واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بانك مركزي صندوق دولت نيست
نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: بيتوجهي به سنت الهي قرضالحسنه يكي از مهمترين موانع توسعه و رشد اقتصادي است.
نویسنده : مهدي افراشته
نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: بيتوجهي به سنت الهي قرضالحسنه يكي از مهمترين موانع توسعه و رشد اقتصادي است.
به گزارش «جوان» حجتالاسلام والمسلمين سيد محمدحسن ابوترابيفرد در گردهمايي مديران صندوقهاي قرضالحسنه كه در سازمان اقتصاد اسلامي در تهران برگزار شد، افزود: وقتي نرخ تورم زير 16 درصد است نرخ 28 تا ۳۰ درصدي تسهيلات بانكي هيچ توجيهي نداردو سيستم بانكي بايد خود را اصلاح كند. وي گفت: امروز اين كشورها با مديريت تورم و تورم منفي قرضالحسنه به يك سنت روزمره و جزء سيستم پولي آنها تبديل شده است و تسهيلاتي كه پرداخت ميشود، حداكثر سود آن معادل كارمزد قرضالحسنه بوده و ما با آن فاصله جدي داريم. ابوترابيفردگفت: بايد ريشه مشكلات را در نهاد بانك مركزي جستوجو كرد و متولي بازار پولي كشور اگر اختيارات لازم را ندارد، محدوديت اختياراتش را شفاف اعلام كند و اگر دستورات تكليفي كه در چارچوب نيست را بيان كند، بايد هزينه آن را پرداخت كرده و پاسخگو باشد.
وي بابيان اينكه از اول انقلاب اسلامي بانك مركزي توانمند، عالم و مستقل نداشتيم و مشكلات فعلي از همين جا نشئت ميگيرد، گفت: مهمترين مشكل نظام معضل بازار پولي كشور است و با مديريت، علم، دانش و اختيارات و استقلال در تصميمگيري درست خواهد شد.
وي تأكيد كرد: بانك مركزي نبايد نقش صندوق دولت را ايفا كند و جواب سوء مديريتها را بدهد. وي افزود: بايد به سمتي برويم كه نرخ تورم مديريت شود و نرخ تسهيلات حداكثر با همان سود امروز صندوقهاي قرضالحسنه محاسبه و پرداخت شودكه اگر چنين شود جهش اقتصادي آغازخواهد شد، به شرط آنكه بانك مركزي عالم ومقتدر باشد، نه ابزاري دست مديران عامل !
ابوترابيفرد با اشاره به اينكه صندوقهاي قرضالحسنه مرهمي در دستان كوچك هستند، ابراز اميدواري كرد: روزي حركت چرخ اقتصاد به دست اين صندوقها انجام ميشود. وي با اشاره به اينكه بانك مركزي بايد با متشكل كردن و سازماندهي 2 هزار صندوق قرضالحسنه كه زير نظر سازمان اقتصاد اسلامي نيستند، تحول را ايجاد كند، تصريح كرد: متأسفانه مشكل اقتصاد و توليد كمبود نقدينگي است و توصيه ميكنم صندوقها وام مشروط و جدولي ندهند و انضباط مالي را كه يكي از اساسيترين مشكلات كشور است، در دستور كار قرار دهند.
به حيثيت قرضالحسنه تعرض شده است
به گزارش «جوان» همچنين علاء ميرمحمد صادقي نيز در اين نشست با اشاره به اينكه به بهانه فعاليت چند مؤسسه اعتباري به حيثيت صندوقهاي قرض الحسنه تعرض شده است، گفت: علت واقعي برخي مؤسساتي هستند كه انضباط مالي و مسائل پولي را رعايت نميكنند و بعضاً هجمهها به سمت صندوقها بوده است. اين عضو اتاق بازرگاني با بيان اينكه بايد بين صندوقهاي قرضالحسنه صحيحالعمل و ديگر خلافكاران پولي تفكيك قائل شد، ادامه داد: اين صندوقها با اجازه و گفتار روحانيت به ويژه امام خميني تأسيس شد. ميرمحمدصادقي با بيان اينكه اين صندوقها گرفتاري مردم را رفع ميكنند، تصريح كرد: اين صندوقها نقشي در افزايش نقدينگي به شكل كنوني ندارند و بهانههاي مختلفي در مورد آنها مطرح ميشود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]