واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ تير ۱۳۹۴ (۹:۵۹ق.ظ)
بخش دوم گفت و گوي مي هگ با برنامه تلويزيوني «بورس»؛ رقابت سرمايه گذاران خارجي براي ورود به بازار ايران موج - مدير شرکت اي سي آل (ACL Asset Management) درباره اثرگذاري تحريم بر اقتصاد ايران گفت: تحريمها روي ورود سرمايه گذار خارجي به ايران تأثير گذاشت، اساساً شرکتهاي بزرگ خارجي در کشوري سرمايه گذاري ميکنند که امکان سرمايه گذاري دراز مدت و مطمئن را داشته باشند.
به گزارش خبرگزاري موج، بارتلي مي هگ، مدير شرکت اي سي آل، در بخش دوم گفت و گو با برنامه تلويزيوني «بورس» با بيان مطلب فوق گفت: تا قبل از آخرين مرحله تحريمها بيشتر شرکتهاي خارجي اجازه تجارت با ايران را داشتند ولي امکان سرمايه گذاري نداشتند. تحريمها اجازه سرمايه گذاري بلند مدت را به سرمايه گذاران نميدهند و اين موضوع به ضرر طرفين است اما شرکتهاي ايراني در مقايسه با شرکتهاي خارجي از تحريمها بيشتر ضرر کردند.
اين حقوق دان سوئيسي درباره تحليل شرايط بورس ايران با فرض تحريم و پسا تحريم گفت: اگر در بدبينانهترين شرايط هيچ توافقي در عرصه بين المللي صورت نگيرد، وضعيت امروز بازار سرمايه ايران ادامه دار خواهد شد اما چنانچه توافق در 30 ژوئن محقق شود بسيار خوش بين هستم که در 5 سال آينده سالهاي رشد بازار سرمايه ايران را شاهد باشيم.
وي در ادامه افزود: البته پس از رفع تحريم چالشهاي بزرگي براي شرکتهاي ايراني به دليل رقابت با شرکتهاي خارجي شکل ميگيرد اما اين چالش فرصتي براي ايران است تا قدرت اقتصادي بزرگ در منطقه خاورميانه شود.
اين سرمايه گذار بين المللي با نگرش مثبت به سرمايه گذاري در ايران خاطر نشان کرد: بازار ايران يکي از بهترين فرصتهاي سرمايه گذاري در دنيا است البته ايران در سالهاي گذشته بازار بسته اي بود و سرمايه گذاران خارجي اميدوارند که ايران و 1+5 به تفاهم ميرسند.
مي هگ درباره تمايز و امتياز بازار ايران در مقايسه با ساير کشورهاي در حال توسعه گفت: يک فرق خيلي بزرگ بازار ايران با بقيه بازارهاي در حال توسعه اين است که ايران يک بازار بسيار پيشرفته و توسعه يافته دارد.
اين سرمايه گذار بين المللي با اشاره به پتانسيلهاي ايران توضيح داد: ايران بازاري است با 80 ميليون جمعيت که بخش عمدۀ اين جمعيت جوان است. از سوي ديگر GDP ايران برابر با کشور ترکيه است. به علاوه ايران، 35 تريليون دلار ذخاير زيرزميني از ترکيه بيشتر دارد به عبارت بهتر از منظر بين المللي ايران ترکيه اي دوپينگ شده است و به همين دليل سرمايه گذارهاي خارجي علاقه دارند به بازار سرمايه ايران وارد شوند بنابراين ميخواهند موقعيت خود را در بازار ايران پيدا و تثبيت کنند.
اين حقوق دان سوئيسي در خصوص شيوه آشنايي سرمايه گذاران خارجي با پتانسيل اقتصاد ايران تصريح کرد: خيلي محصولات و خدمات در ايران وجود ندارد و سرمايه گذار خارجي در بازاري که پتانسيل اين را دارد که بزرگترين اقتصاد منطقه شود به دنبال موقعيت خود هستند اما پيش از اين هم توضيح دادم براي جذب سرمايه گذار خارجي شرکتهاي ايراني بايد اطلاع رساني صورتهاي مالي را بيشتر کنند، گزارشها در سطح استاندارد جهاني باشد که اين موضوع را به سرمايه گذاران انتقال دهد.
اين بانکدار سوئيسي خاطر نشان کرد: بيشتر شرکتهاي ايراني با سرمايه داخلي خود و بدون دسترسي به منابع خارجي به رشد دست يافتند پس شريک شدن با شرکتهاي خارجي به رشد شرکتهاي ايراني خيلي کمک ميکند، همچنين در بانکداري ايران خيلي کارهاست که بايد انجام شود، به طوريکه هم اکنون در خارج از ايران اصلاً بانکداري ايران را خيلي متوجه نميشوند ولي ما اميدواريم که بانکها بتوانند اقتصاد ايران را پوشش دهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]