تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، تاج سوره‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852768922




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برخي سينماگران به قصد سوداگري فيلمسازي مي‌كنند


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: برخي سينماگران به قصد سوداگري فيلمسازي مي‌كنند
سه فيلم «نهنگ عنبر»، «گينس» و «از رئيس‌جمهور پاداش نگيريد»؛ از جمله آثاري هستند كه در بازه زماني كنوني و تحت عنوان اكران از افطار تا سحر ماه مبارك رمضان بر پرده سينماها قرار دارند.
نویسنده : مصطفي شاه‌كرمي 


سه فيلم «نهنگ عنبر»، «گينس» و «از رئيس‌جمهور پاداش نگيريد»؛ از جمله آثاري هستند كه در بازه زماني كنوني و تحت عنوان اكران از افطار تا سحر ماه مبارك رمضان بر پرده سينماها قرار دارند. كيفيت نازل و شوخي‌هاي جاهلانه و مبتذلي كه بيشتر ادبيات رايج بين افراد لاابالي جامعه است، خط و محور مشترك هر سه فيلم مورد اشاره است.
چرايي توليد چنين فيلم‌هايي كه امروزه تحت عناويني مانند شانه تخم مرغي، سطحي‌نگر، بازاري، نازل يا تجارتي و مبتذل شناخته مي‌شوند و بلايي كه چنين آثاري بر سر سطح سليقه مخاطب و پايين آوردن كيفيت سينماي كشورمان مي‌آورند، موضوع بحث و گفت‌و‌گوي ما با چند نفر از كارشناسان حوزه سينما بوده است.
جبار آذين كارشناس و منتقد سينما با تأكيد بر اينكه سينما و سياست‌هاي سينمايي ما به سمتي در حركت است كه مغاير با فرهنگ و باورهاي جامعه است، مي‌گويد: علت و انگيزه اصلي اين حركت در چند بعد قابل بررسي است؛ نخست اينكه بخشي از فرهنگ وارداتي توسط اشخاصي كه تمايلاتي به فرهنگ بيگانه دارند در حال تزريق به جامعه و كشور است؛ نكته ديگر اينكه بخشي از مسئولان عرصه‌هاي مختلف فرهنگ و هنر از جمله سينماي ما كساني هستند كه كمترين قرابت و نزديكي را با فرهنگ و جامعه دارند. خاستگاه اينها فرهنگ نيست و از جبهه‌هاي سياسي آمده‌اند و وقتي نگاهشان به قضاياي فرهنگ، سياسي است تمامي مسائل را از اين زاويه بررسي مي‌كنند و آنچه منطبق با سياست‌هاي گروهي و جناحي دوستان باشد، مطلوب است و مورد حمايت قرار مي‌گيرد. وقتي دوستاني كه مدعي اصلاح‌‌طلبي يا اصولگرايي يا بين اينها هستند سعي مي‌كنند همين را در عرصه فرهنگ نشان دهند، شما آثاري را مي‌بينيد كه خنثي است و بازار سينما را فقط پررونق نگه داشته‌اند نه اينكه خدمتي كنند. از سوي ديگر، هنرمنداني كه دغدغه مسائل جامعه و همچنين از واقعيات پيراموني مردم شناخت درست و دقيقي ندارند و نيز هيچگونه احساس تعلق‌خاطري به فرهنگ نداشته و مايلند كه به هر شكلي در سينما حضور داشته باشند، سعي مي‌كنند بر اساس تمايلات شخصي و با استفاده از فضاي بي‌برنامگي مسئولان فيلم‌هايي بسازند كه نه‌تنها كمكي به تعالي جامعه نمي‌كنند بلكه جلوي رشد و پيشرفت آن را نيز مي‌گيرند. واقعيت اين است كه بخشي از فعالان كنوني سينماي كشورمان به نوعي ادامه‌دهنده راه سينماگران دوران طاغوت و ايام تاخت و تاز فيلمفارسي‌هاي سخيف و مبتذل بوده است؛ اين است كه در شرايط امروز جامعه ما برخي به دنبال اين هستند كه براي به دست آوردن گيشه همان راهي را بروند كه سينماگران و فيلمسازان قبل از انقلاب رفته‌اند.
  جريان تازه‌اي به اسم «نئوفيلمفارسي»
سيدسعيد هاشم زاده نيز در همين باره مي‌گويد: امروزه شاهد جرياني هستيم كه شاخصه‌هاي فيلمفارسي به شكل ديگر با همان ذات خود به مخاطب عرضه مي‌شود و شاهد فيلمفارسي كه اگر در دوره جديد نامش را نئوفيلمفارسي بگذاريم، هستيم و فكر مي‌كنم خطرناك‌ترين مسئله اين است كه در چيزي كه به نام فيلم‌هاي شانه تخم مرغي نام مي‌بريم ما به عنوان مخاطب، فيلمساز و منتقد داراي تفكر شانه تخم مرغي شده‌ايم. وي مي‌افزايد: منتقداني كه سال‌ها پيش سينماي هيچكاك و اروپا و آسياي شرقي را درس و الگو قرار مي‌دادند، امسال و در اين چند ماه اخير از فيلم‌هايي مثل نهنگ عنبر و گينس حمايتي مي‌كنند كه بي‌سابقه است و اين براي من اين سؤال را ايجاد مي‌كند چه اتفاقي افتاده كه منتقدان ما هم داراي اين تفكر شانه تخم مرغي شدند، يعني وقتي شانه تخم مرغ مي‌گويم به ياد فرآيند توليد مكانيكي تخم‌مرغ‌هايي مي‌افتم كه فقط براي مصرف‌گرايي ساخته مي‌شود و به صورت مكانيكي و توليد صنعتي است و نشاني از هنر، فرهنگ و تفكر انتقادي در آن نيست. سيد امير جاويد در مواجهه با سؤال خبرنگار «جوان» ترجيح مي‌دهد با نقل يك خاطره قضاوت را به مخاطبان واگذار كند. وي مي‌گويد: يك روز با يكي ديگر از دوستان با آقاي ايوبي كه مسئوليت سينماي كشور بر عهده‌شان است، ديدار كرديم و آقاي ايوبي خاطره جالبي را براي ما نقل كردند. او گفت: «در جريان جشنواره فجر سعي مي‌كردم اكثر فيلم‌ها را شخصاً ببينم به همين دليل در دفتر كارم به تماشاي آنها مي‌نشستم. بعضي اوقات كه وقت نمي‌كردم، تعدادي از فيلم‌ها را به منزل مي‌بردم تا ببينم. چند وقت كه گذشت همسرم به من اعتراض كرد و گفت با اين فيلم‌هايي كه به منزل مي‌آوري، فضاي فرهنگي و سالم خانه را بر هم زده‌اي! لطفاً ديگر از اين فيلم‌ها به خانه نياور!» با نقل اين خاطره بايد از جناب ايوبي پرسيد، چطور راضي مي‌شويد به آثاري كه به گفته همسرتان فضاي فرهنگي منزلتان را برهم مي‌زند، مجوز اكران عمومي بدهيد و خانواده‌هاي ديگران را به تماشاي آنها تشويق كنيد؟!

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن