تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):از حسـد ورزى به یکـدیگـر بپـرهیزیـد، زیـرا ریشه کفـر، حسـد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830302601




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونگي اقتصاد برون‌نگر


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چگونگي اقتصاد برون‌نگر
نویسنده : مهدي سعيد الذاكرين 


اگر بناست اقتصاد كشور وابستگي خود را بردرآمدهاي نفتي كاهش دهد چاره‌اي جز توليد و حمايت از نيروهاي مولد نيست؛ الگويي كه شايد در اقتصاد مقاومتي نيز بر آن تأكيد شده است. اما اين روزها بيش از آنكه به مؤلفه مورد تأكيد در اين الگوي اقتصادي به عنوان يك كل نگريسته شود هر كسي از ظن خود تعريفي از آن را ارائه مي‌دهد و به دنبال مطامع خود است.  اقتصاد «درون‌زاي برون‌نگر» با تأكيد بر كاهش درآمدهاي نفتي به معناي محدود شدن بر افزايش درآمدهاي مالياتي به هر روش نيست بلكه در واقع اقتصادي است كه توان توليد دارد و با نگاهي به بازارهاي خارجي برنامه‌ريزي توليد محصولات خود را در دستور كار قرار مي‌دهد. اما واقعاً ما چنين نگاهي را به اقتصاد داريم؟ ‌هم اكنون با نگاهي به تركيب صادرات كشور به غير از صادرات مواد خام، ‌معدني و نفتي به كشورهاي مختلف جهان تقريباً بيشترين سهم صادرات توليدات نهايي كشور به كشورهاي همسايه - ‌عراق و افغانستان - است كه معلوم نيست اين بازارهاي سنتي براي ما هميشگي باشند، لذا ناچاريم براي توليد و اقتصاد برون‌زا با نگاهي جدي‌تر به كشورهاي در حال توسعه و هدف نگاه كنيم و لازمه آن حضور و معرفي توانمندي‌هاي كشور در كشورهاي مقصد است و اين كار را كشوري مانند تركيه با فعال كردن نيروهاي ديپلماسي كشور و همراه با رئيس‌جمهورش در هر كشوري انجام مي‌دهد. اما ما در اين سال‌ها بيشتر از هر چيزي به دنبال اهداف صرف سياسي بوده‌ و از توسعه روابط اقتصادي غفلت كرد‌ه‌ايم. نگارنده به عنوان كسي كه تجربه برگزاري نمايشگاهي دركشور نيجريه دارد، اعتراف مي‌كنم كه نه فقط شيطنت‌هاي هدفمند دشمنان كشور (‌صهيونيست‌ها و سعودي‌ها) بلكه بي‌مهري‌هاي دستگاه‌هاي داخلي نيز مانع شكل‌گيري نگاه برون نگر است.
دشمني و شيطنت صهيونيست‌ها و سعودي‌ها در كشورهاي آفريقايي امري طبيعي است كه لابد مانع برگزاري به موقع نمايشگاه ايراني شده است اما وظيفه دستگاه‌هاي ديپلماسي و دولتي اين است كه به‌رغم اين شيطنت‌ها شرايط را براي حضور پررنگ فعالان اقتصادي در عرصه‌هاي جديد فراهم كنند نه اينكه با بي‌مهري‌ها و ناملايمات افراد برگزاركننده را در انجام چنين اقداماتي پشيمان كنند. به عنوان مثال در حالي كه وزير صنعت معتقد است توسعه روابط اقتصادي با آفريقا و به خصوص نيجريه به عنوان پر جمعيت‌ترين كشور آفريقا بازاري بزرگ را براي محصولات ما به وجود مي‌آورد و در حالي كه به اذعان بازديدكنندگان از نمايشگاه نيجريه، ‌كمتر فعالان اقتصادي كشورهاي مختلف بر توانمندي‌هاي كشور ما آگاه هستند، ‌بايد حضور بيشتر فعالان اقتصادي را در اين نوع بازارها بيشتر كنيم و تنها دلخوش به رفت و آمدهاي شركت‌هاي خارجي به كشورمان نباشيم.
همچنين وقتي سازماني به نام سازمان توسعه و تجارت داريم، ‌حداقل كار ممكن فراهم آوردن زمينه توسعه تجارت و تحقيقات بازارهاي هدف است كه تاكنون كمتر در اين زمينه فعاليت شده است، به عنوان مثال وقتي دولتمردان در تفاهمنامه با كشورقزاقستان قرار است سطح تجارت را از 200 ميليون دلار به 5 ميليارد دلار ارتقا دهند حداقل كار ممكن ايجاد شرايط براي معرفي توانمندي‌هاي داخلي براي كشور هدف و اطلاعات درست از بازار اين كشور به تجار و مولدان كشور است. اما مسئولان صنعتي وقتي بر چنين مسندي مي‌نشينند مسئله را خيلي ساده نگاه مي‌كنند.
كوتاه سخن آنكه اگر قرار است صادرات غيرنفتي را بالا ببريم نبايد و نمي‌توانيم به بازارهاي موجود كشورهاي حاشيه بسنده كنيم آنچنان كه با خلق داعش صادرات ما به عراق بسيار كاهش يافته بلكه بايد مانند ترك‌ها حتي براي برگزاري نمايشگاه و معرفي توانمندي‌هاي داخلي كشورمان از تمام ظرفيت‌هاي ديپلماسي و سفارتخانه‌هاي خود استفاده كنيم.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن