واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: تهاجم فرهنگی غرب در «سیاست به سبک هالیوود»
برنامه مستند "سیاست به سبک هالیوود" بر اساس اظهارات محققان امریکایی و اروپایی به بازگویی بخشی از سیاست فرهنگی نظام سرمایه داری در صنعت سینما می پردازد. در قسمت جدید برنامه مستند "سیاست به سبک هالیوود" که دوشنبه شب پخش شد، اظهارات چند تن از محققان، نویسندگان و منتقدان سینمایی امریکا و اروپا درباره نقش سینما در پیشبرد اهداف استعماری غرب به نمایش درآمد. در این بخش از مستند "سیاست به سبک هالیوود" با تاکید بر این که تهاجم نظامی در دنیای امروز بدون هجوم فرهنگی نمی تواند موثر باشد، تصریح می شود که هالیوود کامل کننده پنتاگون در رسیدن به اهداف استعماری امریکاست.
ویلیام انگدال، محقق امریکایی می گوید، سرهنگ رالف پیترز که از فرماندهان تهاجم به عراق بود، در کتاب خود اعتراف کرده است که سیستم فرهنگی امریکا دیگران را فریب می دهد. پیترز با اشاره به این که دانشگاهیان اهداف هالیوود را هرگز درک نمی کنند می افزاید: مخاطبان غیر امریکایی هالیوود در کشورهای دیگر، شاهد دنیایی فوق العاده فریبنده و غیرواقعی از موضوعات جنسی و خشونت هستند که گویی تاکنون از آنها محروم بوده اند. وی تاکید می کند: فرهنگ معاصر ما فریبنده ترین فرهنگ در جهان است. این فرهنگ ویژه ای برای عوام است که به راحت طلبی و سطحی بودن گرایش دارند. اگر زمانی کارل مارکس دین را افیون مردم می دانست اکنون محصولات هالیوود چنین نقشی دارند و کار کراک و کوکائین را برای توده ها می کنند تا درهای فرهنگی جوامع دیگر را به روی ما و ارتش ما باز کند.
در بخش دیگری از این برنامه، استیون سامرز، فیلمساز امریکایی با انتقاد از رویکرد حاکم بر هالیوود می گوید: هالیوود تاکید می کند که زنان اگر در آشپزخانه نیستند، باید در رختخواب باشند. من این باور را نمی توانم درک کنم. اگرچه همه فیلم ها اینگونه نیستند، اما در روش معمول هالیوود، زن ها فقط ابزار و اسباب بازی برخی مردان اند.
نوام چامسکی، نویسنده مطرح امریکایی می گوید: به همراه صنایع بزرگ و خدمات عمومی، مواردی است که طراحی شده اند تا کودکی روی مردم اثرگذار باشد و کنترل آنها را در آینده تضمین کند. چامسکی سینمای هالیوود را یکی از این موارد عنوان می کند.
گالیانو راس، منتقد و نویسنده اسپانیایی با اشاره به شباهت سینمای مستقل ایران با سینمای مستقل اسپانیا در اواسط قرن بیستم، می گوید: در اواسط قرن بیستم اسپانیا در شرایط سختی بود اما فیلم های سینمای مستقل ما درباره خانواده، قناعت و از خودگذشتگی بود. البته جلو فیلم های هالیوودی گرفته نمی شود و گاهی برای اصلاح آنها بخشی هایی از فیلم ها حذف می شد اما صهیونیزم دریافت که باید از خیر تحریم ما بگذرد تا بتواند وارد جامعه و فرهنگ ما شود و متاسفانه تا حد زیادی در این راه موفق بود.
سه شنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]