محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852966675
بازار سرمایه را رها کردهاند/ سقوط ارزش بورس در دولت یازدهم
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
مستخدمین حسینی عنوان کرد:
بازار سرمایه را رها کردهاند/ سقوط ارزش بورس در دولت یازدهم
معاون اسبق وزارت اقتصاد و بانک مرکزی از سقوط ۵۰ میلیارد دلاری ارزش بازار سرمایه در دولت یازدهم سخن گفت وتاکید کرد: باید از مسئولانی برای مدیریت در بورس استفاده شود که خاک بازار سرمایه را خورده باشند.
به گزارش جام نیوز، بازار سرمایه کشورمان این روزها اوضاع مطلوبی ندارد و بورس کشورمان که از آن به عنوان پیشانی اقتصاد یاد میشود، روند نزولی را طی می کند. شاخص کل بورس هم که به مثابه دماسنج اقتصاد است، روز گذشته به کمترین حد خود در سال جاری رسیده است.
شاخص کل بورس در جریان معاملات دیروز بازار سرمایه با افت ۶۳۴ واحد به رقم ۶۲ هزار و ۳۱۷ واحد عقب نشینی کرد و به پائین ترین حد خود در سال جاری پس از ۸۱ روز رسید. شاخص کل بورس معاملات امسال را از رقم ۶۲ هزار و ۵۳۲ واحد آغاز کرده بود.
همچنین از ابتدای اسال تاکنون بازار سرمایه ۵۱ روز معاملاتی را به خود دیده است که از این میان، معامله گران شاهد ۲۲ روز مثبت برای بورس با مجموع رشد ۱۰۰۷۱ واحدی شاخص و ۲۹ روز منفی با مجموع افت ۱۰۲۸۱ واحدی بوده اند.
بورس کشورمان در حالی این وضعیت را شاهد است که چند روز پیش وزیر اقتصاد از فرارسیدن زمان خرید سهام در بورس خبر داده و گفته است: اگر از بنده سوال کنند که دارایی خود را در چه بخشی سرمایه گذاری کنم، قطعا در شرایط فعلی و با توجه به وضعیت سایر بازارها، با نگاه بلندمدت بازار سرمایه را معرفی می کنم و قطعا این بازار بسیار مطمئن و قابلیت سرمایه گذاری دارد.
در این شرایط برخی از فعالان بورس معتقدند که دولت باید برای بهبود اوضاع بازار سرمایه وارد میدان شود و دوباره با همکاری بانکها اقدام عملی برای بهتر شدن وضعیت صورت دهد اما برخی دیگر بر این اعتقادند که دخالتهای دولت اوضاع بورس را به اینجا کشانده و دولت نباید با دخالتهای دستوری وارد بازار شود و حتی همان صندوق حمایت بورس هم مورد سئوال است.
گرچه مدیران بورس در یک ماه اخیرا اقدامات متعددی را برای بهبود شرایط انجام دهند و با افزایش دامنه نوسان، انتشار مستقییم اطلاعات ناشرین، اعلام اطلاعات آنلاین صندوق توسعه بازار و غیره سعی در بهبود شرایط بورس داشت اما چندان موفق به این کار نشدند و همچنان عدم اعتماد به بورس همچنان حکمفرما است.
بازار سرمایه فاقد برنامه مشخص
در این زمینه حیدر مستخدمین حسینی معاون اسبق وزارت اقتصاد و بانک مرکزی در پاسخ به این سئوال که به چه دلیل بورس کشورمان به وضعیت فعلی دچار شده است و چه تدابیری برای بهبود این اوضاع باید اتخاذ کرد؟ گفت: اصل موضوع این است که بازار سرمایه کاملا فاقد برنامه است و دولت به این بازار عنایتی ندارد. بحثها و اعلام نظرهایی توسط مسئولان دولتی و بازار سرمایه برای بهبود اوضاع صورت می گیرد، اما عملا اقدام و کاری انجام نمی شود.
این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه در عمل جدیتی برای مدیریت بازار سرمایه و حفظ حقوق سهامداران نیست و ماجرا به گونه ای شده است که اعتماد از بازار سرمایه رخت بربسته است، تصریح کرد: از آنچه که بازار را به جایگاه واقعی خود می رساند، غافل شده ایم. فعالان حقیقی و حقوقی بازار احساس عدم اعتماد و اطمینان را نسبت به این بازار دارند به واسطه اینکه کاری باید برای بازار صورت میگرفت که نگرفته است.
وی تصریح کرد: ارزش بازار سرمایه در نیمه دوم سال ۹۲ حدود ۱۵۰ میلیارد دلار بود که هم اکنون به ۱۰۰ میلیارد دلار رسیده است، در حال حاضر یک نوع رهایی در بازار سرمایه احساس می شود. اگر بازار بخواهد به صورت اقتصادی رشد یابد و «تیک آف» داشته باشد از این بازار باید شروع شود؛ یعنی نقطه آغازین رشد اقتصادی بازار سرمایه است. در تمامی کشورهای پیشرفته جنوب شرق آسیا و غرب دیده ایم که اگر اقتصادی تکامل و بهبود یافته است، نقطه آغازین آن بازار سرمایه بوده و این بازار پیشخوان و پیشانی اقتصاد است و برای تحلیل وضعیت اقتصادی باید وضعیت بازار سرمایه رصد شود.
مستخدمین حسینی گفت: علت اصلی و اولیه را باید در همان ابتدای سال ۹۲ و سیاستهای بورسی دولت جستجو کرد که مربوط به بحثهای بهره مالکانه، خوراک پتروشیمی ها، تصمیم کاملا دستوری نرخ سود بانکی، عدم افزایش قیمتها و غیره می شود. اگر دولت امسال رسما بخشنامه ممنوعیت افزایش قیمتها را صادر کرد، به این معنا است که اعتقادی به افزایش قیمتها ندارد، در صورتی که بازار سرمایه و بورس رشد یافته و اقتصاد آزاد و بازار آزاد و رقابتی است و دولت هر نوع سیاست گذاری داشته باشد که این بازار را نشانه رود، بلافاصله بازار سرمایه به آن واکنش منفی نشان می دهد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر ۵۰۰ واحد صنعتی و کلیدی اقتصادی در بورس داد و ستد و خرید و فروش می کنند و با بخشنامه عدم افزایش قیمتها، دولت نمی تواند افزایش دستمزدها، افزایش نرخ فرآورده های نفتی و سوختی و انرژی را صورت دهد و در عین حال، بنگاهها نرخهای خود را افزایش ندهند و در این حالت بازار متوجه می شود که دخالتی در آن اتفاق افتاده است.
این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه اینها علامتی است که عدم اعتماد را به بازار تزریق می کند و کم کم سرمایه گذاران از این بازار به واسطه عدم اعتماد خارج می شوند، افزود: در همان مقطع تعدادی عنوان میکردند که حباب در بورس ایجاد شده است که حرف غیرکارشناسی و غیراقتصادی است و این حرف از زبان تعدادی از مسئولان اقتصادی هم به گوش میرسید.
وی ادامه داد: در عین حال، عدم باور به خصوصی سازی و فروش بنگاه های اقتصادی از جمله سرخابی ها که آزمونی برای خصوصی سازی در دولت بود، موفق از آب در نیامد و البته این نوع خصوصی سازی هم جای تامل دارد، اینها نگاه های تعریف نشده در دولت است و خصوصی سازی کم رنگ شده و به حداقل رسیده است و بنابراین در نگاه دولت باید تجدیدنظر شود و اعتماد باید در بازار شکل گیرد تا به وضعیت تعادلی برسد.
مستخدمین حسینی با بیان اینکه اعتقادی هم به نتایج مذاکرات ندارم و اگر توافقی صورت گیرد در کوتاه مدت از نظر روانی نشانه هایی در بازار خواهیم دید اما تداوم نخواهد داشت، بیان کرد: بازار سرمایه باید برنامه داشته باشد و با برنامه وظیفه تامین منابع که الان بر عهده بانکها را بر عهده بگیرد. تاکنون حرکتی رو به جلو نبوده است تا فعالان بازار با توجه به آن اقدام کنند.
از مدیرانی استفاده شود که خاک بازار سرمایه را خورده باشند
وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم بورس و بازار سرمایه به وضعیت تعادلی برسد، باید دولت، مسئولان و وزیر اقتصاد اعتماد را به بازار تزریق کنند و از مسئولانی برای مدیریت در بورس استفاده کنند که خاک بازار سرمایه را خورده باشند اما از افرادی که در بازار حضور نداشتند و حاشیه نشین بودند، استفاده کردند و آنها را به بورس به عنوان مدیران کشاندند که این باعث موفقیت نمی شود.
کارشناس مسائل اقتصادی در پاسخ به این سئوال که برخی ها معتقدند در این شرایط وخیم بورس باید دولت اقدامات حمایتی خود را آغاز کند اما برخی دیگر معتقدند که نباید دولت در بازار سرمایه دخالت کند، نظر جنابعالی چیست؟ گفت: بازار سرمایه ما متولد شده از بازار پول است و شکل گیری این بازار از دل بازار پول بوده است. ۱۰ سال قبل رئیس شورای بورس، رئیس کل بانک مرکزی بود. در دولت اصلاحات هم براساس لایحه بازار غیرمتشکل پولی مسئولیت این بازار بر عهده وزیر اقتصاد بود. از سال ۱۳۴۶ تا ۱۰ سال قبل رسما هدایت و سکان بازار سرمایه بر عهده رئیس کل بانک مرکزی بود و از آن تاریخ به بعد این موضوع عوض شد.
وی ادامه داد: قانون بازار اوراق بهادار در سال ۱۳۸۴ در مجلس تصویب شد و بر اساس آن بازار سرمایه سرمایه با قواعد و آئین نامه های جدید اقدام به فعالیت های جدید کرد و این بازار نباید رها شود و لازم است که مورد حمایت قرار گیرد. بازار سرمایه ما مانند طفلی است که باید به آن برای راه رفتن کمک شود و اگر رها شود آسیب خواهد دید و این آسیب به کل اقتصاد صدمه خواهد زد؛ سرمایه گذاری کاهش، اشتغال کم و نرخ بیکاری بالا می رود، بنابراین دولت باید حساس شود.
مستخدمین حسینی با تاکید بر اینکه در این شرایط نباید برای بانکها محدودیت ایجاد کرد، اظهارداشت: لازم است که به بانکها اجازه سرمایه گذاری با مدیریت خود آنها در بازار سرمایه داده شود تا بانکها بتوانند وارد میدان شوند و با حضور و این رفع محدودیت بازار سرمایه میتواند در وهله اول به خود تکانه های جدی بدهد و در این جهت سهامداران خرد و بانکها چه خصوصی و چه دولتی هر دو منتفع خواهند شد.
وی ادامه داد: قیمت سهام در این شرایط پایین است و بورس با ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی ارزشش تنها به ۱۰۰ میلیارد دلار می رسد، این نشان دهنده این است که این معادله درستی نخواهد بود و محدودیتها رسما باید برداشته شود، این در حالی است که بانک مرکزی با بخشنامه های متعدد خود باعث شده است که نقدینگی بانکها در بازار سرمایه چندان نباشد و برای آنها محدودیت ایجاد کرده است./مهر/110
۲۰/۰۳/۱۳۹۴ - ۱۷:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]
صفحات پیشنهادی
سقوط ۵۰ میلیارد دلاری ارزش بازار سرمایه در دولت یازدهم
مستخدمین حسینی به مهر عنوان کرد سقوط ۵۰ میلیارد دلاری ارزش بازار سرمایه در دولت یازدهم شناسهٔ خبر 2774195 - چهارشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۳ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس معاون اسبق وزارت اقتصاد و بانک مرکزی از سقوط ۵۰ میلیارد دلاری ارزش بازار سرمایه در دولت یازدهم سخن گفت وتاکیدسقوط ۵۰ میلیارد دلاری ارزش بازار سرمایه در دولت یازدهم |اخبار ایران و جهان
سقوط ۵۰ میلیارد دلاری ارزش بازار سرمایه در دولت یازدهم معاون اسبق وزارت اقتصاد و بانک مرکزی از سقوط ۵۰ میلیارد دلاری ارزش بازار سرمایه در دولت یازدهم سخن گفت وتاکید کرد باید از مسئولانی برای مدیریت در بورس استفاده شود که خاک بازار سرمایه را خورده باشند کد خبر ۵۰۷۶۸۰ تاریخ انتشمعاون اسبق وزارت اقتصاد و بانک مرکزی: سقوط ۵۰ میلیارد دلاری ارزش بازار سرمایه در دولت یازدهم
معاون اسبق وزارت اقتصاد و بانک مرکزی سقوط ۵۰ میلیارد دلاری ارزش بازار سرمایه در دولت یازدهم معاون اسبق وزارت اقتصاد و بانک مرکزی از سقوط ۵۰ میلیارد دلاری ارزش بازار سرمایه در دولت یازدهم سخن گفت وتاکید کرد باید از مسئولانی برای مدیریت در بورس استفاده شود که خاک بازار سرمایه رابا حضور مقامات ارشد بازار سرمایه و وزارت جهاد کشاورزی کلید می خورد افتتاح معاملات قراردادهای آتی کنجاله سویا د
با حضور مقامات ارشد بازار سرمایه و وزارت جهاد کشاورزی کلید می خوردافتتاح معاملات قراردادهای آتی کنجاله سویا در بورس کالای ایران در روز شنبهروز شنبه 16 خرداد ماه با حضور جمعی از مقامات ارشد بازار سرمایه کشور و وزارت جهاد کشاورزی معاملات قراردادهای آتی کنجاله سویا در بورس کالایفاکتورهای تأثیرگذار بر بازار سرمایه شناسایی شدند
توسط کارشناس بازار سرمایه فاکتورهای تأثیرگذار بر بازار سرمایه شناسایی شدند کاهش محدودیتها و اتفاقاتی که اخیرا درخصوص تغییر دامنه نوسان به وقوع پیوست در نهایت به نفع بازار سرمایه خواهد بود به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه سنبرنامه حمایتی دولت برای بهبود وضعیت بازار سرمایه
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد برنامه حمایتی دولت برای بهبود وضعیت بازار سرمایه عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت بیشک دولت و دست اندرکاران مربوطه برنامهای برای حمایت از این بازار و بهبود شرایط آن دارند چراکه بازار سرمایه به عنوان یکی از ارکان قابل توجه در حوزه اقتصادی کشور اسصادرات 754 هزار تن قیر از بورس کالا به بازارهای جهانی | خبرگزاری ایلنا
از ابتدای سال تا پایان هفته گذشته صورت گرفت صادرات 754 هزار تن قیر از بورس کالا به بازارهای جهانی ایلنا نمودار معاملات قیر در تالار داخلی و صادراتی بورس کالای ایران نشان می دهد که با استقبال فعالان این بازار از ابتدای سال تا پایان هفته گذشته 754 هزار تن قیر از بورس کالا به بازکاهش شاخص سهام در بازارهای بورس آسیا
کاهش شاخص سهام در بازارهای بورس آسیا خبرگزاری پانا در پی کاهش ارزش شاخص سهام در بازار بورس وال استریت و نگرانی ها از کاهش ارزش یورو به علت احتمال ناتوانی یونان در پرداخت بدهی های خود در موعد مقرر ارزش شاخص سهام در معاملات روز چهارشنبه بازارهای بورس آسیا کاهش یافت ۱۳۹۴ چهارشنبافزایش ارزش سهام در بازارهای آسیا
افزایش ارزش سهام در بازارهای آسیا شاخص سهام در بازار استراليا هشت دهم درصد افزايش داشت و بر ارزش سهام هنگ سنگ در بازار هنگ کنگ يک و نيم درصد افزوده شد به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از رویترز ارزش سهام شانگهاي نيز يک و يک دهم درصد افزايش داشت و شاخص سهام در بازارخرید و فروش 222 میلیارد ریالی در بازارهای فرابورس ایران
خرید و فروش 222 میلیارد ریالی در بازارهای فرابورس ایراندر جریان معاملات امروز بازارهای فرابورس 78 میلیون ورقه بهادار به ارزش 222 میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی فرابورس ایران بازار فرابورس در روز 12 خرداد 94 با خرید و فروش 78 میلبازارهای بورس آمریکا و اروپا فروریخت
وضعیت نسبتا مطلوب در بازارهای بورس آسیا بازارهای بورس آمریکا و اروپا فروریخت امروز بازارهای بورس آمریکا و اروپا به شدت فروریخت اما بازارهای بورس آسیا علیرغم ارائه آمارهای ضعیف تولید در چین وضعیت نسبتاً بهتری داشتند به گزارش جام نیوز امروز ارزش سهام بازارهای بورس آمریکا و ارواما اگرهای طرح جامع مسکن/ میراث مسکنی دولت یازدهم برای دولت بعدی مشخص شد
گزارش اما اگرهای طرح جامع مسکن میراث مسکنی دولت یازدهم برای دولت بعدی مشخص شد بالاخره طرح جامع مسکن بعد از چندین سال چشم انتظاری رونمایی گردید وسرنوشت 12 ساله بازار مسکن رقم خورد به گزارش خبرنگار راه وشهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران طرح جامع مسکن بالاخره بعدخرید و فروش 222 میلیارد ریالی در بازارهای فرابورس ایران | خبرگزاری ایلنا
خرید و فروش 222 میلیارد ریالی در بازارهای فرابورس ایران ایلنا بازار فرابورس در روز جاری سه شنبه با خرید و فروش 78 میلیون ورقه بهادار به ارزش 222 میلیارد و 390 میلیون ریال به کار خود پایان داد به گزارش ایلنا از فرابورس امروز در حالی که شرکت های نیرو سرمایه توسعه فناوری اطلاعاتکاهش ارزش دلار در بازارهای آسیا
کاهش ارزش دلار در بازارهای آسیا ارزش دلار روز چهارشنبه در آسيا برابر يورو و ديگر ارزهای رايج با کاهش همراه بود به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران ارزش دلار در معاملات توکيو کاهش يافت و در مقابل 123 مميز 96 ين معامله شد اين در حالي است که هر دلار در معاملات بعد از ظهر سه شنبازگشت اعتماد به بازار از مهمترین اقدامات دولت یازدهم است
مشاور وزیر صنعت عنوان کرد بازگشت اعتماد به بازار از مهمترین اقدامات دولت یازدهم است مشاور وزیر صنعت با تاکید بر اینکه هم اکنون علائم رونق در اقتصاد کشور در حال نمایان شدن است گفت از مهمترین اقدامات دولت یازدهم بازگشت اعتماد به بازار و ایجاد بیش از 70 درصد انضباط مالی و ارسال ایافت و خیزهای بازار سرمایه در هفته اول خرداد/ فقط یک روز دماسنج بورس سبزرنگ بود
افت و خیزهای بازار سرمایه در هفته اول خرداد فقط یک روز دماسنج بورس سبزرنگ بود اقتصاد > بازار مالی - تغییر و تحولات شاخصکل بورس در هفته اول خردادماه امسال اگرچه تند و تیز نبود و افت و خیزهای اندکی را بازار تجربه کرد اما در این مدت در جریان معاملات فقط یک روز دماسنجسپردهگذاران سرگردان بانکي، در تفکر امتحان بازارهاي سرمايهگذاري جديد
۸ خرداد ۱۳۹۴ ۱۰ ۵ق ظ عضو کميسيون اقتصادي مجلس عنوان کرد سپردهگذاران سرگردان بانکي در تفکر امتحان بازارهاي سرمايهگذاري جديد موج - مردم نگران آينده نرخ سود سپردههاي خود هستند و بهنوعي به خاطر اين تصميم سرگردان هستند که آيا پول و سپرده خود را در بانکها حفظ کنند يا راه سرما-
اقتصادی
پربازدیدترینها