محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827069262
جنايات فرهنگي داعش، توجيه امريكاييها براي تشويق قاچاق اشياي تاريخي
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جنايات فرهنگي داعش، توجيه امريكاييها براي تشويق قاچاق اشياي تاريخي
پيشرفت در پرونده بازجويي از يك قاچاقچي بزرگ اشياي تاريخي در هند با كشف جنجالي ارتباط عميق او با چند موزه بزرگ امريكايي متروپوليتن نيويورك، مؤسسه هنر شيكاگو و موزه هنر آسيايي در سان فرانسيسكو همراه شده است، به تازگي نيز موزهداران و كارشناسان امريكايي در اظهارنظرهايي استعمارگرايانه، جنايت فرهنگي داعش را بهانه كرده و بارها تكرار كردهاند كه موزههاي غربي بهترين جا براي حفظ اشياي تاريخي ساير كشورهاي دنيا هستند، آيا دوباره پديده استعمار در دنياي هنر در حال ظهور است؟
نویسنده : الناز خماميزاده
پيشرفت در پرونده بازجويي از يك قاچاقچي بزرگ اشياي تاريخي در هند با كشف جنجالي ارتباط عميق او با چند موزه بزرگ امريكايي متروپوليتن نيويورك، مؤسسه هنر شيكاگو و موزه هنر آسيايي در سان فرانسيسكو همراه شده است، به تازگي نيز موزهداران و كارشناسان امريكايي در اظهارنظرهايي استعمارگرايانه، جنايت فرهنگي داعش را بهانه كرده و بارها تكرار كردهاند كه موزههاي غربي بهترين جا براي حفظ اشياي تاريخي ساير كشورهاي دنيا هستند، آيا دوباره پديده استعمار در دنياي هنر در حال ظهور است؟
خدا ميداند از تاريخ باستاني ايران، چه تعداد اشياي ارزشمند ناشناخته در موزههاي امريكا به خصوص موزههاي خصوصي پراكنده است، صدها لوح تاريخي دوره هخامنشي كماكان در اسارت اين كشور بوده و براي بازگشت به ايران در انتظار رأي دادگاه امريكايي هستند، با اين حال مدتي است كه تقريباً هر ماه موزههاي امريكا يك شيء تاريخي را به كشور زادگاه خود باز ميگردانند. اواخر بهار امسال، مقامات ايتاليايي 25 شيء تاريخي عموماً غارت شده توسط قاچاقچيان را به نمايش گذاشتند؛ اين اشيا سر از موزههاي امريكا در آورده اما با تلاش مقامات ايتاليايي استرداد شده بودند. چند هفته قبل نيز موزه كليولند امريكا مجسمه تاريخي هانومان را به كامبوج بازگرداند. اين اثر در دهه 60ميلادي از داخل معبدي به سرقت رفته و بعد از طي سلسله مراتب دادوستد ميان دلالان اشياي تاريخي در نهايت به اين موزه امريكايي رسيده بود. در اوايل بهار امسال هم موزه هونولولو امريكا مجبور به استرداد هفت شيء باستاني متعلق به كشور هند شد. اين اشيا را عتيقهفروشي به نام سوباش كاپور براي موزه امريكايي خريده بود. او اكنون در بازداشت پليس هند است و تحقيقات و بازجوييهاي بيشتر درباره اين قاچاقچي آثار تاريخي نشان داد كه او چند دهه در كار جا به جا كردن غيرقانوني آثار باستاني از هند و جنوبشرقي آسيا به غرب بوده و از اين محل چيزي حدود 100ميليون دلار يا شايد هم بيشتر از آن را به جيب زده است.
آنچه بعد از دستگيري كاپور و بازجويي از او بيشتر جنجال برانگيز شد ارتباط مستمر او با موزههاي امريكايي متروپوليتن نيويورك، مؤسسه هنر شيكاگو و موزه هنر آسيايي در سان فرانسيسكو است.
اين كشف جديد حالا دارد فشار مضاعفي را بر موزههاي امريكايي وارد ميكند، چراكه حالا چنين استنباط ميشود كه اين موزهها خانه اشياي باستاني به يغما رفته از ساير كشورها هستند.
در حالي كه افشاي چنين اخبار شرمآوري بايد ماهيت غرب و موزههاي غربي را تهديد كند اما اوج وقاحت برخي رسانهها و متفكران غربي را ميتوان در تقبيح كردن عمل كشورهايي دانست كه خواستار استرداد اشياي تاريخي به غارت رفته خود از امريكا شدهاند. رسانهاي نوشته كه افزايش شمار درخواست كشورهاي صاحب اين اشيا براي استرداد آنها از موزههاي امريكايي، ساخت يك موزه جهاني براي ارائه هنر و تاريخ دنيا را با مشكل مواجه ميسازد. رسانهاي ديگر چون نيويورك تايمز، كشورهاي تركيه، يونان و ايتاليا را به خاطر مطالبات بحقشان از موزههاي امريكايي محكوم ميكند و درخواست آنها را براي بازپسگيري اشياي تاريخي به يغما رفته خود نامعقول ميخواند. چين و هند از جمله كشورهايي هستند كه مردم و گروههاي مردم نهادشان دركنار دولت استرداد اشياي تاريخي خود از موزههاي امريكايي را به شكلي رسمي پيگيري ميكنند. حالا غربيها در شرايطي كه به دليل انجام عمل غيرقانوني خريد اشياي عتيقه به يغما رفته در مظان اتهام قرار دارند در كمال ناباوري از شرايط كنوني دفاع ميكنند و معتقد هستند كه موزههاي متنوع و جهانشمولشان در خطر حمله دولتها و گروههاي مردم نهاد و برنامههاي ملي گرايانه آنها قرار دارد. در مقابل منتقدان آنها، اين موزهها را به تجارت غيرقانوني و در سطحي كليتر به تداوم نابرابري فاحش ميان غرب و ساير نقاط دنيا متهم ميكنند.
واقعا چگونه ميتوان باور كرد كه اين روش غيرقانوني براي خريد و نمايش آثار تاريخي ساير نقاط دنيا توسط موزههاي غربي هيچ دخلي در تحريك تجارت غير قانوني آثار تاريخي و قاچاق آنها و نيز بازپروري روايتهاي استعماري نداشته باشد؟
جيسون فلش، نويسنده كتاب «تعقيب آفروديت: شكار آثار باستاني به غارت رفته در ثروتمندترين موزههاي دنيا» در بخشي از كتابش مينويسد:«فرهنگ موزهداري در امريكا سعي نكرده با واقعيات مربوط به تجارت غير قانوني كنار بيايد.» او در ادامه تجارت غيرقانوني آثار باستاني را با تجارت مواد مخدر مقايسه كرده و مينويسد:«ميزان تقاضا در كشورهاي غربي به نحوي است كه هر دوي اين مبادلات غيرقانوني را ممكن ميسازد. تا زماني كه يك بازار پر سود براي آثار تاريخي به غارت رفته با منشأ نامشخص وجود داشته باشد، تجارت غيرقانوني آثار باستاني نيز به خودي خود وجود خواهد داشت.»
موزههاي امريكايي در درجه اول با اين سؤال منطقي مواجه هستند كه چرا از ابتدا بايد خريد يك اثر تاريخي به يغما رفته از كشوري ديگر را به پرونده خود بيفزايند؟ مجسمه كتموبجي هانومان كه در ابتدا از آن ياد كرديم اولين بار در بحبوحه جنگ، قتل عام و نسلكشي در كامبوج در بازار فروش عتيقه ظاهر شد و در اين شرايط چطور هيچ كس در موزههاي امريكايي متوجه نشده كه اين شيء، يك شيء دزديده شده بوده است؟ تنها پاسخ اين است كه در آن زمان همه مسئولان موزههاي امريكايي خود را به ندانستن زده بودند. حالا در اين روزها تخريب آثار باستاني خاورميانه به دست گروه افراطي داعش هم تبديل به طعمه و بهانهاي خوب براي طرفداران موزههاي جهاني در غرب شده است كه معتقد هستند اگر اين آثار به يغما رفته و به موزههاي غربي منتقل شده بود امنيتشان تأمين بود. چهرهاي چون گري ويكان، مدير سابق موزه هنر والترز در بالتيمور امريكا در اظهارنظري جنجالي به نيويورك تايمز گفته است:«تنها نهادهاي غربي ميتوانند از پس محافظت از ميراث فرهنگي دنيا بربيايند. جنايت فرهنگي داعش خط پاياني بر احساس مسئوليت و پرهيزكاري بيش از حد براي بازگرداندن اشياي تاريخي است.»
با اين اظهارنظرها مشخص ميشود كه جنايات فرهنگي داعش در خاورميانه تبديل به بهانه دم دستي و كلاه شرعي امريكاييها براي نگه داشتن غير قانوني آثار تاريخي ساير كشورها شده است، از منظري ديگر امريكاييها به اين جنايات به عنوان برگ برندهاي براي دفاع از اين امتياز غربي خود مينگرند.
اين اظهارات جديد جنجالي امريكاييها چيزي نيست جز شاهدي بر ساري و جاري بودن استعمار در دنياي هنر. استعمار هنوز هم در بطن دنياي هنر وجود دارد. رهبران به اصطلاح مدافع برپايي موزههاي جهاني در غرب و موزهداران امريكايي هنوز هم براي پر كردن موزههاي جهاني خود در تلاش براي توجيه كردن غارتهاي فرهنگي و دفاع از آن هستند تا به اين ترتيب براي شهروندان خود شرايط بازديد از مجموعهاي جامع از سرتاسر دنيا را فراهم كنند. اين طرح در تئوري ايده ناب و جالبي است و اما در عمل اين طرح يك طرح لاكچري غربي است. شهروندان نيويوركي، لندني و شهروندان اهل پاريس ممكن است از اين طرح لذت برده و از مزيت آن بهرهمند شوند اما آيا شرايط براي شهروندان كامبوجي، افغاني يا ايراني هم يكسان است؟ هرگز! از اعتبار پاييني كه امريكاييها به پاسپورت شهروندان ايراني و شماري ديگر از اين كشورها دادهاند ميتوان فهميد كه توجيه برپا كردن موزهاي جهاني براي مردم دنيا بهانهاي بيش نيست؛ طرحي كه اشياي تاريخي و باستاني كشورهاي جهان سومي مثل ايران، هند و كامبوج را از مردم اين كشورها ميربايد و به موزههاي غرب ميبرد و وقتي مردم اين كشورها بخواهند از نزديك با آثار تاريخي وطن خود در موزههاي غربي ديدار كنند مجوز ورود به اين كشورها به آنها داده نميشود. هيچ دليلي هم وجود ندارد كه باور كنيم مردم كشورهاي ضعيف، جنگ زده، درگير جنگ يا استعمار زده در نقاط مختلف دنيا كمتر از شهروندان غربي درباره تاريخ جهان كنجكاو هستند!
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]
صفحات پیشنهادی
تخریب 64 خانه در بافت تاریخی بدون هماهنگی با میراث فرهنگی ممنوع است
مدیر کل میراث فرهنگی تهران تخریب 64 خانه در بافت تاریخی بدون هماهنگی با میراث فرهنگی ممنوع است میراث فرهنگی استان تهران طی نامهای مخالفت خود را با هرگونه تغییر ساختاری در بافت تاریخی پایتخت بدون هماهنگی و اعلام نظر کارشناسی اعلام کرده است به گزارشحوزه میراث و گردشگری گروهچالشهای نوین در حفاظت آثار فلزی تاریخی– فرهنگی
چالشهای نوین در حفاظت آثار فلزی تاریخی– فرهنگی باقیماندن سطح اصلی شی فلزی در میان محصولات خوردگی و اهمیت آن به عنوان بخش مهمی از شی نگرش متفاوتی را نسبت به حفاظت آثار فلزی تاریخی پدیدی آورده است به گزارش حوزه میراث فرهنگی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومیتخريب ۶۴ خانه در بافت تاريخي بدون هماهنگي با ميراث فرهنگي ممنوع!
۶ تير ۱۳۹۴ ۱۶ ۴۰ب ظ تخريب ۶۴ خانه در بافت تاريخي بدون هماهنگي با ميراث فرهنگي ممنوع موج- تخريب ۶۴ خانه در محله عودلاجان در شرايطي مصوب شده که ميراث فرهنگي تهران طي نامه اي مخالفت خود را با هرگونه تغيير ساختاري در بافت تاريخي پايتخت بدون هماهنگي و نظر کارشناسي اعلام کرد به گزامدیر کل میراث فرهنگی ایلام: مرمت بناهای تاریخی آبدانان در دستور کار قرار دارد
مدیر کل میراث فرهنگی ایلام مرمت بناهای تاریخی آبدانان در دستور کار قرار داردمدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ایلام گفت مرمت بناهای تاریخی آبدانان در دستور کار قرار دارد عبدالمالک شنبهزاده امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ایلام اظهار داشت بنای تاریخی پشتتعمیر و مرمت مجموعه تاریخی، فرهنگی چالشتردر استان چهارمحال و بختیاری
تعمیر و مرمت مجموعه تاریخی فرهنگی چالشتردر استان چهارمحال و بختیاری خبرگزاری پانا تعمیر و مرمت مجموعه تاریخی فرهنگی چالشتر در استان چهارمحال و بختیاری آغاز شد ۱۳۹۴ چهارشنبه ۳ تير ساعت 08 33 به گزارش خبرنگار پانا مدیر كل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان از تعمیر و مرمتمعاون ادارهکل میراث فرهنگی چهارمحال و بختیاری: عملیات تعمیر و مرمت حمام تاریخی اردل آغاز شد
معاون ادارهکل میراث فرهنگی چهارمحال و بختیاری عملیات تعمیر و مرمت حمام تاریخی اردل آغاز شدمعاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری از آغاز عملیات تعمیر و مرمت حمام تاریخی شهرستان اردل خبر داد مصطفی هادیپور امروز در گفتوگو بامعاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری: یک میلیون بنا تاریخی در کشور وجود دارد / تراز ایران در گردشگ
معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری یک میلیون بنا تاریخی در کشور وجود دارد تراز ایران در گردشگری منفی استمعاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت یک میلیون بنا تاریخی در کشور وجود دا به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان سمیع الله حسینی مکارم شامگاه امروز دکشف 39 قلم شیء تاریخی وفرهنگی در گالیکش
یکشنبه ۷ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۲۳ 39 قلم شیء مربوط به دوره اسلامی در شهرستان گالیکش از حفاران غیرمجاز ضبط و کشف شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا فرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گلستان گفت این اقلام مکشوفه متعلق به دورههای ایلخانی وسلجوقی بوده ومدیرکل میراث فرهنگی فارس: مرمت 65 بنای تاریخی فارس آغاز شد
مدیرکل میراث فرهنگی فارس مرمت 65 بنای تاریخی فارس آغاز شدمدیرکل میراث فرهنگی فارس گفت 65 بنای تاریخی فارس با اعتباری بالغبر 5 میلیارد و 206 میلیون تومان مرمت میشوند به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان فارس دمدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی خبر داد لزوم دقت در نحوه احیاء بخش باقیمانده از بافت
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی خبر دادلزوم دقت در نحوه احیاء بخش باقیمانده از بافت تاریخی کهن شهر تبریزمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی گفت وقتی بافت تاریخی به بافت فرسوده تغییر نام داده است خانههای تاریخی هم در میان همان بافتانجمن های میراث فرهنگی نقش مهمی در معرفی آثار تاریخی کشور دارند
طالبیان انجمن های میراث فرهنگی نقش مهمی در معرفی آثار تاریخی کشور دارند شناسهٔ خبر 2786605 - چهارشنبه ۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۵ ۳۱ استانها > چهارمحال و بختیاری شهرکرد - معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور گفت انجمن های میراث فرهنگی نقش مهمی در معرفی آثارمعاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی یزد: خانه تاریخی «پورشمسی» ثبت ملی شد
معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی یزد خانه تاریخی پورشمسی ثبت ملی شدمعاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان یزد از ثبت ملی خانه تاریخی طاهره پورشمسی در خیابان مسجد جامع یزد خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از یزد به نقل از روابط عمومی اداره&zwnj۹۰ درصد اشيای تاريخی چهارمحال و بختياری شناسنامه دار شد
عسگری ۹۰ درصد اشيای تاريخی چهارمحال و بختياری شناسنامه دار شد شناسهٔ خبر 2790192 - دوشنبه ۸ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳ ۰۹ استانها > چهارمحال و بختیاری شهرکرد - مديركل ميراث فرهنگی صنايع دستی و گردشگری استان چهارمحال و بختیاری از شناسنامه دار شدن ۹۰ درصد اشيای تاريخی چهارمحال و بختياری خبا تقدیر از مسئولان میراث فرهنگی سمنان صورت گرفت استقبال مردم از مرمت بنای تاریخی مسجد جامع سمنان
با تقدیر از مسئولان میراث فرهنگی سمنان صورت گرفتاستقبال مردم از مرمت بنای تاریخی مسجد جامع سمنانمردم مرکز استان سمنان با تقدیر از مسئولان میراث فرهنگی این استان از مرمت بنای تاریخی مسجد جامع سمنان استقبال کردند به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان به نقل از روابط عمومی اداره کل میراثهشدار سازمان میراث فرهنگی در خصوص تخریب بافت تاریخی تبریز
هشدار سازمان میراث فرهنگی در خصوص تخریب بافت تاریخی تبریز استانها > آذربایجان شرقی - مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نسبت به سوء استفاده سوداگران زمین و مسکن از تغییر نام بافت تاریخی تبریز به بافت فرسوده هشدار داد به گزارش خبرآنلاین از تبررئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان شاهرود: مرمت حمام تاریخی بسطام آغاز شد
رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان شاهرود مرمت حمام تاریخی بسطام آغاز شدرئیس اداره میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری شهرستان شاهرود از آغاز مرمت حمام تاریخی شهر نمونه گردشگری بسطام با مشارکت شهرداری این شهر خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان به نقل از روابط عمومی ادارهکمدیرکل میراث فرهنگی استان بوشهر: پوشش لازم برای حمایت اجتماعی از بناهای تاریخی نداریم
مدیرکل میراث فرهنگی استان بوشهر پوشش لازم برای حمایت اجتماعی از بناهای تاریخی نداریممدیرکل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری استان بوشهر گفت پوشش لازم برای حمایت اجتماعی از بافت تاریخی و بناها و اماکن تاریخی نداریم به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر محمدابراهیم فروزانی صبح امروز-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها