محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844852166
چرا عملیات رمضان موفق نبود؟
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
چرا عملیات رمضان موفق نبود؟ صیاد شیرازی میگوید: حالت غرور به وجود آمده بود و البته یک مقدار هم ارتش و سپاه به طرف خود محوری رفتند. یعنی ارتش برای خودش میگفت: من هستم و سپاه برای خودش میگفت: من هستم، این دو تا «من» نمیگنجید.
به گزارش فرهنگ نیوز، در عملیات رمضان ایران تلاش کرد سطح خود را بیش از گذشته بالا ببرد. به همین دلیل بود که طرح ریزی این حمله از بعد نظامی خیلی بزرگ از عملیات های گذشته بود و ایران سعی داشت با پیشروی در خاک عراق یک استراتژی جدیدی را از خود نشان دهد.این استراتژی بیانگر آن بود که ایران صرفا به یک آتش بس و یا صلح یک جانبه از طرف عراق تن نخواهد داد و آنگونه می جنگد که حرف آخر را زده و بتواند حق خود را از قلدرهای جهانی باز پس گیرد.
شهید سپهبد شهید علی صیاد شیرازی در کتاب «ناگفته های جنگ» پیرامون جمع بندی عملیات رمضان میگوید:
***
«.. در تحلیل عملیات رمضان، از یک طرف میتوانیم بگوئیم نبردی پیروزمندانه بود، به خاطر این که دشمن را در هم شکستیم و به آن تلفات وارد کردیم. البته به خودمان هم یک مقدار تلفات وارد شده بود. از یک طرف، میتوانیم بگوئیم پیروز نبود، چون هدف ما این نبود.
در عملیات رمضان هدف مان این بود که به «کانال پرورش ماهی» برسیم، از نهر کتیبان عبور کنیم، یک محور برود و به طرف نشوه – بصره، یک محور به طرف «تنومه» که این باعث میشد منطقهی کوشک و طلائیه به نشوه و به طرف جنوب تا پل بصره به اشغال ما درآید. شاید حدود 4 هزار کیلومتر مربع مساحت آن بود. نفوذمان هم به بصره، قابل پیش بینی بود. البته این طرف شط العرب بودیم و بخشی از بصره که این طرف بود، به اشغال در میآمد. بستگی داشت با چه سرعتی برویم و از پل بصره عبور کنیم و برویم توی شهر که در آن صورت، دیگر جنگ حالت منظم خودش را از دست میداد و تبدیل به جنگ شهری میشد.
اما در پایان روز 8 مرداد ماه 1361 عملیات متوقف شد و به پایان رسید. جای تجزیه و تحلیل آن همین جاست. ما برای پیروزی بر دشمن هیچ چیز کم نداشتیم. روحیه بسیار بالا بود. امکاناتمان نسبت به سابق افزایش پیدا کرده بود. دشمن در وضعیت اضطراب روحی شدیدی به سر میبرد. در عمل هم که پیشروی کردیم. پیشروی ما یک پیشروی پیروزمندانه بود و رخنهای به عرض 12 کیلومتر و عمق 15 کیلومتر یعنی رخنهای قابل قبول و پیروز.
تحلیل ما دو گونه است: یک عده آنهایی هستند که صرفاً در بعد نظامی میگویند: اگر مهندسی رزمی جهاد سازندگی آن خاکریز تامینی را زده بود، ما این کار را میکردیم. اگر به «قرارگاه نصر» (در امر جا به جایی از سمت چپ منطقه به سمت راست آن در فردای مرحله ی اول عملیات) زودتر کمک رسیده بود، ما میتوانستیم آن رخنه را (در کنار کتیبان) نگه داریم.
(این گروه اول از تحلیلگران، کلاً) اگرهایی میگویند که بیشتر جنبههای تاکتیکی دارد. یک عده (دیگری از تحلیل گران) هم هستند که میگویند؛ نه، ما همه چیزمان را برای پیروزی آماده بود ولی توجه به خدا کمتر و توجه در جهت خود(مان) بیشتر شد. یادمان رفت که نصرت دهنده کیست و باید همان روحیه و توکلی که در عملیات «طریق القدس»، «فتح المبین» و «الی بیت المقدس» داشتیم، در این عملیات هم داشته باشیم.
