تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804261928




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دستگاه قضا و چالش «قانون و تخصص»


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دستگاه قضا و چالش «قانون و تخصص»
نویسنده : نفيسه ابراهيم‌زاده‌انتظام 
بدون اغراق تمام افراد جامعه خواسته يا ناخواسته، مستقيم يا غير‌مستقيم با مسائل حقوقي و حوزه قضا در ارتباطند. بنابراين به اندازه گستردگي مسائل قضايي و حقوقي روابط و ضوابط حاكم بر آن پيچيده و نيازمند نقشه راهبردي است اما با وجود حساسيت موجود در اين زمينه و در شرايطي كه بار نواقص بخش فرهنگسازي و حوزه پيشگيري بر دوش قوه قضائيه است اين قوه در اجراي برنامه‌هاي خود با مشكلاتي مواجه است كه بخش بزرگي از آنها از خارج به آن تحميل شده است.
از ميان اين مسائل، نبود نيروي متخصص و قانون كاربردي و همه فهم بيش از ساير مسائل در روند اجراي وظايف اين قوه خلل ايجاد مي‌كند. اين دو مسئله به اندازه‌اي در هم تنيده‌اند كه بررسي جداگانه آنها مقدور نيست. در حال حاضر قوانين حقوقي و قضايي ما مملو از جملات و تعابيري هستند كه براي هر جمله آن نياز به اجتهاد است و قرائت‌ها و برداشت‌هاي مختلفي از آنها مي‌شود.
به عبارت ديگر در جامعه ما در زنجيره حلقه قانون، مجري قانون، ضابط قانون و مرجع رسيدگي به تخطي از قانون حلقه آخر بار ساير حلقه‌ها را به دوش مي‌كشد. زيرا در عين حال كه هيچ نهادي مسئوليت آموزش قوانين حقوقي به زبان ساده و عامه فهم به جامعه را به عهده نمي‌گيرد، نيروهاي متخصصي كه بتوانند علم روز دنيا را منطبق با فقه و حقوق اسلامي اجتهاد و استخراج كنند وجود ندارند يا به اندازه كافي وجود ندارند.
از سوي ديگر مبناي حقوق جديد در كشور ما روي پايه‌هاي محكمي استوار نيست و فقه حقوقي ما نيز زبان نيازهاي روز را نمي‌داند. تركيب تمام اينها پرونده‌هاي تلنبار شده در شعب دادگاه‌ها و محاكم مي‌شود. در حالي كه در جامعه‌اي كه كودكان آن از ابتدا با قانون آشنا و  قانون‌پذير مي‌شوند، بسياري از مسائل به گره‌هاي كور حقوقي و قضايي منجر نمي‌شوند و به صورت پرونده‌هاي قطور تبلور نمي‌يابند.
به بيان ديگر مسئله نبود و نه حتي كمبود قانون صريح با ادبياتي همه‌فهم و واضح كه امكان قرائت‌هاي گوناگون را از بين بردارد به اضافه كمبود افراد متخصص در لايه‌هاي مختلف حقوق و قضا از مطالعه و اجتهاد گرفته تا ترجمه نيازها و رسيدگي به پرونده‌ها و كنترل تشكيل آنها و رايزني با مجلس براي وضع قوانين و هم‌افزايي با دستگاه‌هاي اجرايي براي چارچوب‌مندي برنامه‌ها و عملكردها و آموزش حقوقي شهروندان از قوه‌قضائيه قرباني ساخته است كه با داشتن سهم حداكثر 40 درصدي در رقم خوردن وضع موجود بايد درباره اطاله دادرسي و ضعف دانش و عملكرد قضات و سلامت حرفه‌اي كاركنان پاسخگو باشد.
در نهايت هم از قوه‌اي كه خود قرباني بي‌تدبيري تحميلي از سوي ساير دستگاه‌ها است انتظار مي‌رود در احقاق حق مظلومان مقتدر عمل كند. قطعاً اقتدار با قرباني بودن در تعارض است و نتيجه اين تعارض را مردم با مشاهده پرونده‌هاي روي هم تلنبار شده در شعب دادگاه‌ها مي‌بينند.
از طرف ديگر اينكه عده‌اي اقتدار دستگاه قضا را با برخوردهاي قهري و سلبي و پليسي يكسان مي‌دانند، شاهد ديگري بر مظلوميت اين دستگاه است.
در حال حاضر افرادي كه براي تظلم‌خواهي به مراجع و محاكم قضايي كشور مراجعه مي‌كنند، هيچ تصويري از پايان رسيدگي به پرونده‌هاي خود ندارند و در حالي تمام اين نقيصه به پاي دستگاه قضا نوشته مي‌شود كه بخش قابل‌توجهي از آن مسئوليت به انجام نرسيده ساير دستگاه‌ها است كه به شكل جرم و تخطي از قانون روي ميز قضات قرار مي‌گيرد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن