واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تجلیل از مستندساز زیرک تهران - ایرنا - یک کارگردان مستند با تجلیل از زنده یاد محمد رضا مقدسیان از پیشگامان سینمای مستند صنعتی گفت: وی در اخلاقش نوعی زیرکی داشت که او را در به وجود آوردن بسترهای مناسب برای موقعیت های یک فیلم یاری می رساند.
به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا، هادی آفریده به مناسبت برگزاری نکوداشت زنده یاد محمدرضا مقدسیان در جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی درباره این مرحوم بیان کرد:کمتر کارگردان هایی را می توان پیدا کرد که بتوانند از موقعیت های مختلف برای خلق وقایع بداهه استفاده کنند و در عین حال جهان بینی از محیط پیرامون خودشان داشته باشند؛ زنده یاد مقدسیان یکی از این افراد بود.
محمدرضا مقدسیان هنرمند مستندساز پس از تحمل یک دوره بیماری اول خرداد ماه امسال دارفانی را وداع گفت.
وی آذرماه سال گذشته، داوری بخش مسابقه ملی هشتمین دوره جشنواره «سینماحقیقت» را برعهده داشت؛ ضمن اینکه آخرین فیلم مستند وی با عنوان «خیلی خیلی محرمانه» نیز در این مرکز تهیه شده است.
کسب چندین جایزه معتبر داخلی و بین المللی نظیر جایزه نخست جشنواره مسکو (۱۹۸۱)، جایزه ویژه جشنواره A.B.U (اتحادیه فیلمسازان آسیا و اقیانوسیه۱۹۸۷)، سیمرغ بلورین جشنواره فجر(۱۳۶۶) و لوح افتخار جشنواره های مارسی، شادو (هند)، پراگ، آمستردام، سینما دورئل پاریس و... از افتخارات محمدرضا مقدسیان در حوزه سینمای مستند است.
آفریده در ادامه گفت: به طور کلی سینمای مستند در تمام دنیا برای ماندگار شدن به نگاه عمیق و جهان بینی ژرف کارگردان نسبت به محیط پیرامون خود نیاز دارد.
وی ادامه داد: سینماگران مستند ایران را به جرات در مقایسه با دیگر صنوف سینمای می توان در زمره افراد فرهیخته کشور قرار داد، از این رو که بخش عظیمی از این بزرگان در این حوزه فعالیت کرده اند و محمدرضا مقدسیان یکی از همین افراد بود.
آفریده با تاکید بر اینکه مقدسیان پیش از اینکه کارگردان بزرگی باشد، جهان بینی داشت، اظهار کرد: مقدسیان، هنرمند مستندساز دغدغه مندی بود که تنها برای تولید کردن، فیلم نمی ساخت بلکه او به دنبال استقلال در تهیه و تولید فیلم هایش بود.
بر اساس گزارش روابط عمومی سومین جشنواره ملی فیلم و عکس فناوری و صنعتی (فردا)، این مدرس سینمای مستند با اشاره به اینکه مهمترین فیلم مستند مقدسیان را «گفت وگو در مه» می داند، عنوان کرد: این فیلم با بر اساس اصول کارگردانی و با زیبایی شناسی بالایی ساخته شده است و آن را اوج توان فردی آقای مقدسیان می دانم.
وی همچنین افزود: این درست است که بخشی از سینمای مستند بر اساس وقایع و بداهه است، اما در فیلم «گفت و گو در مه» بسترسازی که برای کاراکترهای فیلم انجام شده، تاثیر به سزایی در وقایع بداهه ای که مقدسیان در طرح و هدف کلی فیلم داشته، گذاشته است.
آفریده با ابراز خرسندی از برگزاری نکوداشت زنده یاد مقدسیان در جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی، به ویژگی های اخلاقی این کارگردان فقید سینمای مستند اشاره کرد و گفت: ما هیچ وقت به سادگی نمی فهمیدیم او چه زمانی جدی است یا چه زمانی شوخی می کند. ایشان در اخلاقش نوعی زیرکی داشت که او را در به وجود آوردن بسترهای مناسب برای موقعیت های یک فیلم نیز یاری می رساند.
قرار است سومین جشنواره ملی فیلم و عکس فناوری و صنعتی (فردا) نکوداشتی را برای زنده یاد محمدرضا مقدسیان به عنوان یکی از پیشگامان سینمای مستند صنعتی برگزار کند.
این جشنواره از هفتم تا نهم مردادماه به دبیری مسعود نجفی، توسط جهاد دانشگاهی و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه هنر برگزار می شود.
فراهنگ**9246**1569
16/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]