تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):به راستى كه اين زبان كليد همه خوبى‏ها و بدى‏هاست پس شايسته است كه مؤمن زبان خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830407394




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

این روستا به زنانش می‌نازد+تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: این روستا به زنانش می‌نازد+تصاویر
می‌گوید اینجا اولین روستای صنعت نساجی ایران است و هر کدام از زنان روستا یک دستگاه بافندگی سنتی در خانه‌هایشان دارند، حتی نمونه کارهایشان، از زیرانداز تا بقچه را در همه‌ جای خانه و کنار طاقچه می‌توان دید.
آفتاب : زمانی 120 دستگاه چادرشب بافی در روستا وجود داشت و بعد از اینکه ماشین‌های برقی به بازار آمدند و جایگزین دستگاه‌های سنتی شدند، اما بعد از مدتی با حمایت معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دوباره جای ماشین‌های سنتی در خانه‌ها باز شد.


«وقتی یکی از دخترهای روستا ازدواج می‌کرد، 20 چادر شب‌، 50 حوله حمام و 30 سفره در جهیزیه آن می‌گذاشتند، اما جوانان امروزی مدگرا شده‌اند.»


این‌ها صحبت‌های کارآفرین صنایع دستی در روستای نمونه گردشگری "رویین" در خراسان شمالی است.



این روستا به زنانش می‌نازد+تصاویر



«عشرت کاوه» یکی از زنان روستا است که خودش شرکت تعاونی راه انداخته و همه‌ زنان بافته‌هایشان را در فروشگاه او برای فروش عرضه می‌کنند. او شاگرد هم دارد و چادرشب‌بافی را به دیگران هم آموزش می‌دهد.


«کاوه» به خبرنگار ایسنا می‌گوید: 120 دستگاه سنتی در روستا وجود داشت و زنان به کار بافندگی مشغول بودند، اما با ورود ماشین‌های بافندگی برقی در یک برهه‌ زمانی، بیشتر روستاییان به بافت ماشینی رو آوردند، اما با حمایت معاونت میراث فرهنگی در دو سال گذشته جوانان روستا به انجام این کار روی خوش نشان داده‌ و در حال حاضر نیز تنها 6 دستگاه ماشینی در کل روستا وجود دارد و مابقی همه سنتی هستند. حدود 80 خانوار در خانه‌هایشان دستگاه سنتی پارچه بافی دارند.


او در حال حاضر بزرگترین مشکل این صنعت در روستا را تهیه مواد اولیه می‌داند و می‌گوید: مواد خام اولیه را از مشهد می‌خریم. دوست داریم مواد اولیه پنبه‌ای به دست‌مان برسد، اما در حال حاضر همه چیز مصنوعی شده. نخ را به عنوان پنبه‌ای می‌خریم، اما هنگامی که استفاده می‌کنیم متوجه می‌شویم مصنوعی است.


به همراه این کارآفرین زن به چند خانه روستایی سر زدیم، خانه‌هایی کاه‌گِلی با چادر شب‌های قرمز دورتا دور چیده شده که زنانش پشت دستگاه‌های چوبی سنتی مشغول بافندگی هستند که یادآور کارتون «حنا، دختری در مزرعه» هستند. او هم ماکو را از تار و پودها رد می‌کرد و صدایش تمام خانه را برمی‌داشت.



این روستا به زنانش می‌نازد+تصاویر



زن 70 ساله‌ی روستا از 12 سالگی کار بافندگی را شروع کرده‌ و تا کنون ادامه داده است. او تنها کسی است که در روستا تارهای نخ را نخ‌بندی می‌کند و قرار است این کار را به زن کارآفرین روستا هم یاد دهد تا به این ترتیب به نسل‌های جوان‌تر هم انتقال پیدا کند.


دستگاهی که زن با آن کارش را انجام می‌دهد "بُرت" نام دارد و نجارهای روستا آن را می‌سازند. این دستگاه حدود 50 سال عمر می‌کند.


دستگاه‌های "ماشینی"، "سنتی(بُرت)" و "استقلال" سه نوع دستگاه بافندگی در روستا هستند و کاوه به دنبال جایی است تا آنها را یک‌جا جمع کند.



این روستا به زنانش می‌نازد+تصاویر



او همچنین بیان می‌کند: همه‌ی طرح‌ها و رنگ‌بندی بافت‌های روستاییان، ذهنی است و برای کارهایشان هیچ الگویی ندارند. هر روستایی روزی 4 یا 5 متر می‌بافند و بافت یک چادر شب دو ماه زمان می‌برد.


«کاوه» تا کنون به عنوان صنعت‌گر نمونه تعاون برتر استان‌ معرفی شده و دو نشانه‌ی مرغوبیت کالا از سازمان ملی دریافت کرده است. او درباره وضعیت بیمه هنرمندان اظهار می‌کند: چون سن بیشتر این هنرمندان بالاست، نه بیمه به آنها تعلق می‌گیرد و نه وام. شاید در کل 15 نفر از مزیت بیمه استفاده می‌کنند؛ زیرا شرایط سنی بیمه زیر 50 سال است اما برای همه‌ی آنها کارت صنعتگری صادر شده است.


او چادر شب‌ها و بافته‌های روستاییان را می‌فروشد و از آنها درصدی برای فروش دریافت می‌کند. مثلا اگر دو چادر شب را 120 هزار تومان بفروشد، تنها 10 هزار تومان بابت فروش آنها دریافت می‌کند و از زنان پیر هم اصلا وجهی نمی‌گیرد.



این روستا به زنانش می‌نازد+تصاویر



«کاوه» درباره‌ی کاربردی‌تر شدن این صنعت می‌گوید: بافتن لباس نخ می‌خواهد، مثلا برای شرکت در نمایشگاه خرداد ماه سال گذشته تعدادی شال و روسری بافتم که همه‌ی آنها فروخته شد. در گذشته تنها چادر شب می‌بافتند، اما امروز کاربردی‌تر شده و با آن سجاده‌، کوسن مبل و غیره هم می‌بافیم.


هنرمند هفتاد ساله‌ وقتی می‌بیند برای یاد گرفتن این کار اشتیاق نشان می‌دهم خوشحال می‌شود و با لهجه شیرنش می‌گوید: مدتی همین‌جا بمان تا بافندگی را یادت دهم.



این روستا به زنانش می‌نازد+تصاویر







تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن