واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مولوی عبدالحمید در دیدار اعضای مؤسسۀ فرهنگی امام موسیصدر
تلاش برای وحدت و گفتوگو تکلیف شرعی است
مولوی عبدالحمید در دیدار اعضای مؤسسۀ فرهنگی امام موسیصدر با بیان اینکه ما تکلیف شرعی داریم که برای وحدت و گفتوگو تلاش کنیم، گفت: شاید اندیشهای مهمتر از این نباشد که جهان اسلام با هم متحد باشد و میان مسلمانان تنش نباشد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، اعضای مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر چندی پیش با مولوی عبدالحمید، امام جمعۀ اهل سنت زاهدان دیدار کردند.
در ابتدای این دیدار، حورا صدر، مدیر مؤسسه و فرزند امام موسی صدر پس از ایراد توضیحاتی دربارۀ فعالیتهای مؤسسه، گفت: یکی از ویژگیهای اساسی فعالیتهای امام موسی صدر، ارتباط گرم و صمیمانه با همۀ مذاهب در لبنان بود.
وی افزود: ایشان را پیشوای تقریب و گفتوگو میدانند زیرا هم در نظر و هم از لحاظ عملی اهل گفتوگو و مبارزه با تفرقه بودند.
صدر گفت: ما به این نتیجه رسیدیم که با توجه به اوضاع کنونی کشورهای اسلامی و عربی، برای معرفی این طرز فکر حرکتی کنیم و اکنون میخواهیم از شما بخواهیم که ما را راهنمایی کنید که در این زمینه چه میتوانیم بکنیم و اینکه چگونه میتوانیم به یکدیگر برای وحدت در جهان اسلام کمک کنیم.
وی افزود: ما باید همه همصدا با هم بگوییم که وحدت داریم و از هم جدا نیستیم و ما باید این را با صدای بلند بگوییم و در عمل نیز به این وحدت پایبند باشیم تا از اوضاع موجود سوءاستفاده نشود؛ واقعیت این است که دوری افراد و پیروان مذاهب از یکدیگر ایجاد مشکل میکند و همین ارتباطها و دیدارها فضا را مناسب میکند و این زخمها را التیام میبخشد.
در ادامۀ این دیدار، مولوی عبدالحمید، گفت: امام موسی صدر انسانی فرهیخه و دوراندیش و از اندیشمندان بزرگ بود و معمولاً چه در جهان اسلام و چه در هر جایی، کسانی که وجودشان برای همه مؤثر باشد، مورد حسادت و دشمنی قرار میگیرند و در طول تاریخ هم همینطور بوده است.
مولوی عبدالحمید گفت: دشمنان احساس کردند که این شخصیت فرهیخته و بزرگ چه تأثیری برای جهان اسلام دارد و ایشان به همین علت مورد دشمنی قرار گرفتند؛ هم دشمنی استکبار جهانی و اسرائیل و هم ایادیشان در منطقه؛ چون دشمنان اسلام در همهجا موجودند.
وی افزود: انسانهای اندیشمند به علت توانایی فکریای که دارند، هیچ وقت منحصر به یک گرایش نمیشوند، هرچند خودشان متعلق به یک گرایش باشند؛ مانند امام خمینی که هرچند متعلق به یک گرایش بودند، منحصر به یک گرایش خاص نبودند و همین طور هستند امام موسی صدرکه صرفاً منحصر به یک گرایش خاص نیستند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان خطاب به خانوادۀ امام صدر گفت: شما که وارث مستقیم ایشان هستید، ان شاء الله راه ایشان را ادامه بدهید، زیرا به هر اندازه که بتوانید، مکلفید که افکار ایشان و اندیشۀ ایشان را نشر دهید.
وی افزود: شاید اندیشهای مهمتر از این نباشد که جهان اسلام با هم متحد باشد و میان مسلمانان تنش نباشد؛ ما واقعاً قبول نداریم که این اختلافات فرقهای و مذهبی باشد، بلکه اختلاف دولتها و گروهها سبب شده که این تنشها باشد و این گروهها میخواهند که از اسم مذهب برای منافع خودشان سوء استفاده کنند.
مولوی عبدالحمید با بیان اینکه ما تکلیف شرعی داریم که برای وحدت و گفت وگو تلاش کنیم و هر کاری که درست باشد و برای خداوند تعالی باشد و به نفع اسلام و مردم باشد، ما به آن مکلف هستیم، گفت: در چنین شرایطی بهترین راه گفتمان و وحدت امت اسلام است و ما در شرایط کنونی هر ندای وحدتی که بلند شود، خوشحال میشویم.
وی توضیح داد: وقتی که این مردم در کنار هم زندگی میکنند، یعنی اختلافی ندارند زیرا مشترکات آنقدر زیاد است که اصلاً نوبت به اختلافات نمیرسد. ما همه مسلمانیم، قرآنمان یکی است، قبلهمان یکی است و حتی اهلبیت هم از مشترکات شیعه و اهل تسنن است و دوازده امام را هم اهلسنت حالا اگر معصوم ندانند، جزو اولیای خدا و بندگان خاص خدا میدانند؛ اهل سنت میگویند معصوم فقط انبیا بودند، ولی عزیزان شیعه میگویند که ائمه هم معصوم هستند. این یک اختلاف جزئی است اما نزد همۀ ما خاندان نبوت حرمت خاصی دارند.
وی ادامه داد: در کنفرانسی که در مکۀ مکرمه برگزار شده بود، در آخرین شب این کنفرانس که در منا برگزار شده بود و موضوع آن شده بود کنفرانس وحدت، من دو نکته را در صحبتم بیان کردم. از ضرورت وحدت صحبت کردم و دلیل عقلی آوردم که وحدت منافع ما را تأمین می کند و برای جهان اسلام ضرورت است. و علاوه بر آن با نصوص و متون دینی هم دلیل آوردم که وحدت ضروری و لازم است. و بعد از آن برای برخی علمایی که مخالفت میکردند، این بخش از قرآن را خواندم که «تعالوا الی کملة سواء بیننا و بینکم الا نعبد الا الله.» و گفتم که قرآن با مسیحیت دعوت به گفتوگو می کند حال چه رسد به ما و شیعیان که اختلافاتمان بسیار جزئی است و اشتراکاتمان بسیار بیشتر و بعد از آن علما ساکت شدند و چیزی نگفتند.
در بخش دیگری از این دیدار، مهندس مهدی فیروزان، خواهرزادۀ امام موسی صدر گفت: وحدت در نگاه امام موسی صدر به این شکل نبوده است که وحدت یک ضرورت است بلکه چیزی جز وحدت نبوده است. نه اینکه وحدت ضرورت امروز است، زیرا ما اینگونه باور داریم و از خانوادهمان چنین آموختهایم که اصلاً اختلافی وجود ندارد و بلکه اختلافاتی نظیر اختلافات شیعه مثلاً شیعه و سنی از قبیل اختلافی است که میان مراجع شیعه وجود دارد؛ یعنی اصل و ریشه یکی است و اگر اختلافی هست در شاخ و برگ و امور سطحی است.
وی افزود: ما میخواهیم بگوییم که این ظرفیتی که ما داریم در اختیار شماست و به همین دلیل مشتاق این دیدار بودهایم. ما انگیزه و اشتیاق داریم برای اینکه حرکتی در حد توانمان انجام دهیم و امیدواریم که این دیدارها و راهنماییهای شما بتواند دست ما را در این کار بگیرد. انتهای پیام/س
94/03/24 - 14:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]