تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 20 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سفره‏هايتان را با سبزى، زينت دهيد ؛ زيرا سبزى با بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، شيطا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814739208




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افطاری مسئولان؛ «همدلی» یا «اسراف»؟


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: پدیده «ضیافت‌های افطاری آنچنانی» از سوی مسئولان سابقه طولانی در کشور دارد که متاسفانه هر سال نسبت به سال قبل پررنگ‌تر می‌شود، البته هر انتخاباتی از جمله انتخابات مجلس دهم نیز در پررنگ بودن این ضیافت‌ها بی‌تاثیر نبوده و نخواهد بود!

به گزارش تراز ، ماه مبارک رمضان در حالی نزدیک می‌شود که از هم اکنون برخی نهادهای دولتی - به معنی عام و نه صرفا قوه اجرایی - خود را برای «ضیافت‌های افطاریِ آنچنانی» آماده کرده‌اند، ضیافت‌هایی که صفر تا صد هزینه آن از بیت‌المال - بخوانید از جیب مردم - پرداخت می‌شود.

پدیده «ضیافت‌های افطاری آنچنانی» از سوی مسئولان سابقه طولانی در کشور دارد که متاسفانه هر سال نسبت به سال قبل پررنگ‌تر می‌شود، البته هر انتخاباتی از جمله انتخابات مجلس دهم نیز در پررنگ بودن این ضیافت‌ها بی‌تاثیر نبوده و نخواهد بود!

شواهد گفتاری برخی مقامات کشوری نشان می‌دهد که متاسفانه اکثر مسئولان رده‌های مختلف به «ریخت و پاش» و «حیف و میل» بیت‌المال توجه چندانی نداشته و اتفاقا از هر روشی برای این پدیده شوم بهره می‌گیرند که از نمونه‌های بارز آن می‌توان به «اشتهای سیری ناپذیر برای سفرهای خارجی»، «همایش‌ها و سمینارهای فاقد توجیه علمی و عملی»، «جشن‌های درون سازمانی و حتی دولتی»، «ضیافت افطار» و ... اشاره کرد.

ضیافت در الهیه
همین ماه مبارک رمضان سال 93 بود که یکی از نمایندگان مجلس در صحن علنی از «افطاری آنچنانی دولت» به برخی سرمایه‌داران خبر داد و گفت: متاسفانه نهاد ریاست جمهوری در مجموعه‌ای که در خیابان فرشته در الهیه تهران دارد به برخی سرمایه‌داران افطاری آنچنانی می‌دهد.  
 
البته نماینده مردم ارومیه چندین بار نسبت به چنین افطاری‌هایی تذکر داده و معتقد است دادن افطاری‌های غیرمتعارف از پول بیت‌المال به برخی مسئولان خودی و غیرخودی حرام است.

اما ظاهرا نه تنها گوش شنوایی نیست بلکه مسئولان هر سال با برنامه‌تر و با جدیدیت بیشتری به فکر ریخت‌ و پاش‌های بیت‌المال به بهانه ضیافت افطار هستند تا جایی که داد نماینده مردم قم هم بلند شد و در سالروز 2 سالگی دولت راستگویان در صحن علنی از برنامه‌ریزی برخی دستگاه‌های اجرایی برای ضیافت افطاری آنهم ضیافت پرزرق و برق خبر داد!

وی در قالب تذکر شفاهی از رییس جمهور خواست جلوی اینگونه افطاری‌ها را بگیرد.

ضیافت پر هزینه!
احمد امیر‌آبادی‌فراهانی در تشریح تذکر خود، به باشگاه خبرنگاران گفت: متاسفانه از هم اکنون برخی وزارتخانه‌ها خود را برای ضیافت افطاری پرهزینه آماده کرده‌اند.

وی افزود: چه نیازی به ضیافت افطاری از سوی این دستگاه‌هاست که مسئولان و نمایندگان مجلس را به اتفاق خانواده دعوت می‌کنند؟

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: برگزاری مراسم ضیافت افطاری این چنینی هزینه سنگینی را در بردارد که از بیت‌المال پرداخت می‌شود.

وی ادامه داد: معمولا در جریان ضیافت افطاری وزارتخانه‌ها و نهادهای دولتی حیف و میل و بریز و بپاش‌ها خیلی زیاد است.

نماینده مردم قم تاکید کرد: اگر رییس جمهور می‌خواهد جلوی حیف و میل بیت‌المال را بگیرد، طی بخشنامه‌ای برگزاری همه ضیافت‌های افطاری از سوی وزارتخانه‌ها و نهادهای زیر مجموعه را ممنوع کند.

امیر‌آبادی‌فراهانی توصیه‌ای هم به همکاران خود کرد و گفت: ما نمایندگان مجلس به عنوان منتخبین مردم نباید در چنین ضیافت‌های حضور پیدا کنیم و اتفاقا باید تلاش کنیم تا مانع حیف و میل بیت‌المال شویم.

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس خاطرنشان کرد: پیشنهاد می‌کنیم رییس جمهور با جدیدت مقابل این حیف و میل‌ها بایستد و نمایندگان ملت نیز در این راستا کمک کنند.

یک فرصت
مسعود پزشکیان که نظر دیگری در مورد ضیافت افطاری دارد، به باشگاه خبرنگاران گفت: اگر ضیافت افطاری با رعایت هزینه معقول برگزار شود، مذموم نیست.

وی افزود: اگر ضیافت افطاری منجر به ایجاد وحدت شود و مشکلات را حل کند، نه تنها کار غلطی نیست بلکه بجای یک مراسم ضیافت باید 10 مراسم بگیریم.

نماینده مردم تبریز اظهار داشت: باید سعی کنیم از این مسئله به عنوان یک فرصت خوب برای ایجاد وحدت استفاده کنیم.

جیب مردم
سیدمحمود نبویان نیز در مورد «ضیافت افطاری آنچنانی» به باشگاه خبرنگاران گفت: در حالی که دولت ادعا می‌کند مخارج ندارد و در فشار و تحریم است، البته انشاالله ادعای واقعی باشد و معلوم نیست که واقعیت داشته باشد، اینگونه اسراف‌ها مورد قبول خداوند متعال و مردم نیست.

عضو فراکسیون روحانیون مجلس تاکید کرد: نمایندگان فقط می‌توانند تذکر بدهند اما دولت باید به فکر مردم باشد.

نماینده مردم تهران گریزی هم به هزینه جشن 2 سالگی دولت زد و گفت: مطلع شدیم در سطح کشور جشن‌های 2 سالگی دولت گرفته‌اند، باید بگویند هزینه‌ها از کجا بوده است، هزینه دولتی یا شخصی؟! کار اشتباه دولت این است که از جیب مردم هزینه می‌کند.

آغاز مبارک
این در حالی است، که همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان امسال، نشست مشترک دولت و مجلس نیز برگزار خواهد شد به طوری که سید باقر حسینی در این مورد به باشگاه خبرنگاران گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده قرار است نشست افطاری دولت و مجلس در روز یکشنبه هفته آتی (31 خرداد ماه) و به‌ میزبانی دولت برگزار شود.
 
وی افزود: نشست افطاری دولت و مجلس در محل سالن اجلاس سران برگزار می‌شود.نشست مشترک دولت و مجلس از آنجایی اهمیت دارد که مسئولان 2 قوه مجریه و مقننه می‌توانند در آن به تبادل نظر پرداخته و اصل همدلی را بجا بیاروند بنابراین اگر این اتفاق بیفتند دیگری ضرورتی نخواهد داشت هر وزارتخانه به تنهایی تعدادی از نمایندگان و کسانی را که احتمالا ابزار انتخاباتی خوبی هستند، به ضیافت افطاری آنچنانی دعوت کند!

کلام علی
خالی از لطف نخواهد بود مسئولانی که ادعای خدمت در نظام جمهوری اسلامی ایران را دارند بار دیگر نامه تمام پند حضرت امیرالمومنین علی(ع) به عثمان بن حنیف انصاری کارگزار حضرت در بصره را بار دیگر و شاید برای اولین بار مرور کنند، آنجا که می‌فرمایند:

«ای پسر حنیف، به من گزارش دادند، مردی از سرمایه‌داران بصره تو را به مهمانی خویش فرا خواند و تو به سرعت به سوی آن شتافتی، خوردنی‌های رنگارنگ برای تو آوردند و کاسه‌های پر از غذا پی در پی جلوی تو نهادند، گمان نمی‌کردم مهمانی مردمی را بپذیری که نیازمندانشان بواسطه ستم محروم شده و ثروتمندانشان بر سر سفره دعوت شدند. اندیشه کن در کجایی و بر سر کدام سفره میخوری!

سوگند به خدا! من از دنیای شما طلا و نقره‌ای نیندوخته و از غنیمت‌های آن چیزی ذخیره نکرده‌ام، بر دو جامه کهنه‌ام جامه‌ای نیفزودم، و از زمین دنیا حتی یک وجب در اختیار نگرفتم، و دنیای شما در چشم من از دانه درخت بلوط ناچیز تراست.

من اگر می خواستم، می توانستم از عسل پاک و از مغز گندم و بافته‌های ابریشم برای خود غذا و لباس فراهم آورم، اما هیهات که هوای نفس بر من چیره شود.

آیا به همین رضایت دهم که مرا امیرالمومنین خوانند و در تلخی‌های روزگار با مردم شریک نباشم و در سختی‌های زندگی الگوی آنان نشوم!

از خدا بترس ای پسر حنیف! و به قرص‌های نان خودت قناعت کن، تا تو را از آتش جهنم رهایی بخشد.


منبع: باشگاه خبرنگاران



دوشنبه 25 خرداد 1394 ساعت 12:15





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن