تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به وسيله من هشدار داده شديد و به وسيله على عليه ‏السلام هدايت مى‏يابيد و به وسي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833079359




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بی‌توجهی به اقتصاد مقاومتی 70 درصد صنایع را غير فعال كرد


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


عضو كميسيون صنايع و معادن:
بی‌توجهی به اقتصاد مقاومتی 70 درصد صنایع را غير فعال كرد
كمبود سرمايه در گردش و نبود نقدينگي و در كنار آن مشكل بودن تهيه برخي مواد اوليه اي كه از خارج تهيه ميشود و همچنين خلاء شبكه هاي توزيع از جمله مشكلات اصلي شركت هاي توليدي و صنعتي است.



 به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، در سال هاي گذشته و با قرار گرفتن در وضعيت تحريمي كه مغرضانه بر عليه بخش هاي اقتصادي و توليدي ما در نظرگرفته شده است، تكيه بر توان داخلي و استفاده از تمام ظرفيت هاي علمي و دانش بومي بيش از پيش بايد جزو اهداف و ماموريت هاي مسئولان اجرايي كشور باشد.

مقام معظم رهبري در سال هاي اخير در سخنراني هايي كه دارند به اهتمام مسئولان براي بكارگيري اقتصاد مقاومتي براي گذر از اين پيچ تاريخي تاكيد هاي فراواني داشته اند، اما متاسفانه با نگاهي سطحي به بخش هاي مختلف صنعتي و اقتصادي مي توان دريافت اين رهنمود تنها در حد شعار و اجراي چند سمينار و یا كنفرانس باقي مانده و راههاي عملي آن هنوز در كشور اجرايي نمي شود.

در اين ميان صنعت با دارا بودن بخش هاي مهمي چون كشاورزي و معدن مي تواند نقش مهمي در ارز آوري به كشور و همچنين بي نيازي و خودكفايي كشور از نظر مواد غذايي و كالاهاي اساسي به كشورهاي بيگانه داشته باشد و حال با وجود اين تحريم هاي لجام گسيخته بين المللي، تنها راه پيش روي ما اجراي اقتصاد مقاومتي است تا با خودكفايي در اين حوزه بتوانيم نيازهاي خودمان را در داخل كشور توليد كرده و با ايجاد برندهايي معتبر در سطح دنيا، ديگر كشورها را در انواع توليدات به خودمان وابسته كنيم.

غیرفعال بودن 70 درصد صنایع، به علت بی‌توجهی به اقتصاد مقاومتیبا سيدمحمدبياتيان، عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس شورای اسلامی درباره سهم صنايع در اقتصاد مقاومتي گفتگويي داشته ايم كه مشروح آن در ادامه از نظرتان مي گذرد.

•    صنايع چه سهمي در اقتصاد مقاومتي دارند؟

زير بناي اقتصاد مقاومتي توليد است، توليد كشور به بخش هاي صنعتي، معدني و كشاورزي ارتباط پيدا مي كند و برهمين اساس سهم صنعت و معدن در توليد ملي قطعا سهم بسزايي است، شايد بتوان گفت، بخش صنعت نزديك به 50 درصد در استخوان بندي اقتصاد مقاومتي  نقش دارد و شاكله توليد ملي را مي سازد.


• خروج از ركود و احياي ظرفيت هاي تعطيل شده در صنايع كوچك، چگونه مي تواند به تحقق به اقتصاد مقاومتي كمك كند؟

در حالت فعلي در كشور چه در بخش هاي صنعتي و چه در بخش هاي معدن حدود 30درصد از ظرفيت آنها كار مي كنند، يعني ما 70درصد جاي كار داريم.

دلايل زيادي هم دارد كه چرا بخش ها كار نمي كنند؟ بنابراين اگر بتوانيم با همكاري و هماهنگي دولت، مجلس و دستگاه هاي مربوطه اين بخش هاي نيمه فعال و تعطيل را به فعاليت برسانيم، در كنار  اين مي توانيم صنايع بزرگ را ايجاد كنيم كه زير مجموعه آن يكسري فرآيند كوچك و متوسط وجود دارند و مي توانند تغذيه صنايع بزرگ را برعهده بگيرند.

به هرحال صنايع بزرگ يكي از ملزومات صنعت هستند و در بخش هاي مختلف هم ظرفيت خالي داريم ولي با توجه به اينكه در ساليان گذشته خيلي نتوانسته ايم از شعار زدگي بيرون بياييم و به عمل برسيم هنوز موفق نشده ايم اما با سعي و تلاش مي توانيم به اهداف و افق هاي ترسيم شده برسيم.

•    در حال حاضر مشصكلات و چالش هاي بزرگ نعت را در چه بخش هايي مي بينيد؟

يكي از مشكلات اصلي صنايع ما، معضل سرمايه در گردش است. آنها نقدينگي ندارند و در كنارش برخي مواد اوليه را براحتی نمی توانند تامین کنند و گاه هم بايد آن را از خارج وارد كنند.

يكي ديگر از مشكلات صنايع خلاء شبكه اي است كه بتواند محصولات توليدي آن ها را به فروش برساند، برخي هم با وجود اينكه ما در داخل توليد اين محصولات را داريم متاسفانه بر اساس سياست هاي غلط چند برابر ظرفيت داخل كشور، چنين محصولاتي را وارد كشور مي كنند كه مشكلات زيادي را براي توليدكنندگان به وجود مي آورد. بنابراين مشكلات و موانع ما در بخش صنعت زياد است.

غیرفعال بودن 70 درصد صنایع، به علت بی‌توجهی به اقتصاد مقاومتیبه عنوان مثال در بحث معدن ما در طي ساليان گذشته نتوانسته ايم شبكه اي ايجاد كنيم كه از آنها حمايت كنند. شبکه ای به اين صورت كه صنايع مرتبط با معدن را شناسایی کند و بتوانند محصولات استخراجي را تبديل به محصولات جديد كنند.

ما به وسیله این شبکه می توانیم محصولات جديد را در بازارهاي جهاني به فروش برسانیم و انحصاراين كالاها را به نوعي در دست بگيريم و برندهاي معروفي در جهان براي خودمان داشته باشيم.

با توجه به تحريم ها و مشكلات مختلفي كه براي صنايع و بخصوص صنايع معدني بوجود آمده است، قبلاً مواد استخراجي معادن در فرآيند خام فروشي با قيمت هاي بالايي فروخته مي شد اما هم اكنون اينگونه نيست.

اما مي توان گفت خوشبختانه، معادن با اين مشكلات در حال حركت به سمتي هستند كه صنايع مرتبط با معادن را ايجاد كنند تا بتوانند ارزش افزوده براي خودشان ايجاد كنند .

با چنين رويكردي در كنار بدست آوردن ارزش افزوده، ما شاهد افزایش اشتغال خواهيم بود و بنظر مي رسد هر بخش از صنعت ما مشكلات خاص خود را دارد كه براي فائق شدن به اين مشكلات هم دولت و هم مجلس و نظام بانكي و شبكه اقتصادي كشور بايد به هم دست همكاري بدهند تا بتوانند اين مشكلات و معضلات را حل كنند.

•    توليد ثروت صنايع چگونه مي تواند جايگزين فروش نفت خام شود ؟

توليد در بخش صنايع، نمي تواند همه بخش هاي مالي ما را تحت پوشش قرار دهد بخشي از اين را مي تواند در بر بگيرد.

اگر بتوانيم كيفيت توليدات صنعتي را افزايش دهيم، در آينده خواهيم توانست از ظرفيت هاي اين توليدات در بخش هاي گسترده اي از منطقه و جهان،سهمي از بازارها را بدست بياوريم.

اين توان بالقوه در كشور وجود دارد اما فعلا بستر آن فراهم نشده است و راه زيادي را هم در پيش داريم. منتها اجرايي شدن آن به سياستگذاري و اجراي اين سياست‌ها برمي گردد كه مجري اصلي آن دولت و دستگاه هاي اجرايي در كشور هستند.

•    آيا اقتدار مالي ناشي از صنايع قوي، پويا و درآمدزا مي تواند قدرت چانه زني ما را در صحنه های مذاکرات بين المللي بالا ببرد؟

هم اكنون با وجود تحريم هايي كه بر عليه ما كه در حوزه امور بانكي، نفت و ........اتخاذ  شده، وقتي مي گوييم اقتصاد مقاومتي يعني اينكه به مرحله اي از توليد برسيم كه تحريم ها نتواند جلوي رشد و توسعه ما را بگيرد. خودمان توان  اين را داشته باشيم كه ما يحتاج خودمان را در داخل توليد كنيم.

غیرفعال بودن 70 درصد صنایع، به علت بی‌توجهی به اقتصاد مقاومتیاين مهم وقتي در كشور بوجود بيايد ما مي توانيم تحريم ها را دور بزنيم و با توليدي كه در داخل كشورمان داريم ديگر تحريم ها بر ما اثري نخواهند داشت و در كنار آن خيلي از كشورها را نيازمند خودمان مي كنيم.

وقتي احساس نياز ديگر كشورها به محصولات منحصربفرد توليدي خودمان را بتوانيم ايجاد كنيم، مطمئنا آنها نيز در مقابل تحريم ايران خواهند ايستاد، در اين صورت توانمندي داخلي براي غلبه بر قدرت هاي خارجي در بكار گرفته مي شود.

•    آيا در بين كشورهاي دنيا الگوهايي وجود دارند كه در اوج تحريم ها توانسته باشند به پيشرفت برسند و آيا اين تلاش هايشان را مي توان به نوعي اقتصاد مقاومتي در نظر گرفت ؟

كشوري مانند چين از جمله اين نمونه ها مي باشد كه در هر زمينه اي دست به توليد و خودكفايي زده است و حالا شايد يك مثال منحصر بفرد باشد. خيلي از كشورهاي پيشرفته دنيا شاكله اصلي اقتصادشان همان اقتصاد مقاومتي بوده و بدين وسيله به توانمندي رسيده اند.

فكر مي كنم با اين توانايي هايي كه بدست آورده اند هر گاه مورد تحريم هاي بين المللي قرار بگيرند براحتي مي توانند نيازهايشان  را تامين كنند.

اقتصاد مقاومتي يعني اينكه همه ظرفيت هاي توليدي، صنعتي و كشاورزي مبتني بر توان داخلي باشد و ما نيز بايد اين توانايي را در داخل كشور بوجود بياوريم كه هرگاه تهديدي از جانب بيگانگان براي ما تحميل شد، در كوتاهترين زمان نيازهاي داخلي خودمان را تامين كنيم./تسنیم/110



۰۶/۰۴/۱۳۹۴ - ۱۳:۰۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن