تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):كار خير و صدقه، فقر را مى‏بَرند، بر عمر مى‏افزايند و هفتاد مرگ بد را از صاحب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832723068




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سرمایه 325 میلیون دلاری برای ایجاد 8 پالایشگاه/بنزین اولویت سیراف نیست


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: گزارش پانا از اقدام جدی بخش خصوصی در احداث پالایشگاه؛ سرمایه 325 میلیون دلاری برای ایجاد 8 پالایشگاه/بنزین اولویت سیراف نیست خبرگزاری پانا: مدیرعامل پروژه سیراف بابیان اینکه طرح سیراف پروژهای 325 میلیون دلاری در احداث 8 پالایشگاه با مشارکت بخش خصوصی است، گفت: بهترین بازار در شرایط فعلی پلاستیک است و بنزین اولویت سیراف نیست.
۱۳۹۴ پنج شنبه ۲۱ خرداد ساعت 02:14

خبرگزاری پانا+

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری پانا، علیرضا صادق آبادی با حضور در نشست خبری مجازی با حضور خبرنگاران حوزه انرژی در شبکه اجتماعی- موبایلی تلگرام «گفت و گوی نفتی» در تشریح کارکرد پروژه سیراف با اشاره به عدم حضور بخش خصوصی در پروژه های بزرگ نفتی عنوان کرد: در طرح سیراف تلاش بر این است تا از در کنار هم قرار دادن سرمایه های کوچک کارهای بزرگ انجام دهیم چرا که بخش خصوصی به دلیل محدودیت منابع مالی امکان کارهای بزرگ را نداشته است.
  وی خاطر نشان کرد: باتوجه به اینکه در بسیاری از پروژه های بزرگ شرکت های عمومی و بزرگ حضور دارند به نوعی سرمایه های کوچک کنار می روند.
  صندوق های بازنشستگی 70 درصد مردم هستند
مدیرعامل پروژه سیراف با اشاره به اینکه صندوق های بازنشستگی سهام شرکت های بزرگ و عمومی را دارند، گفت: وقتی تامین اجتماعی و تامین اجتماعی نیروهای مسلح و صندوق بازنشستگی نفت و صندوق ذخیره فرهنگیان را كنار هم قرار میدهیم یعنی بیش از ٧٠ درصد مردم ایران و می توانیم به جای واژه خصوص صتدوق های بازنشستگی را جایگزین کنیم.
  صادق آبادی ادامه داد: ما از حضور صندوق های بازنشستگی خرسندیم و در همه جای دنیا صندوق های بازنشستگی مورد حمایت دولت ها هستند البته چهار پالایشگاه در کشور ما خصوصی است.
  وی در مورد اظهارات وزیر نفت مبنی بر واگذاری سهام طرح ها که به نسبتی تکمیل شده اند، از طریق فرابورس بیان کرد: شركت هایی كه سهامی عام نیستند باید ٣٥ درصد إز سهامشان را حداكثر تا یك سال پس از بهره برداری در فرابورس عرضه كنند كه در أین صورت مالكیت عمومی گسترش خواهد یافت.
  مدیر عمل پروژه سیراف در خصوص نقد وارده به نحوه واگذاری پروژه سیراف گفت: هم اکنون چهار شرکت خصوصی هستند که باید 30 درصد سهام را درابتدا و یا 35 درصد سهام خود را در پایان کار در فرا بورس عرضه کنند، صندوق های بازنشستگی هم عملاً طیف وسیعی از مردم را پوشش می دهند و قضاوت در خصوص خصوصی بودن و یا نبودن این طرح کار سختی است.
  صادق آبادی در واکنش به این پرسش که ممکن است سرنوشت سیراف هم مانند خلیج فارس شود، اظهار کرد: در طراحی سیراف سعی کردیم الگوی فرایندی ساده ای اعمال کنیم، در عمل هم این مجموعه شامل واحدهای کاندنسین اسپیلیتر هست و نه پالایشگاه های بنزین سازی به این نحو که این تمام واحدها مشابه در دنیا از همین نوع کاندنسین اسپیلیتر هستند.
  سیراف تجمیع شرکت های داخلی و خارجی
وی در توضیح اینکه در این طرح تولید بنزین هم دیده شده است، عنوان کرد: واحد کاندینسن اسپیلیترها عملاً یک واحد تفکیک میعانات گازی و شیرین سازی این میعانات است و الگوی فرآیندی پیچیده ای ندارد و این کار در توان بدنه پیمانکاری داخل و مشاوران خدمات فنی و مهندسی صنعت نفت و گاز کشور هم هست.
  مدیرعامل پروژه سیراف تصریح کرد: برای آنکه سرعت اجرای پروژه را ارتقاء دهیم و بتوانیم از تجمیع شرکت های بزرگ خارجی و شرکت های داخلی توان مدیریتی را منتقل کنیم شرکتی آسیایی را در داخل یک شرکت ایرانی تعریف کردیم.
  بنزین اولویت سیراف نیست
صادق آبادی ادامه داد: در طرح سیراف الگوی فرآیندی را به هیچ یک از سرمایه گذاران تحمیل نکردیم و یک یک الگویی را پیشنهاد داد که مطابق آن نرخ بازگشت سرمایه از لحاظ اندازه سرمایه و از نظر تگنولوژی و دانش فنی همچنین تأمین تجهیزات در شرایط کشور مقدور باشد.
  وی افزود: بازگشت سرمایه در این طرح نیز مربوط به همین الگوی فرآیند هست و در مورد اینکه در آینده چه رویدادی پیش روست نمی توان اظهار نظر کرد و در حال حاضر مقرر است در فاز اول سیراف بخش خصوصی کشور صاحب سرمایه و اعتباری شود و با تکیه بر آن در آینده پالایشگاه را توسعه دهیم.
  مدیرعامل پروژه سیراف خاطر نشان کرد: بهترین بازار در شرایط فعلی بازار پلاستیک است و نه بازار بنزین.
  50 میلیون دلار آورده بخش خصوصی در سیراف
صادق آبادی در پاسخ به پرسشی مبنی بر پیشرفت طرح سیراف بر اساس سرمایه گذاری صورت گرفته به جزئیات آن پرداخت و افزود: تمام سرمایه گذاران که انتخاب شدند و مجموعه چهار صندوق بازنشستگی که توان مالی بیشتری داشتند به همراه آورده نقدی 50 میلیون دلاری که از سوی بخش خصوصی اثبات شده این طرح را کلید زدند.
  وی یادآورد شد: 50 میلیون دلار آورده بخش خصوصی در شرایطی است که این دارایی در رهن هیچ موسسه و یا بانکی نباشند تا امکان هزینه کرد آنها در پروژه یا استفاده از دارایی ها به عنوان تضامین اولیه باشد و کشکال اولیه را با 20 میلیون دلار آغاز کردیم و در فاز اول عملیات را انجام دادیم تا به مرحله خاک برداری رسیدیم.
  مجوز تخفیف 25 درصدی مجلس به وزیر نفت در خوراک پالایشگاه ها
مدیرعامل پروژه سیراف با بیان اینکه شرکت صنایع انرژی مبنای همکاری باشرکت آسیایی در طرح سیراف است، گفت: موضوع نرخ میعانات گازی رامطابق مصوبه مجلس که در قانون بودجه نیز لحاظ شده است در برنامه داریم و این اختیاری است که به وزیر نفت داده شده در مورد نرخ میعانات تا 75 و 90 درصد این مجوز وجود دارد در مورد خوراک هایی که هزنیه پالایشی سنگینی دارد مانند نفت خام های فوق سنگین که طبق آن وزیر نفت تا 95 درصد قیمت فوب خلیج فارس اعمال کند و این مجوز از 75 تا 90 درصد صادر شده است.
  صادق آبادی در مورد امکان رقابتی بودن خروجی طرج سیراف با تکیه بر نرخ فوب خلیج فارس اظهار کرد: ما از 5 درصد مشوقی که وزارت نفت در مورد میعانات گازی و چه برای نفت خام داده به طور طبیعی استفاده کردیم و این در مورد تمام پالایشگاه ها صادق است.
  وی در مورد اعلام آمادگی شرکت های خارجی برای حضور در طرح سیراف بیان کرد: طبعتاً شرکت های خارجی با توجه به اینکه این پروژه در بخش خصوصی تعریف شده سریعتر با این واحد مذاکره خواهند کرد اما این به آن معنی نیست که سرمایه های خارجی منابع صرف در ادامه کار شود.
  بنزین و بهبود وضعیت اقتصادی رابطه معکوس دارند
مدیرعامل پروژه سیراف خاطر نشان کرد: وقتی در مورد بازار یک صنعت صحبت کنیم باید ارجاعات معتبری داشته باشیم مانند گزارش های قابل استنادی که اوپک ارائه می کند مانند آماری که از بیشترین تقاضاهای فرآورده های نفتی ارائه می دهد که نفتا با 1.4 درصد، فرآورده های میان تقطیر 1.2 درصد، اتان و ال پی جی 0.9 درصد و پایین ترین میزان رشد تقاضا نیز مربوط به بنزین با 0.6 درصد است.
  صادق آبادی که رشد بازار پلاستیک را عامل بیشترین تقاضای نفتا از گروه فرآورده های نفتی دانست و گفت: پلاستیک رابطه مستقیمی با بهبود وضع اقتصادی دارد بر خلاف بنزین که وقتی وضع اقتصادی بهبود پیدا می کند خودور ها تعویض می شود و متوسط عمر خودروها کاهش می یابد و خودورها با نوع کم مصرف تر آنها جایگزین می شوند.
  وی ادامه داد: رشد مصرف پلاستیک در زندگی روزانه با افزایش تقاضا برای کالاهای الکترونیکی که بخش اعظم آنها از پلاستیک است کاملا ملموس است و در شرایط بهبود اقتصادی پلاستیک با تقاضای بیشتری واجهه می شود و این محسوس است به نحوی که افراد موبایل خود را سریعتر تعویض می کنند و سایر وسایل از جمله تلویزیون حتی وقتی خودروها سبک تر می شوند و ارزانتر به دلیل آن است که میزان پلاستیک به کار رفته در آنها بیشتر می شود.
  تمایل شرکت های خارجی برای ورود به سیراف
مدیرعامل پروژه سیراف همچنین در مورد اعلام آمادگی 7 شرکت غربی برای سرمایه گذاری در طرح سیراف و موانع موجود در تحقق این موضوع گفت: سرمایه گذاری خارجی بی تردید نیازمند بهبود فضای کسب و کار در داخل همچنین بهبود فضای جهانی نسبت به سرمایه گذاری در ایران و شرکت های بسیاری علاقه مند به ورود در سیراف هستند و این به آن معنا نیست که هم اکنون ورود یافتند.
  صادق آبادی در مورد انتقاد وارد به موانع صادارتی محصولات آینده پالایشگاه سیراف علی الخصوص موضوع بازار محدود گازوئیل PPM 2500 که صرفاً افغانستان را پوشش می دهد، اظهار کرد: هرگز نمی توان یک وسعت را در محدوده ای گنجاند و بازار افغانستان بازار بسیار بزرگی است و سرمایه گذاران این اجازه را دارند که واحد کس اویل را نصب کنند و سرمایه گذاری 325 میلیون دلاری که مطرح است مرتبط به الگوی فرآیندی است که اچ دی اس کروسن گس اویل را نصب می کنند.
  بازار 30 میلیون بشکه ای گازوئیل ضامن سیراف
وی خاطر نشان کرد: در خصوص اینکه محصولی بازار دارد یا خیر قیمت بهترین معیار است در شرایطی که بنزین سوپر در بازار خلیج فارس با بنزین رگولار در هر تن 40 دلار تفاوت نرخ دارد به روشنی واضح است که تقاضایی برای بنزین رگولار در بازار خلیج فارس نیست و در مورد گازوئیل 5000PPM با گازوئیل 5 PPM در هر تن 3 و یا 4 دلار تفاوت قیمت دارد متوجه می شوید که برای این فرآورده بازار هست و نباید فراموش کرد که بازار این فرآورده در روز 30 میلیون بشکه است.
  مدیرعامل پروژه سیراف تصریح کرد: در سیراف تولید 140 هزار بشکه گازوئیل صورت می گیرد و فروش 140 هزار بشکه در مجموع در بازار آسیا قابل عرضه است نگاه اقتصادی داشته باشیم که در بازار بزرگ 32 میلیون بشکه ای امکان جذب 140 هزار بشکه نوع 2500 PPm را دارد و حتی با نادیده گرفتن بازار اورپا و توجه صرف به مشتریان آسیایی در می یابیم که امکان نفوذ در این بازار وجود دارد.
  صادق آبادی تأکید کرد: اثبات این سخن در تفاوت قیمت انواع گازوئیل مشهود است که اگر تفاوت قیمت بالایی بود لازم بود واحد تصفیه هیدورژنی نصب شود در حالیکه هم اکنون با وضعیت بازار و نرخ ها این اقدام اقتصاد طرح را ضعیف می کند.
  فرآیند الگویی در سیراف دیکته نشد
وی در خصوص انتقادهای وارده به طرح سیراف گفت: در فضای اقتصاد باید با عدد و رقم صحبت کرد و لازم است بزرگی بازار دیده شود و اینکه آیا امکان حضور در بازار وجود دارد و توجه به اقدام بزرگترین شرکت های اروپایی در تخصیص 4 بلوک 73 هزار بشکه ای گازوئیل نشان می دهد که این فرآورده بازار خوبی دارد و اقدام در سیراف مطابق الگوهای جهانی صورت گرفته زیرا تمام پالایشگاه های دنیا نیز اسپیلیترهایی با همین الگوی فرآیند و ظرفیتی بین 50 تا 70 هزار بشکه تولید روزانه هستند.
  مدیر عامل پروژه سیراف ادامه داد: میزان PPM گازوئیل تولیدی سیراف از 1900 هم کمتر است و عدد 2500 به دلیل ساختار سابق در فرآیند تولید است و دیگر ایندیکیتور اینچنینی وجود ندارد اما در مثال ها از عدد 2500 استفاده می شود.
  صادق آبادی همچنین در پاسخ به این پرسش که امکان بهبود کیفیت گازوئیل در صورت سودآور بودن آن در پالایشگاه سیراف وجود دارد گفت: این ما هیچ الگوی فرآیندی را اجبار نکردیم و همیشه می گوئیم یکی از معیارهای خوب در فضای کسب و کار درجه آزادی سرمایه گذار است و برای سرمایه گذار نباید تصمیم گرفت و در مورد کیفیت گازوئیل فعلاً مشخص شده که در شرایط فعلی با این درجه از کیفیت تولید این فرآورده مقرون به صرفه است و احتمال تصفیه آن به دلیل شرایط زیست محیطی در سال های آینده وجود دارد.
  وی در مورد ممنوعیت استفاده از گازوئیل با 2500 پی پی ام در داخل کشور عنوان کرد: بسیار خوب است که در کشورمان به سمت استفاده از محصولات با استاندارد بالا حرکت می کنیم و کلان شهرهای بزرگی داریم که امکان استفاده از این گازوئیل را ندارند و باعث خوشحالی است که وزارت نفت در صدد جایگزینی سوخت های پاک است.
  سیراف با شناخت از دغدغه های بخش خصوصی کلید خورد
مدیرعامل پروژه سیراف با تأکید بر اینکه بخش خصوصی در پالایشگاه سیراف با دلار سرمایه گذاری کرده گفت: شاید کمترین ریسک برای آن این باشد که بتواند محصول خود را نیز در بازار جهانی به قیمت دلار به فروش برساند و اگر بخواهد این محصول را در داخل عرضه کند باید توجه داشت با در مدار قرار گرفتن پروژه های ارتقاء کیفیت سوخت داخل آیا نیازی در داخل به محصول سیراف خواهد بود یا خیر.
  صادق آبادی خاطر نشان کرد: سیراف نتیجه ساعت ها بررسی و کار کارشناسی مدیران است و ما چرخ را مجدد اختراع نکردیم و این ساختار در خارج از مرزها نیز اجرایی شده است و شخص آقای زنگنه در این طرح ساعت ها وقت صرف کردند و با شناخت دقیقی که از بخش خصوصی دارند و با در نظر گرفتن شرایط فعلی اقتصاد و دغدغه های فعالان بخش خصوصی پروژه سیراف را کلید زدند.
  تخفیف خوراک پالایشگاه ها مشوق بزرگی است
وی در توضیح این مهم که چگونه سرمایه گذاران با بازگشت سرمایه 30 درصدی اقدام به سرمایه گذاری کردند، گفت: باید تفاوتی میان سود تولید و سود تجارت قائل شد، ممکن است در تجارت به طرح هایی ورود کرد که سود بالایی دارند اما دائمی بودن آن طرح ها قطعی نیست اما در تولید تداوم در درآمد وجود دارد و مهمتر از آن این است که شرکت های تولیدی صاحب دارایی و اعتبار می شوند و این خود منافعی برای توسعه ایجاد می کند و فرق میان تجارت و سرمایه گذاری در این مهم است.
  مدیرعامل پروژه سیراف در توضیخ بازگشت سرمایه 25 و 26 درصدی به نرخ خوراک حدالاقل 95 درصدی اشاره کرد و افزود: 5 درص تخفیف مشوق بزرگی است و پالایشگاه سیراف 40 درصد صرفه جویی در زیر ساخت دارد.
  صادق آبادی در ادامه با اشاره به اشتغال در 8 پایشگاه طرح سیراف گفت: در دوره ساخت این پالایشگاه ها اشتغال بالایی ایجاد می شود و حدود 15 هزار شغل مستقیم ایجاد می شود و معمولا در این صنعت به ازاء هر شغل مستقیم تا 4 شغل غیر مستقیم ایجاد می شود و در دوره بهره بردای اشتغال طبعتاً کاهش می یابد و 200 شغل برای هر پالایشگاه که میانگین 1800 تا 2000 شغل دائم در مجموع این طرح به وجود می آید.
  امضاء قرارداد تأمین خوراک سیراف در مرحله پیشرفت 90 درصدی
وی همچنین در مورد زمین محل بهره بردای این طرح و عدم خرید آن توضیح داد: ارزش افزوده این طرح به زمین خریداری شده نیست و سیاستی بود برای کمک به بخش خصوصی تا هنگامیکه هنوز منابع مالی را تأمین نکرده از آورده و سرمایه اولیه خود برای تأمین زمین هزینه نکند و متأسفانه در بسیاری از پروژه ها زمین و مجوز خود به یک امتیاز برای تجارت تبدیل شده بود و هدف صرفاً حمایت از بخش خصوصی بود.
  مدیرعامل پروژه سیراف در خصوص تأمین خوراک پالایشگاه های سیراف بیان کرد: امور بین الملل موافقت نامه خوراک را صادر می کند و قرار داد امضای خوراک که این موافقت نامه خوارک به هر هشت پالایشگاه 10 روز قبل از مراسم کلنگ زنی داده شد، قرارداد به دلیل موکول شدن به زمان برداشت به شکلی پیش می رود که وقتی پروژه به پیشرفت فیزیکی 90 درصد رسید اعلام می کنند که تا چند ماه آینده قراردادها امضاء شود.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن