تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  حضرت فاطمه زهرا (ع):خدای تعالی ایمان را برای پاکیزگی از شرک قرار داد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798269082




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نابودي آثار باستاني ايراني و جهاني در درگيري هاي خاورميانه


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲ تير ۱۳۹۴ (۱۰:۹ق.ظ)
نابودي آثار باستاني ايراني و جهاني در درگيري هاي خاورميانه گروه حقوقي- قضايي موج
اکنون در بيشتر کشورهاي ناآرام خاورميانه شاهد نابودي آثار فرهنگي و تاريخي هستيم، به ويژه در کشورهايي که روزگاري بخشي از ايران زمين بوده اند. تصاوير وحشتناکي که گروه تروريستي داعش از نابودسازي آثار باستاني و موزه هاي عراق منتشر کرد با محکوميت هاي بين المللي مواجه شد اما چه فايده که کاري از دست کسي برنمي آيد.
بسياري از مجسمه هايي که در موزه شهر موصل عراق تخريب شدند از آثار دوران پادشاهي اشکاني بودند. عراق و بسياري از ديگر کشورهاي خاورميانه بخشي از امپراتوري باستاني ايران بوده اند و کارشناسان اعلام کرده اند بسياري از آثار پادشاهي هاي هخامنشيان و اشکانيان و ساسانيان در موزه ها و شهرهاي عراق و ديگر کشورها در معرض خطر جدي ويراني توسط گروه تکفيري داعش است.
شنيده ها حکايت دارند که اين گروه تروريستي، آثاري که تخريب نمي کنند را در بازارهاي جهاني از راه قاچاق به فروش مي رسانند و از اين راه ميليون ها دلار به جيب زده اند و صرف هدف هاي شيطاني خودشان مانند خريد اسلحه و ... مي کنند.
داعشي ها ضد دانش و فرهنگ هستند و تنها قرائت خودشان از دين را مي پذيرند و حتي کتاب سوزي به راه مي اندازند. با اندکي دقت مي توانيم ببينيم که اقدامات اين گروه تکفيري در عراق و سوريه علاوه بر نابودسازي فرهنگ مردم عراق، نوعي ايراني زدايي را هم در چنته دارد.
اين موضوع، بايد براي همه ايرانيان و مسوولان ايراني هم هشدار دهنده باشد. همه بايد قدر ميراث باستاني که در درون مرزهاي ايران وجود دارند را بيشتر بدانيم و با توجه بيشتر به ميراث فرهنگي و تاريخي ايران زمين، در حفاظت از آنها بکوشيم. بايستي بدانيم که نقشه هاي فراواني براي نابودي هويت ايراني در حال انجام است که جز با هوشياري همه ما قابل خنثي سازي نيستند.
ميراث فرهنگي، بخشي از ميراث مشترک بشري هستند که حفظ آنها جزيي از حقوق بشر محسوب مي شود. پيمان نامه حفاظت از ميراث جهاني فرهنگي و طبيعي که در 16 نوامبر 1972 ميلادي در يونسکو به تصويب رسيده است را 191 کشور (از جمله ايران در سال 1354 خورشيدي) امضا کرده اند و ملزم به حفاظت از ميراث جهاني فرهنگي و طبيعي شناخته شده هستند. همچنين دو کشور يمن و عربستان هم اين پيمان نامه را امضا کرده اند.
در يمن هم در ساعت هاي بامدادي 12 ژوئن سال 2015 ميلادي (22 خرداد 1394 خورشيدي)، يک سايت ثبت شده ميراث جهاني يونسکو در شهر قديمي صنعا مورد بمباران هوايي قرار گرفت. چندين خانه و بناي تاريخي نابود شدند و تعدادي از مردم هم کشته شدند. در ميان ساختمان هاي ويران شده، مجموعه باشکوهي از خانه هاي سنتي در محله "القاسمي" کنار باغ شهري "مقشامه" و در نزديکي کانال آب "سيله" بود.
خانم ايرنا بوکووا، دبير کل يونسکو (سازمان اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي ملل متحد) نگراني عميق خود را درباره از دست رفتن جان انسان ها و همچنين وارد شدن خسارت به يکي از قديمي ترين جواهرات چشم انداز شهري اسلامي جهان اعلام کرد. وي افزود: با ديدن تصاويري که نشان مي دهند ساختمان هاي چند طبقه باشکوه و باغ هاي زيبا با خاک يکسان شده اند دچار شوک شدم. اين ويراني تنها وضعيت غير بشري را وخيم تر خواهد کرد و من دوباره از همه طرف هاي درگير در يمن مي خواهم که در احترام و حفاظت از ميراث فرهنگي کوشا باشند. اين ميراث نشان دهنده روح مردم يمن است و نمادي از تاريخ يک هزار ساله دانش آنها است و به همه نوع بشر تعلق دارد.
ميراث فرهنگي جهاني، فهرستي از مکان‌هاي فرهنگي و يا طبيعي ثبت شده در سازمان جهاني يونسکو مانند جنگل، کوه، آبگير، صحرا، بقعه، ساختمان، مجموعه و يا شهر هستند که کميته ميراث جهاني يونسکو همه ساله برمي گزيند. سايت‌هايي که در اين فهرست قرار مي‌گيرند برابر پيمان نامه حفاظت از ميراث جهاني فرهنگي و طبيعي متعلق به همه انسان‌هاي زمين، فارغ از نژاد، مذهب و مليت، محسوب مي‌شوند و دولت‌ها موظف به حفظ و نگهداري اين آثار هستند.
بر پايه اين پيمان نامه (کنوانسيون) کشورهاي عضو يونسکو، مي‌توانند آثار تاريخي، طبيعي و فرهنگي کشور خود را نامزد ثبت در ميراث جهاني کنند. حفاظت از اين آثار پس از ثبت در حالي که در حيطه حاکميت کشوري که در آن قرار دارد، بر عهده همه کشورهاي عضو خواهد بود. اين پيمان نامه از يک ديباچه و ۳۸ ماده در هشت فصل تشکيل شده است.
ايتاليا مقام نخست را در تعداد ميراث جهاني يونسکو در جهان دارد. تا نوامبر سال ۲۰۱۴ ميلادي ايتاليا ۵۰ اثر، چين ۴۷ اثر و اسپانيا ۴۴ اثر ثبت شده در ميراث جهاني يونسکو داشته‌اند. ميراث جهاني را کميته ميراث جهاني سازمان يونسکو تصويب و ثبت مي کنند. اين کميته ترکيبي از ۲۱ کشور عضو است که توسط مجمع عمومي سازمان ملل متحد، هر چهار سال يک بار تعيين مي‌شوند.
بنا بر اعلام سازمان يونسکو، شهر صنعا بيش از دوهزار و پانصد سال قدمت دارد و نشان دهنده ثروت و زيبايي تمدن اسلامي بوده است. در قرن نخست ميلادي، مرکز بازرگاني داخلي بود و ساختمان هاي همگاني و خانه هاي آن، نمونه برجسته زيست سنتي اسلامي هستند. ساختمان ها و برج هاي آجري زيباي صنعا در سراسر جهان مشهور هستند و بخشي جدايي ناپذير از هويت و غرور يمن هستند.
از آغاز درگيري ها در يمن چندين خانه در شهر قديمي صنعا به دليل گلوله باران و انفجار آسيب ديده اند و فرو ريخته اند. در نهم ژوئن منطقه تاريخي دوران عثماني، "ال اوردهي" در بيرون ديوارهاي شهر قديمي، به شدت آسيب ديد. ساختمان هاي مسکوني و بناهاي تاريخي، موزه ها، سايت هاي باستان شناسي و مکان هاي تاريخي و عبادتگاه ها هم مورد توجه و نگهداري قرار نگرفته اند. يادگاري هاي ارزشمند تاريخي موجود در اين مکان ها هم دچار صدمه و نابودي شده اند.
به نظر مي رسد شيوخ عربستان سعودي به طور فزاينده اي معيارهاي حقوق بشر را زير پا مي گذارند و علاوه بر کشتار غيرنظاميان با بمباران، به ساختمان ها و ميراث فرهنگي هم رحم نمي کنند. آنها با از ميان بردن ميراث فرهنگي يمن، هويت و تشخص يمني ها را هدف قرار داده اند و به اين وسيله پيشينه تاريخي جامعه يمن را از ميان مي برند و آسيب پذير مي کنند.
"علي فرهي"













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 251]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن