تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836220854
تخریب روزانه ۴۰ هکتار از مراتع و جنگل های ایران
واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: تخریب روزانه ۴۰ هکتار از مراتع و جنگل های ایران
روزانه ۴۰ هکتار از مراتع و جنگل های کشور تخریب و به بیابان تبدیل می شود، فرسایش خاک سالانه ۲۰ تن خاک در هکتار عرصه های منابع طبیعی ایران را به سرعت در مسیر بیابانی شدن پیش می برد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، شعار روز جهانی مقابله با بیابان زایی سال ۲۰۱۵ "تحقق امنیت غذایی برای همه از طریق نظام های پایدار غذایی" است. به همین مناسبت امروز همایش هایی در ایران برگزار شده است. این موضوع بر هدف اطمینان از پایداری نظام های تولید محصولات غذایی و اجرای اقدامات مقاوم سازی کشاورزی با هدف بالا رفتن بهره وری و تولید، کمک به حفظ زیست بوم ها، تقویت ظرفیت ها برای تطابق با تغییرات جوی، شرایط نامساعد آب و هوایی، خشکسالی، سیل و دیگر بلایای طبیعی و بهبود تدریجی کیفیت خاک و اراضی تا سال 2030 تاکید دارد.
هدف دیگر شعار جهانی امسال مقابله با بیابان زایی، احیای اراضی و خاک های تخریب شده شامل اراضی تحت تأثیر بیابان زایی، خشکسالی و سیل همراه با تلاش جدی برای متعادل سازی فرآیند فرسایش خاک در سراسر جهان تا سال 2020 است.
نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد می گوید: در ایران استفاده بیش از حد از اراضی کشاورزی، مراتع و جنگل ها از مهمترین عوامل ریشه ای فرسایش زمین و بیابان زایی در این کشور به شمار می آید که محو جنگل ها، از بین رفتن فراگیر تنوع زیستی، فرسایش شدید و فراگیر بادی و آبی به همراه میزان شوری خاک را در پی داشته است.
نباید زمینه های اقتصادی - اجتماعی نادیده گرفته شود به ویژه نیازها و انگیزه های کشاورزان، دامداران و جوامع محلی که نقش به سزایی در تحقق اهداف ملی به منظور امنیت غذایی و ریشه کنی فقر ایفا می کند.
برنامه ریزی با هدف استفاده بهینه از منابع آب و خاک در نظام های آبیاری و کشت دیم و نیز توجه به استفاده های غیر کشاورزی از اراضی دارای اهمیت است.
ایران از نظر توسعه بیابان در ردیف 5 کشور نخست جهان قرار دارد، روزانه 40 هکتار از مراتع و جنگل های کشور تخریب و به بیابان تبدیل می شود، فرسایش خاک سالانه 20 تن خاک در هکتار عرصه های منابع طبیعی ایران را به سرعت در مسیر بیابانی شدن پیش می برد.
عوامل انسانی بیابان زا از قبیل افزایش جمعیت، چرای مفرط، برداشت بیرویه از سفرههای آب زیرزمینی، آلودگی آب های زیرزمینی از طریق پساب های صنعتی، شهری و کشاورزی، تغییر کاربری اراضی، برداشت غیر اصولی معادن سطحی، مدیریت نامناسب مراتع و مدیریت غیر اصولی اراضی کشاورزی، از عوامل تاثیرگذار در تشدید پدیده بیابانزایی در ایران است.
آمارها نشان می دهد ایران با 2.1 درصد خشکی های جهان، 3.08 درصد مناطق بیابانی جهان را در خود جای داده است، 61 درصد از مساحت کشور در اقلیم خشک و فراخشک قرار دارد که 3.1 برابر درصد جهانی است.
20 میلیون هکتار از زیست بوم بیابان تحت تأثیر فرسایش بادی است. از این مقدار 6.4 میلیون هکتار در محدوده کانونهای بحرانی است که در 182 منطقه، 97 شهرستان و 18 استان پراکنده است. چنین شرایطی باعث شده که بیش از 20 درصد مساحت کشور را اراضی بیابانی تشکیل دهند،در حال حاضر سرانه بیابان در کشور نیم هکتار است، در حالیکه سرانه جهانی آن 0.22 هکتار است.
ایران با داشتن 11 اقلیم از 13 اقلیم در جهان و با 8 هزار گونه گیاهی و جانوری جزو 5کشور اول جهان از این لحاظ به شمار می رود در حالی که سرانه ایران از بیابان دو برابر جهان است.
وسعت مراتع کشور 84 میلیون هکتار است در حالی که سطح بیابان های ایران را حدود 32 و نیم نیم میلیون هکتار اعلام می کنند. از این رو کاهش هر میلی متر بارندگی باعث افت تولید در مراتع می شود، وقتی بارندگی کم باشد گیاهان یک ساله نابود و بیشتر اراضی خشک می شود و زمینه فرسایش آبی و بادی را فراهم می کند، یعنی شکل گیری بیابان و بیابان زایی است، به طور کلی قابلیت فرسایش پذیری خاک در ایران بالاست و ایران از لحاظ ویژگی های طبیعی مستعد فرسایش خاک است.
فرسایش خاک در ایران 5 برابر متوسط جهانی است و با کاهش میزان رطوبت فرسایش پذیری خاک هم بیشتر می شود که در شرایط خشکسالی، بیابان زایی تشدید می شود از این رو بخش اعظم مراتع درجه 3 که سطح زیادی از مراتع کشور را تشکیل می دهد در معرض بیابان شدن قرار می گیرد.
برآوردها نشان می دهد تحت تأثیر فرسایش خاک و نابودی پوشش گیاهی سالانه یک درصد به مساحت بیابان ها افزوده می شود و بر اساس تحقیق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کشور در 30 سال گذشته حدود 30 درصد به مساحت بیابان های ایران افزوده شده که نشانگر سالانه یک درصد افزایش مساحت بیابان های کشور است.
خشکسالی تهدیدی بر افزایش بیابان ها
بر اساس مطالعه سال گذشته آژانس ملی هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا) درباره شرایط جوی زمین در 30 سال آینده 45 کشور جهان دچار خشکسالی شدید می شوند و در صورت ذخیره نشدن منابع آبی دچار بحران در تولید کشاورزی و همچنین دامداری خود می شوند که در میان این کشورها ایران در رتبه چهارم قرار گرفته است و با آن که 80 درصد دشت های کشور رو به نابودی است،
ادامه خشکسالی، ایران را در 10 سال آینده به بیابان کامل تبدیل می کند، هر چند این تحقیقات حاصل یک مطالعات علمی است و امکان عدم تحقق ان چندان بعید نیست اما باید به عنوان یک هشدار جدی تلقی شود.
برای مقابله با چنین پدیده ای باید به راهکارهایی توجه شود که جلوگیری از بحران کم آبی را در کشور به دنبال داشته باشد، بازنگری جدی در سیاست های رشد و توزیع جغرافیایی جمعیت، تأمین معیشت کشاورزان و جوامع روستایی با اعطای امتیازات بیشتر و سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، بازبینی الگوی کشت در سراسر کشور با در نظر گرفتن امنیت غذایی ملی و بر اساس میزان دسترسی به منابع منطقه ای و بهره وری اقتصادی، افزایش قیمت حامل های انرژی و آب، ایجاد سازمان های تعاونی مدیریت کشاورزی، ایجاد بازار آب و کنترل حقابه ها، اصلاح ساختار حکمرانی آب و تقویت سازمان محیط زیست و آموزش و تقویت فرهنگ زیست محیطی جامعه از جمله این راه حل هاست.
عمده مشکل کشور در افزایش پدیده بیابان زایی، ریزگردها و شن های روان و غفلت در برنامه ریزی آمایش سرزمین است، زیرا شرایط زیست محیطی فعلی کشور ناشی از رعایت نکردن حقابه های زیست محیطی همچون خشکیدگی تالاب ها و دریاچه هاست.
هر کجا که زمین حاصلخیزی خود را از دست دهد و پوشش گیاهی از بین برود و شرایط زندگی و آب و هوا به گونه ای باشد که موجب سختی زندگی برای موجودات شود به آن بیابان اطلاق می شود.
بیابان دارای خاک جاری و آب راکد و همیشه در معرض فرسایش است، بیابان زایی تحت تأثیر عوامل پیچیده فیزیکی، شیمیایی و یا محلی، اجتماعی و اقتصادی قرار دارد و در اصل می توان گفت بیابان زایی، تخریب زمین در اثر عوامل طبیعی و انسانی است و این پدیده یک ششم مردم جهان را تهدید می کند و نتیجه آن فقر، گرسنگی و کمبود آب است و در واقع 25 درصد خشکی ها نیز در معرض بیابان زایی قرار دارند.
بیابان زایی از جمله چالش های زیست محیطی است که در حال حاضر مناطق بسیاری از ایران درگیر آن هستند، در گسترش پدیده بیابان زایی دو عامل «محیطی و انسانی» نقش بسزایی ایفا می کند که شرایط اقلیمی از قبیل کاهش نزولات آسمانی، تبخیر بالای آب، پدیده گرمایش زمین و تغییر اقلیم که منجر به افزایش فرسایش بادی و گسترش بیابان زایی می شود، از عوامل محیطی است، از فعالیت های انسانی می توان به برداشت بیش از حد سفره های آب زیرزمینی، فشار بیش از حد بر خاک، افزایش وسعت زمین های کشاورزی، چرای بی رویه، ورود دام به جنگل ها و تغییر غیرقانونی و نادرست کاربری اراضی مانند تبدیل جنگل یا مراتع به کشتزار و زمین های کشاورزی همه سبب تشدید پدیده بیابان زایی در کشور می شود.
وضعیت ایران از لحاظ پدیده بیابان زایی وخیم است و یکی از علل عمده شاخص های ارزیابی جریان بیابان زایی کاهش سطح آبخوان هاست با توجه به شاخص های ذکر شده و با در نظر گرفتن اینکه بسیاری از تالاب های کشور نظیر بختگان، هامون، ارومیه، ارژند، پریشان و گاوخونی در حال خشک شدن هستند در نتیجه جریان بیابان زایی رو به گسترش است.
خشک شدن تالاب ها و دریاچه ها در کشور ما سبب ایجاد کانون های بحران در این مناطق می شود که خود موجب افزایش فرسایش بادی و تولید گرد و خاک می شود که می تواند حیات انسان و موجودات زنده دیگر را تهدید کند.
مهم ترین علت گسترش بیابان زایی بارگذاری بیش از حد بر منابع طبیعی است به طوری که فشار بیش از حد بر زمین، رعایت نکردن حقابه در ساخت سدها و وارد شدن دام در دامنه جنگل های زاگرس که منجر به خشک شدن 30 درصد جنگل های زاگرس شد، همه این عوامل در کنار کاهش بارندگی و گرمایش زمین موجب گسترش پدیده بیابان زایی شده است.
گری لوئیس نماینده برنامه توسعه ملل متحد درایران می گوید:"بیابانزایی در همه جای کشور در حال وقوع است و همه را تحت تاثیر قرار می دهد. تاثیر منفی بیابانزایی تنها گریبانگیر کشاورزان نیست و تنها به آنانی که در نزدیگی بیابانها ساکن هستند آسیب نمی رساند. بیابانزایی گریبانگیر همه است.
وی می افزاید: برای محافظت از منابع آب در جهت تحقق امنیت غذایی نسل امروز و نسل های آینده، باید در سیاست گذاری های بخش آب و مدیریت اراضی بازنگری شود.
چهار شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]
صفحات پیشنهادی
۲۰ هکتار از جنگلهای مازندران در آتش سوخت |اخبار ایران و جهان
۲۰ هکتار از جنگلهای مازندران در آتش سوخت مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مازندران از وقوع آتش سوزی در پنج نقطه از جنگل های این استان در طی سه روز گذشته خبر داد و گفت بر اثر این حوادث حدود 20 هکتار از جنگل در آتش سوخت کد خبر ۵۰۶۴۲۷ تاریخ انتشار ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۱۱ - 06 June 20آتشسوزی در جنگلهای دینارکوه آبدانان |اخبار ایران و جهان
آتشسوزی در جنگلهای دینارکوه آبدانان بخشی از جنگل های منطقه دینارکوه شهرستان آبدانان از توابع استان ایلام طعمه حریق شد کد خبر ۵۰۵۷۳۲ تاریخ انتشار ۱۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰ ۰۱ - 03 June 2015 بخشی از جنگل های منطقه دینارکوه شهرستان آبدانان از توابع استان ایلام طعمه حریق شد مدیر ادارهوضعیت تخریبها در شیراز از مرز هشدار گذشت |اخبار ایران و جهان
وضعیت تخریبها در شیراز از مرز هشدار گذشت موج تخریبها در این قسمت از شهر تاریخی به بخشهای باقیمانده از کاروانسرای قرار گرفته در بافت تاریخی اسکندریه که تا امروز به عنوان نانوایی منطقهی شاهچراغ ع از آن استفاده میشد رسید و نانوایی در حالی که هنوز فعال و در حال پخت بود تخآتشسوزی بیش از 50 هکتار جنگل بویراحمد / عامل آتشسوزی دستگیر شد
آتشسوزی بیش از 50 هکتار جنگل بویراحمد عامل آتشسوزی دستگیر شد فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد از وقوع یک فقره آتشسوزی در جنگلها و مراتع شهرستان بویراحمد خبر داد آفتاب سرهنگ محمدرحیم برزمند در گفتوگو با ایسنا منطقه کهگیلویه و بویراحمد تصریح کردآتش سوزی وسیع در جنگلهای زاگرس ایلام |اخبار ایران و جهان
آتش سوزی وسیع در جنگلهای زاگرس ایلام آتش سوزی های زنجیره ای در 48 ساعت گذشته جنگل های زاگرس در استان ایلام را خاکستر کرد کد خبر ۵۰۶۱۹۱ تاریخ انتشار ۱۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱ ۰۸ - 05 June 2015 آتش سوزی های زنجیره ای در 48 ساعت گذشته جنگل های زاگرس در استان ایلام را خاکستر کرد این آ۱۳۰ هکتار از اراضی شاهین دژ طعمه حریق شد |اخبار ایران و جهان
۱۳۰ هکتار از اراضی شاهین دژ طعمه حریق شد فرماندار شاهین دژ از توابع آذربایجان غربی گفت بر اثر بی احتیاطی اهالی منطقه 130 هکتار از اراضی این شهرستان طعمه حریق شد کد خبر ۵۰۶۶۱۱ تاریخ انتشار ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۶ ۵۲ - 07 June 2015 فرماندار شاهین دژ از توابع آذربایجان غربی گفت بر اساختوساز گسترده در ذخیرهگاه جنگلی اُرس در فیروزکوه! |اخبار ایران و جهان
ساختوساز گسترده در ذخیرهگاه جنگلی اُرس در فیروزکوه قرار است 530 هکتار از بکرترین مناطق طبیعی کشورمان در حالی به احداث یک پروژه به ظاهر گردشگری اختصاص یابد که نه تنها پیوست زیست محیطی ای برای آن تهیه نشده بلکه تاراج محیط زیست یکی از اهداف جانبی آن معرفی شده و هیچ توجیهی جز توجرئیس سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری کشور: 1.5 میلیون هکتار از اراضی کشور تحت پوشش طرح ترسیب کربن است
رئیس سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری کشور 1 5 میلیون هکتار از اراضی کشور تحت پوشش طرح ترسیب کربن استرئیس سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه اکنون در 20 استان کشور طرح ترسیب کربن در حال اجرا است عنوان داشت در حال حاضر 1 5 میلیون هکتار از اراضی کشور تحت پوشش۱۲ ویلای مجلل در هشتگرد تخریب شد |اخبار ایران و جهان
۱۲ ویلای مجلل در هشتگرد تخریب شد رسیدگی به پروندههای زمین خواری اولویت مجموعه قضاست کد خبر ۵۰۹۶۲۱ تاریخ انتشار ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۶ ۳۶ - 17 June 2015 دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ساوجبلاغ گفت رسیدگی به پروندههای زمین خواری اولویت مجموعه قضاست حسن جهانشاهلو در گفتوگو با خبربازداشت برخی عوامل آتش سوزی جنگلهای ایلام |اخبار ایران و جهان
بازداشت برخی عوامل آتش سوزی جنگلهای ایلام جانشین فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور از دستگیری برخی از عوامل وقوع آتش سوزی در جنگل های شلم در استان ایلام خبر داد کد خبر ۵۰۸۳۰۶ تاریخ انتشار ۲۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۱۲ - 12 June 2015 جانشین فرمانده یگان حفاظت سابرگزاری مانور اطفاء حریق مراتع و جنگل ها در کرج
برگزاری مانور اطفاء حریق مراتع و جنگل ها در کرج مانور اطفاء حریق در مراتع و جنگل ها به منظور آمادگی وهماهنگی در کاهش خسارت در این بحران در مراتع روستای نوجان بخش آسارای شهرستان کرج برگزار شد به همت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کرج ویگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیچند هکتار جنگل در ۵سال اخیر سوخته اند؟
چند هکتار جنگل در ۵سال اخیر سوخته اند جامعه > محیط زیست - هر ساله هزاران هکتار از جنگل های ایران طعمه حریق می شوند که با توجه به آمارها سال ۸۹را می توان سال سیاه جنگل ها نامید طهورا شهبازی آتش بلایی که هر ساله به جان جنگل ها می افتد و هزاران هکتار از ذخایر ط20 هكتار از مراتع كوه های ˝بیدکرپه˝ طعمه حریق شد
20 هكتار از مراتع كوه های ˝بیدکرپه˝ طعمه حریق شد خبرگزاری پانا حدود 20 هكتار از مراتع كوه های ˝ بیدکرپه˝ در اطراف شیراز استان فارس طعمه حریق شد ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۹ خرداد ساعت 14 54 به گزارش خبرگزاری پانا مأموران پاسگاه "ریچی" در پی کسب خبر واصله مبنی بر آتش سوزی مراتع کوانتقاد شدید امام جمعه از تخریب یک امامزاده |اخبار ایران و جهان
انتقاد شدید امام جمعه از تخریب یک امامزاده کد خبر ۵۰۸۵۲۲ تاریخ انتشار ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳ ۲۳ - 13 June 2015 یک سایت خبری - تحلیلی محلی در استان چهارمحال و بختیاری سخنان امام جمعه شهر بروجن را منتشر کرد که در آن به شدت از تخریب بقعه امامزاده حمزه علی آن هم در تاریکی شب انتقاددرآمد روزانه گدایان تهران؛ ۳۰۰هزار تومان |اخبار ایران و جهان
درآمد روزانه گدایان تهران ۳۰۰هزار تومان بر اساس نتایج یک پژوهش حدود ۵ هزار متکدی در تهران گدایی میکنند که به طور میانگین روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان درآمد دارند و برخی از آنان به شوکر مسلح هستند کد خبر ۵۰۷۴۴۱ تاریخ انتشار ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۲۷ - 09 June 2015 بر اساس نتایج یمرگ روزانه 170 ایرانی به دلیل مصرف دخانیات
مرگ روزانه 170 ایرانی به دلیل مصرف دخانیات یک فوق تخصص ایمونولوژی آسم وآلرژی عنوان کرد بررسیها در ایران نشان داده که روزانه بیش از 170 نفر به دلیل مصرف دخانیات جان خود را از دست میدهند و مصرف دخانیات نقش مهمی در بروز و تشدید آلرژی دارد خبرگزاری آنا یک فوق تخصص ایمونولوژی آدردسر جديد براي جنگل ابر |اخبار ایران و جهان
دردسر جديد براي جنگل ابر هنوز چند ماهي از اعلام جنگل ابر به عنوان منطقه حفاظت شده و راحت شدن خيال هواداران محيطزيست از منتفي شدن عبور جاده از ميان اين جنگل نميگذرد كه بار ديگر خبر از احداث جاده اينبار به بهانه برداشت آب از چشمههاي اين جنگل به گوش ميرسد کد خبر ۵۰۹۰۲۹ تاریخ-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها