واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نگاهی به مجموعه شعر «بی تو نبودن» سروده جواد شیخالاسلامی
«بی تو نبودن» روزگار شاعر است/ موفقیت شاعر در سرودن اشعار جهتدار و دغدغهمند
ه نظر میرسد اگر شیخالاسلامی به اشعار جهتدار و دغدغهمند خود ادامه دهد موفقیت بیشتری کسب خواهد کرد زیرا به نظر میرسد اشعار او در این زمینه قوام بیشتری دارند.
![خبرگزاری فارس: «بی تو نبودن» روزگار شاعر است/ موفقیت شاعر در سرودن اشعار جهتدار و دغدغهمند خبرگزاری فارس: «بی تو نبودن» روزگار شاعر است/ موفقیت شاعر در سرودن اشعار جهتدار و دغدغهمند](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1394/03/31/13940331000683_PhotoA.jpg)
خبرگزاری فارس - گروه کتاب و ادبیات: «شمشیر اعتقاد به یک نان فروختیم/نانی به دست آمد و ایمان فروختیم//تغییر فصل، کار قضا و قدر نبود/ما خود بهار را به زمستان فروختیم//یاد هزار لاله در خون تپیده را/آخر به داس کهنه نسیان فروختیم//فریاد اعتراض یلان قبیله را/ما خیل خسته خیل خموشان فروختیم//روح خدا کجاست؟ که ما شوق رزم را/ با جامه و سلاح به شیطان فروختیم//ما را در این معامله سودی نبوده است/خود را فروختیم و چه ارزان فروختیم//جان کلام را، همه، یعنی امام را/ شرمنده از تمام شهیدان ... فروختیم...» این یکی از غزلهای مجموعه «بی تو نبودن» سروده جواد شیخالاسلامی است که انتشارات شهرستان ادب آن را چاپ کرده است. شیخالاسلامی در این مجموعه 38 غزل عاشقانه و آیینی را در کنار هم منتشر کرده و خواننده را به ضیافت کلمات خود دعوت کرده است. شیخالاسلامی شاعر جوان و خوش ذوقی است که با وجود جوانی اشعار خوبی سروده و این مجموعه را سر و شکل داده است. او از زمره رویشهای شعر انقلاب است که در این سالها در اردوهای شعر آفتابگردانهای موسسه شهرستان ادب شرکت داشته است.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1394/03/31/13940331000682_PhotoL.jpg)
اگر بخواهیم در ارتباط با اشعار این مجموعه نظر دهیم باید گفت اشعار این مجموعه از اواسط دفتر شعر جان گرفته و اوج میگیرد و خواننده در ابتدا با اثر چشمگیری روبرو نمیشود و اگر در ادامه دادن خواندن اشعار پایداری نکند حتما لذت اشعار نیمه دوم کتاب را از دست خواهد داد و شاید این مسئله به این بازگردد که در قرار دادن اشعار بیدقتی صورت گرفته و اشعار قویتر در نیمه دوم کتاب قرار گرفته شده است. نکته دیگر اینکه مضمون غالب در «بی تو نبودن» عشق است. اما اینکه عاشقانه سرودن در این روزگار باب شده اتفاقی است که در شعر شیخالاسلامی نیز دیده میشود ولی اشعاری که در آنها شیخالاسلامی جهتدار سروده فخامت خاصی دارد که آنها را از سایر اشعار مجموعه متمایز کرده است. برای نمونه غزلی که در ابتدای این نوشتار آمده یکی از این غزلها است که نشان میدهد شیخالاسلامی در سرودن اشعاری در این مضامین توانایی بیشتری دارند. یکی از نکاتی که در شعر خوب است مورد توجه قرار گیرد جهتدار بودن اشعار است. به نظر میرسد اگر شیخالاسلامی به اشعار جهتدار و دغدغهمند خود ادامه دهد موفقیت بیشتری کسب خواهد کرد زیرا به نظر میرسد اشعار او در این زمینه قوام بیشتری دارند. البته این به معنی این نیست که شیخالاسلامی عاشقانه نسراید زیرا در همین مجموعه که غلبه با اشعار عاشقانه است، سرودههای عاشقانهای که تعهد و اخلاق را در کنار هم دارد نیز دیده میشود. در مجموع با توجه به سن و سال جواد شیخالاسلامی که هنوز مُهر جوانی بر پیشانی دارد و با در نظر گرفتن اینکه این مجموعه اولین مجموعه شعر این شاعر است باید گفت «بی تو نبودن» روزگار شاعر است و در آن زندگی شاعر دیده میشود و بهتر است گفته شود که شاعر در اشعارش زندگی کرده است. مجموعه شعر «بی تو نبودن» سروده جواد شیخالاسلامی است که انتشارات «شهرستان ادب» آن را در 83 صفحه و با قیمت 5 هزار و 500 تومان منتشر کرده است. انتهای پیام/و
94/04/01 - 12:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]