاد داد از محل صندوق توسعه ملی تسهیلات 10 درصد به کشاورزان پرداخت کنند.
رییس اجرایی خانه کشاورز کردستان نیز نبود برنامه ریزی را از دلایل مهم بروز مشکلات فعلی بخش کشاورزی کردستان دانست و گفت: در دولت قبل آمارهای واقعی نبود و برنامه ریزی ها نیز با استناد به آمار غیرواقعی انجام می شد و این موضوع آسیب های فراوانی به بخش کشاورزی زد.
سعید احمدپناه پیشنهاد داد شورای هماهنگی کشاورزی در استانداری کردستان با حضور دستگاه های مرتبط با حوزه کشاورزی به منظور رفع مسایل و مشکات این بخش تشکیل شود.
وی گفت: در میان بانک ها نیز تنها بانک کشاورزی با کشاورزان همکای می کند و از این رو پیشنهاد می کنیم با افزایش میزان اعتبارات و اختیارات بانک کشاورزی تمام تسهیلات مربوط به بخش کشاورزی در اختیار بانک کشورزی قرار گیرد.
حسن محمدی از اعضای خانه کشاورز کردستان نیز در این جلسه درآمد ماهانه یک کشاورز را اکنون حدود 3 ملیون ریال ذکر کرد و گفت: این رقم زیر خط فقر است و جوابگوی هزینه ها نیست.
حسن محمدی خواستار تجدید نظر در سود تسهیلات بانکی بخش کشاورزی شد و افزود: دولت باید از کشاورزان به منظور تولید بیشتر با اختصاص تسهیلات ارزان قیمت کمک کند.
عبدالرحمان علوی دیگر نماینده کشاورزان نیز در پایان این جلسه خواستار حذف نگاه سیاسی به حوزه اقتصادی استان کردستان شد و پیشنهاد داد کارگروه های اقتصادی در این راستا در استان تشکیل شود.
وی همچنین بر رفع مشکلات مربوط به تامین آب کشاورزی در استان تاکید کرد و افزود: اولویت در تامین آب باید کشاورزان استان کردستان باشد.ک/4
1904/3033
17/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]