تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826894895




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جدال بین اشک‌ها و لبخند‌ها در سریال «جاده قدیم»/ مهاجرت بی دلیل ممنوع!


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: یادداشت/
جدال بین اشک‌ها و لبخند‌ها در سریال «جاده قدیم»/ مهاجرت بی دلیل ممنوع!
در سریال «جاده قدیم» احساسات پاکی که جای آن در جامعه‌ی مدرن و صنعتی امروز خالی است به زیبایی به تصویر کشیده شده و نتیجه‌ی مهاجرت‌های بدون فکر قبلی بیان می‌شود.


خبرنگار رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران؛ سریال «جاده قدیم» پس از کش و قوس‌ها و حرف و حدیث‌های فراوان دوم خرداد 94 به روی آنتن شبکه یک سیما رفت و بهرام بهرامیان که پیش از این سریال «سقوط یک فرشته» را برای همین شبکه کارگردانی کرده بود سریال «جاده قدیم» را به قاب جادویی آ‌ورد.


سریال «جاده قدیم» یک سریال متفاوت در تلویزیون این سالها به حساب می‌آید از تیتراژ ابتدای آن گرفته تا تک تک شخصیت‌ ها و تیتراژ پایانی حاوی پیام‌های مهم است.


اگر به تیتراژ ابتدایی این سریال دقت کنیم قصه‌ی سیبی روایت می‌شود که با حرکت از روستا به سمت شهر و قرار گرفتن در بطن داستان دچار فعل و انفعالاتی می‌شود.


آن سیب نمادی از سه شخصیت اصلی قصه زینت، نعمت و طینت است که از روستا به سمت شهر حرکت می‌کند و در جاده‌های پرپیچ و خم زندگی اتفاقاتی برای آنها رخ می‌دهد که زندگی عادی آنها را به چالش می‌کشد، موسیقی امیر توسلی همراه با کلام خراسانی این حس را به شکل غلیظ‌‌‌ تری به مخاطب منتقل می‌کند. تیتراژ پایانی سریال نیز به گونه‌ای کل قصه را به حالت گرافیکی در آورده و به نمایش می‌گذارد.


بهرام بهرامیان که در «سقوط یک فرشته» توانایی خود در تلویزیون را نشان داد در «جاده قدیم» سعی در اثبات این موضوع داشت و در حقیقت در این امر موفق بود. همه‌ی اهالی سینما و تلویزیون می‌دانند که کارگردانی یک اثر به اصطلاح جاده‌ای که بیشتر لوکیشن‌ها و صحنه‌های آن در جاده گرفته می‌شود کار سختی است و بهرامیان در این سریال به خوبی از عهده‌ی آن برآمده است در آثار مختلف این کارگردان جوان شاهد اهتمام او به کیفیت تصویر، تدوین و صدا‌گذاری اثرش هستیم و در «جاده قدیم» هم اصلاح درست نور و رنگ و کیفیت متفاوت تدوین و صداگذاری به چشم می‌خورد.


انتخاب درست صحنه‌ها، بازیگران و انتخاب لهجه‌ای که به هیچ نقطه‌ای از ایران تعلق ندارد هم از ویژگی‌های مثبت بهرامیان در «جاده قدیم» به حساب می‌آید.


اگر دقت کنیم خواهیم فهمید که تنها بازیگران تئاتری می‌توانند از عهده‌ی نقش نعمت و طینت برآیند مخصوصاًٌ نقش طینت که یک گریم سنگین و اکت‌های خاص خود را دارد.


حمید رضا آذرنگ که از تئاتری‌های قدیمی است و در نویسندگی و کارگردانی تئاتر هم ید طولایی دارد در ایفای نقش نعمت به کار گیری مهارت‌های اکتسابی‌اش از تئاتر موفق عمل کرد.نعمت یک مرد روستایی با ساگی‌های خاص خودش است که علاقه ی زیادی به همسرش زینت دارد و حاضر است به خاطر او همه کاری از جمله بالا کشیدن پول بنای ساختمانشان را انجام دهد! سادگی‌های و احساسات زیاد نعمت که گاهی پیامد‌های بدی دارد از ویژگی‌های شاخص اوست که سبب خلق صحنه‌‌های دراماتیک زیبایی در این سریال می‌شود.


زینت شخصیت میانی این داستان است. یک دختر روستایی که بین عقلانیت و احساس و سنت و مدرنیته گیر کرده است. از سویی می‌خواهد با معیارهای شهری ارزش‌های روستایی‌اش را تغییر دهد و از سویی دیگر با آمدن به شهر و مشکلاتی که پیش رویش است توانایی برقراری تعادل در زندگی‌اش را ندارد. زینت شبیه تمام دخترانی که علاقه‌ی خاصی به برادرانشان دارند در هر شرایطی از برادری که گاهاً دست به سرقت می‌زند حمایت می‌کند و جلوی همسرش اجازه‌ی خرد شدن برادرش را نمی‌دهد.زینت نماد واقعی یک دختر ساده روستایی است که ارزش‌های اخلاقی از جمله حلال و حرام برایش مقدس و مهم به حساب می‌‌آید.یکتا ناصر که با بازی در فیلم سینمایی «ساقی» به عرصه هنر معرفی شد تا به امروز نقشی به این متفاوتی ایفا نکرده بود و بابت این موضوع باید به آن تبریک گفت.


شهرام حقیقت دوست در نقش طینت به نوعی نمک سریال «جاده قدیم» به حساب می‌آید.سبک راه رفتن، صحبت کردن و حالت بدن طینت برای مخاطب جذابیت دارد و در دل موضوعات تراژیکی که در داستان رخ می دهند خنده را به لب مخاطب می‌آورد.


در سریال «جاده قدیم» حضور عبدالله اسکندری به عنوان گریمور هم یک موهبت برای تمام عوامل کار به حساب می‌آید زیرا لهجه و گریم موضوعاتی است که بار اصلی این سریال را به دوش می‌کشد و گریم بی نظیر اسکندری و لهجه‌ی من درآوردی بهرامیان به موفقیت «جاده قدیم» کمک زیادی می‌کند.


نکته‌ی دیگر این سریال زمانی است که در اوج حواشی به وجود آمده برای سوخت این سریال نحوه‌ی درست مصرف کردن آن را آموزش می‌دهد و این موضوع به خودی خود اتفاق مثبتی است.


در کل سریال «جاده قدیم» جدال بین اشک‌ها و لبخند‌ه است قصه‌ی سریال لایه‌های پنهان مفهومی به نمام مهاجرت را بررسی می‌کند و نشان می‌دهد که آمدن افراد  از روستا به شهر بدون بررسی شرایط و عواقب چه پیامد‌هایی دارد بطن قصه یک درام اجتماعی است که در دل آن موقعیت‌های طنزی رخ می دهد.


البته بیان مسائلی از جمله بی‌راهه رفتن فرزندان بر اثر عدم توجه والدین به آنها حتی در اقشار تحصیل کرده جامعه و دست زدن به هر کاری بر اثر گرفتار شدن به دام اعتیاد از نکات قابل توجه «جاده قدیم» است.


«جاده قدیم» به نوعی خاطرات عشق‌های ساده قدیمی و زندگی صمیمانه روستایی را برای ما زنده می‌کند و می‌گوید مبادا بر اثر تصمیمات اشتباه دست به کارهایی  بزنیم که آرامش خود را پای آن از دست بدهیم.


سریالهایی با سبک و سیاق «جاده قدیم» مخاطبان خاص خود را دارد بعضی افراد هم به هیچ وجه نمی‌توانند با چنین سریالهایی و قصه‌های ارتباط برقرار کنند اما اگر  یکسری پرش‌های داستانی موجود در سریال را نادیده بگیریم «جاده قدیم» یکی از سریالهای متفاوت و با کیفیت این سالها به حساب می‌آید.




انتهای پیام/



اخبار مرتبط

بعد از 40 سال سابقه بازیگری نمی‌توانم بیکار بمانم
طنز «جاده قدیم» بازیگرانی چون آذرنگ و حقیقت دوست را می‌طلبید
سادگی من و نعمت را به هم گره زد
آرامش پس از طوفان در شبکه یک سیما
پخش سریال «جاده قدیم» از امشب از شبکه یک
استفاده ار لهجه در آثار نشان‌دهنده‌ی توجه ما به همه‌ی قومیت‌هاست/ کمی با دید بازتر به این اتفاق نگاه کنیم
سریال‌های "زخم" و "رهایی" برای هفته نیروی انتظامی/ پخش "دولت مخفی" در نیمه‌ی دوم محرم
جاده قدیم به شبكه دو منتهی شد
از ماوراء تا ملودرام / سیاست امسال صدا و سیما؛ کاهش تعداد سریال‌ها و تمرکز بر روی برنامه‌های عبادی و مذهبی
کاهش پخش سریال‌های ماه مبارک رمضان/ "ماه خدا" و "ماه عسل" با اجرای "حسن سلطانی" و "احسان علیخانی"/ پخش 64 مسابقه زنده جام جهانی




۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن