تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از چند رنگى و اختلاف در دين خدا بپرهيزيد، زيرا يكپارچگى در آنچه حق است ولى شما ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803367759




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خوش‌ بينی ها قيمت نفت را تا کجا بالا می‌برد؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
خوش‌ بينی ها قيمت نفت را تا کجا بالا می‌برد؟




طي روزهاي گذشته، اخبار منتشر شده از اجلاس اوپک و گزارش‌هاي آژانس اطلاعات انرژي آمريکا براي بازار نفت نااميد‌کننده تلقي مي‌شدند، اما در کمال تعجب شاهد افزايش نسبي قيمت‌ها در بازارهاي جهاني بوديم؛ حال اين سوال پيش مي‌آيد که چرا اخبار بد، براي نفت خبرهاي خوبي محسوب مي‌شوند؟





اقتصاد نیوز: طي روزهاي گذشته، اخبار منتشر شده از اجلاس اوپک و گزارش‌هاي آژانس اطلاعات انرژي آمريکا براي بازار نفت نااميد‌کننده تلقي مي‌شدند، اما در کمال تعجب شاهد افزايش نسبي قيمت‌ها در بازارهاي جهاني بوديم؛ حال اين سوال پيش مي‌آيد که چرا اخبار بد، براي نفت خبرهاي خوبي محسوب مي‌شوند؟


اين اواخر، قيمت نفت درحالي در بازارها افزايش يافت که بايد شاهد کاهش قيمت‌ها مي‌بوديم. هفته گذشته، حاضران در صد و شصت و هفتمين اجلاس عادي اوپک بر سر عدم کاهش سقف توليد خود به توافق رسيدند و دو آژانس مهم انرژي نيز در گزارش‌هاي خود به وخامت مشکل عرضه بيش از تقاضا در بازارهاي جهان اشاره کردند اما در کمال تعجب شاهد بوديم که قيمت نفت‌خام برنت درياي شمال از 62 دلار به 65 دلار افزايش يافت. به نظر مي‌رسد براي نفت، اخبار بد مفهومي ندارد چرا که واکنش بازار نفت به اخبار منفي، برعکس خوب و مثبت است.

به گزارش اويل‌پرايس، روز جمعه، پنجم ژوئن اخبار منفي که پس از اجلاس عادي اوپک انتظار اعلام آن مي‌رفت، به شکل هنرمندانه‌اي در پوشش اين بيانيه که ميزان تقاضاي جهاني براي نفت افزايش مي‌يابد، منتشر شد. همين کافي بود تا سه روز بعد يعني در تاريخ هشتم ژوئن، قيمت نفت برنت که با 62 دلار و 29 سنت بازگشايي شده بود، به 65 دلار و 70 سنت افزايش يابد.

آژانس اطلاعات انرژي آمريکا (EIA)، روز سه‌شنبه نهم ژوئن، گزارش ماهانه خود با نام «چشم‌انداز کوتاه‌مدت انرژي (STEO)» را منتشر کرد که در آن نشان مي‌داد حجم مازاد توليد نفت، عامل اصلي کاهش قيمت‌ها است که اين مازاد توليد به‌تنهايي در ماه مي، به‌ميزان حدود سه‌ميليون بشکه در روز افزايش يافته‌است.

اين آژانس همچنين در تاريخ 11 ژوئن، گزارش خود از بازار نفت را منتشر کرد که پيام اين گزارش هم درست مانند گزارش قبلي بود. حجم مازاد توليد در سه‌ماهه نخست سال 2015، طي دهه اخير بي‌سابقه و روزانه يک ميليون و 850 هزار بشکه و به‌طور قطع از آغاز بحران قيمت نفت که از ماه ژوئن سال گذشته شروع شد، بالاترين ميزان محسوب مي‌شود.

نمودارهاي گزارش آژانس اطلاعات انرژي آمريکا نشان مي‌دهد بحران قيمت نفت به‌دليل پيشي‌گرفتن عرضه (توليد) بر تقاضا (مصرف)، در آغاز سه‌ماهه سوم سال 2014 رخ داده‌ و اين وضعيت پايدار مانده‌است. در سه‌ماهه نخست سال 2015، ميزان عرضه تقريبا به اندازه سه‌ماهه آخر سال 2014 بوده اما ميزان تقاضا کاهش يافته که اين مساله چندان خوشايند نيست.

گرچه درباره افزايش تقاضاي جهاني براي نفت خوش‌بيني وجود دارد اما سوال اينجاست که مبناي اين خوش‌بيني کجاست؟ يکي از مهمترين عوامل، افزايش سفرهاي داخلي در آمريکا است. گرچه اين مساله مي‌تواند نشانه خوبي باشد اما کل جهان که به آمريکا محدود نمي‌شود. ازسوي ديگر، خوش‌بيني‌هايي درباره کاهش تعداد سکوهاي نفتي فعال در آمريکا وجود دارد اما توليد نفت آمريکا افزايش يافته است. آژانس اطلاعات انرژي آمريکا برآورد کرد محدوديت توليد نفت در آمريکا در ماه جولاي منجر به کاهش روزانه 91 هزار بشکه خواهد شد. بنابراين، خوش‌بيني‌ها به‌دليل پس‌روي موجودي ذخاير نفتي آمريکا وجود دارد اما اين اتفاق معمولا در اين موعد از سال مي‌افتد و اتفاق جديدي نيست.

گرچه تقريبا همه با اين خوش‌بيني‌ها موافقند اما اين خوش‌بيني اساسا از احساسات ما نشات مي‌گيرد درحالي‌که داده‌هاي آماري و اعداد و ارقام نشان مي‌دهد ما در جهان با مازاد توليد روبرو هستيم که اين وضعيت نه تنها بهبود نمي‌يابد، بلکه رو به وخامت است.

آنچه که مسلم است، بازارها هميشه عقلاني و منطقي عمل نمي‌کنند، بنابراين قيمت‌هاي جهاني نفت نيز از اين قاعده مستثني نيستند و هميشه منعکس‌کننده اصولي نظير عرضه و تقاضا نيستند. بااين‌حال، با گذشت زمان بازارها با اين عوامل اصلي، تعديل مي‌شوند. اما درحال حاضر، قيمت‌ها عميقا با اصولي مانند عرضه و تقاضا همخواني ندارند.






تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن