واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ خرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۵۵ق.ظ)
توضيحات بانک مرکزي درباره رشد نقدينگي و پايه پولي موج - بانک مرکزي در پاسخ به انتقاداتي که نسبت به عملکرد بانک مرکزي در مديريت رشد نقدينگي شده بود وضعيت متغيرهاي عمده پولي با پايههاي همگن از سال ۹۱ تا ۹۳ را منتشر کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، بانک مرکزي در پاسخ به برخي شبهات در رابطه با رشد نقدينگي در سال هاي گذشته توضيحاتي ارائه کرد.
در توضيحات بانک مرکزي پيرامون اين موضوع آمده است که پيش از اين، رقم اعلام شده براي رشد نقدينگي و پايه پولي براي سال 1392 به ترتيب معادل29.1 و 17.8 درصد بود که از اين ميزان 3.2 واحد درصد از رشد نقدينگي و 0.9 واحد درصد از رشد پايه پولي به لحاظ اطلاعات پنج بانک و دو موسسه (مرحله اول افزايش پوشش آماري) مربوط بوده و بر همين اساس نيز رشد همگن نقدينگي سال 1392 در گزارشهاي قبلي بانک مرکزي معادل 25.9درصد محاسبه و اعلام شده است. ليکن ارقام رشد نقدينگي و پايه پولي سال 1392 پس از تعميم آمارهاي پولي به اطلاعات بانک قوامين و موسسات اعتباري عسکريه و کوثر (مرحله دوم افزايش پوشش آماري) به ترتيب به38.8 و 21.4درصد افزايش يافتند که از اين ميزان9.7 واحد درصد از رشد نقدينگي و 3.6 واحد درصد از رشد پايه پولي نسبت به ارقام اعلام شده قبلي، به لحاظ اطلاعات بانک قوامين و موسسات اعتباري کوثر و عسکريه و وارد نمودن سپردههاي آنها (سپرده قانوني و سپرده جاري ريالي) در محاسبات مربوط بوده است. در مجموع لحاظ اطلاعات تمامي بانک ها و موسسات ياد شده (مراحل اول و دوم) موجب افزايش12.9 واحد درصدي رشد نقدينگي سال 1392 و4.5 واحد درصدي رشد پايه پولي اين سال از محل افزايش پوشش آماري بانک ها و موسسات اعتباري جديد شده است. مقايسه ارقام رشد نقدينگي با پايههاي همگن (در حالات مختلف) حاکي از مديريت مناسب رشد نقدينگي در سال 1393 نسبت به سال 1392 ميباشد.
بانک مرکزي در بخش ديگري از توضيحاتش آورده است؛ بخش عمدهاي از تغييرات خالص داراييهاي خارجي بانک مرکزي در سال 1392 به تغيير در نرخ ارز مورد استفاده در تسعير ارقام داراييها و بدهيهاي ارزي بانک مرکزي از 12هزار و 260 ريال به 24هزار و 770 ريال (در تير ماه سال 1392) مربوط بوده است. در صورت حذف آثار مربوط به تغيير نرخ ارز، رشد خالص داراييهاي خارجي بانک مرکزي در سال 1392 از 118.2 درصد به 18.6 درصد کاهش مييابد. لازم به ذکر است، معادل تغيير خالص داراييهاي خارجي بانک مرکزي از محل تغيير نرخ ارز، خالص ساير اقلام بانک مرکزي نيز (با علامت مخالف) تغيير مييابد و لذا پايه پولي از محل تغيير نرخ ارز مورد استفاده در تسعير ارقام ارزي هيچگونه تغييري نخواهد داشت و اثر تغيير نرخ ارز بر پايه پولي خنثي است. اين گزارش مي افزايد؛ رشد بدهي بانک ها در سال 1393 عمدتاً به مواردي نظير تکاليف دولت به شبکه بانکي در خصوص تامين مالي خريد کالاهاي اساسي، بازپرداخت اصل و سود اوراق مشارکت شرکتهاي دولتي منتشره در سال هاي قبل و برخورد انضباطي بانک مرکزي با برخي از بانک ها و موسسات اعتباري متخلف مربوط بوده است که اساساً با رويکرد ناسالم تامين مالي مسکن مهر در دولت قبل هم از بعد ماهيّت ايجاد و هم از بعد آثار مترتب بر آن به لحاظ بروز تورم فزاينده، تلاطم و بيثباتي شديد در بازار ارز و رشد منفي اقتصادي، به کلي متفاوت است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]