واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
پروازی كه هيچ وقت در آسمان سينما ديده نشد
سکانس تلخی از پرواز 290 نفر ایرانی که هيچ وقت در آسمان سينما ديده نشد.
حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران _ اشکان منصوری؛ دیدن لاله های پرپر شده دل انسان را به درد می آورد، لاله هایی که بی گناه به دیار باقی شتافتند و در نهایت مظلومیت خود را در آب زلال ابدیت یافتند. یاد انسانهایی که دوستشان داریم و هم خون ما هستند بسیار زیباست و معرفت ما را نسبت به آنها نشان می دهد و روح آنها به طور قطع شاهد این قضیه خواهد بود.
چند سال پیش سکانسی تلخ در یک دریای خروشان و لوکیشنی غم آلود را شاهد بودیم سکانسی که در یاد و خاطره ما خواهد ماند و تا تعریف آن به میان می آید ناخودآگاه به درد می آید حتی اگر در زمان آن حادثه حضور نداشته باشیم و بغض گلوی ما را می فشارد. این سکانس یکی از تلخترین ترین سکانسهای سرزمین ایران است.
27 سال پیش حمله هوایی آمریکا به هواپیمای ایرباس مسافربری ایران، 290 نفر از مردم ما از کوچک تا بزرگ و بی گناه را به کام مرگ برد بدون اینکه صدای یکی از ابرقدرتهای خارجی در بیاید کشورهایی که اگر ناخن یکی ار شهروندانشان کنده شود صدای آن را به تمام جهان انعکاس می دهند این حمله هوایی همان سکانس تلخی است که از آن نام بردیم.
حالا این سوال برای ما پیش می آید که در زمینه هنر به خصوص سینما چه اقداماتی در این باره انجام داده ایم و چه برنامه هایی برای ساختن فیلم این جریان دردناک داریم؟زیرا می دانیم سینما به خاطر انعکاس جهانی می تواند اذهان عمومی دنیا را به برخی تعدی ها و نا ملایمات روشن سازد و از همه مهمتر سندی مهم وماندگار برای نسلهای آینده ما باقی بماند و آرشیوی ارزشی و مهم خواهد شد.
البته در سالهای گذشته از جانب چند نفر از کارگردانان ما اقداماتی در این خصوص صورت گرفت اما هرکدام از آنها به دلیلی از ساخت آن منصرف شدند یکی از این کارگردانها سعید اسدی بود که چند سال پیش دغدغه ساخت فیلم حمله هوایی آمریکا به هواپیمای ایرباس ایرانی را داشت اما در شروع وساخت کار با ناملایماتی از طرف سازمان سینمایی وقت روبرو شد واز ادامه راه بازماند.
نکته جالب اینجا است که حتی کار به جایی رسید که قرار شد کارگردانی این اثر را به یک فرد آمریکایی به نام اسکات فرانک دهند که این مسئله واکنش اسدی را برانگیخت و در یک مصاحبه جنجالی در تاریخ 1/6/1391 در باشگاه خبرنگاران به ثبت رسید.
از اظهارنظر کارگردانهایی که قصد ساخت این فیلم را داشتند می توان دریافت که وجه مشترک بازدارنده آنها برای ادامه کارنبود بودجه کافی است. مسئله ای که همیشه برای ساخت فیلمهای فاخراین شکلی به صورت یک معضل درآمده که مدیران سینمایی ما باید با تشکیل اتاق فکر و تامل بیشتری برای رفع آن اقدام کنند.
پس با یک برنامه ریزی مدون و با احساس مسئولیت و با در نظر گرفتن عرق ملی و با دلسوزی حقیقی با ساخت اثری ماندگار یاد و خاطره لاله های پرپرشده را زنده نگه داریم و حداقل کاری را برای خانواده شان انجام دهیم به امید آن روز.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
نگارخانهای به وسعت یک شهر؛ تبلیغ ممنوع، هنر آزاد
قاچاق فرهنگی از انواع دیگر قاچاق بدتر است/ کسی حق لغو کنسرتهای مجوزدار را ندارد
هیچ بخشی از نمایشگاه قرآن حذف نشده است/ فروش محصولات عفاف و حجاب نداریم
خیلی از توقیفها خارج از هیات نظارت بر مطبوعات صورت میگیرد / پرداخت طلب 6 میلیون یورویی ناشران خارجی نمایشگاه کتاب
عدالت در توزیع اعتبارات بخش فرهنگ و هنر رعایت شود / توسعه فرهنگ و هنرنیازمند عزمی جهادی است
اختصاص 23 درصد آثار نویسندگان حوزه علمیه به علوم انسانی
جانبازان نابینا در نمایشگاه کتاب تهران حضور یافتند
میراث اسلامی در مکتب تشیع زنده است
الگوی اسلامی ایرانی بینالمللی شود
تعصبات بيجا به خرج ندهيد/ برخورد با ناشران در گذشته اشكال داشت
۱۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]