واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
آثار مربوط به قرون میانه دوره اسلامی در گنج تپه لرستان کشف شد
کاوشهای نجاتبخشی در گنج تپه شهرستان دورود استان لرستان به کشف ساختار و دیوارهای سنگی، فضاهای معماری، اشیا آهنی وبرنزی، مهرها،ظروف شیشه ای،ادوات سنگی و... انجامید.
به گزارش حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، مسعود بیرانوند سرپرست کاوش نجات بخشی گنج تپه "امروز سه شنبه" با اعلام این خبر تصریح کرد که محوطه گنج تپه به دلیل موقعیت مکانی و ارتفاع زیاد نسبت به سطح زمینهای پیرامون تاکنون از خطر غرق شدن مصون مانده است.
بیرانوند افزود: برنامه کاوش نجاتبخشی گنج تپه با هماهنگی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و اداره آب منطقهای استان لرستان در دستور کار قرار گرفت و کار میدانی آن شروع شد.
به گفته این باستان شناس، در نخستین فصل از کاوشهای گنج تپه، ترانشهای با ابعاد 5×10 متر در مرتفعترین نقطه آن و در مکانی که پیش از این توسط ماشینآلات راهسازی تسطیح شده بود، ایجاد شد.
سرپرست کاوش نجات بخشی گنج تپه خاطر نشان ساخت :کاوش در این ترانشه منجر به کشف ساختارها و دیوارهای سنگی، 4 فضای معماری و سازههای حرارتی همچون تنورها، اجاقها و اشیاء سنگی همچون سنگ ساب و تعداد زیادی قطعات سفالی شد که بیشتر مربوط به قرون میانه دوره اسلامی هستند.
بیرانوند اظهار داشت: همچنین از نهشتههای فرهنگی در محدوده فضاهای معماری، اشیای فرهنگی شامل قطعاتی از النگوهای شیشهای، بخشهایی از ظروف شیشهای، اشیای آهنی و برنزی اکسیده شده و مهرههای گلی، سنگی و شیشهای کشف شد.
به گفته این باستان شناس، در فصل دوم نیز ترانشه ای با ابعاد 6×10 متر با هدف پیگردی بقایای معماری فصل نخست و ترانشه ای با ابعاد 2×3 متر به منظور لایهنگاری تپه ایجاد شد.
او افزود:در نتیجه کاوش در فصل دوم نیز دو فضای معماری در امتداد فضاهای معماری فصل اول و شماری تکههای سفال و اشیاء آهنی و ادوات سنگی کشف شد.
بیرانوند با اشاره به کشف 6 لایه فرهنگی و 2 فاز معماری در لایه نگاری گنج تپه اظهار داشت:کاوش در گنج تپه تا آشکار سازی کامل پلان بقایای معماری و دستیابی به اطلاعات جامع در خصوص توالی فرهنگی آن ادامه دارد.
گفتنی است ، محوطه گنج تپه در 40 کیلومتری شمال شهرستان دورود در استان لرستان و در مختصات جغرافیایی ″13 ′40 ᵒ33 طول شرقی، ″46 ′04 ᵒ49 عرض شمالی، در ارتفاع 1600 متری از سطح آبهای آزاد قرار گرفته است. گنج تپه در حاشیه¬ شمالی رودخانه تیره و بر روی تپه صخرهای نسبتاً مرتفعی شکل گرفته است.
کاوشهای نجاتبخشی گنج تپه که با مجوز رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری درتاریخ 20/2 شروع شده است تا 20/4 ادامه دارد.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
کشف گورهای 7 هزار ساله در تل چگا سفلی خوزستان
چرا جای میراث طبیعی ایران در فهرست یونسکو خالی است؟
گونهشناسی معماری روستای جوین
کشف معماری سنگ چین در کردستان
کشف گورستان دوره اشکانی در "وستمین" کیاسر
کاش عبور مترو، "نقش جهان" را نلرزاند
نابودی تدریجی دیوار چین
سید محمد بهشتی: شاید شهریار هم راضی به نقض قانون نبود
۱۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]