واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ خرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۵ق.ظ)
عضو کميسيون اقتصادي مجلس عنوان کرد؛ سپردهگذاران سرگردان بانکي، در تفکر امتحان بازارهاي سرمايهگذاري جديد موج - مردم نگران آينده نرخ سود سپردههاي خود هستند و بهنوعي به خاطر اين تصميم، سرگردان هستند که آيا پول و سپرده خود را در بانکها حفظ کنند يا راه سرمايهگذاري جديدي را به غير از بانک امتحان کنند.
اميد کريميان، عضو کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي، با ارزيابي از تاثير کاهش نرخ سودهاي بانکي بر توليد، به خبرنگار خبرگزاري موج، اظهار کرد: کاهش نرخ سود بانکي که شوراي پول و اعتبار در راستاي بهبود شرايط توليد يا اجرايي شدن اقتصاد مقاومتي را که در سر ميپروراند، بيشتر شبيه به يک فيلم تبليغاتي بود که ميخواست نشانگر حرکت دولت در مسير تحقق اقتصاد مقاومتي باشد.
وي ادامه داد: اما شاهد بوديم که حتي پس از اعلام موضع اين شورا نسبت به نرخ سود بانکي جديد، بعضي از بانکها در همان ابتدا با کاهش نرخهاي سود، مقاومت کردند و همين مورد باعث دلواپس شدن سپردهگذاران بانکي شد.
نماينده مردم در خانه ملت گفت: مردم نگران آينده نرخ سود سپردههاي خود هستند و به نوعي به خاطر اين تصميم، سرگردان هستند که آيا پول و سپرده خود را در بانکها حفظ کنند يا راه سرمايهگذاري جديدي را به غير از بانک امتحان کنند.
اين عضو کميسيون اقتصادي مجلس به شوک بيحساب و کتاب ناگهاني به توليد نيز اشاره داشت و تصريح کرد: شايد در پس اين پرده، شوراي پول و اعتبار و بانک مرکزي در تفکر يک شوک ابتدايي به حوزههاي توليدي بودند اما اين تصميم اين بار حتي بهعنوان يک مُسکن مقطعي هم عمل نکرد زيرا اقتصاد کشور ديگر به تصميمات دستوري واکنشي نشان نميدهد.
کريميان درباره آنکه بانکها، استراتژي تثبيتشدهاي ميخواهند، نه سياستهاي مقطعي نيز گفت: باسياستهاي دستوري، مطمئنا بانکها را نميتوان اداره کرد ضمن آنکه تجربه نشان داد که عملکرد بانک با اين روش، کاملا نزولي ميشود؛ امروز بانکها نيازمند يک سياست تثبيتي و رقابتي هستند تا قدرت رقابت خود را بر اساس ميزان آزادي در عملکرد خودشان، براي مشتريان بانکي، تصميمات مفيد و پرسودي اتخاذ کنند.
وي با اشاره به اينکه اولويت در توليد، ايجاد رقابت بينبانکي است، خاطرنشان کرد: اگر برنامههاي کلان بانکهاي خصوصي و دولتي مشخص شود، آن گاه بانکها ميتوانند بر اساس اين نقشه راه براي آينده مشتريان خود، چگونگي ارائه تسهيلات و جمعآوري پولهاي سرگردان در جامعه مديريت مناسبتري را از خود نشان دهند.
کريميان در پايان، در خصوص استقلال بانک مرکزي نيز اظهار کرد: متاسفانه باسياستهاي فعلي شوراي پول و اعتبار، بانک مرکزي هيچگاه نميتواند به کمک توليد بيايد زيرا شکافي عميق در بين بانکهاي خصوصي و دولتي ايجادشده که در اين شکاف، تنها وثوق مردم از بانکهاي دولتي کاسته شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]