تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر (ع):هر چیزی قفلی دارد و قفل ایمان مدارا کردن و نرمی است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827647417




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ابتکار سیدرضی، عامل ماندگاری نهج‌البلاغه


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
ابتکار سیدرضی، عامل ماندگاری نهج‌البلاغه
ابتکار سیدرضی، عامل ماندگاری نهج‌البلاغه این بحث‌های علمی برای عالمان خوب است، اما اگر علنی شود و به دست همه مردم بیفتد، مشکل ایجاد می‌کند. این از ابتکارات مرحوم سیدرضی است که توانسته وجود مبارک حضرت امیر کلمات، حضرت امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام را در جامعه اسلامی طوری مطرح کند که هشتاد درصد شرحش را علمای اهل سنت بنویسند.


به گزارش فرهنگ نیوز، نهج‌البلاغه گزیده‌ای از خطبه‌ها، نامه‌ها و سخنان کوتاه حضرت امیرالمؤمنین علی ابن ابی‌طالب علیه السلام است که مرحوم سید رضی در قرن چهارم هجری قمری آن را جمع آوری کرده است. سرّ ماندگاری نهج البلاغه را در بیان حضرت آیت الله جوادی آملی از نظر می گذرانیم:
 
سرّ این‌که نهج‌البلاغه ماند و بیشتر شرح آن را علمای اهل سنت به عهده دارند، تا حدی که اگر صد شرح دارد، هشتاد شرحش، کار علمای اهل سنت است، این است که سیدرضی خیلی عاقلانه دست به این کار زد. 
 
به هر حال حق مسلّم وجود مبارک حضرت امیر علیه‌السلام ضایع شد و به همین دلیل، حضرت حرف‌ها و نقدهای تندی دارد. اعتراض‌های تندی دارد، اما مرحوم سیدرضی همه آن‌ها را کنار گذاشته، وگرنه نهج‌البلاغه، نهج‌البلاغه نبود. عامل تفرقه، تشتت، گله و ناامنی می‌شد. سیدرضی فقط گوشه‌ای از این حرف‌ها را در خطبه شقشقیه و مانند آن نقل کرده، وگرنه اگر کسی این نامه سی صفحه‌ای حضرت امیر را بخواند، می‌فهمد با او چه کرده بودند. ایشان در آن نامه، درباره اولی و دومی و سومی گفته. از بدی‌هایی که نسبت به حضرت کردند، گفته. این‌که درِ خانه اهل بیت را بستند گفته. اگر این‌ها در نهج‌البلاغه می‌آمد، دیگر نهج‌البلاغه، نهج¬البلاغه نبود. کتابی می‌شد مثل صحیفه سجادیه که مربوط به شیعه است. این‌که می‌بینید نهج‌البلاغه کتابی جهانی شد، برای این بود که آن گلایه‌ها را برای جای خاص خودش گذاشته. بحث‌های کلامی را برای محققین گذاشته. چیزی که وحدت اسلامی را به هم می‌زند و به آن آسیب می‌رساند، گذاشته برای محققین که می¬دانند چطور بحث کنند که کسی را نرنجانند و دست از عقیده‌شان برندارند و حق را هم ثابت کنند. 
 
خب این ابن‌میثم(رضوان‌الله علیه) همین کار را کرده است. ذره‌ای از ولایت دست نکشیدند. غدیری هستند، نه سقفی، اما محققانه و عالمانه. این بحث‌های علمی برای عالمان خوب است، اما اگر علنی شود و به دست همه مردم بیفتد، مشکل ایجاد می‌کند. این از ابتکارات مرحوم سیدرضی است که توانسته وجود مبارک حضرت امیر کلمات، حضرت امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام را در جامعه اسلامی طوری مطرح کند که هشتاد درصد شرحش را علمای اهل سنت بنویسند. 
 
ابن‌ابی‌الحدید می‌گوید من فکر نمی‌کردم شرح نهج‌البلاغه کمتر از چهارده سال تمام بشود، ولی عنایت الهی بود که من بعد از ده سال موفق شدم. خدا را شکر. ایشان از علمای کم‌نظیر در بخش تاریخ و ادبیات است که می‌گوید خدا را شکر می‌کنم که ده سال تلاش و کوشش شبانه‌روزی من ثمر داده است. علت آن‌که این‌طور آدم‌ها خودشان را وقف نهج‌البلاغه کردند، این است که آن حرف‌های تند و بیانات نورانی حضرت امیر که اثبات حقانیت صددرصد غدیر و بطلان صددرصد سقیفه است، برای محققان کنار گذاشته شده و به دست توده مردم نرسیده است. این از ابتکارات سیدرضی است.


منبع: رجا


94/3/23 - 19:17 - 2015-6-13 19:17:14





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن