تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سه چیز از نشانه های یقین هستند: کوتاهی آرزو، اخلاص در عمل، بی رغبتی به دنیا
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833054713




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دستگاه قضا و چالش «قانون و تخصص»


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دستگاه قضا و چالش «قانون و تخصص»
نویسنده : نفيسه ابراهيم‌زاده‌انتظام 
بدون اغراق تمام افراد جامعه خواسته يا ناخواسته، مستقيم يا غير‌مستقيم با مسائل حقوقي و حوزه قضا در ارتباطند. بنابراين به اندازه گستردگي مسائل قضايي و حقوقي روابط و ضوابط حاكم بر آن پيچيده و نيازمند نقشه راهبردي است اما با وجود حساسيت موجود در اين زمينه و در شرايطي كه بار نواقص بخش فرهنگسازي و حوزه پيشگيري بر دوش قوه قضائيه است اين قوه در اجراي برنامه‌هاي خود با مشكلاتي مواجه است كه بخش بزرگي از آنها از خارج به آن تحميل شده است.
از ميان اين مسائل، نبود نيروي متخصص و قانون كاربردي و همه فهم بيش از ساير مسائل در روند اجراي وظايف اين قوه خلل ايجاد مي‌كند. اين دو مسئله به اندازه‌اي در هم تنيده‌اند كه بررسي جداگانه آنها مقدور نيست. در حال حاضر قوانين حقوقي و قضايي ما مملو از جملات و تعابيري هستند كه براي هر جمله آن نياز به اجتهاد است و قرائت‌ها و برداشت‌هاي مختلفي از آنها مي‌شود.
به عبارت ديگر در جامعه ما در زنجيره حلقه قانون، مجري قانون، ضابط قانون و مرجع رسيدگي به تخطي از قانون حلقه آخر بار ساير حلقه‌ها را به دوش مي‌كشد. زيرا در عين حال كه هيچ نهادي مسئوليت آموزش قوانين حقوقي به زبان ساده و عامه فهم به جامعه را به عهده نمي‌گيرد، نيروهاي متخصصي كه بتوانند علم روز دنيا را منطبق با فقه و حقوق اسلامي اجتهاد و استخراج كنند وجود ندارند يا به اندازه كافي وجود ندارند.
از سوي ديگر مبناي حقوق جديد در كشور ما روي پايه‌هاي محكمي استوار نيست و فقه حقوقي ما نيز زبان نيازهاي روز را نمي‌داند. تركيب تمام اينها پرونده‌هاي تلنبار شده در شعب دادگاه‌ها و محاكم مي‌شود. در حالي كه در جامعه‌اي كه كودكان آن از ابتدا با قانون آشنا و  قانون‌پذير مي‌شوند، بسياري از مسائل به گره‌هاي كور حقوقي و قضايي منجر نمي‌شوند و به صورت پرونده‌هاي قطور تبلور نمي‌يابند.
به بيان ديگر مسئله نبود و نه حتي كمبود قانون صريح با ادبياتي همه‌فهم و واضح كه امكان قرائت‌هاي گوناگون را از بين بردارد به اضافه كمبود افراد متخصص در لايه‌هاي مختلف حقوق و قضا از مطالعه و اجتهاد گرفته تا ترجمه نيازها و رسيدگي به پرونده‌ها و كنترل تشكيل آنها و رايزني با مجلس براي وضع قوانين و هم‌افزايي با دستگاه‌هاي اجرايي براي چارچوب‌مندي برنامه‌ها و عملكردها و آموزش حقوقي شهروندان از قوه‌قضائيه قرباني ساخته است كه با داشتن سهم حداكثر 40 درصدي در رقم خوردن وضع موجود بايد درباره اطاله دادرسي و ضعف دانش و عملكرد قضات و سلامت حرفه‌اي كاركنان پاسخگو باشد.
در نهايت هم از قوه‌اي كه خود قرباني بي‌تدبيري تحميلي از سوي ساير دستگاه‌ها است انتظار مي‌رود در احقاق حق مظلومان مقتدر عمل كند. قطعاً اقتدار با قرباني بودن در تعارض است و نتيجه اين تعارض را مردم با مشاهده پرونده‌هاي روي هم تلنبار شده در شعب دادگاه‌ها مي‌بينند.
از طرف ديگر اينكه عده‌اي اقتدار دستگاه قضا را با برخوردهاي قهري و سلبي و پليسي يكسان مي‌دانند، شاهد ديگري بر مظلوميت اين دستگاه است.
در حال حاضر افرادي كه براي تظلم‌خواهي به مراجع و محاكم قضايي كشور مراجعه مي‌كنند، هيچ تصويري از پايان رسيدگي به پرونده‌هاي خود ندارند و در حالي تمام اين نقيصه به پاي دستگاه قضا نوشته مي‌شود كه بخش قابل‌توجهي از آن مسئوليت به انجام نرسيده ساير دستگاه‌ها است كه به شكل جرم و تخطي از قانون روي ميز قضات قرار مي‌گيرد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن