تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837521308
چرا بازار مسکن همچنان نزولی است؟
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بازار مسکن؛
چرا بازار مسکن همچنان نزولی است؟
بازار مسکن در فصل بهار بدون آنکه افزایش قیمت پیدا کند، «منجمد» شد و ارزش آپارتمانهای مسکونی در تهران طی این مدت، ۲ درصد کاهش پیدا کرد.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، آمارهای مربوط به نوسانات ماهانه قیمت مسکن در فصل اول امسال نشان میدهد بازار ملک در شرایط کنونی که وضعیت دوساله تخلیه حباب را پشتسر گذاشته، میل به «ثبات» دارد تا «صعود» اما به دلیل نقشآفرینی حداقل 4 مولفه تاثیرگذار بر رفتار قیمت مسکن، همچنان جو «کاهشی» بر بازار مسلط است.
گزارش ها از اطلاعاتی که دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن از روی سامانه رهگیری معاملات ملک استخراج کرده، حاکی است قیمت واحدهای مسکونی شهر تهران در خرداد ماه امسال به نقطه انجماد منفی 9/ 5 درصد رسید به این معنی که میانگین قیمت مسکن 6 درصد نسبت به خرداد 93 کاهش پیدا کرد و در عین حال، نسبت به اردیبهشت 94 ثابت ماند. در اردیبهشت امسال نیز، قیمت بعد از کاهش ماهانه 6درصدی در فروردین، به میزان 3 درصد افزایش یافت. هر متر مربع از آپارتمانهای شهر تهران در خرداد ماه با قیمت 4 میلیون و 90 هزار تومان خرید و فروش شد. با این حساب میانگین قیمت طی فصل بهار 94 در سطح متری 4 میلیون تومان قرار گرفت که 2 درصد، هم نسبت به بهار 93 و هم در مقایسه با زمستان 93 کاهش یافته است.
در حال حاضر روند نزولی قیمت مسکن، 24 ماهه شده و از انتهای خرداد سال 92 که دو منحنی «تورم نقطه به نقطه مسکن» و «قیمت مسکن» در قله -بالاترین سطح جهش کرده خود- قرار داشتند تا پایان خرداد سال 94، همواره برآیند تغییرات قیمتی، سرپایینی بوده و شیب منفی داشته است.
بررسیهای «دنیایاقتصاد» از وضع کنونی بازار ملک نشان میدهد سرمای حاکم بر معاملات سبب شده سطح قیمت آپارتمانهای تهران به نرخهای زمستان 92 برگردد و عملا ریزنوسانات مثبت و ماهانهای که در برخی ماههای سال 93 از جمله در فصل بهار به خاطر تاثیر روانی اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها رخ داد، طی سه ماه اخیر جبران و کاسته شود. طی سه ماه اول امسال، دامنه افت و خیزهای ماهانه قیمت، باز هم نسبت به سال قبل، ریزتر شد به طوری که نوسانات 100 تا 200 هزار تومانی در هر مترمربع که طی سال گذشته به شکل ماهانه بر قیمت آپارتمانها در تهران وارد میشد در سه ماه اول امسال، به چند ده هزار تومان محدود شده است.
این بازه محدود باعث شده منحنی قیمت مسکن طی 24 ماه گذشته، همواره در کانال متری 4 میلیون و 300 هزار تا 4 میلیون تومان حرکت کند که هم اکنون به پایینترین سطح این کانال بازگشته است.
اوضاع مسکن در اولین فصل سال جاری یک تفاوت دیگر نیز با سال گذشته پیدا کرده و آن، رشد منفی تورم نقطه به نقطه است که در طول سال گذشته این شاخص –میزان رشد قیمت در هر ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل- مثبت و تکرقمی بود اما در حال حاضر منفی و تکرقمی شده به این معنی که متوسط تغییرات نقطهای قیمت مسکن از 6/ 3 درصد (رشد مثبت) در طول سال گذشته به منفی 9/ 1 درصد (رشد منفی) در سه ماه امسال تبدیل شده است.
چرا بازار همچنان نزولی است؟
سال گذشته کارشناسان اقتصاد مسکن پیشبینی کردند قیمت مسکن روزها و ماههای آخر روند نزولی خود را سپری میکند و در سال 94 سطح قیمت ثابت خواهد ماند اما اکنون مطابق آمارهای رسمی، قیمت آپارتمانهای مسکونی در تهران در دو ماه از سه ماه اول سال جاری، شیب منفی داشته (به لحاظ تغییرات نقطهای) و در ماه بعدی، افزایش آن، چشمگیر و معنادار نبوده است.
به رغم رفتار به جامانده از قیمت طی سه ماه گذشته، هنوز نمیتوان بین عملکرد بازار کنونی و پیشبینیهای قبلی، مغایرت پیدا کرد؛ هر چند میتوان گفت بازار فعلی با انتظارات قبلی، در تضاد است! به عبارت دیگر، در فصل اول 94 از یکسو به خاطر موقعیت ابتدای سال که معمولا دو طرف عرضه و تقاضا همه ساله در شروع سال منتظر روشن شدن وضعیت کلان اقتصادی میمانند، رکود معاملاتی ادامه پیدا کرد و از سوی دیگر یکسری مولفههای درونی و بیرونی بازار مسکن، بر قیمت تاثیر گذاشت.
برآیند این وضعیت، انتظار «مبنیبر آغاز دوره جدید افزایش قیمت درست از ابتدای 94» را از بین برد اما نتوانست جلوی روند کاهشی را بگیرد. با این حال، با توجه به مدت زمان ماندگاری مولفههای موجود، ثبات نسبی قیمت در ماههای آینده دور از دسترس نیست هر چند برخی کارشناسان و مسولان بخش مسکن، انجماد فعلی را با توجه به میزان نوسانات قیمتی، نوعی پایداری و تثبیت ارزش معاملاتی آپارتمانهای پایتخت در سطح متری 4 میلیون تومان تعبیر میکنند و معتقدند، تغییرات حداکثر 100 هزار تومانی قیمتهای متری، در حدی نیست که بتوان آن را افزایش یا کاهش قیمت مسکن دانست.
بررسیها نشان میدهد: بازار مسکن در شرایط کنونی از چهار جهت تحت تاثیر قرار گرفته است. اولین مولفه که به نظر میرسد بیشتر از بقیه، باعث کاهش قیمت مسکن شده، آرامش کلیه بازارهای «سوداگر پذیر» طی ماههای اخیر و حتی یکسال اخیر است.
بازارهای ارز، سکه و حتی بورس، جذابیتشان را برای سرمایهگذاریهای کوتاهمدت و رفتارهای سوداگرانه که خود عامل اصلی تحریک قیمتها بهشمار میرود، از دست دادهاند و نرخهای بازدهی و رشد قیمت در این بازارها، طی ماههای اخیر عمدتا منفی یا مثبت حداقلی بوده است.
با توجه به چسبندگی قیمتها و تاثیرگذاری و تاثیرپذیری بازارها از یکدیگر، بازار ملک نیز با سرنوشتی مشابه سایر بازارها روبهرو شده است.
دومین مولفه، «حذف معاملات غیرمصرفی» در بازار مسکن است. سرمایهگذاران و افرادی که به امید افزایش قیمت در کوتاهمدت اقدام به خرید آپارتمان میکنند، در حال حاضر منتظر تعیین تکلیف نتیجه مذاکرات هستهای و روشن شدن وضعیت اقتصاد سیاسی هستند تا بعد از آن و در مسیر روشن، تصمیم قطعی بگیرند. از طرفی، هر چقدر دوره کاهشی قیمت مسکن طولانیتر شود، ریسک سفتهبازی پیش از شروع به افزایش قیمت، نیز بیشتر میشود و اکنون تقاضای سرمایهای، با همین استدلال در حاشیه بازار معاملات مسکن، به رصد قیمت و نرخ رشد آن مشغول است. سومین مولفه که شیب فصلی قیمت مسکن را در سال جاری منفی کرد، «صبر خریداران مصرفی برای افزایش وام» بود؛ به طوری که کاهش حدود 7 هزار فقرهای حجم معاملات خرید مسکن در بهار امسال نسبت به زمستان سال گذشته در تهران نشان میدهد امسال بخشی از متقاضیان مسکن در خرید خود تعلل ایجاد کردهاند. این خودداری از انجام معاملات مصرفی توسط سمت تقاضا، احتمال دارد در ماههای آتی نیز ادامه پیدا کند، چون وام خرید مسکن اگر چه افزایش پیدا کرده، اما پرداخت آن از سال بعد شروع میشود.
کارشناسان مولفه چهارم را روند کاهنده نرخ تورم عنوان میکنند که با توجه به ارتباط حرکتی دو منحنی تورم عمومی و تورم مسکن، طبیعی است که زمینهای برای افزایش قیمت مسکن وجود نداشته باشد.
«بازدهی» مسکن از آخر، اول
خریداران آپارتمانهای مسکونی تهران طی بهار امسال، تا این لحظه، معادل 3/ 3 درصد زیان کردهاند.
نرخ بازدهی خرید مسکن در فصل اول امسال، منفی شد؛ به طوری که در فاصله ابتدای سال 94 تا پایان خرداد ماه، قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در تهران از 4 میلیون و 234 هزار تومان به 4 میلیون و 90 هزار تومان نزول کرد و 3/ 3 درصد در این فاصله زمانی، کاهش یافت. به این ترتیب اگر چه خریداران مسکن در سال گذشته، نه زیان کردند و نه سود –بازدهی یکسال 93 بازار ملک صفر بود- اما در سه ماه گذشته، از ارزش اسمی داراییهای ملکی کاسته شده و زیان متوجه این بازار شده است.
بازار مسکن به لحاظ رتبهبندی نرخ بازدهی 5 بازار اصلی، در بهار امسال، بیشترین زیان را به سرمایهگذارانش ارائه کرد و آخر شد. بازار پول – سپردهگذاری بانکی- در بهار امسال در صدر بالاترین بازدهی مثبت، قرار گرفت و نرخ سود 5 درصدی به سرمایهگذاران داد. بازار سرمایه نیز با بازدهی 2 درصد مواجه شد. اما در بازار ارز و سکه و مسکن، به ترتیب زیان حدود 2 درصدی، زیان 6/ 2 درصدی و زیان 3/ 3 درصدی طی سه ماه اول 94 به ثبت رسید.
تغییرات منطقهای؛ علت نوسانات خفیف مسکن
مدیرکل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، درباره نوسانات خفیف قیمت مسکن گفت: فارغ از شاخصهای کلیدی و کلان، آنچه در طول یک ماه، قیمت مسکن را دچار نوسانات ریز میکند، تغییراتی است که در حجم معاملات منطقهای، بین مناطق 22 گانه تهران رخ میدهد. علی چگینی به «دنیای اقتصاد» اعلام کرد: در برخی ماهها و مثلا خرداد امسال، حجم خرید مسکن در گرانترین مناطق تهران از جمله منطقه یک، نسبت به ماه قبل کاهش پیدا میکند و باعث میشود میانگین وزنی قیمت مسکن در کل شهر، اثرپذیری کمتری از مناطق گران بگیرد و در نتیجه کاهش جزئی از خود نشان میدهد. همچنین چنانچه خرید و فروش در مناطق ارزان افزایش یابد، باز هم اثر آن، کاهشی خواهد بود. فاصله قیمت در مناطق مختلف تهران، متوسط قیمت منطقه یک را به متری 9 میلیون و 600 هزار تومان و ارزانترین منطقه را به حدود 2 میلیون و 100 هزار تومان رسانده در حالی که متوسط قیمت کل شهر متری 4 میلیون تومان است. مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن، وضع موجود را با توجه به تغییرات قیمت واقعی، فاقد ناپایداری و افت و خیزهای شدید دانست./دنیای اقتصاد/110
۰۶/۰۴/۱۳۹۴ - ۱۴:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]
صفحات پیشنهادی
یادداشت/ چرا دغدغه اقتصاد مقاومتی همچنان پابرجاست/ گزارش عملکرد دستگاهها به رئیس جمهور چه شد
یادداشت چرا دغدغه اقتصاد مقاومتی همچنان پابرجاست گزارش عملکرد دستگاهها به رئیس جمهور چه شدتاکید بر اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در مقاطع مختلف زمانی از سوی مقام معظم رهبری نشان از پابرجا بودن دغدغه اجرای این سیاستها در شرایطی بوده که برخی همه مشکلات اقتصاد کشور را به تحریم گچرا قیمت طلا و ارز در بازار کاهش مییابد؟/ پیشبینی قیمتها بعد از ماه رمضان
چرا قیمت طلا و ارز در بازار کاهش مییابد پیشبینی قیمتها بعد از ماه رمضان اقتصاد > بازار مالی - محمود جامساز یک کارشناس اقتصادی درباره دلایل کاهش قیمت طلا و ارز در بازار طی روزهای اخیر توضیح میدهد قیمت طلا و ارز همچنان در بازار کاهش مییابد تا جایی که امروامهای مسکن تاکنون با بازار چه کردهاند؟/ 3 شرط ورود رونق پس از افزایش تسهیلات
وامهای مسکن تاکنون با بازار چه کردهاند 3 شرط ورود رونق پس از افزایش تسهیلات اقتصاد > مسکن - اقتصادنیوز نوشت یک کارشناس مسکن در بازخوانی وام مسکن در طول 30 سال پس از انقلاب اسلامی به شروطی اشاره میکند که باید در کنار وامهای بانکی به آنها توجه کرد تا برکود بازار مسکن وارد سال چهارم شد
رکود بازار مسکن وارد سال چهارم شد ركود در بازار مسكن سومين سال را هم پشت سر گذاشته است و همچنان روند معاملات مسكن نشان ميدهد فعالان اين حوزه چشم انتظار تغييرات پيش رو هستند تابناک ركود در بازار مسكن سومين سال را هم پشت سر گذاشته است و همچنان روند معاملات مسكن نشان ميدهد فعالاسرماي معنادار بازار دوم مسكن
سرماي معنادار بازار دوم مسكنتاریخ انتشار سه شنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹ ۲۰ پيشفروش در بازار دوم معاملات مسكن به دلايلي از جمله ابهام سازندهها نسبت به پيامدهاي مثبت «حساب اماني» و همچنين تداوم «بنبست در ثبت محضري» قراردادهاي پيش&zwnشکستخوردگان بازار کار/ چرا برخی به کاری نمیرسند؟
شکستخوردگان بازار کار چرا برخی به کاری نمیرسند اقتصاد > بازارکار - اقتصادنیوز نوشت به گفته تعدادی از فعالان بازار کار در سالهای گذشته افراد جویای کار زیادی در لیست انتظار موسسههای کاریابی بودند که با وجود گذشت زمان بسیار زیاد به شغل مناسب و مدنظر خوارتباط رونق بازار مسکن با مذاکرات هستهای!
دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۰۵ یک کارشناس مسکن معتقد است توافق هستهیی میتواند رکود فعلی بخش مسکن را به رونق تبدیل کند حمیدرضا وثوقیفر در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد از لحاظ روانی تفاهم یا عدم تفاهم در مذاکرات هستهای همهی بخشهای اقتصاد از جمله مسکن را تحت تاثیر قرارحباب، رکود، رونق و حباب مکانیزم بازار مسکن ایران است
سهشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۲ در ایران تقاضا برای مسکن دائما بیش از عرضه است به همین دلیل مردم نمی توانند خانه بخرند و به سمت اجاره میروند که به افزایش دائمی اجارهبها منجر میشود هادی نظرپور در گفتوگو با خبرنگار ایسنا ضمن بیان مطلب فوق اظهار کرد در کشورهای اروپایی با توجهبازار مسکن چه تعداد بنگاه نیاز دارد؟
بازار مسکن چه تعداد بنگاه نیاز دارد اقتصاد > مسکن - اقتصادنیوز نوشت به تازگی آماری از افزایش تعداد بنگاه های املاک در کشور داده شد آماری که با وجود رکود دوساله مسکن کمی عجیب به نظر می رسید دراین رابطه اعلام شد که تا سال 92 حدود 80 درصد به تعداد مشاوران املاک افزوادامه وضعیت رکودی در بازار مسکن، کاهش 15درصدی معاملات
اختصاصی جام جم آنلاین ادامه وضعیت رکودی در بازار مسکن کاهش 15درصدی معاملات معاملات بخش مسکن درسه ماه نخست امسال نیز به گفته فعالان بازار مسکن با 12تا 15 درصد کاهش با رکود سپری شد پیش بینی ها نشان می دهد این روند در ماههای پیش رو نیز ادامه داشته باشد بخش مسکن که از خرداوامهای مسکن تاکنون با بازار چه کردهاند؟
وامهای مسکن تاکنون با بازار چه کردهاند تاریخ انتشار پنجشنبه ۴ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۴ ۲۲ یک کارشناس مسکن در بازخوانی وام مسکن در طول ۳۰ سال پس از انقلاب اسلامی به شروطی اشاره میکند که باید در کنار وامهای بانکی به آنها توجه کرد تا بازار مسکن رونق بگیرد به گزارش اقتصاد نیوتأثیر افزایش تسهیلات در رونق بازار مسکن
تاج محمد قجاوند تأثیر افزایش تسهیلات در رونق بازار مسکن کارشناس ارشد مسائل بانکی بیان کرد همه بانکها با بودجه کلان پسانداز مردم و همکاری توزیع منابع ارزان قیمت دولت میتوانند تحولی اساسی در نظام مسکن ایجاد کنند که همه افراد به سهولت بتوانند از تسهیلات استفاده کنند به گزارش جمسکن اجتماعی به کمک بازار اجاره آمد
مسکن اجتماعی به کمک بازار اجاره آمد مشاور مالی وزیر راه وشهرسازی گفت شکل قالب اجرایی مسکن اجتماعی طرح به صورت اجاره است که به نوعی بتوانند این اقشار را در جهت خرید مسکن و حتی پرداخت اجاره توانمند کنند حسین عبده تبریزی درگفتگو با خبرنگار حوزه راه وشهرسازیگروه اقتصادی باشگاه خبرنواکنش متفاوت بازار مسکن به وام ۸۰ میلیونی
بازاری که آیندهاش با اما و اگر مواجه است واکنش متفاوت بازار مسکن به وام ۸۰ میلیونی شناسهٔ خبر 2779153 - دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۰ اقتصاد > راه و مسکن با آغاز سپرده گذاری برای دریافت وام ۸۰ میلیون تومانی از هفته گذشته کنجکاویهایی را نسبت به وضعیت بازار مسکن در سال آیندهپای شرکتهای لیزینگ خودرو به بازار مسکن باز میشود/ حذف واسطههای دولتی در خانهدار شدن مردم ضروری است
پای شرکتهای لیزینگ خودرو به بازار مسکن باز میشود حذف واسطههای دولتی در خانهدار شدن مردم ضروری است رئیس اتحادیه املاک کشوری از ضرورت حذف واسطههای دولتی در خانه دار شدن مردم خبر داد و گفت در شرکتهای لیزینگ مسکن منافع مردم دیده نمیشود حسام عقبابی در گفتگو با خبرنگار حوزه &رکود بازار خرید و فروش مسکن و تأثیر آن بر افزایش اجارهبها
سخنگوی کمیسیون عمران رکود بازار خرید و فروش مسکن و تأثیر آن بر افزایش اجارهبها سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بیان کرد هیچ قانونی بر تعیین میزان اجاره بها وجود ندارد و این امر سبب سوءاستفاده افراد شده است که هر کس بنا به نیاز و خواسته خود آن را تعیین میکند مهرداد باوام ۸۰ میلیونی شوک در بازار مسکن ایجاد نمیکند
وام ۸۰ میلیونی شوک در بازار مسکن ایجاد نمیکند شناسهٔ خبر 2785663 - سهشنبه ۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳ ۴۷ اقتصاد > راه و مسکن رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت هیچ رابطه منطقی بین افزایش قیمت مسکن و مصوبه شورای پول و اعتبار در خصوص وام ۸۰ میلیونی خرید مسکن وجود ندارد به گزارش خبرگزاری م-
اقتصادی
پربازدیدترینها