یک عده دیگری هم (در تحلیل خودشان از دلایل ناکامی عملیات رمضان) دشمن را قوی میگیرند و میگویند: چون دشمن تا آنجایی که با ما جنگیده بود، در خاک ما بود، انگیزهای برای دفاع نداشت. منتها در اینجا انگیزه داشت.
هر کدام از این تحلیلها تا اندازهای درست است، ولی چون نبرد و رزم ما مشخصاً یک رزم عقیدتی بود؛ یعنی بعد عقیده بر ما حاکم بوده، من شخصاً جزء آن دسته هستم که ضمن این که بعضی از ملاکهای مطروحه در تحلیل آن دو بعد دیگر را قبول دارم، بعد اصلی را در این میبینم و میگویم اخلاص، توکل و توجه به خدا که در نبرد الی بیت المقدس داشتیم، از زمان حمله فتحالمبین بیشتر نبود، ولی به اندازهای بود که خدا به ما نصرت بدهد، ولی در اینجا (عملیات رمضان) کم آورده بودیم.
حالت غرور به وجود آمده بود و البته یک مقدار هم ارتش و سپاه به طرف خود محوری رفتند. یعنی ارتش برای خودش میگفت: من هستم و سپاه برای خودش میگفت: من هستم، این دو تا «من» نمیگنجید. کمی «من» ها شروع شد. یعنی احساس موجودیت ارگانی در هر دو شکل گرفت. هیچ کدام زیر بار همدیگر نمیرفتند و خود به خود، باید یکی از آنها باقی میماند و آن یکی میرفت. آن یکی میگفت تو برو برای خودت بجنگ، که معلوم بود ضعیف میشود. حالا هر کدام که میخواست باشد. اگر دوتاشان میخواستند باشند، باید مثل گذشته یک کاسه و ید واحده میشدند تا در مقابله با دشمن، محکم به او ضربه بزنیم.
مطلب دیگر؛ عملیات رمضان، اولین جایی بود که (پس از فتوحات عظیم گذشته) عقب نشینی را شروع کردیم. تا به آن موقع (طی جنگ) خیلی عقب نشینی نداشتیم. یعنی موردهای عقب نشینی خیلی کم بود. ولی اینجا، وقتی کمی فشار به رزمندگان آمد، بلافاصله عقب نشینی کردند و برگشتند به جای اولشان، به دشمن ضربه میزدند ولی بر میگشتند و اثری از این پیشروی باقی نمیماند. عملیات رمضان، نقطه عطفی هم بود. هم میتوانستیم به پیروزی نهایی برسیم چون من مطمئن هستم اگر موفق میشدیم به نشوه و تنومه برسیم و از کانال پرورش ماهی عبور کنیم، عمده قوانین دشمن در منطقه نابود میشدند. دیگر اتکایش را از دست میداد. اتکا به نفس را از دست میداد. نیروهای انقلاب در عراق قدرت پیدا میکردند و حتی احتمال کودتا شدت مییافت. در نتیجه، از آن طرف هم کار شروع میشد. این طرف هم که ما بودیم.
یک راهش هم این بود که شد، یعنی به دوران توقف و به دوران گسترش نبرد به سراسر جبههها رسیدیم.
عملیات رمضان یکی از دلایلی بود که نبرد از منطقهی خوزستان به طرف بالا رفت،.. منطقه پائین حساب بود، ولی عملیات از منطقه ی بصره رفت به طرف شمال و جنگ گسترش پیدا کرد. گسترش نبرد در سراسر جبهه هم یعنی تقسیم نیروها، دشمن از این فاکتور در اینجا ما از آزمایش خداوند ناکام درآمدیم و مسیر عملیات تغییر کرد. بعد از رمضان، مسیر عملیات تغییر کرد و به صورت دیگری درآمد. یعنی هر کدام از عملیات بعدی میتوانست به یک جاهایی برسد، ولی چون ما به یک نقطهی خاصی رسیده بودیم، عملیات هایمان کم عمقتر و نسبت به سابق کم اثرتر بود و دشمن هم از این عامل بهرهبرداری میکرد و فرصت داشت تا نقطه ضعفهای ما را شناسایی کند.
حالا میرسیم به این سوال که چرا عملیات رمضان نقطه عطف در تعیین سرنوشت جنگ بود؟
طرحی که ما برای عملیات رمضان داشتیم، منطقهی غرب کوشک تا شلمچه و شط العرب را در بر میگرفت. در این طرح، زمینه تداوم عملیات به آن طرف رودخانه نیز فراهم می شد. به دلیل اینکه اگر دشمن منهدم می شد، چیزی از واحدهای آن به عقب نمیرفت و در نتیجه راه برای پیشروی ما باز بود. در آن صورت، میتوانستیم امتیاز عمده ای از دشمن در دست داشته باشیم که این امتیاز، علاوه بر زمینها و منطقه ی غرب کوشک و شلمچه، خود بصره نیز بود.
در غرب بصره، شطی هست، شط مصنوعی به نام شط بصره، این شط به «خور عبدالله» وصل میشود. از دیدگاه نظامی، پشت این شط جای خوبی برای دفاع است. وقتی که بصره سقوط میکرد، تمام زمینهای شرق بصره هم سقوط میکرد، این امتیاز کمی نبود که به دست رزمندگان اسلام میافتاد. هر چند که در اهداف جمهوری اسلامی عامل کشورگشایی مدنظر نبود، ولی در صورت داشتن چنین امتیازی، ایران میتوانست حق پایمال شدهی خود بر اثر تجاوز دشمن و ضربهای که به حکومت و مملکت و به مردم ما وارد شده بود، مطالبه کند.
ما در عملیات رمضان به یک هدف استراتژیک، یعنی بصره می رسیدیم. بصره را به عنوان یک هدف استراتژیک تلقی کرده بودیم. از نظر استراتژیک، دو هدف بیشتر مطرح نبود؛ یکی «بغداد» و دیگری بصره. در طرحها و بررسیهای به عمل آمده، به این نتیجه رسیدیم که به علت بعد مسافت و کمبود امکانات زرهی و عدم تحرک لازم، تئوری رسیدن به بغداد، شدنی نیست، ولی از آن اول، بصره به علت نزدیکی و اینکه در تیررس حملات ما بود، رسیدن به آن، طبیعی به نظر میرسید. به همین دلیل، میتوانیم بگوئیم که «رمضان» یک عملیات تعیین کننده در سرنوشت جنگ بود؛ هم برای رفع دشمن و هم برای مجازات دشمن.»
94/4/13 - 11:51 - 2015-7-4 11:51:25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]
صفحات پیشنهادی
به روایت شهید صیاد شیرازی: چرا عملیات رمضان موفق نبود؟
به روایت شهید صیاد شیرازی چرا عملیات رمضان موفق نبود صیاد میگوید حالت غرور به وجود آمده بود و البته یک مقدار هم ارتش و سپاه به طرف خود محوری رفتند یعنی ارتش برای خودش میگفت من هستم و سپاه برای خودش میگفت من هستم این دو تا من نمیگنجید به گزارش گروه حماسه و مقاومت خبرگزارعملیات «رمضان» به روایت رحیمپور ازغدی
عملیات رمضان به روایت رحیمپور ازغدی کسی جواب سوال ما را که عملیات چطور بوده پیشروی تا کجاست و چقدر مجروح دادیم را نداد و ما را در خماری گذاشتند چرا که منطقه منطقه نظامی بود و هرگونه اطلاعاتی گرچه ما از روی کنجکاوی میپرسیدیم اما یک راز نظامی محسوب میشد به گزارش فرهنگ نیچرا خداوند «رمضان» را ماه مبارکی خوانده است
چرا خداوند رمضان را ماه مبارکی خوانده استپیامبر اکرم ص فرمودند هر کس به ماه رمضان برسد هر روز هفتاد هزار فرشته براى او آمرزش مىطلبند و براى او در برابر هر سجدهاى که در ماه رمضان به جا آورده است درختى خواهد بود که سوار در سایه آن باید پانصد سال راه برود به گزارش خبرنگارنگاهی به مجموعه شعر «بی تو نبودن» سروده جواد شیخالاسلامی «بی تو نبودن» روزگار شاعر است/ م
نگاهی به مجموعه شعر بی تو نبودن سروده جواد شیخالاسلامیبی تو نبودن روزگار شاعر است موفقیت شاعر در سرودن اشعار جهتدار و دغدغهمنده نظر میرسد اگر شیخالاسلامی به اشعار جهتدار و دغدغهمند خود ادامه دهد موفقیت بیشتری کسب خواهد کرد زیرا به نظر میرسد اشعار او در این زمینه قوام بیشعکسهای دیده نشده از حمل مجروحان در عملیات «رمضان»
عکسهای دیده نشده از حمل مجروحان در عملیات رمضان امیرعلی جوادیان گفت در خط مقدم حتی وسیلهای برای حمل مجروحان نبود همرزمان مجروح او را از دو طرف میگرفتند و مسافت طولانی را طی میکردند تا به آمبولانس برسانند به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری فارس «امیرعلی جوادیانروایت یک عکاس از شهادت سقای عملیات رمضان+عکس
روایت یک عکاس از شهادت سقای عملیات رمضان عکسامیرعلی جوادیان از عکاسان جنگ میگوید در چشم به هم زدنی بالگرد عراقی بالای سر ما آمد و آتش ریخت در همین حمله هشت نفر از رزمندهها شهید شدند که یکی از آنها با موتور سیکلت در حال آبرسانی به نیروها بود به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی خبرمهمترین عناوین گروه فرهنگی در روز هفتم تیر نقش سازمان سیا در عملیات رمضان/ دلیل سر و دست شکستن برای نمایشگاه ف
مهمترین عناوین گروه فرهنگی در روز هفتم تیرنقش سازمان سیا در عملیات رمضان دلیل سر و دست شکستن برای نمایشگاه فرانکفورت تابلوی پیکاسو ته انباری یک اسکاتلندی ازدواج سفید همان زنا است نقشی که در عملیات رمضان بر عهده CIA بود مستندی درباره زوایای پنهان زندگی شیخ نخودکی اکران غیراهداف عملیات رمضان از زبان شهید چراغی/ قلدری ممنوع!
به روایت سردار شهید رضا چراغی اهداف عملیات رمضان از زبان شهید چراغی قلدری ممنوع آنچه خواهید خواند سخنان قائممقام وقت تیپ 27 محمد رسولالله در تابستان 61 پیرامون تبیین هدف کلی عملیات رمضان برای رزمندگان اسلام است به گزارش سرویس مقاومت جام نیوز مرحله طرحریزی عملیات رمضچرا در ماه رمضان دهان تلخ میشود؟
چرا در ماه رمضان دهان تلخ میشود شناسهٔ خبر 2848327 - سهشنبه ۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۴ ۱۱ مجله مهر > دیگر رسانه ها یک کارشناس تغذیه ریفلاکس معده را یکی از مهمترین مشکلات شایع گوارشی در ماه رمضان دانست و توصیه کرد که افراد برای پیشگیری از این مشکل قبل و همراه با غذا مایعات و آب کمتریماه ضیافت الهی در کلام رهبر انقلاب چرا ماه رمضان را «مبارک» نامیدهاند/ معنای اغوا کردن شیطان
ماه ضیافت الهی در کلام رهبر انقلابچرا ماه رمضان را مبارک نامیدهاند معنای اغوا کردن شیطانعلت مبارک بودن این ماه این است که راه نجات از آتش و فوز به جنّت است آتش و دوزخ الهی و همچنین بهشت و نعیم الهی در همین دنیا موجود است آنچه در نشئه آخرت تحقق پیدا میکند باطن همان چیزی استچرا عملیاتهای ما لو میرفت؟
جمعه ۵ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۲۹ مستند هفت نابخشوده فردا 6 تیر ماه ساعت 21 از شبکه دوم سیما پخش میشود به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا پس از تشییع شهدای مظلوم غواص در تهران سوالی در اذهان پیدا شد که آیا عملیات کربلای ٤ که این غواصان در آن شرکت داشتند از قبل لو رفته و آیا فرماندهان ازرمضان ماه شادی است؛ چرا از شادی میترسیم؟
دوشنبه ۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳ ۱۳ اسماعیل امینی گفت ماه رمضان در کشورهای اسلامی بعد از اذان تا سحر مراسم عبادت و شادمانی برپاست به گزارش ایسنا یکشنبه 31 خرداد مصادف با آخرین روز فصل بهار طنزگویان و طنزدوستان به سالن سوره مهر حوزه هنری رفتند و در کنار هم تا رسیدن به زمان افطار به شعرچرا و چگونه عملیاتهای ما در جنگ فاش می شدند؟
تراز مستند هفت نابخشوده به کارگردانی مرتضی باقری دلایل لو رفتن عملیاتهای ایران در دفاع مقدس را برای بینندگان بازگو خواهد کرد به گزارش تراز پس از تشییع شهدای مظلوم غواص در تهران سوالی در اذهان پیدا شد که آیا عملیات کربلای ٤ که این غواصان در آن شرکت داشتند از قبل لو رفته و آچرا عملياتهاي ما لو ميرفت؟
چرا عملياتهاي ما لو ميرفت مستند هفت نابخشوده فردا 6 تيرماه ساعت 21 از شبكه دوم سيما پخش ميشود پس از تشييع شهداي مظلوم غواص در تهران سؤالي در اذهان پيدا شد كه آيا عمليات كربلاي ٤ كه اين غواصان در آن شركت داشتند از قبل لو رفته بود و آيا فرماندهان از اين اطلاع دشمن خبر داشمستند «هفت نابخشوده» پاسخ میدهد چرا و چگونه عملیاتهای ما در جنگ فاش می شدند؟
مستند هفت نابخشوده پاسخ میدهدچرا و چگونه عملیاتهای ما در جنگ فاش می شدند مستند هفت نابخشوده به کارگردانی مرتضی باقری دلایل لو رفتن عملیاتهای ایران در دفاع مقدس را برای بینندگان بازگو خواهد کرد به گزارش خبرگزاری فارس پس از تشییع شهدای مظلوم غواص در تهران سوالی در اذهان پیدا شمهمترین عناوین گروه فرهنگی در روز 31 خرداد چرا ماه رمضان را «مبارک» نامیدهاند/وقتی امام دلتنگ شهید
مهمترین عناوین گروه فرهنگی در روز 31 خردادچرا ماه رمضان را مبارک نامیدهاند وقتی امام دلتنگ شهید چمران شد تجربه شخصی در از لاک جیغ تا خداچرا ماه رمضان را مبارک نامیدهاند روایتی از اختلاف چمران با مهندس بازرگان از لاک جیغ تا خدا تجربه شخصی من از زندگی است جمعه سیاه روایتی از جنعملیات رمضان به روایت شهید احد محرمی علافی/1 آقایان اشکم را در آوردند
عملیات رمضان به روایت شهید احد محرمی علافی 1آقایان اشکم را در آوردنددر همان حال که من داشتم گریه میکردم و حرف میزدم آقا مهدی سرش را انداخته بود پایین و حرفی نمیزد حرفم که تمام شد سری تکان داد و نفس حبس شدهاش را فوت کرد هوا و دستی به شانهام زد و دلداریام داد به گزارش گروه-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها