واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ تير ۱۳۹۴ (۱۵:۲۰ب.ظ)
جهانگيري از طيب نيا خواست: آنچه براي رونق بخشيدن به بازار سرمايه لازم است، مشخص شود موج - معاون اول رئيس جمهور از وزير امور اقتصادي و دارايي خواست جلساتي را تشکيل دهند تا هر آنچه براي رونق بخشيدن به بازار سرمايه لازم است مشخص شود و برنامهاي مدون براي يک دوره زماني خاص تهيه شود.
به گزارش خبرگزاري موج، اسحاق جهانگيري ظهر امروز (شنبه) در جلسهاي با حضور اعضاي شوراي عالي بورس اظهار داشت: اقتصاد ايران در طول ساليان گذشته يک اقتصاد دولت محور بوده و عليرغم ابلاغ سياستهاي کلي اصل 44 قانون اساسي، اين شرايط هنوز تغيير مناسبي نداشته، لذا نيازمند ادامه اصلاحات در قوانين و مقررات و تغيير در ذهنيتها و رويکردها هستيم.
وي از اعضاي شوراي عالي بورس و شوراي پول و اعتبار خواست به بررسي و مطالعه دقيق مشکلات کنوني بازار سرمايه پرداخته و مشخص کنند که اگر بخواهيم بازار سرمايه کارکرد واقعي خود را داشته و نقش فعالي در تأمين مالي اقتصاد کشور داشته باشد، چه چالشها و موانعي بايد از پيش روي برداشته شود.
معاون اول رئيس جمهور با اشاره به سهم نامناسب بازار سرمايه در اقتصاد کشور تاکيد کرد: نيازمند آن هستيم که بازار سرمايه بخش زيادي از تأمين مالي اقتصاد را بر عهده بگيرد.
جهانگيري همچنين با اشاره به رويکرد دولت يازدهم مبني بر تلاش در جهت اصلاح قوانين و مقررات دست و پا گير تصريح کرد: دولت تدبير و اميد مصمم است قوانين و مقررات دست و پا گير را اصلاح کرده، موانع حضور مناسب بخش خصوصي در اقتصاد کشور را بردارد و بستر تسهيل امور و فرايندها را مهيا سازد.
وي در ادامه اين جلسه با تاکيد بر اين که ورود مردم به بورس نيازمند مشورتهاي دقيق اقتصادي است خاطرنشان کرد: بايد در اين زمينه کار فرهنگي انجام شود تا مردم در مقاطعي که احساس ميکنند بازار سرمايه از سود خوبي برخوردار است، به صورت ناگهاني و بدون اطلاع کافي، سرمايههاي خود را به سمت بورس هدايت نکنند، بلکه با اشراف و آگاهي کافي از ابعاد و زواياي مختلف بورس در اين زمينه گام بردارند تا متحمل خسارت احتمالي نگردند.
معاون اول رئيس جمهور همچنين با اشاره به مسائل و مشکلات مطرح شده ازسوي اعضاي شوراي عالي بورس گفت: دولت همه توان و اختيارات خود را به کار خواهد گرفت تا مشکلاتي چون تحريمهاي ظالمانه دشمنان را برطرف سازد، با اين حال ممکن است برخي اقدامات اصلاحي، نيازمند برنامههاي بلند مدت باشد که حل آنها نيازمند بررسي دقيق و آسيب شناسي و سپري شدن مدت زمان لازم است.
جهانگيري با بيان اين که هم اکنون واحدهاي بزرگ صنعتي و اقتصادي حاضر در بورس کشور نظير فولاد، سيمان، پتروشيمي و... با مشکلاتي مواجه هستند، از وزير امور اقتصادي و دارايي خواست جلساتي را تشکيل دهند تا هرآنچه براي رونق بخشيدن به بازار سرمايه لازم است مشخص شود و بتوانيم برنامهاي مدون براي يک دوره زماني خاص تهيه کنيم و در جهت حل مشکلات و رونق بازار سرمايه حرکت کنيم.
در اين جلسه وزير امور اقتصادي و دارايي نيز با بيان اين که توسعه پايدار کشور نيازمند حل مشکلات بازار سرمايه است، اظهار داشت: با اقدامات خوبي که اخيراً توسط سازمان بورس و اوراق بهادار صورت گرفته، گامهاي موثري در جهت شفافيت و تسهيل امور برداشته شده و ضمن انجام برخي اصلاحات، بسياري از درخواستهاي فعالان بازار سرمايه تحقق يافته است.
در اين جلسه که وزير صنعت، معدن و تجارت و رئيس اتاق بازرگاني نيز حضور داشتند، رئيس کل بانک مرکزي با بيان اينکه رونق در بازار بورس و سرمايه نيازمند برخورداري از يک اقتصاد باز است که در آن خبري از دستور و دخالت نامناسب دولت در امور مربوط به بخش خصوصي نباشد، گفت: اگر خواهان رونق در بازار سرمايه هستيم بايد اين شرايط را فراهم سازيم تا شاهد تعادل و رونق در اين بازار باشيم.
دکتر سيف همچنين لازمه ثبات اقتصادي را جلوگيري از نوسانات و تعادلبخشي امور مختلف دانست و افزود: اگر تعادل در اقتصاد کشور حاکم باشد سرمايه گذار جرأت پيدا ميکند تا نسبت به سرمايه گذاري اقدام نمايد.
در اين جلسه رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار هم گزارشي از وضعيت بازار سرمايه در کشور ارائه کرد و با تاکيد بر اينکه بازار سرمايه نيازمند آن است که از شفافيت کافي برخوردار باشد، خواستار حمايت هرچه بيشتر دولت از شرکتهاي فعال در بورس و بازار سرمايه و رفع برخي از موانع قانوني، اداري و مالي شد.
در ادامه اين نشست برخي اعضاي شوراي عالي بورس به ارائه نظرات و ديدگاههاي خود پرداختند و ضمن تبيين و تشريح مشکلات بورس و بازار سرمايه، پيشنهادات و راهکارهاي خود را مطرح کردند.
کمبود نقدينگي در بازار، وجود برخي مقررات و قوانين دست و پا گير در زمينه جذب سرمايههاي خارجي، فقدان قدرت برنامه ريزي و پيشبيني بلند مدت براي فعالان اقتصادي، عدم هماهنگي ميان سياستهاي اقتصادي سازمانها و دستگاههاي مختلف دولتي، نياز به ايجاد بازارهاي جديد بورسي نظير بازار رهن، بدهي و ارز، حق انتفاع دولت از بخش معادن و عدم پرداخت مطالبات دولت به پيمانکاران از جمله مسائل و مشکلاتي بود که در اين جلسه بعنوان موانع رونق بازار سرمايه مطرح شد و برخي تصميمات لازم اتخاذ شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]