واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
اختصاص 3000 مگاوات از بار سرمایشی به بخش عمومی و ادارات دولتی
بخش عمومی و ادارات دولتی بین 2500 تا 3000 مگاوات از بار سرمایشی کشور را به خود اختصاص دادهاند.
به گزارش حوزه انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، سازمان بهرهوری انرژی ایران (سابا)، استفاده از تجهیزات سرمایشی در شروع فصل گرم سال از دلایل عمده افزایش اوج بار شبکه سراسری کشور بوده است؛ به طوری که دادههای آماری محدوده بارهای سرمایشی را 13 تا 18 هزار مگاوات نشان میدهد و از سال 1389 با افزایش چشمگیر بهکارگیری بارهای سرمایشی در بخش عمومی از جمله ادارات دولتی، اوج بار شبکه از شب به روز انتقال یافته است.
روند تغییرات مصرف انرژی در سالهای اخیر نشان میدهد، تأمین حاملهای مختلف انرژی، از جمله حامل الکتریکی با بحران روبهرو است. طبق آمارهای سال 1393 فروش برق وزارت نیرو 218933 میلیون کیلووات ساعت بود که نسبت به سال قبل آن رشدی حدود 8 درصد داشت.
همچنین اوج بار هم زمان شبکه سراسری در همان سال به میزان 48798 مگاوات گزارش شده است که نسبت به سال 1392، 6.62 درصد افزایش داشته که سهم مصرف بخش ساختمانهای کشور به بیش از 47 درصد رسیده است و متوسط مصرف هر مشترک در این بخش 3368 کیلو وات ساعت بوده که حدود 5 درصد نسبت به سال 1392 افزایش داشته است.
بنابر بررسیهای انجام شده در شش سال گذشته نرخ رشد افزایشی اوج بار هم زمان شبکه سراسری بهطور متوسط بیش از 5 درصد است که این رقم معادل 2260 مگاوات افزایش در هر سال است.
بنابراین گزارش از عمده دلایل افزایش اوج بار شبکه سراسری کشور روند صعودی استفاده از تجهیزات سرمایشی در فصل گرما است، به طوری که دادههای آماری، محدوده بارهای سرمایشی را 13 تا 18 هزار مگاوات نشان میدهد و ازسویی دیگر وقوع اوج بار شبکه از شب به روز از سال 1389 نشان میدهد عامل افزایش بارهای سرمایشی کشور، روند افزایشی استفاده از تجهیزات سرمایشی و رفتار مصرفی نادرست در بخش عمومی از جمله ادارات دولتی است.
رشد نامطلوب بارهای سرمایشی و تهویه مطبوع در کشور را میتوان به عواملی چون؛ رشد جمعیت و افزایش رفاه ناشی از رشد اقتصادی، ورود بیرویه تجهیزات راندمان پایین و غیراستاندارد، استفاده بیسابقه و روزافزون از وسایل تبرید تراکمی در مناطق معتدل و خشک، تغییر الگوی بومی تهویه مطبوع در مناطق گرم و خشک و معتدل و خشک از کولر آبی به کولر گازی، نبود انطباق نیاز سرمایشی ساختمان با سیستم سرمایشی طراحی شده و یا خریداری شده، رفتارهای نادرست مصرفی مشترکین و توجه نکردن به مسأله تعمیر و نگهداری تجهیزات سرمایشی مرتبط دانست.
این گزارش میافزاید: در بخش ساختمان به ویژه ساختمانهای عمومی رعایت نکاتی مانند؛ انتخاب سیستم سرمایشی متناسب با اقلیم، توجه به برچسب انرژی در هنگام خرید تجهیزات سرمایشی، تنظیم دمای مناسب (24 ت ا 26 درجه سانتیگراد) استفاده از تهویه طبیعی، نصب صحیح و سرویس و نگهداری به موقع در هنگام راهاندازی و بهرهبرداری فصلی از تجهیزات سرمایشی میتواند تا بیش از 30 درصد موجب کاهش مصرف انرژی و جلوگیری از ایجاد خاموشی در ساعات اوج مصرف بار شود.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
رقابت بر سر توزیع و برداشت از منابع آبی
تنظیم کولر در دمای 24 تا 26 درجه، راهکاری موثر در صرفهجویی
نقش کلیدی بخش کشاورزی در صرفه جویی آب
صرف 15 سال زمان برای پروژه فاضلاب / تولید روزانه 6 میلیون مترمکعب فاضلاب در کشور
۱۵ تير ۱۳۹۴ - ۰۳:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]