تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هان! ميان حق و باطل جز چهار انگشت فاصله نيست. از آن حضرت درباره معناى اين فرمايش س...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830520069




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کاهش سرمایه‌گذاری خارجی در دولت یازدهم


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: با وجود تمرکز دولت یازدهم بر سیاست خارجی و تلاش برای رفع موانع برای حضور خارجی‌ها در اقتصاد ایران، سرمایه‌گذاری خارجی در ۲ سال اخیر کاهش یافت تا رتبه ایران در این زمینه به شکل چشمگیری کاهش یابد.

به گزارش تراز ، با وجود تمرکز دولت یازدهم بر سیاست خارجی و تلاش برای رفع موانع برای حضور خارجی‌ها در اقتصاد ایران، سرمایه‌گذاری خارجی در 2 سال اخیر کاهش یافت تا رتبه ایران در این زمینه به شکل چشمگیری کاهش یابد. این در حالی است که خیلی‌ها توافق ایران با 1+5 در آذر 1392 و رفع برخی تحریم‌های اقتصادی را نقطه آغازی بر سرازیر شدن سرمایه‌ خارجی‌ها می‌دانستند اما آمارهای جهانی نشان می‌دهد این توافق و ادامه مذاکرات نه‌تنها موجب افزایش سرمایه‌گذاری خارجی نشده بلکه سرمایه‌گذاری خارجی به شکل چشمگیری کاهش داشته است. تیرماه امسال در حالی آغاز شد که همه منتظر گزارش سازمان کنفرانس تجارت و توسعه ملل متحد (آنکتاد) درباره وضعیت سرمایه‌گذاری خارجی در کشور بودند.

سال گذشته اولین گزارش سازمان آنکتاد در دولت تدبیر و امید با کاهش بیش از 5/1 میلیارد دلاری سرمایه‌گذاری خارجی در کشور نسبت به سال قبلش، علامت خوبی از وضع سرمایه‌گذاری خارجی در کشور نمی‌داد، اما با شعارهای دولت در زمینه گسترش تعامل با جهان و جذب سرمایه‌گذاری خارجی با دیپلماسی باز، همه منتظر جهش خوبی در آمار جذب سرمایه‌گذاری خارجی در دومین سال دولت یازدهم بودند. اما سرانجام گزارش سازمان آنکتاد منتشر شد و جداول و نمودارهای موجود در آن حکایت از کاهش 31 درصدی آمار سرمایه‌گذاری خارجی در کشور نسبت به سال گذشته داشت. این خبر در شرایطی منتشر شد که مسؤولان سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های فنی و اقتصادی ایران از جمله محمد خزائی و دیگر اعضای تیم اقتصادی دولت تدبیر و امید نسبت به این گزارش سکوت کرده‌اند و توضیحی در این زمینه ارائه نمی‌دهند.روز گذشته سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های فنی و اقتصادی تنها به یک خبر در این زمینه بسنده کرد و در توضیح کاهش سرمایه‌گذاری خارجی در کشور به این مساله اشاره کرده که آمار منفی سرمایه‌گذاری خارجی در کشور از دولت قبل آغاز شده است و رقم 2 میلیارد و 105 میلیون دلار سرمایه‌گذاری که در سال گذشته در کشور انجام شده، یک دستاورد به حساب می‌آید! این ادعا در شرایطی مطرح می‌شود که دولت یازدهم، کشور را با حدود 5 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی از دولت قبل تحویل گرفت.

چرا دولت یازدهم سکوت کرده است؟

اما نکته جالب توجه دیگر پنهان‌کاری و عدم شفاف‌سازی دولتمردان تدبیر و امید نسبت به آمار سرمایه‌گذاری خارجی در کشور است. در دولت‌های گذشته همزمان با اعلام آمار سرمایه‌گذاری خارجی کشور از سوی سازمان آنکتاد، مدیران سازمان سرمایه‌گذاری خارجی در حضور وزرا و معاون اول رئیس‌جمهور و رسانه‌های داخلی و بین‌المللی نشست خبری برگزار می‌کردند و به طور شفاف آمار سرمایه‌گذاری خارجی در کشور و بخش‌های مربوط به آن را با رقم دقیق اعلام می‌کردند، اما در این 2 سال دولتمردان تدبیر و امید در این زمینه سکوت کرده‌اند. همچنین در آن سال‌ها به سفیران برتر و همچنین استانداران برتر کشور که در جذب سرمایه‌گذاری خارجی موفق بودند جوایزی اعطا می‌شد که در این دولت نشانی از این اقدامات دیده نمی‌شود! به نظر می‌رسد اصلی‌ترین دلیل این سکوت، ضعف دولتمردان تدبیر و امید در جذب سرمایه‌گذاری خارجی است، زیرا براساس اطلاعاتی که خبرنگار ما به دست آورده است از 2 میلیارد و 105 میلیون دلار سرمایه خارجی که در یک سال گذشته به کشور وارد شده است، 5/1 میلیارد دلار در بخش نفت و گاز، 300 تا 400 میلیون در بخش بورس و باقی آن به صورت سرمایه‌گذاری مستقیم بوده و بخش‌هایی مانند صنعت، کشاورزی و خدمات در کشور ما مورد اقبال سرمایه‌گذاران خارجی قرار نگرفته است. این آمار نشان می‌دهد دولتمردان یازدهم بار دیگر در موضوع سرمایه‌گذاری خارجی هم مانند دیگر موضوعات به جای جبران کم‌کاری خود، توپ را به زمین دولت قبل می‌اندازند و همچنان به جای ارائه استراتژی روشن در اقتصاد کشور چشم به نتایج مذاکرات هسته‌ای دارند.

چرا آمار دولت قبل مخدوش نبود؟

اما عده‌ای از افراد نزدیک به تیم اقتصادی دولت درصدد توجیه این آمار ضعیف دولت در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی هستند. یکی از این شبهات که مشاوران غیررسمی روحانی روی آن تاکید دارند، متهم کردن دولت قبل به ارائه آمارهای غلط به این نهاد بین‌المللی است. سازمان کنفرانس تجارت و توسعه ملل متحد (آنکتاد) مدعی است که گزارش‌های سرمایه‌گذاری خارجی در هر کشوری را با استفاده از منابع داخلی آن کشور نهایی می‌کند. بنا بر همین مساله حامیان دولت یازدهم معتقدند که مسؤولان دولت قبل و بویژه مسؤولان سابق سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و  فنی ایران، با ارائه آمارهای غیرکارشناسی و غلط باعث انحراف در گزارش نهایی سازمان آنکتاد شده‌اند. این ادعا از سوی حلقه مشاوران دولت در شرایطی مطرح می‌شود که اساسا میان آمارهای این دولت و دولت قبل هیچ‌گونه تفاوتی در کمیت و کیفیت وجود ندارد و برای اثبات این ادعا هم می‌توان به سایت سازمان آنکتاد مراجعه کرد.

دولت‌های نهم و دهم به‌رغم عملکرد ضعیفی که در استراتژی مسائل مختلف اقتصادی کشور داشتند، موفق شده بودند سرمایه‌گذاری خارجی را تبدیل به مساله مهمی در کشور کنند به شکلی که اصطلاحا سرمایه‌گذاری خارجی روی میز مدیران اول کشور بوده و در صدر برنامه‌های آنها باشد. نمونه آن هم جذب 22 سند حمایت سرمایه‌گذاری خارجی طی سال‌های 86 تا 91 است که از نقاط قوت دولت قبل در عرصه جذب سرمایه خارجی به حساب می‌آید. دولت قبل به‌رغم همه مشکلاتی که در اقتصاد کشور به وجود آورد در عرصه جذب سرمایه خارجی طبق آمار سازمان آنکتاد، تجارت خارجی 900 میلیون دلاری را به 5 میلیارد دلار افزایش داد، آن هم در شرایطی که روز به روز بر حجم تحریم‌ها افزوده می‌شد و بانک مرکزی و سایر بانک‌های کشور در حال تحریم شدن بودند و کشور با تحریم‌هایی مانند تحریم سوئیفت دست و پنجه نرم می‌کرد. به نظر می‌رسد حامیان دولت به طور شتابزده‌ای در این باره وارد صحنه شده‌اند و نقدی که به آمار سرمایه‌گذاری خارجی در دولت قبل وارد می‌کنند، یک نقد غیرکارشناسی و تنها برای جبران کم‌کاری دولتمردان تدبیر و امید است.


منبع: وطن امروز



زمانبندی انتشار: 8 تير 1394 - 13:09





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن